نارسایی دریچه آئورت (AR)

نارسایی دریچه  آئورت (AR= aortic regurgitation) 

 

نارسایی دریچه  آئورت یعنی  عدم کفایت دریچه آئورت در عملکرد یکطرفه  که به خون اجازه می دهد که به سمت عقب به داخل بطن چپ پس بزند که این امر از یکطرف  سبب کاهش جریان خون به سمت احشا، بافت ها و اندام های محیطی می شود و از طرف دیگر  باعث افزایش حجم داخل بطن چپ شده که موجب افزایش بار قلب و در نتیجه بزرگی و افزایش ضخامت قلب چپ (هیپرتروفی بطن چپ) می شود. در طى مراحل اولیه بیماری، قلب از طریق هیپروتروفى برونگرا (eccentric)، افزایش حجم دیاستولى بطن چپ را جبران مى‌کند. این بیماران داراى قلب بزرگ، کسر جهشى خوب، حجم‌هاى دیاستولى بالا و فشارهاى دیاستولى طبیعى هستند. با ادامهٔ اتساع بطنی، عملکرد سیستولى بطن چپ به‌تدریج مختل مى‌گردد. بروز نارسائى میترال باعث اتساع دهلیز چپ و افزایش فشارهاى دهلیز چپ و ریوى مى‌شود. از آنجا که جریان خون شریان کرونر نسبت مستقیمى با فشار خون دیاستولى دارد، جریان خون کرونرى کاهش مى‌یابد که مى‌تواند به ایسکمى میوکارد بیانجامد. نشانه‌هاى ایسکمى میوکارد در اواخر سیر بیمارى رخ مى‌دهند و معمولاً با فعالیت یا برادیکاردى (آنژین شبانه) ایجاد مى‌شوند. نارسائى آئورت به اتساع قابل ملاحظهٔ بطن، چپ و نارسائى ثانویهٔ میترال منتهى مى‌گردد.

 نارسایی ائورت

علت:  

تب روماتیسمى شایع‌ترین علت نارسائى آئورت (AR) است و اغلب همراه با بیمارى دریچهٔ میترال مى‌باشد. بیمارى‌هاى بافت  همبند (مثل مارفان)  و اتساع قوس آئورت (آنوریسم آئورت) و یا عفونت دریچه (آندوکاردیت)  از علل ناشایع  نارسائى آئورت (AR) محسوب مى‌شود. در این همه این بیماری ها،  لت های دریچه آئورت به علت فاصله یافتن از هم  یا  پارگی لیف لت ها  و یا ایجاد بافت های سفت و اسکاری  ناشی از عفونت ها یا بافت فیبروزی  بطور مناسب بسته نمی شود.

 علائم:

تنگی نفس به دنبال فعالیت، خستگی، اورتوپنه، حمله تنگی نفس شبانه (PND)، تپش قلب

 

معاینه:

سمع سوفل هولو دیاستولیک قلبی با گوشی پزشکی و علائم بزرگی قلب چپ در نگاه و لمس قفسه سینه کمک کننده است.

 گاهی سوفل اوستین فلینت که یک صدای غرش وسط دیاستولی است در برخی موارد رگورژیتاسیون غیرروماتیسمی آئورت سمع می شود. نظریه‌های متعددی در مورد علت سوفل اوستین فلینت وجود دارند که عبارتند ‌از ایجاد لرزش در لت قدامی دریچه میترال در اثر جریان رگورژیتاسیون، اصابت جریان توربولانت رگورژیتاسیون به خونی که از دهلیز چپ می‌آید و ضربه زدن جریان رگورژیتاسیون به میوکارد بطن چپ یا ترکیبی از این‌ها.

 

تشخیص: 

اکوکاردیوگرافى داپلر تشخیص و ارزیابى شدت AR را بدرستی مقدور مى‌سازد. اندازه‌گیرى عملکرد انقباضی بطن (EF) و نیز حجم پایان سیستولى یک معیار کلى مناسب براى عملکرد میوکارد است و زمان جراحی تعویض آئورت را در افراد بدون علامت بالینی مشخص می کند.

 

سیر بیماری:

در  موارد نارسایی خفیف، معمولا سیر بالینی دراز مدت  خوشخیمی داشته و مشکلی ایجاد نمی کند. فقط خطر اندوکاردیت و اقدامات لازم را جهت پیشگیری از این مشکل باید در نظر داشت.

اما  ظهور علایم و نشانه ها (تنگی نفس به دنبال فعالیت، خستگی، اورتوپنه، حمله تنگی نفس شبانه (PND)، تپش قلب) ممکن است منعکس کننده پیشرفت بیماری  باشد .

  خطر اندوکاردیت و اقدامات لازم جهت پیشگیری :

- رعایت مناسب بهداشت دهان و مراقبت های منظم از دندان، مراجعه دوره ای به دندانپزشک

- استفاده از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی  قبل از پروسیجرهای دهان و دندان یا هرنوع جراحی گوارشی، لگنی و ادراری تناسلی (از قبیل دیلاتاسیون و کورتاژ و سیستوسکوپی یا سزارین و…).

- زنان بیمار در مورد نحوه مناسب پیشگیری از بارداری (از قبیل پرهیز از مصرف قرص های ضد حاملگی خوراکی محتوی استروژن بالا و یا استفاده از وسایل داخل رحمی”IUD”)  و حاملگی با پزشک خود مشاوره کنند. برنامه ریزی قبل از بارداری اهمیت زیادی دارد.

رژ‍یم غذایی تغییر روش زندگی:

 - محدود کردن مصرف نمک و محدودیت های بعدی سدیم در صورت نارسایی قلبی نیاز است.

- عدم استفاده از سیگار، قلیان و تنباکو

 

- ورزش:  در نارسائى آئورت، تا زمانى‌ که بیمار علائم اختلال عملکرد بطن چپ را نشان نداده، هیچ‌گونه محدودیتى براى ورزش هواری (مثل دویدن، کوه نوردی، شنا و…) وجود ندارد. بیمار بایستی از فعالیت های قدرتی پرهیز کند (مثل وزنه برداری). در صورت بروز علائم حتی خفیف، بیماران باید از ورزش شدید پرهیز نماید. بروز آنژین علامتى از نارسائى شدید یا بیمارى عروق کرونر است.

در صورت اقتضای  شغلی فرد، انجام فعالیت های متوسط و نه خیلی شدید با  دوره های مکرر استراحت و پرهیز از خستگی الزامی است .

 

درمان:

موارد خفیف  تا متوسط  نارسایی آئورت، با درمان طبی و درمان برخی عوامل خطر پیشرفت سریع بیماری مثل درمان شدید و جدی فشارخون بالا، یگیری میشوند. در کل دارویی برای پیشگیری از پیشرفت نارسایی آئورت نداریم و درمان دارویی کمک زیادی به این بیماران نمیکند.مگر موارد AR  روماتیسمی که با مصرف پنی سیلین بنزاتین۱٫۲ میلیون واحدی عضلانی ماهانه بطور موثری از پیشرفت اختلالات دریچه ای جلوگیری میکند. داروی بلوک کننده کانال کلسیمی شاید بتواند نباز به جراحی  تعویض دریچه آئورت را به تاخیر بیندازد.  داروهاى متسع‌کنندهٔ عروقى و دیورتیک در بیماران مبتلاء به اختلال عملکرد بطن چپ لازم مى‌باشند و داروى دیژیتال در تمام بیماران داراى بطن‌هاى متسع داده می شود.

درمان جراحی تعویض دریچه آئورت:

در بیماران با  نارسایی شدید آئورت و با علائم بالینی تنگی نفس: تعویض دریچه آئورت پیشنهاد می شود.

 در بیماران با  نارسایی شدید آئورت و بدون علامت اما نارسایی قلبی یا بزرگی سایز قلب چپ در اکوکاردیوگرافی: تعویض دریچه آئورت حتی قبل ظهور کمترین علائم بالینی  پیشنهاد می شود.  وضع بیماران مبتلاء به اختلال عملکرد شدید بطن چپ اغلب بتدریج  وخیم مى‌شود و در صورت تاخیردر عمل جراحى ، این بیماران مرگ و میر بالائى خواهند داشت.

در بیماران با  نارسایی شدید آئورت و بدون علامت و داراى  سایز و عملکرد مناسب بطن چپ(EF>55%)  باید تست ورزشى قلبى ریوى انجام شود. در صورت بوز علائم تنگی نفس فعالیتی:  تعویض دریچه آئورت پیشنهاد می شود. درمان جراحى در بیمارانى که حتى قبل از پیدایش اختلال عملکرد بطن چپ دچار افت پیشرونده در ظرفیت ورزشى مى‌شوند، کاربرد دارد.

در بیماران با  نارسایی شدید آئورت و بدون علامت و داراى عملکرد مناسب بطن چپ و تست ورزشى قلبى ریوى نرمال:  باید با انجام تست ورزشى قلبى ریوى و اکوکاردیوگرافى داپلر حداقل هر ۶ ماه مورد ارزیابى مجدد قرار بگیرند.

برای اغلب بیماران مسن: درمان دارویی توصیه می شود هرچند که در صورت تداخل علایم با فعالیت های روزانه زندگی عمل جراحی تعویض دریچه آئورت ضرورت می یابد.

 

 

106 comments

  1. با سلام خدمت دوستان عزیز من یک جوان ۲۱ ساله هستم که مبتلا به اتساع آئورت میباشم میزان اتساع حدودا ۳ میلیمتر و فشار خون معمولا بالای ۱۵ و در بدترین حالت ۱۶۰ بر روی ۶۰ میباشد با توجه موروثی بودن بیماری من و کثرت افراد مبتلا به این بیماری اعم از پدر بزرگ پدری و مادر بزرگ پدری و مادری و تمام پسرخاله های پدرم و خاله های پدرم و جراحی شدن بیشتر آنها پزشک معالج من گفته است که مشکلی در حال حاظر برایم پیش نمی آید.اما با گذشت بیش از یک سال از اطلاع به بیماری ام حالت ضعف و خستگی بی مورد و فشار خون بالا فلج خواب تنگی نفس در خواب و از کار افتادن و از دست دادن حس لامسه دست و پای چپ و درد افقی قلب یعنی از جلوی قفسه سینه به سمت پشت بهع طوری که گرفتگی رگ را احساس میکنم که درد زیادی دارد ضمنا من مبتلا به فاویسم بسیار شدید و نوار ریه هم میگه ریم سالمه ولی با خوردن اندکی نمک فشارم بالا میره لطفا من را راهنمایی کنید آیا درمانی برای این مشکل وجود دارد؟

    • سلام
      سوابق خانوادگی بجای خود. ولی ۳۱ میلیمتر برای دریچه آئورت خیلی بزرگ نبوده و بنظر برای مطرح کردن آنوریسم آئورت هنوز زود است.
      اما شما فشار خون دارید و به مطلب فشار خون در همین سایت مراجعه کنید

      http://galb.ir/archives/133

  2. سلام .من نارسایی آئورت دارم .(mild)
    اگه میشه توضیح بدید و آیا میتونم معافی از خدمت بگیرم؟ مرسی

    • سلام
      بله اگر نارسایی آئورت شما توسط پزشک معتمد نظام وظیفه اثبات شود معافیت دائم خدمت سربازی مشمول حالتان است

  3. با سلام.من ۳۴ سال دارم.حدود ۴سال قبل با شنیدن سوفل دیاستولیک به پزشک مراجعه کردم.پنی سیلین تجویز کردند.من هم حدود ۱سال تزریق کردم ودیگه ادامه ندادم.من علاقه زیادی به فوتبال دارم وتا حالاهم مشکلی نداشتم.دیگه هم به پزشک مراجعه نکردم.اخیرا احساس میکنم در بازی فوتبال کمی نسبت به قبل زودترخسته میشوم.مطلب شما را در سایت مطالعه کردم ایا می توانم به ورزش ادامه دهم؟من از علایمی که در متن ذکرشد اعم از فشار خون وتپش قلب ویا تنگی نفس شبانه هیچ یک را ندارم.ایا در حال حاضر اقدام درمانی یا کنترل ویا پیشگیری نیاز هست؟متشکرم

    • سلام
      سوفل دیاستولیک معولا نرمال نیست.
      بهتر است یک اکوکاردیوگرافی جهت تشخیص مشکل عامل سوفل انجام دهید. سپس در مورد ورزش تصممیم گرفت.

  4. با سلام.جناب دکتر جواب اکو من AI به میزان ۳ پلاس وEF 55-60% –MILD MR وMILD TR نیز دارم.وRVSP 25-30 هم در اکو ذکر شده است.البته من تحت نظر دکتر اهنگر در زنجان هستم.ایشون کامل برای من بیماری را توضیح دادند.ولی در مورد ادامه ورزش فوتبال کامل وصریح پاسخی به من ندادند.البته گفتند که ورزش سنگین انجام نده.ایا فوتبال در تشدید بیماری من نقش داشته؟ایا من میتوانم به این ورزش ادامه دهم؟{یاداور میشوم که من هنوز دچار علایم این بیماری نشدم
    .از توجهتان متشکرم.

    • سلام
      بهتره ورزش های سنگین انجام ندهید.
      فوتبال سبک اشکال نداره.
      منظور از ورزش سنگین، ورزش به حدی است که تپش شدید قلب بدهد

  5. باسلام؛ آیا نارسائی دریچه آئورت موجب تقلیل در ساعات کار و یا بازنشستگی پیش از موعد می شود.

    • با سلام
      اگر شدید و همراه نارسایی قلب باشد موجب از کارافتادگی است والا خیر. گاهی اوفات برخی از ادارات بازنشستگی پیش از مورد را با گواهی پزشک معالج می پذیرند که ربطی به کمسیون پزشکی نداشته و باید از کارگزینی بپرسید.

  6. سلام خسته نباشید
    ۱۸ ساله هستم
    من در قسمت افتادگی دریچه ی میترال سوال کردم که الان نه سوالم هست و نه جواب دادین
    ممنون میشم جواب من رو هم بدید خیلی ممنون
    اما در مورد دریچه ی آئورت دکتر به من گفته برجستگی دریچه ی آئورت دارم به طور مادرزادی و مقدارش هم گفت ۳۸٫
    میخواستم ببینم من باید چیکار کنم؟
    خطرناکه یا نه؟
    کلا یه کم اطلاعات میخوام
    سایت بسیار خوبی دارید
    خیلی ممنون

    • سلام
      فکر کنم در بین ایمیل ها تالار گفتگو سئوالتان را پاسخ دادم
      در مورد علت حذف سئوال و قابل رویت بودن آن در قسمت مدیریت سایت تا تائید آن در انتهای صفحه اول سایت توضیح دادم

  7. سلام ببخشید من بیماری مارفان دارم و مشکل هم در رابطه با دریچه اءورت دارم میخواستم بیشتر در مورد تاثیر این دو مشکل روی هم بدونم

    • سلام
      هر دو بیماری بافت همبند است و همراهی زیادی با هم دارند.
      سعی می کنم در آینده مطلبی در مورد سندرم مارفان تهیه و در سایت بگذارم.

  8. سلام من۲۰سالمه و افتادگی دریچه قلب دارم بیشتراوقات هم دچارتنگی نفس میشم و نمیتونم ورزش کنم ضربان قلبمم همیشه۷۰یا۷۵ تادردقیقه میشه .لطفا یه راه درمانی برای ازبین بردن این تنگی نفس به من نشون بدین.باتشکر

    • سلام
      افتادگی کدام ودریچه؟
      با این حال بنظر می رسد علائم شنا خیلی به افتادگی دریچه قلب ربط نداشته باشد.
      استرس زندگی خود را کاهش دهید.

  9. سلام من ۲ نسال پیش رفتم دکتر نارسایی داشتم الان مدام تنگی نفس میگیرم و پاهام خود به خود سیاه میشه ودست که به قلبم میذارم درد میاد خیلی بده؟

    • سلام
      نارسایی چه؟ قلب ، آئورت ، میترال و…
      به هر حال اگر نارسایی آئورت شما شدید است حتما مجددا با پزشک معالج مشورت کنید.

  10. سلام،۴۵سال دارم در بررسی بعمل امده مشخص شد که دارای اتساع ائورت می باشم بنابراین اکو ازوفاژیال انجام داده نتایج زیر به دست امد بعضی از پزشکان نظر به جراحی بنتال وبعضی معتقد به کنترل با دارو ومعاینات سالانه هستند میخواستم نظر حضرتعالی را در این زمینه جویا شوم خواهشمند است راهنمایی فرمایید:
    mild LV enlargement with normal systolic function LVEF=55%
    normal RV size and systolic function
    mild MR
    Bicuspid AV with no AS Servere posterior directed eccentric AI
    Dilated Ascending Aorta:(4.5)
    No TR

    • سلام
      راستش با اطلاعات اکو ارائه شده به نظر وقت جراحی و تعویض دریچه است.

  11. با سلام.مادرم تنگی ائورت داره.دکتر بهش گفته باید عمل بشه یافنر داخل دریچه بذاره.ایا درایران امکان تعویض دریچه بدون جراحی وجود داره.با تشکر

  12. با سلام وخسته نباشید
    جوانی ۳۳ ساله هستم یکبار سکته قلبی کردم LVEF=30% بود بعداز سه ماه بعداز اکوی مجدد LVEF=32% رانشان داده است آیا در کمیسیون پزشکی با ازکارافتادگی- کلی- من موافقت خواهد شد؟ شما می دانید جدولی که کمیسیونهای پزشکی بر اساس آن درصد ازکار افتادگی بیماریهای مختلف تعیین می شود را در کدام سایت جستجو کرد و دید؟
    باتشکر قبلی برای پاسخ شما

    • سلام
      کتابچه در دسترس عموم نیست.
      اگر علائم بالینی نارسایی قلبی داشته باشید، از کار افتادگی شامل می شود.

  13. سلام شوهرم تنگی مادرزادی دریچه میترال داشت۴ سال پیش عمل تعویض دریچه کرد البته ۲۰ سال پیش هم عمل ترمیمی دریچه کرده بود الان گاهی مواقع ضربان قلبش به شدت نامنظم میشه وتنگی نفس میگیره وفشار خونش پایین میاد سالی دوبار برای چک کردن میره دکتر دکتر میگه مشکلی نداره ولی من به خاطر این بی نظمی ضربا ن قلب نگرانم درضمن ایشون ۴۵ سالشونه

    • سلام
      اگر پزشکتان می گوید مشکلی نیست دیگر نگران نباشید.
      به امید سلامتی و شادکامی.

  14. بنده دارای نارسایی خفیف دریچه ائورت دارم و ۱۰ سالی است سیگار میکشم ولی تا الان چیزی نشده آیا این نارسایی میتونه مانع از استخدام بنده در دستگاههای دولتی بشه؟

    • سلام
      خیر.
      ولی کشیدن سیگار کار نادرستی است و در اینده مشکل ساز

  15. سلام. من امروز رفتم اکوکاردیوگرافی، دکتر گفت دریچه ی آئورتم خفیف تا متوسط گشاد است. دختری ۲۲ ساله هستم. حدود ۳ ماه است دچار حملات پانیک میشوم. حدود یک هفته است که داروی ایمی پرامین۲۵ بعلت افسردگی و پانیک میخورم. حدود ۵ روز است که روزی ۲ بار پروپرانول ۲۰ میخوردم که باعث احساس درد در قلبم میشد. شاید باور نکنید اما احساس عجیبی در سمت چپ قلبم داشتم!. دکتر گفت پروپرانول ۱۰ بخور و یواش شواش قطعش کن.
    این هفته فشارم ۹ بوده.احساس خستگی دارم.انگار که فشارم افتاده باشد! حملات پانیک هم تقریبا هر روز بصورت خفیف تا نزدیک به شدید دارم.
    ۴۹ کیلو هستم و اشتهایم کم است. از طرفی دانشجو هستم.اصلا نمیتوانم درس بخوانم. تنگی نفس دارم.که از وقتی حملات پانیک شروع شد، اینطور شدم. یعنی خستگی و فشار خون ۹ و تنگی نفس.
    قبلا زیاد تنگی نفس و خستگی نداشتم.
    التماستان میکنم راهنماییم کنید. چیکار باید بکنم؟ هیچ راه درمانی نیست؟ حتی اگر روزی سه لیوان شیر بخورم باز هم تغییری در من ایجاد نمیشود؟ آیا مشکلی در بارداری خواهم داشت؟ ضمنا من هیچ ورزشی نمیکنم. فقط گاهی پیاده بیرون میروم .خواهش میکنم راهنماییم کنید. ممنون

    • تو این یکی ایمیلت در مورد بارداری پرسیدی .
      مشکلی نداره با کمی توجه بیشتر می توانید به راحتی حامله شوید.

  16. افسردگی دارم. دریچه میترالم هم پرولاپس خفیف دارد. دارم دیوونه میسم دکتر. از وقتی فهمیدم آئورتم مشکل داره ، کارم شده گریه.میترسم بمیرم. و از وقتی هم اکو دادم ، تنگی نفسام و خستگیم بیشتر شده. همینطور بی حسی دو تا دستام . ضمنا وقتی غذا میخورم ، هنگام بلع، حالت تهوع بهم دست میده که باعث شده نتونم خوب غذا بخورم.لاغرم هستم.۴۹ کیلو! در ضمن قراره از این به بعد ایمی پرامین ۵۰ بخورم.چون ۲۵ بر افسردگی و پانیکم زیاد اثر نکرده. دکتر مغز و اعصاب گفته.خواهش میکنم راهنماییم کنید . دارم ذره ذره آب میشم.بنظرتون اگه روزی ۳ لیوان شیر بخورم و روزی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پیاده روی در فضای آزاد داشته باشم ، حالم خوب میشه. یا اگه افسردگی و پانیک درمان بشه ، گشادی آئورتم درست میشه؟ الان که دارم اینارو مینویسم بغض گلومو گرفته و میخام گریه کنم.اصلا راحت نیستم! نه میتونم درست بخوابم نه درس بخونم نه غذا بخورم!!!!!!! لطفا با جزییات برام توضیح بدین. خیلی خیلی به راهنمایی دقیقتون نیاز دارم. ضمنا اهل شهرستان کلیبر هستم.ضمنا چشمام هم کمی تار میبینه! که نمیدونم بعلت کار با کامپیوتر درس خوندنه یا یه چیز دیگه.

    • سلام
      پرولاپس میترال را که خواندید. مشکل مهمی نیست و فقط تپش قلب و درد سینه میدهد که مهم نیست.
      نارسایی آئورت هم اگر خفیف باشد اصلا مهم نی ست.
      ه نظر می رسد اولویت درمان در شما کمی بی توجهی به جسم و درمان افسردگی است.
      شیر و پیاده روی قطعا مفید است
      نزدیکی با خدا و کمی توکل و توجه به معنویات کمک کننده خواهد بود.

  17. آیا تنگی نفسها و درد خفیف قلبم بعلت گشادی دریچه ی آئورتمه؟
    و اینکه شما درمورد مصرف قرص پروپرانول ۱۰ چه نظری دارید؟
    با تشکر

    • گشادی آئورت ربطی به آنژین ندارد.
      تنگی نفسها و درد خفیف قلب ممکنه بعلت گشادی دریچه ی آئورت باشد ولی مهم نیست و نباید زیاد توجه کرد.

  18. با سلام من بطور مادرزاد یک دریچه ی آئورت ندارم و یکی دیگر از دریچه های آئورتم تنگ میباشد و متاسفانه چند وقت پیش ۲ دندان خود را پر کردم و زمانی که به دکتر مراجعه کردم بعد از انجام tee دکتر متوجه رسوب بر روی قلب من شد ایا میتوان رسوب ها را ازبین برد.ممنون

    • سلام
      پیشگیری از رشد و گسترش آنها با درمان دارویی میسر است.

  19. سلام من پسر ۱۸ ساله هستم و دچار تنگی آئورت هستم ولی هیچ مشکلی در فعالیت های روزانه ندارم فقط موقع ورزش نفس کم میارم ، میشه راهنمایی کنید که آیا مریضی من جدی است یا خیر ؟
    به پیش چند دکتر متخصص رفتم ولی جواب قطعی بهم ندادند و نتایج مختلف بدست آوردم
    و قلیان هم بعضی اوقات استفاده میکنم

    • سلام
      نیاز به معاینه و شاید بررسی های بیشتر دارید.
      با یک پزشک قلب مشاوره کنید.

  20. سلام
    با شرح حال فوق بنظر نمی رسد مشکل قلبی خاصی داشته باشید.

  21. با سلام
    دکتر چندی پیش برای من تشخیص سوفل قلبیو دادن
    میخواستم بدونم سوفل معافیت دائم داره؟
    با تشکر از پاسختون

    • با جواب اکو تصمیم گیری می کنند.

  22. سلام
    با اطلاعات اکوی شما ادامه بارداری صلاح نیست و اذیت می شوید.
    وارفارین در بارداری مشکل نیست و می توان ادامه داد یا هپارین استفاده کرد ( بویژه ۳ ماهه اول و اجبارا ماه آخر)
    انتقال به جنین مطرح نیست. بیماری مادرزادی است ( نقص تکاملی ) نه ارثی (ژنتیک) .

  23. سلام .یکی از دارووهای سرطانی مربوط به داداش خدابیامرزم مونده بنام اوستین ۴۰۰ که داروی بسیار کمیاب و گرانی هست .اگر کسی لازم داره به قیمت بسیار بایینتر میدم .لطفا تماس بگیرید…– – ۰۲۱۶۶۵۰۳۱۱۶-۰۹۱۲۵۲۳۵۰۸۶

  24. سلام ، باتشکر از شما
    سابقه روماتیسم قلبی از نوجوانی دارم. ماهانه پنی سیلین ۲۰۰/۱ تزریق می کنم . اخیرا اکو کاردیوگرافی کردم. تنگی (نارسایی) میترال دارم و گشادی آئورت . لطفا راهنمایی بفرمایید.
    Aortic Valve: Thick mild Al
    PG: 22 mmHg MG: 11 mmHg A.V.Area: 2.4 cm2

    Mitral Valve: Thick mild MR and dome shape.
    PG:10 mmHg MG: 3.5 mmHg MVA(PH) 1.7 cm2

    AML
    Calcifcation 1
    2 Subvalvula
    Mobility 2-3
    2 Thickness
    7-8 Total

    • سلام
      اگر علامتدار نیستید و ریتم قلب سینوسی است ، فعلا نیاز به اقدامی بیشتر از پنی سیلین ماهانه و پیشگیری از آندوکاردیت نیست.

  25. با سلام.
    من چند سالی است که اکو دادم و بهم گفتن دریچه آئورت شما مادرزادی دو پره است و خون شما ۵۰ درصد برگشت داره.تنگی نفس و گاهی تپش قلب هم داشتم که قرص آلپروزلام و پرانول برام تجویز کردند.
    خدارو شکر یک سالی است که دیگه تنگی نفس ندارم و تپش هم سراغم نیومده.لذا قرص ها رو نمی خورم.
    لطفا راهنماییم کنید که چکار کنم.الان سه ساله به خاطر همین مسئله ورزش نمی کنم.

    • سلام
      شما باید بطور دوره ای ویزیت و کو هر چند سال یکبار شوید.
      در صورت بی علامت بودن داروها ضروری نیستند.

  26. با سلام دچار نارسایی ایورت مادرزادی هستم ۳۳ سال دارم ایا امیدی به تعویض دریچه به صورت بسته وکمتر تهاجمی در اینده نزدیک هست؟ با تشکر

    • سلام
      با آرزوی سلامتی. راستش نه هنوز روش بسته برای آئورت تائید نشده. فقط ویژه بیماران بسیار بد حال که جراحی را تحمل نمی کنند است.
      در ایران فعلا نداریم.
      به آینده همیشه امید داشته باشید.

  27. سلام وقت بخیر من ۳۴ سالمه ۹ سال بیمه تامین اجتماعی دارم مبتلا به سندرم مارفان هستم که گفتم باید عمل بشی ایا از کار افتدگی به من تعلق میگیره

    • سلام
      چون مادرزادی است ، خیر
      مگر تشدید بیماری رخ داده باشد

  28. سلام
    چند روز پیش دکتر متخصص قلب، بعد از اکوی قلب من گفت که دچار نارسائی متوسط تا شدید دریچه آئورت هستم، و باید عمل تعویض دریچه آئورت انجام بدهم. آیا به پزشک دیگری مراجعه کنم؟ امکان تشخیص اشتباه با وجود اکوی قلبی وجود دارد؟

    • سلام
      اشتباه بعید است
      ولی نارسایی متوسط تا شدید هنوز نیاز به جراحی ندارد مگر …
      بهتر است نظر یک همکار دیگر را جویا شوید.

  29. با سلام مجدد
    آیا عمل دریچه قلب، عمل خطرناکی است؟

    • سلام
      بلاخره عمل قلب است !!!
      ولی ریسک وابسته به دریچه قلبی و نوع جراحی متفاوت است.
      با جراح خود در این مورد صحبت کنید.

  30. سلام و خسته نباشید.
    سه ماه پیش رفتم متخصص قلب . بعد از اکو و … گفتند دریچه ی آئورت قلبم مادرزادی خفیف تا متوسط گشاده.
    از اون موقع به بعد پروپرانول ۱۰ میخورم. داروهای ایمی پرامین و فلوکستین هم میخورم و قرص ب ۱۲ و ب۱ .
    تنگی نفس دارم.دو دقیقه بدمینتون بازی میکنم تنگی نفسم اجازه ی ادامه ی ورزشو نمیده. احساس خفگی دارم.یه نفس از ته دل نمیتونم بکشم. خیلی بیحس و حالم.همش خوابم میادو زود خسته میشم. ضمنا دردی در سینه ام حس میکنم.درست جایی که دریچه آئورتم هست. راهنماییم کنید.

    • سلام
      نگران نباشید.
      شاید برخی علائمتان عصبی باشد تا مربوط به نارسایی آئورت.
      گشادیمادرزادی خفیف تا متوسط دریچه ی آئورت قلب این همه علائم نمی دهد.
      کمی بی توجه باشید و فقط هر یکسال یکبار پیگیری کنید.

  31. سلام اقای دکتر . فردی ۳۸ ساله هستم و در اکومری انجام شده نتیجه زیر حاصل شده است . با توجه به اینکه فعلا هیچ علامت و مشکلی ندارم نظر شما به تعویض دریچه می باشد ؟ برای چه مدت می توانم تعویض دریچه را به عقب بیندازم ؟ از طریق دارویی امکان درمان نیست . جواب فوری
    LVEDD=6.37
    EF=55-60%
    LEFT VENTRICLE : SIZE IS MODERATELY ENLARGED
    CONCLUSION:
    -MODERATE LV ENLARGEMENT
    - NORMAL RV SIZE & FUNCTION
    - SEVERE AI
    - MILD TR , UPPER NORMAL PAP
    - PHEUMATIC MV,NO SIGNIFICANT MS,MILD MR

    • سلام
      با توجه به بزرگی حفره بطن چپ ، کم کم وقت تعویض دریچه رسیده است.
      صرفا بی علامت بودن دلیل عدم جراحی تعویض دریچه نیست.
      چند ماه تاخیر مشکلی ایجاد نمی کند.
      با آرزوی بهبودی.

  32. با سلام خدمت آقای دکتر
    با توجه به نتایج اکومری که در زیر آمده به نظر شما تعویض دریچه در حال حاضر صحیح است با توجه به اینکه من هیچ مشکلی ندارم علامتی نیست و احساس ناراحتی نمی کنم برای چه مذت دیگر می توان عمل جراحی را به تعویق انداخت
    LEFT VENTRICLE : SIZE IS MODERATELY ENLARGED
    LVEDD=6.37 LVESD=3.9 IVSD= 0.93 PWD=0.99
    MODERATE LV ENLARGMENT EF=55-60%
    NORMAL RV SIZE %FUNCTION
    SEVERE AI
    RHEUMATIC MV , NO SIGNICANT MS , MILD MR, MILD TR , UPPER NORMAL PAP

  33. سلام جناب دکتر
    ضمن عرض خسته نباشید اخیرا با مراجعه ای که به دکتر قلب داشتم و اکو کاردیوگرافی و اکو مری انجام دادم بمن گفتند هم دریچه میترال تنگ است و هم نارسائی آئورت.لطف می فرمایید راهنمایی کنید با توجه به اینکه شاغل هستم و تقریبا با بیماری خودم تنها،چکار کنم که با بحران مواجه نشم، ضمن اینکه تمام دندانهایم نیاز به ترمیم و کشیدن و پرکردن دارد و خودم نیز شاغل هستم و یک زندگی پر از استرس دارم.تو این مدت که نظر دکتر را فهمیده ام افسردگی هم بر من غالب گشته است.

    • سلام
      نگفته اید علت بیماری را چه تعیین کرده اند.
      به هر حال پروفیلاکسی آندوکاردیت قبل اقدامات دندانپزشکی لازم است.

  34. سلام ، باتشکر از شما
    مادر من ۶۱ سال با سابقه روماتیسم قلبی از سالها قبل می باشد . ماهانه پنی سیلین ۲۰۰/۱ تزریق میکرده که از ۵۰سالگی گفته شد فایده ای نداره و قطعش کردند . اخیرا اکو کاردیوگرافی کرد.مشکل در میترال و آئورت به صورت زیر گزارش شد . لطفا راهنمایی بفرمایید.
    Aortic Valve : Thick valvular aortic stenosis moderat Al and dome Al vc =3-4 mm
    PG: 22 mmHg MG: 11 mmHg A.V.Area: 1.5cm2
    Mitral Valve stenosis moderat MR and MVA byCE=1.2cm2 . MVA(planimetry)=0.9cm2
    PG:24 mmHg MG: 13mmHg2

    AML
    Calcifcation 3
    3 Subvalvula
    Mobility 3
    2-3 Thickness
    ایا مادرم من با کنترل کامل چربی وفشار خون بدون عمل باز می تواند به مکه برود .

    • سلام
      با اطلاعات فقط اکو قلب نمی توان تصمیم دقیق گرفت ولی اگر علامتدار نیست و نوار قلب نرمال دارد احتمالا بله می تواند به سفر حج برود هر چند اذیت خواهد شد و برای اعمال نیاز به کمک دارد.

  35. با عرض سلام وخسته نباشید
    من پدرم دچار نارسایی قلبی میباشد و در حال حاضر بیمه تامین اجتماعی میباشد ودکتر معالجش از کار افتادگی براش زده میخواستم ببینم آیا کمیسیون پزشکی هم برایشان کارافتادگی خواهد زد؟
    با تشکر

    • سلام
      نه وابسته به شدت نارسایی قلبی و وضعیت بالینی است.

  36. سلام و خسته نباشید . من دفترچه خدمت رو با توجه به بند ۴۳ پست کردم اما چند روزه متوجه شدم که با توجه به شدت ان معاف دایم میکنند . من واقعا تنگی نفس و تپش قلب اذیتم میکند مخصوصا شبها کاملا پریشون هستم . و اگر میدونستم بند ۴۳ شرایط دارد هیچ وقت اقدام به پست نمیکردم . لطفا راهنمایی ام کنیداین جواب اکوی من :
    ef=60-65
    mild mvp , AI +2
    no as
    no mr
    no rwma
    در مورد LV هم چیزی نوشته شده بلد نیستم بخونم . البته بم گفتن قلبت بزرگتر از سنت است .

    • بله
      معاف از خدمت سربازی می شوید
      با حوزه مربوطه مشاوره کنید

  37. با سلام و عرض احترام خدمت شما متخصص تلاشگر
    قبلا هم مرا راهنمایی فرموه اید که اطلاعات اکو کاردیو گرافی را به شما دادم. اخیرا سیتی آنژیو انجام دادم .حالا اطلاعات سیتی آنژیو را خدمتتان می نویسم. لطفا هر توصیه ای دارید بفرمایید. ضمنا اخیرا آخر شب قبل از خوابیدن در بازدم صدای خس خس خفیف دارم. قلبم هم معمولا تپش بیش از حد دارد بین هشتاد تا صد و ده و فشار خون نیز معمولا بالاست. ۱۳ تا ۱۵ روی ۹ و گاهی کمی بیشتر از ۹٫ گاهی هم هنگام دویدن یا سخن گفتن ممتد نفس کم می آورم. (مرد – ۵۴ ساله)
    با تشکر فراوان از پاسخ چناب عالی

    Dual source multi slice(2*128:256) CTA of Aorta with MIP, MPR and VR recomnstructions:
    The diameter of ascending aorta in sinusal, junctional and tubular portions is, 35 and 42 mm respectively.
    The diameter of arch, descending and abdominal aorta is 26,22 and 19 mm respectively . The arch has three patent branches . There is neither dissection nor IMH. The celiac. SMA and renal arteries are patent.

    • سلام
      نتایج خوب است
      کنترل فشار خون کافی است.

  38. با سلام خدمت آقای دکتر
    خسته نباشید
    آیا مصرف قرص وارفارین بعد از تعویض دریچه مهم و لازم است؟
    آیا برای باروری مردان مشکل ایجاد می کند؟

    • بعد تعویض با دریچه فلزی الزامی و غیر قابل ترک کردن است.

      نه برای باروری مردان مشکل ایجاد نمیکند

  39. آقای دکتر! من قراره که دو ماه دیگر عمل تعویض دریچه آئورت انجام بدم ولی کمی روحیه ام خراب شده و وضع روحی خوبی ندارم و به شدت نگرانم
    از دکترهای جراح قلب در تهران، چه کسی را پیشنهاد می کنید؟
    دکتر ماندگار چطوره؟

    • با سلام و آرزوی بهبودی.
      انتخاب جراح با شماست نه بنده

  40. با سلام وعرض خسته نباشید بنده ۳۱ساله دارای بیماری دریچه آیورت بدون علامت .کوه میرم .کشتی میگیرم هیچ مشکلی ندارم معاف از خدمت به خاطر همین بیماری چندی قبل به خا طر تعویض گواهینامه به متخصص قلب مراجعه کردم بعدار اکو گفتند هر ۶ ماه باید اکو بشم لطفا نظر خود را بفرماید با تشکر .جواب اکو من. EF 50% E.S.D..5/5 WALL THICKRESS.7/7 ABONORMAL MOTION(_) DISASTOLIC FUNCTHON .IR PG.28MIL. AI(+3 )

    • با سلام
      نارسایی متوسط دریچه آئورت دارید ولی هنوز نیاز به جراحی نیست.
      هر ۶ تا ۱۲ ماه یکبار با اکو پیگیری نمائید.

  41. با سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر من پدرم رو پیش یک متخصص قلب بردم اکو گرفت و گفتند که گشادشدگی دریچه آئورت دارند که بصورت مادرزادی می باشد و فقط قرص نوشتند که روزی یک عدد مصرف کنند نصف صبح نصف شب
    آقای دکتر به نظرتون بیماری پدرم خیلی جدیه و یا اینکه بیماریش با دارو رفع می شه

    ممنون

    • سلام
      نارسایی آئورت خفیف باشد مشکل ساز نبوده و فقط مصرف دارو و پیگیری کافی است.
      در موارد نارسایی شدید آئورت نیاز به مداخلات بیشتری خواهد بود.

  42. با سلام وتشکر از سایت خوبتون واقعا ممنون
    دوسال پیش بدلیل اتساع دریچه آئورت تعویض دریچه انجام دادم می خواهم بدانم الان که ۴۲ سال دارم امکان دریافت بیمه از کار افتادگی تامین اجتماعی رادارم.

    • سلام
      درصورت نارسایی همزمان قلبی با تعویض دریچه آئورت بله.

  43. سلام
    دکتر جان در جواب اکو من نوشته pfo milld pi mild ps mild ai
    ایا من میتوانم از سربازی معاف بشم و برای درمانش چه کاری باید انجام بدهم
    متشکرم

    • سلام
      به شرط اثبات نارسایی ائورت توسط پزشک کمسیون ، بله

  44. سلام دکتر ممنون همینطور که گفتین معاف شدم . دکتر یه مدتیه حالا از بیماریم ترسیدم . میشه بم بگید با مشخصاتی که دادم چقدر منو نهدید میکنه یا خطرناکه ؟ ایا عمل دریچه لازم هست ؟

    • سلام
      نارسایی خفیف اءورت درمان دارویی نداشته و باید پیگیری شود پیشگیری از آندوکاردیت لازم است.
      در موارد شدید درمان دارویی و جراحی لازم دارد.

