هولتر مانیتورینگ

هولتر مانیتورینگ

هولترمونیتورینگ یک روش ساده و بی خطر در ثبت نوار قلب برای مدت ۴۸-۲۴ ‏ساعت است . ۵ یا ۷ الکترود کوچک به قفسه سینه بیمار وصل شده و الکترودها به وسیله ‏سیم به دستگاه هولتر به ابعاد یک واکمن متصل می شود. دستگاه هولتر در جیب بیمار و ‏یا یک کمربند قرار داده شده و بیمار فعالیت روزانه خود را انجام می دهد. در طی این ‏مدت نوارقلبی بیمار در حافظه دستگاه ثبت می شود و پس از مراجعه مجدد بیمار این ‏نوار قلبی طولانی مدت توسط پزشک مشاهده و تفسیر می شود.‏

هولتر ریتم قلبی

موارد استفاده هولتر مانیتورینگ

  1. بیشترین کاربرد هولترمونیتورینگ در مواقعی است که بیمار ازحملات طپش قلب و یا ‏ضربان تند قلب شاکی می باشد‎ ‎ولی در هنگام ویزیت پزشک الکتروکاردیوگرام طبیعی داشته ‏وطپش قلب بیمار برطرف شده است.
  2. در صورتی که بیمار حملات مکرر طپش قلب ‏داشته باشد (مثلا هر ۲۴ یا ۴۸ ساعت یکبار) هولترمونیتورینگ امکان ثبت الکتروکاردیوگرام ‏در هنگام طپش قلب و تشخیص صحیح نظمی  را فراهم می نماید .
  3. کاربرد دیگر ‏هولترمونیتورینگ در بیماران مبتلا به حملات سنکوپ (غش) و یا سرگیجه های شدید ‏می باشد. الکتروکاردیوگرام ثبت شده در ‏هنگام سنکوپ (در صورت وقوع) تشخیص صحیح را برای پزشک تسهیل می سازد.‏

 

درحال حاضر اغلب دستگاههای مصرفی مجهز به دستگاه اخطار دهنده (event marker) برای تغییرات غیر طبیعی می باشند این دستگاه دارای دکمه ای است که وقتی بیمار علائمی از قبیل درد قفسه سینه ، سنکوپ ، یا طپش قلب پیدا کرد آنرا فشار می دهد . این نوع مانیتور بعنوان یک ثبت کننده تغییرات غیر طبیعی محسوب می گردد.

بیشتر ثبت کننده ها ریتم را بلافاصله قبل از فعال شدن ضبط کرده و ذخیره می کنند .مانتیور هولتراساسا برای تعیین بی نظمی های قلب وارتباط این بی نظمی با علائمی نظیر گیجی (dizziness) وسنکوپ ، طپش قلب ودرد سینه به کار می رود همچنین این مونیتور در بررسی کارایی پیس میکرها وتاثیر داروهای ضد آریتمی کاربرد دارد.

نکات تکمیلی (کلیک کنید)
نکته مهم این است که هولترمونیتورینگ در مواقعی کمک کننده است که حملات ‏مکرر طپش قلب و یا سنکوپ وجود داشته باشد. در صورتی که تعداد این حملات کم باشد‏ (مثلا یکبار در ماه و یا در سال دستگاههایی دیگرمانند ثبت کننده های کاشتنی در داخل بدن (برای ۱۸ ماه) و یا در ‏صورت صلاحدید پزشک ، مورد نیاز می باشد ‏.

پس ا ز به پایان رسیدن زمان مقرر شده که معمولا ۲۴ یا ۷۲ ساعت است مونیتور از بیمار جدا شده و توسط کامپیوتر تفسیر می شود که قادر است هرنکته غیر طبیعی را که درمدت تست روی داده نشان دهد. سپس جواب تست با توجه به دفعات وشدت حوادث غیر طبیعی قلب به خصوص در ارتباط با علائم بیمار گزارش می شود .

چه بیمارانی هولتر مانیتورینگ نمیشوند؟

- بیمارانی که قادر به همکاری درنگهداشتن لید مونیتور روی بدن خون نمی باشند .

- بیمارانی که نمی توانند یادداشت دقیقی از فعالیت ها واتفاقات تهیه کنند .

نکاتی  که باید توجه شود:
- علائم مشاهده شده را ثبت کنید.
- اگر هرگونه اختلالی درمونیتور هولتر اتفاق افتاد آن را در یادداشت های خود بنویسد .
- مطمئن باشید که منشاء جریان های الکتریکی از بیمار است وهیچ گونه تحریکات الکتریکی توسط دستگاه بر وی اعمال نمی شود .

- حین هولترمانیتورینگ قلب حمام نکنید .
- استفاده از وسایل برقی (از قبیل مسواک برقی ، ریش تراش برقی ) را به حداقل برسانید چون می تواند روی نوار EKG تاثیر بگذارد.

بهتر است هنگام مانیتورینگ تا حدامکان از موبایل استفاده نشود چون پارازیت ایجاد می شود.
نکات قابل توجه حین انجام تست
- در صورت بوجود آمدن هرگونه مشکلی با پزشک تماس بگیرید یا با بخش مربوطه هماهنگی های لازم را بعمل آورید.
بعد از اتمام هولتر:
- لیدهای هولتر از بیمار جدا میشود.

- فلاش رکورد جهت تهیه گزارش ECG به رایانه وصل میشود.

- پزشک الکتروفیزیولوژی بعد از تهیه    گزارش جواب را ثبت می نماید.

- بعد از آماده شدن جواب به بیمار تحویل داده میشود.

 

واحد آموزش سلامت

مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی قلب و عروق شهید مدنی تبریز

 

 

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: