ابلیشن (سوزاندن یا منجمد کردن) برای ریشه کنی آریتمی (بی نظمی) قلب

ابلیشن  (سوزاندن یا کرایو کردن) برای ریشه کنی بی نظمی (آریتمی) قلب

 

ابلیشن قلبی روشی برای درمان بی‌نظمی ضربان قلب است. ابلیشن قلبی یا سوزاندن رگ قلب از طریق از بین بردن قسمتی از بافت‌ باعث از بین رفتن آریتمی قلبی می شود. در برخی موارد نیز ابلیشن قلبی مانع ورود سیگنال‌های الکتریکی غیر عادی به قلب می‌شود و به همین دلیل مانع ضربان نا منظم قلب می‌شود. در ابلیشن قلبی لوله بلند و انعطاف‌پذیری از طریق عروق ران پا به‌منظور فرستادن انرژی به شکل گرما یا سرمای بیش از حد برای بهبود بافت قلبی که عامل ضربان نامنظم است، به قلب فرستاده می‌شود.

ابلیشن قلبی گاهی از طریق عمل قلب باز انجام می‌شود اما انجام این عمل از طریق لوله‌های بلندی که گفته شد عوارض کمتر و دوره بهبود سریع‌تری را در پی دارد.

علت ابلیشن قلبی

پیام الکتریکی که موجب ضربان قلب می‌شود باید به‌صورت دقیق به قلب برسد. هرگونه اختلال در این جریان‌ها موجب ضربان منظم قلب می‌شود که گاهی به‌وسیله ابلیشن قلبی قابل‌درمان است. ابلیشن قلبی هیچ‌گاه اولین گزینه درمانی نیست و برای افرادی به کار می‌رود که:

  • مصرف دارو برای درمان ضربان نامنظم قلبشان بی‌تأثیر بوده است.
  • مصرف دارو برایشان عوارضی را در پی داشته است.
  • اختلال ضربان قلب ایشان از نوع خاصی است که با ابلیشن قلبی قابل‌درمان است.
  • خطر عوارضی مانند ایست قلبی در ایشان بسیار بالا است.

آمادگی قبل از ابلیشن
۱- بایستی حداقل ۶ ساعت قبل از عمل ناشتا باشید .
۲- داروهای ضد بی نظمی را از ۵ روز قبل قطع کنید .
۳- اگر تحت درمان با وارفارین هستید ۴۸ ساعت قبل از عمل قطع شود .

۴- این عمل ممکن است چند ساعت طول بکشد و شما روی تخت سفتی دراز بکشید پس حوصله داشته باشید.
۵- ممکن است احساس تپش قلب و ناخوشایندی
در حین عمل پیدا کنید که طبیعی است و نگران
نشوید.

۶- سرمی به رگ دست شما وصل می شود. این مسیر اجازه می دهدکه در صورت لزوم بتوان از آن طریق دارو را مستقیماً داخل سیاهرگ تزریق کرد. همچنین ممکن است یک آرام بخش به شما داده شود تا احساس راحتی نمایید.

این کار دردناک نیست ولی ممکن است چند ساعت طول بکشد که باعث خستگی شما می شود. در طول عمل احتمال دارد احساس ناخوشایندی ناشی از بی نظمی و تپش قلب را احساس کنید که این حالت توسط پزشک ایجاد می شود وجای نگرانی ندارد ، بهتر است شما آرام باشید و شکایت خود را بیان کنید این وضعیت طولانی نیست و رفع می شود و درصورت نیاز، درمان لازم جهت برقراری ریتم طبیعی قلب انجام می شود.

مراقبت های پس از ابلیشن

۱-        پای سمت محل عمل بایستی چند ساعت (بستگی به نظر پزشک) بیحرکت باشد.

۲-        با اجازه پزشک و پرستار بعد از چند ساعت بایستی از تخت پائین بیایید و راه بروید. در پائین آمدن از تخت عجله نکنید ابتدا ۵-۱۰ دقیقه کنار تخت بنشینید و چنانچه سرگیجه و ضعف نداشتید از تخت پائین آمده و راه بروید.

۳-        برای پیشگیری از هرگونه خونریزی از محل میل، ۴ الی ۶ ساعت پس از عمل بیمار در محل ریکاوری نگه‌داری می‌شود. همچنین به همین منظور ضربان قلب و فشار بیمار نیز باید به‌صورت دقیق بررسی شود.

۴-      با توجه به وضعیت بیمار، وی ممکن است در همان روز مرخص شود. در صورت مرخص شدن از بیمارستان نیز توصیه می‌شود از انجام فعالیت‌هایی مانند رانندگی پرهیز شود.

۵-      احساس سوزش پس از عمل طبیعی است اما نباید بیشتر از یک هفته باشد. به‌طور طبیعی نیز پس از گذشت چند روز از ابلیشن قلبی، فرد قادر به انجام فعالیت‌های روزمره خواهد بود.

نتیجه عمل ابلیشن قلبی

عمل ابلیشن قلبی ممکن است در برخی افراد به‌ صورت دوباره تکرار شود و همچنین فرد مستلزم مصرف دارو حتی پس از انجام ابلیشن قلبی باشد.

سبک زندگی و برنامه غذایی سالم نیز افزایش سلامت عمومی قلب و پیشگیری از شرایط بدتر مانند فشارخون بالا و ضربان نامنظم قلب بسیار مؤثر است. پزشک همچنین ممکن است مواردی را در همین راستا برای بیمار متذکر شود که برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • مصرف کمتر نمک موجب کاهش فشارخون بالا می‌شود.
  • فعالیت فیزیکی بیشتر
  • پرهیز از استعمال دخانیات
  • پرهیز از مصرف الکل
  • مصرف غذاهای سالم
  • وزن مناسب
  • کنترل احساسات از قبیل خشم

نکات مهم  در منزل بعد از ترخیص

۱- محل عمل بایستی از نظر خونریزی چک شود، به محل عمل فشار نیاورید و اشیا ء سنگین را بلند نکنید .
۲- کمی درد در محل عمل طبیعی است ولی اگر سفتی و کبودی بیش از اندازه و خونریزی غیر طبیعی می باشد بایستی به پزشک خود مراجعه کنید.

۳- در صورت احساس تپش و ضربان سریع قلب حتماً هر چه سریعتر به اولین مرکز درمانی مراجعه کرده و نوار قلب بگیرید و به پزشک خود مراجعه کنید .

۴- این عمل محدودیتی در زندگی شما ایجاد نمی کند مگر اینکه بیماری و مشکل دیگری داشته باشید که پزشک معالجتان برای شما توضیح خواهند داد .

واحد آموزش سلامت

مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی قلب و عروقشهید مدنی تبریز

 

 

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: