آریتمی فیبریلاسیون دهلیزى (AF= Atrial Fibrillation):

آریتمی فیبریلاسیون دهلیزى

(AF= Atrial Fibrillation):

مطالب مرتبط:

تپش قلبآریتمی های دهلیزی /  بلوک‌ قلبی‌ (Heart
block)
تاکی کاردی حمله ای بازچرخشی فوق بطنی یا  PSVT
/ ضربان زودرس دهلیزی یا   PAC

آریتمی قلبی به معنی غیرطبیعی بودن ( تند، کند یا نامنظم بودن) ریتم قلب است. در حالت طبیعی ریتم قلب منظم بوده و به تعداد حدود ۶۰ تا ۹۹ ضربان در دقیقه می زند.

فیبریلاسیون دهلیزی  (AF‏) ‎یک آریتمی دهلیزی بسیار شایع با فراوانی تقریبی ۱% در کل جمعیت است. این شیوع  در افراد بالای ۸۰ سال به حدود  ۸% می رسد.

فیبریلاسیون دهلیزی (AF) ‎‏ ناشی از چرخش ‏سریع پالس الکتریکی در داخل دهلیزهای قلب( یکی از شایعترین آریتمی ها با مکانیسم بازچرخشی)  می باشد. AF هنگامی رخ می‌دهد که تحریک در دهلیزها  نامنظم شده و جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلولهای عضلانی دهلیز به صورت نامنظم و غیر از محل گره سینوسی دهلیزی تحریک می‌شوند. سرعت حرکت این پالس ‏حدود ۶۰۰ بار در دقیقه است، در نتیجه اولا انقباض منظم دهلیزی نداریم پس دهلیزها فرصتی برای انقباض مؤثر نداشته و ‏عملاً ساکن می باشند و نمی‌توانند خون را بطور کامل به بطنها تخلیه کنند پس برون ده قلبی کاهش می یابد، ثانیا ضربانهای بطن که از دهلیزها  تبعیت می‌کند نیز نامنظم و کمی ناکارامد  می‌شود. همچنین  سکون خون داخل دهلیزها (استاز) موجب  تشکیل لخته داخل دهلیزی  ونهایتا  آمبولی  این لخته و مشکلات مربوطه میشود(بخش عوارض را ببینید).

علائم:

ریتم AF به سه دسته paroxismal (حمله ای= گذرا و کوتاه مدت)  ، Persistant (پایدار= طولانی مدت تر اما منقطع) و Permanent (دائم = اغلب موارد یا همیشه ریتم فیبریلاسیون دارد) تقسیم می شوند.

مهمترین علامت بیماران با ریتم ‏AF‏ بدون سابقه درمان، احساس طپش قلب می باشد؛ این تاکیکاردی  ‏( ضربان قلب بالا)  که در این آریتمی ایجاد می شود در بیماران کرونری قلب ، موجب تشدید درد سینه و در مبتلایان به مشکلات دریچه ای و نارسایی قلب ممکن است منجر به تشدید ‏نارسایی قلب و ایجاد علائم تنگی نفس شود. این آریتمی  در عین تشدید علائم بیمار و گاهی نیاز به بستری بیمار، معمولا خیلی خطرناک نبوده و در صورت کنترل ریت قلب ، مرگ و میر ناشایع است بنا بر این فیبریلاسیون دهلیزی(AF) معمولا در کیفیت زندگی تاثیر می گذارد  ولی جان بیمار را به خطر نمی‌اندازد و فقط باعث تشدید مشکلات می‌گردد.

اما در برخی موارد مثلا  ‏در مبتلایان به سندرم ولف- پارکینسون- وایت ‏‎(WPW)‎‏ خطرناک ‏بوده و ممکن است منجر به آریتمی بطنی (‏VF‏)  و مرگ ناگهانی بیمار شود. ‏

همچنین این بیماران اغلب افراد مسن هستند که بیماریهای دیگری نیز دارند و علائم این بیماریها با این آریتمی همپوشانی می یابد.

عوارض:  در حقیقت مهم ترین عارضه ریتم ‏AF افزایش خطر ترومبوآمبولی سیستمیک می باشد. عدم انقباض موثر دهلیزها باعث استاز خون داخل دهلیزها و در ‏نتیجه افزایش  استعداد انعقاد و تشکیل لخته داخل قلبی ونهایتا  آمبولی لخته وعوارضی همچون سکته مغزی (کاهش سطح هوشیاری ، فلج نیمی از بدن و لکنت زبان و…) ، آمبولی شریان کلیه (افزایش شدید و ناگهانی فشار خون را در پی دارد) و آمبولی مزانتر ( با درد شدید و ناگهانی شکم همراه است و در صورت عدم درمان فوری با مرگ ومیر بالایی همراه می باشد) و آمبولی اندام ( درد و گانگرن اندام) و… میشود.

علل  فیبریلاسیون دهلیزى :

افزایش سن ، وجود برخی  بیماریهایی  ساختمانی قلب مثل  نارسایی ‏قلب،  تنگی یا نارسایی  دریچه ای (شایعترین اختلال دریچه ای تنگى میترال) ، هیپرتروفی قلبی، بیماری کرونری قلب و نیز برخی بیماریها مثل  فشار خون بالا، دیابت، پرکاری تیروئید (تیروتوکسیکوز)، آمبولى ریوی و مصرف زیاد مشروبات الکلی یا اتانول بعنوان علت این آریتمی مطرح می باشند . ولی گاهی فیبریلاسیون دهلیزی  یک بیماری مجزا بوده و با هیچ بیماری قلبی دیگری همراه نیست ( Lon AF)

تشخیص :

در معاینه با یافتن نبض نامنظم و صداهای قلبی نامنظم ومتغییر می توان به آریتمی شک کرد. در صورت عدم مصرف دارو، معمولا پاسخ بطنی زیاد و در حدود ۱۵۰ بار در دقیقه  و همچنین کاملا نامنظم است. بررسی نوار قلب (الکتروکاردیوگرام یا ECG)   بهترین و آسانترین روش تشخیص است. نوار قلب در فیبریلاسیون دهلیزی فاقد موج تحریک الکتریکی دهلیز (P) و پاسخ بطنی (QRS) نامنظم و معمولا در موارد تازه تشخیص داده شده تاکیکارد (بیش از ۱۰۰ ضربه در دقیقه)  می‌باشد.

اکوکاردیوگرافی برای تشخیص بیماری ساختمانی قلب  و تست ورزش بری تشخیص بیماری کرونری قلب از سایر پاراکلینیک های مورد استفاده در تشخیص می باشند.

ممکن است بیماران ریتم ‏AF‏ حمله ای داشته باشند یعنی گاهاً ریتم طبیعی و گاهاً ‏ریتم ‏AF‏ داشته باشند بنابراین به صورت موقت دچار طپش قلب می شوند و ممکن است هنگام معاینه پزشک وتهیه نوار قلب نرمال باشد. در این موارد  باید از هولتر ۲۴ ساعته نوار قلب برای تشخیص نوع گذرای  فیبریلاسیون دهلیزى استفاده کرد.

درمان:

اصول سه گانه درمان درفیبریلاسیون دهلیزی  عبارت است از :

۱- کنترل تعداد ضربان بطنی.  ۲-  پیشگیری از عوارض مهم مثل تشکیل لخته وآمبولی.   ۳- برگرداندن ریتم سینوسی.

۱- کنترل تعداد ضربان ( ریت) بطنی:

اولین اقدام اورژانسی برای  برطرف کردن علائم، کند کردن هدایت الکتریکی به بطن است. ‏بسته به علت آریتمی و نیز علائم بیمار و بیماری های همراه یکی از سه دسته دارویی  بتابلوکرها (مهار ‏کننده های کیرنده بتای  سمپاتیک (متوپرولول، آتنولول، پروپرانولول و…)) ، بلوک‌کننده‌هاى کانال کلسیم (وراپامیل دیلتیازم) یا داروی دیگوکسین انتخاب می شود. این داروها موجب کاهش پاسخ بطنی (آهسته شدن  ضربان ‏قلب) می شوند. هدف رساندن  ضربان ‏قلب به ۸۰تا۶۰ ضربه در دقیقه در حالت  استراحت و  زیر ۱۰۰ ضربه در دقیقه با فعالیت یا  ورزش معمولی است.

۲- پیشگیری از عارضه ترومبوامبولی ( تشکیل لخته وآمبولی):

در حقیقت مهم ترین عارضه  ریتم ‏AF‏،  خطر تشکیل لخته داخل دهلیزی و آمبولی بوده وبرای پیشگیری از آن باید از ‏داروهای ضد پلاکتی مثل آسپرین یا ضد انعقادی از قبیل هپارین و  وارفارین استفاده کرد.

بیمارانى که عامل خطر سکته مغزى دارند (مثلاً بیمارى دریچه‌اى قلب، نارسایی قلب، هیپرتانسیون (فشار خون بالا) ، دیابت ، سن بالاى ۷۵ سال) باید درمان ضدٌ انعقادى با وارفارین (با هدف ۳-۲ = INR)  دریافت کنند. در اندک بیمارانى که عامل خطرى ندارند یا مصرف وارفارین در آنها ممنوع است  از آسپیرین استفاده می شود ولی باید توجه کرد که علارغم درمان راحتتر ، قدرت آسپرین در پیشگیری از ترومبوآمبولی بسیار کمتر از وارفارین بوده و فقط باید در بیماران کم خطر در نظر گرفته شود.

خطر سکته مغزی کلا کم  (۱% در سال ) است.و لی بدلیل شیوع بالای این اریتمی برای ما پزشکان مهم است. وارفارین حدود ۴/۳ این احتمال را کاهش می دهد ولی آسپیرین حدود یک سوم وارفارین اثرات پیشگیری از سکته مغزی را دارد.

نکته مهم لزوم  استفاده از داروهای ضد انعقادی در ‏همه مبتلایان به ‏AF‏ از جمله فرم  بیماری AF حمله ای یا گذرا  و نیز بیماران AF بی علامت و حتی بعد از ‏cardioversion‏ ‏می باشد.

۳- برگرداندن ریتم سینوسی (کاردیوورژن):

قطع ریتم فیبریلاسیون دهلیزی و تبدیل  آن به ریتم نرمال سینوسی (کاردیوورژن) به دو  روش کاردیوورژن غیر تهاجمی  ( دارویی، یا شوک قلب و ندرتا با پیس میکر) یا  کاردیوورژن جراحی (جراحی MAZ) امکان پذیر است  اما امروزه یک روش جدید در موارد مقاوم به درمان طبی یا موارد راجعه برای قطعآریتمی فیبریلاسیون دهلیزی یا برای قطع پاسخ بطنی بالا بنام رادیوفرکونسی ابلیشن نیز در دسترس است.

توجه داشته باشید که اولا برگرداندن ریتم سینوسی در همه بیماران AF اندیکاسیون ندارد و بیشتر در موارد AF تازه ایجاد شده بدون علت مهم یا  اگر بیمار على‌رغم کنترل سرعت ضربان همچنان علامت‌دار(علائم نارسایی قلب) بماند، اندیکاسیون می یابد. دوما در همه  این بیماران نیز کاردیوورژن غیر تهاجمی  ( دارویی، یا شوک قلب و ندرتا با پیس میکر)  قابل انجام نبوده وممکن است آریتمی مکرر عود کند که مجبور به استفاده ازروش های کاردیوورژن جراحی (جراحی MAZ) و یا ابلیشن باشیم.

الف) کاردیوورژن غیر تهاجمی  دارویی :

درمان داروئی باداروهای آنتی آریتمی معمولا“ اثر بسیار  ناچیزی در کنترل ریتم دارند و در موارد معدودی استفاده می شود.  همجنین با ید توجه داشت با توجه به احتمال زیاد وجود لخته در دهلیزبعد از ۲ روز  از شروع آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی  کاردیوورژن باید یا قبل از ۴۸ ساعت انجام شود یا   بعد از ≥۳ هفته از د رمان ضد انقعادی با هپارین یا وارفارین و یا در صورت لزوم انجام فوری کاردیوورژن با اثبات عدم وجود لخته داخل دهلیز چپ با  اکو از راه مرى (echocardioghraphy  Tansesoghageal) انجام گیرد. براى این کار از داروهاى ضد آریتمی  گروه IC,IA یا III استفاده می شود. نوع دارو بسته به اینکه اینکه  بیمارى ساختمانى قلب نداشته باشد یا اختلال عملکرد بطن چپ یا CAD  داشته باشد متفاوت خواهد بود.

معمولاً درمان بار اول  در حالى که بیمار در بیمارستان تحت مونیتورینگ قلبی  است شروع می شود اما برای دفعات بعدی می توان از روش سرپایی استفاده کرد(روش pill in the pocket)  بطوریکه بیمار چند دقیقه بعد از حمله آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی به تعداد مشخص شده از قرص یا کپسول تعیین شده می خورد و در صورت عدم کنترل در قدم بعدی به بیمارستان مراجعه می کند.

در صورت برطرف شدن ریتم ‏AF‏ ، ‏ممکن است برای حفظ ریتم سینوس و پیشگیری از ایجاد مجدد ریتم ‏AF‏ نیاز به ‏درمان دارویی طولانی مدت با داروهای آنتی آریتمیک باشد. پزشکتان باید بسته به وضعیت شما در مورد سود دارو یا زیان عوارض دارویی در این مورد تصمیم گیری کند.

کاردیوورژن غیر تهاجمی با  شوک قلب:

هر جند بیشتر مردم از اسم شوک الکتریکی  قلب ترس دارند اما در واقع دادن شوک الکتریکی به قلب یکی از  بی خطر ترین روش های درمانی و بیشتر اوقات نجات بخش است.

در چند مورد برای کاردیوورژن ریتم فیبریلاسیون دهلیزی از شوک (معمولاً ۱۰۰ ژول)  استفاده می شود. ۱) در موارد نیاز اورژانسی به کاردیوورژن سریع مثل ریتم فیبریلاسیون دهلیزی و افت فشار خون یا شوک کاردیوژنیک و نیز درد سینه مقاوم به درمان یا سکته قلبی حاد. ۲) در زنان حامله با ریتم فیبریلاسیون دهلیزی که اندیکاسیون کاردیوورژن داشته باشند چون کاملا ایمن بوده و خطر آن از داروها کمتر است.  ۳) موارد مقاوم به داروها . ۴) در بقیه موارد با نظر پزشک معالج.

بجز در موارد اورژانسی ، کاردیوورژن باید به بعد از ≥۳ هفته از د رمان ضد انقعاد با هپارین یا وارفارین  یا در صورت لزوم انجام فوری کاردیوورژن با اثبات عدم وجود لخته داخل دهلیز چپ با  اکو از راه مرى (echocardioghraphy  Tansesoghageal) انجام گیرد. درمان ضدٌ انقعاد باید ۲ حداقل تا ۳ هفته و گاهی مادام العمر  پس از کاردیوورژن موفقیت‌آمیز ادامه یابد.

کاردیوورژن جراحی (جراحی MAZ):

روش جراحی AF به دنبال  سایر اعمال جراحی قلب نظیر تعویض دریچه  یا گرافت بای پس عروق قلبی انجام می شود و امروزه با توجه به امکان ابلیشن در موارد کمتر  جراحی قلب فقط به علت ریتم AF انجام شده است. تکنیک های جراحی عمل AF شامل جراحی maze که تکنیک بسیار پیچیده ای دارد و باتقسیم بندی نقاطی که مسئول ایجاد AF هستند وانجام  برش و دوخت (Cut & Sew) است که برش هایی را در اطراف ورید پولمونر ایجاد می کنند تا ارتباط بافت اطراف ورید پولمونر  بااطراف را قطع نماید

در روش دیگر  جراحی ساده تر اما کمتر موثر  از طریق  توراکوتومی محدود اقدام به تخریب شبکه گانگلیونی  می نمایند.

گاهی نیز با استفاده از کلامپ های بای پولار در اطراف ورید پولمونر مانع فعالیت Trigger ها در اطراف ورید پولمونر می شوند. در اغلب این موارد گوشک دهلیزی را که محل تشکیل لخته است را نیز می بندند.

ابلیشن رادیوفرکونسی  فیبریلاسیون دهلیزی (RF ablation):

در برخی  از بیماران ضربان بالای قلب ناشی از ریتم فیبریلاسیون دهلیزی(‏AF‏) توسط دارو قابل کنترل ‏نبوده و یا ریتم  AF مکررا عود می کند و مصرف دراز مدت دارو با عوارض بالا همراه است به ابلیشن نیاز باشد  در روش ابلیشن با  رادیو فرکانسی از امواج ماورائ صوت استفاده شده و بواسطه تولید گرمای موضعی ، ابلیشن صورت می گیرد. از تکنیک های تخریب خطی (Linear lesion) در سطوح مختلف دهلیز چپ ( اطراف ورید پولمونر ، دیواره خلفی ، سقف و ایسموس میترال) در جهت اصلاح هدایت الکتریکی و  پیشگیری از انتقال  تاکی کاردی های بازچرخشی به داخل دهلیز  استفاده می شود. ابلیشن ورید پولمونر و ایزوله کردن ورید پولمونر و تخریب مناطق مسئول ایجاد AF  معمول ترین  روش است.

ابلیشن AF به علت درد ایجاد شده در هنگام تخریب نواحی مسئول ایجاد AF در اطراف وریدهای پولمونر تحت بی هوشی عمومی انجام  می شود.
روش دوم: در موارد نادری  ضربان بالای قلب ناشی از ریتم فیبریلاسیون دهلیزی(‏AF‏) توسط دارو قابل کنترل ‏نبوده و ابلیشن خود AF مقدور نیست .در این موارد از روش تسکینی  ابلیشن ‏ ‏ گره دهلیزی – بطنی استفاده می شود.  در این  روش درمانی با استفاده از امواج رادیو فرکانسی گره دهلیزی بطنی سوزانده می شود‎‏ . در این صورت ارتباط ‏الکتریکی دهلیز به بطن قطع شده و در نتیجه پالس های ایجاد شده به بطن منتقل نمی ‏شود. قطعاً بعد از ‏این نع ابلیشن‏ نیاز به تعبیه پیس میکر بطنی برای حفظ ضربان قلب می ‏باشد. حملات طپش قلب توسط این روش درمانی به صورت کامل و همیشگی از بین ‏رفته و نیازی به داروی  ضد تپش قلب و یا ضد آریتمی نمی باشد. با این حال ادامه درمان ضد انعقادی ‏لازم است. ‏این روش ساده تر بوده نیاز به بیهوشی ندارد اما پیس میکر قلبی لازم است.

 

46 comments

  1. سلام
    آیا مصرف وارفارین در فیبریلاسیون دهلیزی واجب است؟ کنترل INRبرای پدر پیر من سخت است و میگن خونریزی با وارفارین خطرناک است؟

    • با سلام
      در حقیقت مهم ترین عارضه ریتم ‏AF افزایش خطر ترومبوآمبولی سیستمیک همچون سکته مغزی است.وبرای پیشگیری از آن باید از ‏داروهای ضد انعقادی از قبیل هپارین و وارفارین یا ضد پلاکتی مثل آسپرین استفاده کرد.

      بیمارانى که عامل خطر سکته مغزى دارند (مثلاً بیمارى دریچه‌اى قلب، نارسایی قلب، هیپرتانسیون (فشار خون بالا) ، دیابت ، سن بالاى ۷۵ سال) باید درمان ضدٌ انعقادى با وارفارین (با هدف ۳-۲ = INR) دریافت کنند. در اندک بیمارانى که عامل خطرى ندارند یا مصرف وارفارین در آنها ممنوع است از آسپیرین استفاده می شود ولی باید توجه کرد که علارغم درمان راحتتر ، قدرت آسپرین در پیشگیری از ترومبوآمبولی بسیار کمتر از وارفارین بوده و فقط باید در بیماران کم خطر در نظر گرفته شود.

      • خطر سکته مغزی کلا کم (۱% در سال ) است.و لی بدلیل شیوع بالای این اریتمی برای ما ÷زشکان مهم است. وارفارین حدود ۴/۳ این احتمال را کاهش می دهد ولی آسپیرین حدود یک سوم وارفارین اثرات پیشگیری از سکته مغزی را دارد.

  2. تارلرزه (Fibrillation) نوعی از آریتمی قلبی است که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌کند. تارلرزه دهلیزی (AF) هنگامی رخ می‌دهدکه در دهلیزها موج الکتریکی تحریک جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلولهای عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریک و شل می‌شوند. در نتیجه این مشکل ما اولا انقباض منظم دهلیز نداریم پس دهلیزها نمی‌توانند خون را به صورت کامل به بطنها پمپاژ کنند، ثانیا اغلب ضربانهای بطن از دهلیز تبعیت نمی‌کند و بطن برای خودش منقبض می‌شود.

  3. با سلام و احترام
    من ۴۳ سال دارم و از زمان تولد برایم تشخیص WPW دادند که در طول سالهای گذشته از دیگوکسین و بیشتر پروپرانولول استفاده می کردم. قریب به ۱/۵ سال است که مصرف دارو رو ترک کردم و نرمش منظم صبحگاهی رو حدود ۰/۵ ساعت دارم و نه تنها تعداد حملات آریتمی قلبم کمتر شده و به ۲-۳ بار در سال محدود شده، بلکه قبلا با اینکه پروپرانولول رو حتی تا ۴۰ میلی گرم در روز می خوردم اولا با کمی جابجایی ساعت مصرف دارو، احساس دل آشوبگی و آریتمی بدی داشتم و ثانیا حملات بیشتری داشتم که بین ۰/۵ -۱ ساعت طول می کشید و وقتی هم ضربان قلب می خواست به حال عادی برگرده احساس درد شدیدی در قفسۀ سینه داشتم حال آنکه در این مدت که مصرف دارو رو قطع کردم هم تعداد حملات کمتر شده و هم وقتی پیش می آد و ضربان می خواد به حالت طبیعی برگرده درد کمتری در قفسۀ سینه دارم.
    سؤالم اینه که آیا ترجیح با عدم استفاده از دارو به همین منواله یا دارو رو باید حتما خورد ولی نوع دارو باید عوض بشه؟ و سؤال دیگه اینکه آیا امکان انجام کاردیوورژن با شوک قلب در ایران هست یا خیر چون معمولا ابلیشن رو بهم پیشنهاد کردن؟
    با تشکر

    • سلام
      مصرف دارو برای پیشگیری بهتر است مگر تعداد حملات آریتمی کم باشد.

      کاردیوورژن با شوک قلب راحت و در دسترس است اما برای شما کاربردی ندارد.

      ابلیشن بهترین درمان برای حملات مکرر آریتمی است.

  4. با سلام . من ۲۶ سال سن دارم . سه سال پیش عمل ترمیم دریچه داشتم و خداراشکر خوب بود ولی ریتم قلبم AF ماند و نرمال نشد . الان سه سال است دارو مصرف می کنم . همه اش به این فکر میکنم راهی برای درمان بیماری من نیست و امکان دارد روزی درمان پیدا کند و اینکه تا چند سال می تونم زندگی کنم با این شرایط . ممنون می شوم منو راهنمایی کنید

    • سلام
      برنگشتن ریتم شما مشکل مهمی نیست و اگر برگردد هم داروها را قطع نمی کنند
      همیشه برای آینده امید های درمانی جدید است ولی فعلا دارو درمانی کافی است
      زندگی هم هر چی خدا بدهد مشکلی نیست. به اینده امیدوار بوده برنامه ریزی دراز مدت داشته باشید

  5. باسلام
    پدر من با۷۲ سال سن تقریبا سه سال پیش عمل قلب باز کرد و هنوز تحت نظر دکتر هستند و مشکلی نداشته ولی فقط تنگی نفس شدید دارد .دکترها میگویند. Rf قلبش ۱۰ است ودر ضمن پدرم دیابت و چربی خون هم دارد. راه درمان پایین بودن EF قلبشان چیست؟مرا راهنمایی کنید. راه درمان را برایم ایمیل کنید.
    باتشکر فراوان آزاده

    • با سلام

      درمان دارویی و در صورت عدم پاسخ و مناسب بودن ،تعبیه پیس میکر سه حفره ای CRT و یا پیوند قلب

  6. ((خواهش میکنم جواب سوالاتمو سریعتر بدید دارم از نگرانی میمیرم))