  45. راستی دوباره میگم مشخصات اکو رو :
    ef=60-65
    mvp , AI +2
    no as
    no mr
    no rwma
    البته یک دکتر ef رو ۵۵ نوشته و mild mr را هم اضافه کرده البته مثل اینکه دستگاه فرق داشت ( اکو کاردیوگرافی کالر و داپلر ۲d )
    قلبم هم بزرگ هست نسبت به سنم

  46. سلام دختر۶ ساله من با این که تنگی دریچه ائورت دولتی خفیف داره با گرادیان ۳۰ خیلی فعالیت میکنه آیا براش ضرر داره ؟احتمالش هست که هیچوقت مشگلی براش پیش بیاد یا نه آخه دکتر مجتهد زاده میگه ۵۰-۵۰ است نمی دونم راست میگه یا برای دلخوشی من میگه ؟وزنش ۲۱ کیلو وهمیشه مشغول فعالیته دلم براش خیلی شور میزنه

    • سلام
      فعالیت های معمول ضرری ندارد و محدودیت لازم نیست ولی ورزش های حرفه ای و رقابتی توصیه نمیشود.
      بله گاهی با افزایش سن ممکنه خیلی مشکلی پیش نیاید و فقط باید پیگیری سریال کرد.

  47. سلام . لطفا در مورد برجستگی قوس آئورت هم توضیح دهید. در رادیوگرافی قبل از جراحی ( کوله سیستوکتومی) که انجام دادم پزشک مربوطه نوشته بود قوس آئورت برجسته است. آیا بیماری محسوب می شود و نیاز به پیگیری دارد؟ از پاسخ شما و ایجاد این سایت متشکرم .

    • سلام
      بسته به میزان برجستگی قوس آئورت ، و سن بیمار می تواند نرمال بوده یا نیاز به بررسی داشته باشد.
      موارد خفیف در فرد مسن بویژه با فشار خون بالا ، میتواند نرمال باشد . موارد شدید در آنوریسم آتورت و …. دیده می شود.

  48. با سلام
    آقای دکتر من از حدود ۱ ماه پیش بر اثر تصادفی تپش قلب گرفتم..مثلا وقتی صدای بلند میشنیدم یا کلا هر اتفاق غیر منتظره ای که میافتاد تپش قلب میگرفتم و بعد چند دقیقه رفع میشد…..اما تقریبا از حدود دو هفته پیش ثپش قلب شدید گرفتم و دیگه خوب نشد بدون هیچ عامل تحریک کننده ای…
    رفتم دکتر و نوار قلب و اکو گرفتم و دکتر گفتن نارسایی خفیف دریچه آئورت قلب داری..اما هیچ توصیه دیگه نکردن و گفتن ۲ سال دیگه بیا دوباره اکو بگیر..و قرص پروپرانولول۲۰ دادن بهم..
    حالا من خیلی نگران هستم….درد فقسه سینه هم دارم در هنگام عصبانیت و اضطراب…و میخواستم بدونم آیا این نارسایی جای پیشرفت داره؟؟ و برای بارداری مشکلی ایجاد نمیکنه؟
    و اینکه من تا کی باید پروپرانول رو بخورم؟ آیا خوب میشم؟ و اصلا جای نگرانی هست؟
    ممنون از راهنمایی های خوبتون

    • سلام
      بسته به سن بیمار و علت نارسایی ، سیر بیماری متفاوت خواهد بود (که شما هم هیچکدام را نگفتید ) اما عموما مشکل ساز نیست.
      بارداری مشکلی ندارد اما در صورت سزارین به جراح خود اطلاع دهید ( پیشگیری از آندوکاردیت)

  49. با سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر می خواستم در صورت امکان جواب اکوی منو تشریح کنید و برای جلوگیری از پیش رفت بیماریم چه باید بکنم در ضمن من ۳۶ سال دارم(محدودیت ورزشی – تغذیه-دارویی)
    EF 55%
    LVDD 4.4 CM
    L.VSD 2.8
    LVPW 1.2
    +2 <MR
    +2 =<AR
    با تشکر از توجه شما

    • سلام
      داروها بتابلوکر یا کلسیم بلوکرهای غیر دی هیدرو می تواند مفید بوده از پیشرفت بیماری بکاهد.
      پیشگیری از آندوکاردیت الزامی است.
      رژیم غذایی سالم http://galb.ir/archives/140
      ورزش های هوازی با شدت متوسط بلامانع است.

  50. سلام با عرض خسته نباشید خواهری دارم عمل تعویض دریچه فلزی انجام داد با توجه به سخت بودن باروریش در اینده احتمال امدن دریچه ای که نیاز به مصرف وارفارین نباشه تا ۱۰ سال اینده هست؟ عمل تعویض دریچه به صورت بسته (دریچه ی فلزی برداشته و دریچه ی دیگری جایگزین شود) ایا تا ۱۰سال اینده امکانش هست؟ خواهشإ سوالم را بی پاسخ نگذارید با تشکر فراوان

    • سلام
      دریچه جدید فلزی بدون نیاز به آنتی کواگولاسیون که هنوز معرفی نشده ولی داروهای جدید بدون نیاز به کنترل PT معرفی شده و احتمالا در اینده جایگزین وارفارین شود ولی نه در ۲-۳ سال اینده.

  51. با سلام آقای دکتر پدر من پس از سکته قلبی ناگهانی این جواب اکو برایش نوشته شده توسط دکتر کوه سلطانی
    degenerative AV , mild AR
    Mild LVH
    Diastoloc LV disfunction
    Mitra A>E
    aort thikend and calarified
    ریشه آئورت( r. Dl ) از ۳٫۱۸ به ۳٫۴۸ در عرض ۲ سال رسیده.
    می خواستم بدونم نارسایی از سکته بوده یا چون نارسایی داشه و نمی دونستم سکته کرده. غیر از Ar معنی بقیه جملات چیه راستی EF 60% مشکلش خیلی حاده. ممنون

  52. سلام
    چنر روز فبل دریچه میترال و آئورت تعویض شده است و در حال حاضر با هر ضربان، صدایی مانند تیک تیک ساعت به وضوح شنیده می شود. آیا این طبیعی است؟
    ممنونم

    • سلام. شنیدن صدای دریچه مصنوعی قلبی مثل صدای ساعت امری نرمال در برخی بیماران است. نگران نباشید و سعی کنید به آن بی توجه باشید.

  53. با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر بنده ۲۱ سال سن دارم و از حدود ۵ سال پیش به دنبال chest pain های مکرر به متخصص مراجعه کردم . اکو انجام دادن و فرمودن که پرولاپس دریچه میترال دارم و جز پیگیری سالانه و مصرف ایندرال نیاز به اقدام دیگه ای نیست . حدود ۲ سال بعد از انجام اون اکو کاملا احساس می کردم دردام بیشتر شده و مثل قبل، ماهی یکی دو بار نیست بلکه به دنبال هر فعالیت یا استرسی دچار درد شدیدی می شدم که به فک و بازوی چپم میزد .جوری که یک بار دچار حمله قلبی شدم و با حالت cyncope ، بخش مراقبت ویژه قلب بودم. اونجا اکو مری انجام دادن برام .جوابش به صورت گزارش پرولاپس میترال و نارسایی خفیف دریچه تریکوسپید بود .برام داروی متورال تجویز کردن که مصرف می کردم . هیچ تاثیری برای درد من نداشت .با این وجود مصرف کردم..
    در حال حاضر چند ماهیی میشه که تنگی نفس شبانه پیدا کردم و به خاطر اینکه پزشکی هم میخونمو مرتب سر پا هستم خیلی خیلی اذیت میشم و این درد روزانه ( که بدون هیچ علت خاصی هم شروع میشه و نیم ساعت طول میکشه و اغلب به گردن و دست چپم میزنه) ، باعث شد دوباره پیش دکترم برم .این اکوی سوم من بود که همین دو روز پیش انجام دادم .آقای دکتر این رو هم اضافه کنم که من از همون موقعی که تنگی نفس شبانم شروع شد و بدون هیچ علتی دچار حمله قلبی شدم نیتروگلیسیرین میخورم و واقعا باعث تخفیف دردم میشه و بعضی اوقات زمان خواب از کرم نیتروگلیسیرین استفاده می کنم .احساس می کنم روی دردم خیلی موثره و تنگی نفس شبانه منو خیلی کم میکنه .این موضوع رو به دکترم هم گفتم .ایشون توی اکو فرمودند .tr, mvp, ar و تاکی آریتمی دارم . نظرشون روی مصرف فقط داروی متورال ، پیاده روی مرتب و پیگیری اکو هر ۶ ماه یک بار بود .آقای دکتر ممکنه بنده رو راهنمایی کنید که آیا رژیم غذایی و محدودیت فعالیت برای من وجود داره؟؟؟ آقای دکتر در رابطه با مصرف دارو واقعا متورال هیچ تاثیری روی من نداره .نیتروگلیسیرین کرم یا زیر زبانیش خیلی برای موثر بود.نمیدونم با این سن پایین مصرف نیتروگلیسیرین میتونه برای من خطرناک باشه و اینکه کرمش رو مصرف کنم یا زیر زبانیش رو؟ این درد شده جزئی اززندگی روزمره من .هر دارویی باشه خواهش میکنم بگید تا بتونه دردمو کم کنه .بدون هیچ علتی دردم شروع میشه و با احساس خفگی به دنبالش .دارم زجر میکشم آقای دکتر . نمیتونم دیگه تحمل کنم .دارم زجر میکشم . لطفا کمکم کنید .وضعیت جسمیم حتی روی درس خوندنمم تاثیر گذاشته . وقتی خودم مرتب دارم درد میکشم هیچ و هیچ انرژی ای برای حضور توی کارورزی های درسیم ندارم .روحیمو از دست دادم اقای دکتر .لطفا کمکم کنید .با سپاس فراوان

  54. سلام . آقای دکتر آیا گذاشتن باتری قلبی برای بارداری در آینده خطر ناک است ؟ ممنون میشویم ما را راهنمایی بفرمائید

    • سلام. خیر استفاده از پیس میکر منعی جهت بارداری نیست.

  55. باسلام
    من یه خانم کارمند هستم همسرم نارسایی دریچه آئورت داره و سوراخ در بطن چپ قلبش داره نظر پزشکان اینه که باید عمل ترمیمی قلب و دریچه آئورت مصنوعی گذاشته بشه آیا مشمول از کار افتادگی می شود؟

    • با سلام. در این مرحله خیر. مشمول از کار افتادگی نمی شود.

  56. با سلام.
    آقای دکتر من تنگی دریچه میترال دارم حدود ۱۲سال پیش این موضوع رو متوجه شدم و ۶،۷یال هر ماه پنی سیلین ۱،۲ تزریق میکردم اما دیگه نتونستم تحمل کنم و از پارسال نارسایی متوسط آءورت دارم.چند هفته پیش دوباره اکوگرافی شدم و نتیجه بت پارسال هیچ فرقی نکرده.درد شدید قفسه سینه دارم مخصوصاً موقع خواب.دقیقا پشت قلبم درد میکنه و سوزش در قسمت دریچه آءورت دارم اما اکوگرافی با بارسال تغییری نداشت.تنگی نفس دارم مخصوصا وقتی تنت تند راه میرم.نتیجه اکوگرافی من این بوده
    Mitral valve:normal ranges
    ef slops: 70mm/s
    Excursion:20mm/s
    Lvid d:4/4cm
    Lvid s:3/wcm
    rvd flat:7-2.3cm
    Rvd lateral:2.4cm
    .
    .
    .
    b mit.a 1.92
    A p.h.t 114.9ms
    پزشکم تاکیدبه مصرف آسپرین و تزریق عضلانی پنی سیلین داره.لطفا راهنماییم کنید اگه من این مواردپ رعایت کنم حالم بهتر میشه؟یا بدتر نمیشه؟لطفاً کمکمکنید

    • سلام. در مورد نارسایی دریچه آءورت چیزی ننوشتید.
      اگر نارسایی اءورت روماتیک باشد بهتر است تزریق پنی سیلین ماهانه داشته باشید که تنها راه کار پیشگیری است.
      اگر علت نارسایی غیر روماتیسمی است پنی سیلین کمک نمی کند

  57. سلام خسته نباشید
    همسر من به خاطر فشارخون بالا دچار هیپرتروفی بطن چپ شده البته قبلا اطلاعی از فشار خون بالا نداشته در ۲۶سالگی متوجه شده و با دارو کنترل میکنه الان ایشون ۳۰ساله هستند من خیلی نگران گشادی بطن چپ ایشون هستم آیا خیلی خطرناک است آیا درمان دارویی دارد خیلی ممنون میشم جواب بدید

    • سلام. نگران نباشید. با درمان مناسب و کافی و حفظ میانگین فشار خون ها در حد نرمال ، به مرور زمان هیپرتروفی بطن کاهش یافته و ضخامت دیواره به سمت نرمال بر می گردد.
      فقط با توجه به سن شروع پایین حتما از نظر فشار خون ثانویه بررسی کامل شوند

نوشتن یک دیدگاه


*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: