تغذیه در افراد سیگاری

سیگار کشیدن باعث عدم جذب کافی ویتامین‌ها ومواد آنتی اکسیدان و املاح و کمبود آنها در بدن می‌شود . مهم ترین ویتامینی که تحت تأثیر سیگار قرار می‌گیرد، ویتامین C است. ویتامین C یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان‌هاست که از بروز برخی بیماری‌ها مثل بیماری قلبی و سرطان های مختلف جلوگیری می‌کند. سیگار کشیدن باعث کاهش جذب این ویتامین در بدن می‌شود و در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. پس افراد سیگاری نسبت به افراد معمولی ، به ویتامین C بیشتری نیاز دارند و هر چقدر بیشتر سیگار کشیده شود، مقدار بیشتری ویتامین C از بین می‌رود.

بنابراین برای جبران کمبود ویتامین C در بدن، افراد سیگاری باید روزانه ۲۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C دریافت کنند، در حالیکه مقدار مورد نیاز این ویتامین در افراد سالم ۶۰ میلی‌گرم در روز است.

ویتامین C در سبزیجات و میوه های تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، انواع لیمو و نارنگی)، کیوی ، انواع توت، گوجه فرنگی ، فلفل دلمه ای، هندوانه ، طالبی ، توت فرنگی ، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است.

البته این ۲۰۰۰ میلی‌گرم را فقط از طریق غذا نمی‌توان بدست آورد، بلکه باید مکمل ویتامین C را نیز مصرف کرد. بعلاوه افراد سیگاری باید مقدار بیشتری مواد آنتی اکسیدانی و بخصوص میوه‌ها و سبزیجات را مصرف کنند تا اثر آسیب وارده به بدن را کاهش دهند.

در کل باید گفت هیچ مکمل یا آنتی اکسیدانی نمی‌تواند از تأثیرات مضّر سیگار بر بدن جلوگیری کند و تنها راه حل واقعی و روش موثر، «ترک سیگار برای همیشه» است.

اما توجه داشته باشید وقتی فرد ی کشیدن سیگار را ترک می‌کند، به وزن او اضافه می‌شود که این افزایش وزن ناشی از تغییرات بدنی ناشی از ترک سیگار است . افزایش وزن بعد از ترک سیگار امری اجتناب ناپذیر است، ولی خطر این افزایش وزن کمتر ازخطر ادامه کشیدن سیگاراست. اگر برای جلوگیری از افزایش وزن سیگار می‌کشید، کاملا در اشتباهید.

 

 

 

.دیدگاه غیرفعال است