مصرف آجیل دربیماران قلبی :
مصرف روزانه ۲۵ گرم مغزهای آجیلی (حتما خام) مثل گردو، بادام، پسته ، فندق ، بادام زمینی می تواند از ابتلای افراد به چاقی، بیماریهای قلبی و دیابت جلوگیری کند. بنابراین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را در افراد مبتلا به سندرم متابولیک (چاقی شکمی ، قند خون بالا و فشار خون بالا) کاهش می یابد. خوردن حدود ۲۵گرم آجیل در روز، گرسنگی را برطرف و به کاهش وزن، فشارخون و میانگین قند خون که همگی از عوامل خطرناک ابتلا به بیماریهای قلبی است، کمک میکند. خوردن آجیل با افزایش میانگین هورمون سرتونین ( هورمونی که باعث کاهش اشتها و افزایش حس خوشحالی میشود ) در بهبود روحیه وایجاد نشاط مفید است.
اما ….. اولا مغزهای آجیلی پر انرژی بوده و مصرف بیش از حد آن موجب چاقی و تشدید مشکلات خواهد شد. دوما نمک موجود در آجیل های فراوری شده موجب افزایش فشار خون می شود و زمینه تشدید بیماری فشار خون بالا و عدم کنترل فشار خون با داروهای مصرفی معمول و روزانه بیمار و نیز حتی تسهیل ایجاد پرفشاری خون و بیماری های قلبی- عروقی می شود.
پس منظور فقط و فقط مصرف محدود و کم از آجیلهای خام و بینمک است.
گردو در کاهش کلسترول بد یا LDL موثر است. بالا بودن کلسترول بد(LDL) یکی از عوامل اولیه در پیدایش بیماری های قلبی می باشد لذا از این جهت چنین به نظر می رسد که قابلیت مغزهای آجیلی از جمله گردو با کاهش کلسترول نامطلوب(LDL ) بر سلامت قلب موثر است.
همچنین بیماران نارسایی کلیه و دیالیزیها بدلیل احتمال هیپرکالمی (پتاسیم بالای سرم ) تا حد امکان آجیل( مغزهای آجیلی و نیز کشمش و خرما و … ) نخورند و در صورت تمایل به مصرف آن از آجیلهای بینمک و تازه و نزدیک به زمان دیالیز مصرف کنند تا پتاسیم آجیل با دیالیز از بدنشان خارج شود. همچنین از مصرف همزمان میوههایی مانند پرتقال، لیموشیرین، نارنگی و گوجه فرنگی پتاسیم زیادی دارند ، پرهیز کنند .