    سلام
    نامزد من حدود۱ماه پیش سکته قلبی داشت ۳روز توی بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و بعدهم مرخص شد ۱۰ روزهم براش استراحت تجویزکرد که البته به خاطر شرایط کاریش اصلا استراحت نکرد. پزشکش فقط میگفت بخاطر استرس بوده وهیچ حرفی از مشکل قلبی یا مسایل دیگه نزد و یه سری دارو داد ومدام بهش میگفت همه چی کاملا سالمه و هیچ مشکلی نداره و ازش خواست که بعداز یکی۲ هفته بهش مراجعه کنه.
    که این بارهم فقط بهش گفته به آزمایش و بررسی های بیشتری نیازداریم تا بفهمیم مشکلت چیه اما واقعیتی که وجود داره ممکنه عمل قلب باز نیاز داشته باشی یا حتی باطری نیاز داشته باشی ویا خیلی احتمالات دیگه! اماهیچ اسمی از بیماری خاصی نیاورده!
    فقط گفته که تو (بعضی شرایط) و نه همیشه! پمپاژ خون به خوبی انجام نمیشه وخون به مغزنمیرسه و یه همچین چیزایی!و باید برای بررسی آزمایشات بیشتری انجام بشه. فعلا گفته باید آنزیو انجام بده.
    ما هیچی ازبیماریش نمیدونیم من شدیدا نگرانم ازطرفی خانواده منم همین که اسم سکته به میون اومده خوستار قطع رابطه ما شدن و ازدواج ما رو منتفی میدونن.
    سوالی که از شمادارم و تقاضا دارم جوابمو بدید اینه که ۱-با این حرفای پزشکش و علایمش احتمال چه بیماری وجود داره؟و ممکنه واقعا اینطور که پزشکش گفته نیاز به عمل یا باطری داشته باشه؟! حرفای پزشکش خودش رو هم خیلی آشفته کرده و مدام فکر میکنه داره میمیره!! و بخاطرشرایط کاریش تامدتی بعدازانتخابات نمیتونه پیگیربیماریش باشه.
    ۲-خواهش میکنم احتمالاتی که دراین مورد وجود داره بفرمایید تا حداقل بدونم ممکنه با چه شرایطی روبرو بشم! شدیدا آشفته و نگران هستم.
    ۳-آیا این احتمال هست کسی که ی بار سکته کرده برای همیشه به حالت عادی برگرده و قلبش هیچ مشکلی نداشته باشه یا اینکه دیگه هیچوقت سلامت این افراد برنمیگرده؟
    ((ضمنا ایشون در آستانه۲۹سالگی بودن که این اتفاق افتاد. تا قبل از این اتفاق خیلی ورزش میکرد فوتبال تنیس بدنسازی کوهنوردی و هیچ مشکلی نداشت و فقط موقع نفس کشیدن عادیش کمی به سختی انجام میشد که اونم فکرمیکردیم بخاطرانحراف بینیشه!یعنی مشکلی نداشت فقط وقتهایی که خیلی فشار عصبی و استرس براش ایجاد میشد میگفت قفسه سینم دردمیگیره و بی حال میشد و گاهی میگفت نمیفهمم خوابم میبره یا از حال میرم! و اما الان بعداز اون اتفاق بعداز فعالیت یا استرس خیلی بیشتر احساس بی حالی میکنه و احساس ی جور سوزش توی سینش داره.))

    بازهم ازتون خواهش میکنم سریعتر جوابمو بدید. منتظرجوابتون هستم.ممنونم

    • سلام
      راستش با این شرح حال خیلی کمکی نم توانم بکنمم
      تشخیص وابسته به نتایج یافته های پاراکلینیک و معاینه پزشک است.
      لطفا فعلا قدری صبر کرده و بررسی ها را تکمیل کنید و برای تصمیم های مهم خیلی عجله نداشته باشید.
      اگر لازم شد می توانید با یک همکار دیگر هم مشورت کنید.

      • ممنون ازاینکه وقت گذاشتید و جواب دادید.
        شایدفقط برای اینکه خودمو برای اتفاقات بد اماده کنم سوالمواینجاپرسیدم.
        بهرحال بازم ممنون.
        ازخدامیخام همه مریضهاروشفابده.

  7. سلام
    کتاب که زیاد است. بر اساس موارد نیاز برای تشخیص به کتب ECG و برای درمان به کتاب هاریسون ( که ترجمه فارسی دارد ) یا برانوالد مراجعه کنید.

  8. من بیماری آریتمی AFدارم وشما قرص دیلتیازیم ۱۲۰آهسته رهش (یک قرص درروز)راتجویز فرموده اید ولی این قرص درداروخانه ها اصل گیر نمی آید آیا میشودازقرص های دیلتیازم۶۰معمولی به صورت دوباردرروز استفاده کرد

    • سلام
      بله مشکلی نیست و فقط حتما باید حداقل دو بار در روز استفاده شود.

  9. با سلام و تشکر سوالی دارم که متشکر می شوم جواب دهید .
    خانمی ۳۷ سال که سابقه ۳ بار بیماری AF در سالهای ۸۶ ، ۹۰ ، ۹۲ را دارد . که روزی دو بار قرص وراپامیل ۴۰ میلی استفاده می کند . از آخرین بار که در مرداد ۹۲ بوده قرص آسپرین تجویز شده است .
    مقداری پرولبس میترال دارد . از قبل هولتر ۲۴ ساعته آریتمی نداشته فقط تعداد pvc کمی زیاد بوده است .
    شما برای این بیمار چه توسیه ای می فرمایید ؟ و اگر راه پیشگیری دارد بفرماید ؟

    • سلام
      نگران نباشید. توضیحات کامل در متن هست. اگر تکرار آریتمی AF آزار دهنده باشد شاید ابلیشن اریتمی مناسبترین انتخاب باشد. هر چند که اگر علاءم قابل تحمل است فعلا ضروری نیست و می توان با دارو سر کرد.

  10. سلام
    نه فقط پاسخ بطنی متفاوت است ؟؟!!!

  11. سلام. من ۵ سال پیش دچار حمله AFشدم. یعنی بعد از یک فشار عصبی و استرس وخستگی جسمی ضربان قلبم بالا رفت و بعد ار دو روز AF شدم. در شهری که زندگی میکنییم. کاری نتونستنند انجام بدن و به تهران بیمارستان شهید رجایی رفتم. که به من شوک دادند. ولی تاکید کردند احتمال برگشتش هست و داروی وارفارین و….. میخوردم تا ۳ ماه بعد از شوک تصمیمم گرفتم به توصیه پزشک معالجم در تهران ابلیشن کنم. وانجام شد . و۸ ساعت هم طول کشید و از قرار معلوم بیش از ۴ نقطه طپش داشتم. اما الان مدتی هستش باز با استرس و یا خستگی روحی و جسمی ضربان قلبم pvc مدام داره. طوری که حالت تهوع و سرگیجه و نفس تنگی میگیرم.پزشک معالجم به من توصیه کرده بود اگه مشکلی بود داروی وراپامیل بخورم. ولی زیاد هم احساس میکنم اثر بخش نیست. به نظر شما چیکار کنم.؟

    • سلام
      مشکا فعلی ربطی به AF ندارد و مهم هم نیست.
      پروپرانولول معمولا بهتر از وراپامیل اثر می کند و می توانید امتحان کنید.

  12. به نام خدا
    با سلام
    پدر من ۷۴ سال دارد. و حدود ۸ سال بود که ناراحتی های قلبی داشت و دارو می گرفت. اما من نمی دانستم که مشکل ایشان چیست و چه داروهایی می گیرند. تا اینکه دو سال است بیماری ایشان شدت گرفته و من درگیر کارهای درمانش شدم و ایشان را به دکتر می بردم.
    و متوجه شدم که وی مدام دچار حملات تاکی کاردی می شوند و داروهایی که برایش تجویز می شود دیگر به خوبی ضربان قلب او را کنترل نمی کنند. و ریت قلب او به حدود ۱۸۰ و گاهاً ۲۰۰ و حتی بالاتر نیز می رسد. و در این حالت در اورژانس مثلا به او آدنوزین ، متورال و یا آمیودارون می دادند. و میگفتند که این AF است. (AF سریع)
    تا اینکه اخیرا ایشان را دوباره با ضعف و بی حالی به بیمارستان منتقل کردم و اما این بار به طرز بی سابقه ای دچار حالت برادی کاردی شده بود و ضربان وی در حدود ۴۰ بود. اولش فکر کردم شاید به دلیل مسمومیت دارویی (مثلا دیگوکسین) این حالت اتفاق افتاده است. اما بعد از گذشت چند روز که ایشان در ccu تحت نظر بود به حالت نرمال باز نگشت و من به توصیه ی یکی از دوستان ایشان را به تهران منتقل کردم و در بیمارستان خاتم الانبیاء آنژیوگرافی شد و برایش یک بالن و پیس میکر تعبیه کردند که پزشک معالجشان گفت این ضربان ساز فقط از ایست قلبی جلوگیری می کند و از بالا رفتن ریت جلوگیری نمیکند.
    و در ضمن در تهران به ما گفتند که فعلاً دستگاه ablation ما خراب است، بیمار را مرخص کردند و گفتند که یک ماه دیگر جهت EPS بازگردد. تا اینکه سه هفته پیش دوباره دچار حملات تاکی کاردی شد و در شهرستان به بیمارستان منتقل کردیم. در آنجا وضعیت سرویس دهی بسیار بد بود. ریت بیمار در سی سی یو به ۱۸۰ رسیده بود که در آنجا هیچ کاری انجام نمی دادند و منتظر آمدن دکتر بودند که دکتر نیز ۴۵ ساعت بعد آمد و گفت که باید آمیو دارون بگیرد. در تمام این ۴ ساعت ریت بیمار روی ۱۷۰-۱۸۰ بود که در طول این مدت نمی توانست حرف بزند و به سختی دست و پایش را تکان میداد. گفتند شاید سکته کرده است اما پس از ۴ – ۵ ساعت کم کم توانست حرف بزند.
    از آنجا علیرغم نظر پزشک و مسئولان CCU مستقیما به تهران منتقل کردم و در تهران نیز بعد از ۹ روز بستری شدن در CCU بالاخره وی را به کت لب برده و مثل اینکه EPS و ablation را انجام داده بودند.
    اما پس از بازگشت از کت لب شکل موج ریتم قلبش کاملا غیر طبیعی بود (چیزی حالت دندان اره ای با خط های سفید عمودی در میانه های آن). تا اکنون که ۴ روز است از کت لب خارج شده و دو روز است مرخص شده است ، کاملاً ضعیف و بیحال است. نای حرف زدن ندارد و کمی لرزش در دست ها و پاهایش دارد. به نقطه ای خیره می شود و به نظر کاملا هوشیار نیست.
    آیا اینها از عوارض eps و ابلیشن هستند و رفع خواهند شد ؟ ضمناً دکترشان نیز با همین حال و با همین ریتم مرخصشان کردند و هیچ دارویی را نیز قطع نکردند و گفتند ۲۰ روز دیگر داروهای ضد آریتمی را طبق روال قبلی بخورند و پس از ۲۰ روز دوباره به نزد ایشان برویم.
    متشکرم اگر درباره ی وضعیت کنونی بیمار ما را روشن کنید.

    • سلام
      معمولا بعد از EPS مشکل نرولوژیک مثل لکنت زبان، خیره شدن و … پیش نمی آید.
      با مراجعه مجدد به پزشک معالج و ویزیت و معاینه کامل پیگیری کنید.

  13. سلام. ۳۰ساله هستم. چند مدتی است بعد از گرفتن رژیم سخت و فعالیت بدنی شدید ۲۰ کیلو وزن کم کرده ام. چند وقتی است هر ۳ الی ۴ روز یکمرتبه در حالت استراحت، قلبم که بطور طبیعی کار میکند ناگهان ضربان محکمی میزند وپس از مکس ۱الی۲ ثانیه ای ناگهان قلبم با سرعت زیادی شروع به زدن میکند به طوری که بدنم خیس عرق میشود به طوری که فکر میکنم دچار ایست قلبی گذرا شده ام. ضربان قلبم در حالت طبیعی بین ۸۰ تا ۹۰ ضربه در دقیقه است. نوار و اکوی قلبم موردی نداشت. تست ورزشم هم منفی بوده. آیا مطالب گفته شده نشان دهنده آریتمی هستند؟

    • سلام
      بله به نظر می رسد آریتمی پی وی سی PVC داشته باشید ولی باید با نوار قلب یا هولتر قلب اثبات شود.

  14. باعرض خسته نباشید .من پسری هستم ۲۱ساله که بخاطر زاویه ای که ارنجم داشت وکاملا صاف نمیشه هر۲تادستم ازسال۸۷به صورت جدی پیگیره علت این موضوع شدیم که بلاخره دکترنفیسی فوق تخصص عصب وعضله علت ان را بیماری مادرزادیه emery driffusتشخیص دادن نوعی میوپادی عضلانی ونوعی دیستروفی عضلانی هست که دراون موقع براساس ازمایشات ونوار عضله ای که گرفتن موردمن خیلی خفیف تشخیص دادن واشاره داشتن که مشکلی برام پیش نمیاره که البته ایشون به این مطلب اشاره داشتن که چون این بیماری ممکنه قلب رو هم درگیرکنه من نزد اگه اشتباه نکنم دکترافتخارزاده معرفی کردن وایشون نیز با نوارقلب وهولترینگ ۲۴ساعته نتیجرو مطلوب اعلام کردن وگفتن البته ۱چیزای خفیفی مشاهده میشه اما قابل اهمیت نیست ممکنه ازاسترس استفاده ازهولتر بوده باشه که ما همه ی نتایج ازمایشات پیش دکتر نفیسی بردیم ایشون گفتن نیاز به اقدام پزشکی ندارم فقط سالی ۱بار چگاب برم پیششون .که بعداین من دوباره بخاطرحساسیتم نزددکترفتوحی قلب رفتم وایشون نیزاکوانجام دادن وهولترینگ من بررسی کردن ودرکل گفتن همه چی اوکی می باشد.این موضوع گذشت تا پارسال ازاون جایی که من ورزش به طورحرفه ای انجام میدم واز یکم ضعف بدنم ازلحاظ عضلانی نسبت به دیگر ورزشکاراناراضی بودم به سرم خطورکرد تو اینترنت یکم راجب بیماریم جستجو کنم که این شد که توسایتای ایرانی نوشته بود این بیماری قلب رو هم به صورت اریتمی درگیرمیکندوباحمله ی ناگهانی قلبی منجربه مرگ میشود که البته سایتای خارجی یکم بیشتر توضیح داده بودن وگفته بودن ممکنه اریتمی ایجاد کنه وممکنه منجر به مرگ بشه .باخوندن این مطالب یه شک عصبی بهم دست داد وشدیدا بهم ریختم ودوباره دکترام دروکردم که البته همه بهم گفتن که این گونه نیست وبرای من خیلی خفیفه که البته هیچ کدوم ازین حرفا توسرم نمیرفت به گونه ای حالم خراب بود که تو۱هفته ۳کیلو کم کردم ونزدخانم دکترسیاح قلب رفتم که ایشون با گرفتن نوارو هلترینگ گفتن تعداد اریتمیام یکم زیاده که ایشون sotalolبه میزان ۱۶۰میل درروز برام به مدت دوماه تجویزکردن که البته گفتن این اریتمیا ممکنه بیشتربه استرس شدیدم ربط داشته باشه که بعد۲ماه میزان سوتالول به ۸۰میل درروز رسوندن مه بعدچندماه باانجام ۲یاسه بارهولترهردفعه اظهار خوشایندی میکردن و درحال حاضر طبق بررسی اخرین نوار درنزدیکه ۲ماه پیش گفتن اریتمی نداری وفقط نوارمستعدبه برگشت نشون میده که چندروزدیگه بایدهلترینگ انجام بدم که دیگه مشکلی نبوددارومو قطع کنن .لازم به ذکره من الان ۱ساله به طورحرفه ای شنا میکنم ودرکناره شنابدنسازیه باشگاهیم دارم وقادر به انجام ورزش درسطح حرفه ای دارم چون هم درحال حاضرمربیم هم ناجی هم توانایی شرکت تو مسابقات دارم فقط اینجا مسئله ای که مطرح من معمولا فشاره خون پایین یعنی حدود۱۰دارم و ۲بارتو استرخ شدید فشارم افتاد به فاصله ی ۶ماه که استفراغ کردم که لحظاتی بعد حالم خوب شد.بااین توضیحاته مفصلی که دادم واین که نفس کم نمیارم وفشاره پایینم نگرانم کرده والان ۳ ۴روزه یکم احساس سرگیجه خفیف دارم که ابته ساعت خوابیم بهم خورده نمیدونم مربوط به اونه یا اریتمی وگاهی اوقات به ندرت سینم قسمت چپش ویا بازوی پچم تیر میکشه اینا ناشی از استرس وحساسیته زیاده منه چون عموما پانیک اتک عصبی بخاطرترس ازمرگ دارم وتلقین میباشه ویا نه مربوط به قلبمه واین که این مشکلم ازاول مربوط به استرسم بوده یا امری دریفوس که لازم به ذکره امری دریفوس ممکنه پروگرس کنه وعضلات تحلیل بده اما من بدنم تو این چندوقت به مراتب بهترم شده وازنرم مردم عادی خیلی بهتره واگه اصلا اریتمیام قطع شه اگه این اریتمیا مربوط به امری دریفوسم بوده باشه از اونجایی که ژنتیکیه ایا بازهم برخواهد گشت یا نه؟چون این مسائل زندگیه من ازحالت عادی خارج کرده وترس ازمرگ و۱۰۰عوارض احتمالی بعدی ان تمام محاسباته زندگیه من بهم ریخته وبا این که هم تحت نظرروان پزشک وهم روانشناس هستم بانوجه به شرایط سنیم همه ی برنامه ریزیایه من از هم پاچیده.
    ببخشید طولانی شد فقط توروخداهم حال من درک کنید هم این خواستم برای جواب گویی جایه ی شبه ای باقی نمونه فقط خواهشا شماهم بطورمفصل ماسئلو برام تشریح کنید تابتونم یه نتیجه ای از جواب بگیرم.

  15. سلام
    خانم من ۴۲ ساله دچار AFشدوبعد از حدود ده یازده ساعت ریتم قلبش سینوسی شد و ضربان قلب هم ۷۵ و اکوی سالم دکتر او مرخص کرد با دستور دارویی نصفی متورال ۵۰ دونوبت در روز و آسپرین ۸۰ یک بار در روز الان هم بعداز گذشت ۵ روز مشگلی ندارد آیا همین داروها ودرمان کفایت می کند ؟ یا نیاز به پیگیری بیشتری است.

    • سلام
      اگر معاینه کلی بویژه از نظر تیرویید و .. . نرمال است داروهای فوق کافی است هر چند احتمال عود آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی همچنان باقی است اما زمان آن قابل پیش بینی نیست.

  16. باسلام من چند روز قبل عمل جراعی ابلیشن رادیو فرکونسی AF انجام داده ام ولی هنوز دارای تپش هستم و به دستور پزشک دارم دارو مصرف میکنم من باید تا چه زمانی باید دارو مصرف بکنم وآیا تپش کاملا از بین میرود یا ن

  17. سلام من چند روز قبل عمل جراعی ابلیشن برای تپش انجام داده ام ولی بعد از عمل سرفه های مکررو سردرد داشته ام از شما خواهش میکنم بفرمایید من چه داروی مصرف نمایم

  18. با سلام من جوانی ٣٢ ساله هستم که هم اکنون روی تخت بیمارستان هستم اوروز برای من که مشکل برادی آریتمی داشتم پیس میکر دو حفره ای گذاشته اند میخواستم بدونم ممکنه با بعضی پرهیزها یا دارو مشکل من حل بشه و آیا در اون موقع میتونم پیس رو از بدنم خارج کنم ومثل بقیه مردم باشم یا نه؟درضمن ریتم قلب من پایین تر از۴٠بود وگاهی به ٣٢هم میرسید راستی به مدت دو ماه بود که بدنسازی کار میکردم. خواهش میکنم منو راهنمایی کنید

    • سلام
      پیس میکرها وضعیت دیمند داشته و در موارد غیر ضرور ضربان سازی نکرده و فقط مونیتور می کنند.
      معمولا خارج کردن پیس میکر نیاز نبوده و اینکار بندرت انجام می شود. بودنش ضرری ندارد. مگر استرس شما !!!!!

    • سلام
      در صورت وجود علت ثانویه برای برادی آریتمی ، بعد رفع آن نیاز به پیس میکر از بین می رود ولی در صورت ذاتی بودن برادی کاردی یا بلوک قلبی معمولا نیاز به پیس میکر دائم خواهد بود.

  19. سلام.پدر من جراحی قلب باز انجام داده اند و ۲ روز بعد از جراحی به علت آریتمی AF بیهوش شده اند و با ماساژ قلبی برگشتند.تا ۵ روز بعد از عمل همچنان آریتمی گذرای AF داشتند و بعد از آن قطع شد.در حال حاضر تحت درمان با آمیودارون هستند.خطر سکنه مغزی برای پدرم هست؟دارند اسویکس هم می گیرند؟چه خطراتی برای پدرم هست؟مرسی

    • سلام. عوارض ریتم AF ‌در متن مقاله کامل آورده شده است.

  20. مرجع مطالب فیبریلاسیون دهلیزی رو می خواستم. ممنون از لطفتون

    • سلام. مطالب سایت را شخصا و به زبان ساده برای عموم افراد می نویسم. اما تماما مبتنی بر مطالب علمی و مقالات معتبر است.

  21. باسلام.من۲۵سالمه یک ماه پیش براثر داروی اشتباهی یک دکتر دچار تپش قلب شدید شدم به طوریکه ضربان قلبم بالای۲۳۰ رف ومن به کما رفتم حالت بیهوشی بمن دس داد.زمانیکه بهوش امدم دکترها بادستگاه شک من رادوباره زنده کردن .تااینکه مدت دوروز در ccu بستری بودم بعد به بیمارستان رضوی مشهد منتقل شدم تحت نظر دکتر ازمن ازمایش اکومری خواستن تااینکه بعدازمشخص شدن جواب ازمایش گفتن که من بیماریaf دارم والان هم داروی asa,متورال وقرص برای کم کاری تیرودیدوقرص فلکاینیداستات مایلن قرص۱۰۰ استفاده می کنم وبمن گفتند که سکته مغزی خطرناکی را داری والان مانده ام با این مشکل بزرگ درزندگیم والان هم بیکارهستم جونکه دکترم گفت به هیچ عنوان نباید کارکنم وهرجاکه استخدام میشوم بعدازمتوجه شدن بیماریم مرا رد میکنن.لطفا شما درمورد بیماریم نظر دهید .وقرصی بمن داده اند که هیچ جاپیدانمیشه وبیمارستان رضوی هر۳ماه ۹عددازاین قرص رابه من میدهد وبصورت ازادحساب میکنن وقیمتش هم گران است لطفا مراراهنمایی کنید.

  22. سلام
    من دچار بیماری سندروم WPW بودم
    ۲ روز پیش روم عمل EPS و ابلیشن انجام دادن
    تو این ۲ روز شبها بعضی اوقات قلبم درد میگیره
    این مسئله عادیه یا علت خاصی میتونی داشته باشه؟
    شب اول هم همراه درد ۱ ۲ تا ضربان آریتمی داشتم
    ممنون از زحماتتون

  23. بنام خدا . با سلام و عرض ادب.من چند روز پیش هنگام بیدار شدن ضعف شدیدی در ناحیه شکم و احساس تاری دید و در حالت گیج برای مدت حدودا ۲۰ ثانیه بیهوش شدم .که پس از به هوش امدن نزد دکتر قلب رفتم و وضعیت من را af تشخیص دادند.که پس بستری بعد از مدت ۲۴ ساعت و تزریق دارو والفارین و غیره وضعیت قلب من سینوسی شد .بعد از سه روز مرخص شدن دکتر از من اکو و تست ورزش بعمل اورد که همگی خوب بودند و بدون مشکل.سوال ۱٫اقای دکتر علت اینکه من ضعف شدید کردم و فشار خونم افت کرد چی بود؟۲-ایا ممکن است من دوباره به این حالت برگردم؟۳ اصولا بیماری AF تا چه اندازه خطرناک است؟با تشکر از شما و حوصله تان .ممنون می شوم جوابم را بدهید.خدا نگهدار.ضمنا من ۴۰ ساله هستم

    • با سلام
      درمتن مطلب توضیح کافی در مورد اریتمی فیبریلاسیون دهلیزی AF نوشتم.
      در مورد ریتم AF گذرا امکان برگشت اریتمی هست ولی با مصرف دارو ضربان کنترل بوده احتمال تپش قلب و عوارض کمتر است.

  24. فقط خواستم تشکر ویژه خودم رو از اطلاعات مفیدی که در اختیار مردم گذاشتید تشکر کنم.

  25. آریتمی فیبریلاسیون دهلیزی جز عوارض بیماری بوده و نگرانی زیادی ندارد.
    با مشورت متخصص قلب کنترل کنید.

  26. سلام
    ببخشید من مدتی بود که به من ترس وارد می شد و قلبم تند می شد به همین علت به پزشک قلب مراجعه نمودم و آنها از من نوار قلب برداشته و گفتند خوب است. بعد با سماجت من (مراجعه های پیاپی) دکتر به من اکو – هولتر – تست ورزش گفت انجام بدم که این موارد هم خوب بود. ولی بعد از اینها من هی ترس داشتم و سرم سبک می شد و بدن سبک می شد که گفتند عصبی رفتم دکتر روان پزشک و قرص پراپونول خوردم و تندی قلبم برطرق شد و طپشم کم شد ولی باز ترس داشتم. حالا دکتر که نوار بر می داره میگه قلبم نامنظمه و سر سبک میشه و سرم دائم گیج میره این به علت بیماری قلب من هست یا روان من ؟لطفاً مرا راهنمایی کنید.
    باتشکر

    • نامنضمی های قلب همیشه مهم نبوده و گاهی می تواند نرمال باشدمثل اریتمی سینوسی.
      اگر هولتر ۲۴ ساعته ( در صورت وجود علائم در زمان هولتر) نرمال است نباید نگران باشید

  27. سلام ضمن تشکر از زحماتتون-چند وقت پیش مامانم حالش بدشدومیگفتکه صدای قلبش رو میشنوه و به طور ناگهانی انگار توی قلبش خالی میشه دکتر قلب بهش گفته بود مشکلی نیست علاوه بر گره های تولید الکتریک قلب یه جای دیگه از قلبت تولید الکتریک می کنه پس از مدتی خوب میشه براش پراپرانونول تجویز کرده بود نوار قلبش هم که دیدم ۳تا نرمال بود بعدیش پی نداشت وبعدیش یه پی طولانی داشت قرصه هم که میخوره ضربانش پایین میاد میشه لطف کنید نظرتون رو در این باره بیان کنید

نوشتن یک دیدگاه


*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: