پرولاپس دریچه میترال قلب

 مطالب مرتبط: – انواع و علت بیماری های قلب و عروق

                     – بیماری‌ دریچه‌ای‌ قلب‌

                    – علائم بیماری قلبی

پرولاپس دریچه میترال= افتادگی دریچه میترال

پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ یک‌ اختلال‌ نسبتاً شایع‌ و اغلب‌ خوش‌خیم‌ است.  دریچه میترال دو پره یا لیف لت  دارد و بین حفرات سمت چپ قلب یعنی دهلیز چپ و بطن چپ قرار دارد. در حین انقباض دهلیز چپ دریچه باز و خون از دهلیز چپ وارد بطن چپ میشود ولی در حین انقباض بطن چپ بسته می شود و مانع ورود خون به دهلیزها می گردد. در برخی افراد یکی از این پره ها یا هر دوی آن ها بزرگتر بوده یا بافت نرمتر داشته  و بنابراین  هنگامی که بطن چپ منقبض می شود و دریچه ها بسته می شوند ، پره های دریچه بجای گرفتن شکل قیفی شکل نرمال، به سمت عقب و به درون دهلیز چپ (مانند یک چتر نجات به داخل ) خمیده می شوند ( افتادگی یا پرولاپس). و این ناهنجاری در بسته شدن دریچه میترال قلبی را  پرولاپس دریچه میترال  ( MVP )  می نامید. MVP شایع ترین شکل بیماری دریچه قلب است و گاهی می‌تواند به همراه درجاتی‌ از نشت خون از ورای‌ دریچه‌‌ (نارسایی‌ میترال‌) باشد.

علایم‌ شایع‌ : این‌ اختلال‌ در خانم‌های‌ جوان‌ تا میانسال‌ شایع‌تر از اقایان است‌.اما فرمی از بیماری در مردان بالای ۵۰ سال دیده می شود و این مردان نسبت به زنان و جوانترها سه برابر بیشتر در معرض خطر نارسایی میترال (MR) شدید هستند .

در اغلب‌ موارد علامتی‌ وجود ندارد و لی پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ یک‌ صدای‌ قلبی خاص ‌(کلیک clik میان سیستولیک و گاهی یک سوفل قلبی انتهای سیستولیک در صورت پس زدن خون) ‌ ایجاد می‌کند که با گوشی‌ پزشکی‌ شنیده‌ شود و معمولا این‌ اختلال‌ در طی‌ یک‌ معاینه‌ معمول‌ کشف‌ می‌گردد.پس اغلب‌ موارد شکایتی وجود ندارد ، اما گاهی علائم زیر را می دهد:

  • درد سینه‌ (تیرکشنده‌، مبهم‌ یا فشارنده‌) یا ناراحتی قفسه سینه،
  • تپش‌ قلب و ‌ اضطراب‌
  • احساس‌ سبکی‌ سر هنگام‌ برخاستن‌ از حالت‌ نشسته‌ یا خوابیده‌
  • ‌ خستگی و تنگی نفس

برخی از بیمارانی که MVP پرولاپس دریچه میترال دارند، علایمی را نشان می دهند که که به نظر می رسد که به این بیماری ارتباطی ندارد مانند: حملات پانیک، طپش قلب، اضطراب، خستگی، طپش قلب، میگرن، افت فشارخون و سندرم روده تحریک پذیر.

علل‌ :علت‌ این‌ اختلال‌ در بسیاری‌ موارد ناشناخته‌ است‌ اما به نظر می رسد در برخی بیماران ناشی از اختلال ژنتیکی بافت کلاژن باشد. این‌ اختلال‌ ممکن‌ است‌ با برخی بیماری‌های‌ مادرزادی‌ قلب‌ همراه‌ باشد.

روش های پاراکلینیک برای تشخیص :

الکتروکاردیوگرام : اگرچه در بیماران مبتلا به MVP الکتروکاریوگرام ممکن است اطلاعات نسبتاً ارزشمندی فراهم کند اما بیماران معمولاً ECG طبیعی دارند. الکتروکاردیوگرام ها ممکن است در اثبات آریتمی ها در بیمارانی که ط+پش قلب دارند سودمند باشد.

اکوکاردیوگرام : یک اکوکاردیوگرافی مفید ترین آزمون غیر تهاجمی برای تشخیص MVP است. این روش در شناسایی وضعیت غیرطبیعی و پرولاپس لت های دریچه میترال موثر است. اکوکاردیوگرام ها در تعیین اندازه دهلیز چپ، اندازه و عملکرد بطن چپ نیز سودمند است. اکوکاردیوگرام در تعیین میزان پس زدن خون از میترال کمک میکند .

در بیماران مبتلا به MVP بدون علامت اکوکاردیوگرام های متوالی معمولاً ضروری نیست مگر در بیمارانی که نشانه های بالینی بدترشدن بیماری شان را نشان می دهند.

سیر بالینی و پیش آگهی : پرولاپس دریچه میترال اختلالی قابل پیشگیری نیست. بیماران مبتلا به MVP می توانند زندگی طبیعی و بدون علامتی را داشته باشند. پیش آگهی برای فرد مبتلا به MVP خفیف بدون نارسایی آئورت (پس زدن خون از دریچه)  عالی است. شدت پرولاپس دریچه میترال طیف وسیعی دارد. اغلب بیماران مبتلا به این بیماری بدون علامت هستند در حالی که برخی دیگر علایمی دارند که کیفیت زندگی آنان را تغییر می دهد. در کل معمولاً یک‌ اختلال‌ خوش‌خیم‌ است‌ که‌ زندگی‌ طبیعی‌ را مختل‌ نمی‌کند و پیش آگهی دراز مدت این بیماری عالی است اما زیرمجموعه کوچکی از بیماران عوارضی شدیدی نشان می دهند مثل:  نارسایی‌ میترال‌ (پس‌ زدن‌ خون‌ از طریق‌ دریچه‌ میترال‌) و به‌ ندرت‌ بروز عوارض‌ زیر: نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ ، سکته‌ مغزی‌ ، آندوکاردیت‌ عفونی‌.

بروز این علائم با شدت بیماری دریچه ای مرتبط است و در موارد خفیف بیماری بسیار بسیار نامحتمل است.

اگر پزشکتان به شما اطمینان میدهد که بیماری خفیف و بدون عارضه جدی دارید و امکان عوارض بسیار کم است حرف ایشان را پذیرفته و بدون هیچ دغدغه ای برای کار ، زندگی ، ازدواج و بارداری و خلاصه آینده خود برنامه ریزی کنید.

خوشبختانه با پیشرفت پزشکی موارد شدید هم  به راحتی قابل درمان بوده می توانند برای یک زندگی طولانی مدت برنامه ریزی نمایند.

پرولاپس میترال

عوارض : در کل معمولاً یک‌ اختلال‌ خوش‌خیم‌ است‌ که‌ زندگی‌ طبیعی‌ را مختل‌ نمی‌کند و پیش آگهی دراز مدت این بیماری عالی است اما زیرمجموعه کوچکی از بیماران عوارضی شدیدی نشان می دهند

نارسایی‌ میترال‌ (MR) : شایع ترین و مهم ترین عارضه MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد. بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص MR همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی ذر این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند. متوسط فاصله از زمان تشخیص تا شروع علایم ۱۵ سال است.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده میشود.

اندوکاردیت : بیماران مبتلا به MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به پس زدن MVP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدون پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

درمان‌ :

بیماران بدون علامت: بیشتر بیماران مبتلا به MVP بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود. بیماران باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه کوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی  کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ یا کهنه دم  ‌ و نیز مشروبات  الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

بیماران علامت دار: بیماران MVP که طپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشارخون وضعیتی با افازیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود. اگر بیماران علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند. مکمل منیزیم ممکن است علایم را بهبود بخشد و از خستگی ، درد قفسه سینه، تنگی نفس، طپش قلب و اضطراب بکاهد.

انتخاب های جراحی: بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند.

جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم دریچه میترال یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند جراح دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند. بیمارانی که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

تعویض دریچه

چه کسانی باید جهت پیشگیری به پزشک مراجعه نمایند؟با توجه به  امکان زمینه ارثی اگر یکی‌ از اعضای‌ خانواده دارای‌ سابقه پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ باشد می توانید با پزشک مشورت کنید.

380 comments

  1. سلام . ایا تپش قلب از هر نوع میتواند باعث احساس لرزش در زانوها هنگام ایستادن باشه؟ یا احساس نفس تنگی شدید در خواب که گاهی با استرس از خواب بپره ادم ؟ من استرس شدید دارم و گاهی با تپش قلب احساس سبکی در بدنم میکنم و لرزش در دست و عدم تمرکز شدید دارم . تو بچگی هم چندبار نفسم تقریبا کامل بند اومد که خودبخود رفع شد . پدرم هم در اثر سکته قلبی فوت شد . احتمال مشکل قلبی در من هست ؟
    ایا داغ شدن گهگاهی گوشها یا احساس نبض شدید زیر قفسه سینه و اطراف معده ارتباطی داره با هم ؟ مرسی

    • سلام
      نه علائم شما بیشتر اضطرابی است نه قلبی
      داغ شدن گهگاهی گوشها یا احساس نبض شدید زیر قفسه سینه و اطراف معده بیشتر ناشی لز لضطراب است تا مشکل قلبی

  2. سلام
    آقای دکتر بعد از آنژیوپلاستی بایستی تا آخر عمر از آسپرین, پلاویکس و … استفاده کرد؟خواهش میکنم جواب بدبد.ممنون.

    • سلام
      آسپرین بهتر است مادام العمر مصرف شود ولی بر اساس نوع استنت ( دارویی یا معمولی ) مدت مصرف اجباری پلاویکس حداقل یک تا ۱۲ ماه خواهد بود

  3. باسلام اقای دکتر من دردی در قفسه سینه داشتم به دکتر مراجعه کردم فرمودند دریچه های قلبت شل هستش و و قتی به سمت راست میچرخم درد بیشتری در قفسه سینه ایجاد میشود میخواستم بپرسم بیماری من خطرناک است

    • سلام
      نه نگران نباشید.

  4. سلام وخسته نباشید
    نامزد من ۲۰ سالشه و هفته قبل عمل تعویش دریچه میترال و آیورت (اسم ها رو دقیق نمیدونم فقط میدونم که این دریچه ها عمل کردن )
    ۱- آیا امکان برگشت بیماری وجود دارد ؟
    ۲- آیا برای بارداری و زناشویی محدودیتی وجود دارد؟
    ۳- در کل کمی راهنمایی فرمایین چه نکاتی را در زندگی رعایت کنیم

    ممنون میشم اگه به سوال هایم جواب بدین

    • - آیا امکان برگشت بیماری وجود دارد ؟
      بسته به علت اولیه متفاوت است. نوع عمل جراحی دریچه ( ترمیم یا تعویض با دریچه فلزی یا دریچه بیولوژیک ) هم مسئله دوم است.
      ۲- آیا برای بارداری و زناشویی محدودیتی وجود دارد؟
      اگر دریچه فلزی است برای حاملگی تدابیر خاصی لازم است.

  5. سلام
    آقای دکتر لطفا جواب منو بدید من خیلی از مرگ میترسم
    من حدود ۸ ماه پیش به علت سبکی سر و افت فشار حالت تهوع و تنگی نفس به دکترای زیادی مراجعه کردم که در آخر معلوم شد پانیک دارم الان ۸ ماهه من به تجویز دکتر روانپزشک روزانه ۳ عدد سیتالوپرام ۲۰ و شب نصف آلپرازولام میخورم هنوز استرس و ترس شدید دارم متاسفانه موقع ترس و یا حتی موقع آرامش احساس میکنم که قلبم نمیزنه و الان غش میکنم یا میمیرم که به شدت این حالت منو میترسونه و باعث کرختی دست و پام میشه من بیشتر مواقع فشارم پایین میخواستم ببینم سیتالوپرام برای من که قلبم رو بعضی وقتا حس نمیکنم فکر میکنم مردم ایرادی نداره؟
    جدیدا دکتر برای افسردگی من داروی نورتریپتلین ۲۰ تجویز کرده به علاوه سیتالوپرام و آلپرازولام میخواستم بدونم من که قلبم pvc و pac میزنه خوردن نورتریپتلین برام بی ضرره؟
    مرسی

    • سلام
      نورتریپتیلین و سیتالوپام مشکل یا ضرر ندارند.

  6. سلام من کتایونم و ۱۷ سالمه.به خاطر استرس شدیدی که برای درس خوندن داشتم از سال دوم دبیرستان دچار شلی دریچه ی میترال شدم.راستش دکترم میگه شلی دریچه ی میترال!نمیدونم منظورش همون افتادگی یا پرولاپسه یا نه.من حالتم طوریه که وقتی رو کتاب خم میشم بعدش چنان سوزش و درد شدیدی احساس میکنم که خیلی اذیتم میکنه.گاهی اوقات پشت کمرم قسمتی که قلب قرار داره خیلی خیلی داغ میشه.جوری که واقعا دوست دارم بین برف ها دراز بکشم.همیشه وقتی از پله های مدرسه بالا پایین میرم حتی با کند ترین حرکات به شدت اذیت میشم.اونقدر بد نفس کم میارم که یه گوشه میشینم تا نفس تازه کنم.میدونم هیچ خطری نداره و دکترم هم بهم گفته.ولی همیشه دکترم میگه این درست نیست که من اینهمه درد برای این بیماری خفیف دارم.و همیشه رنگم مثل گچه.دکترم گفته بهتره برم برای آزمایش گرفتگی رگ های قلب!راستش من کلا آدم ریلکسی هستم و نمیترسم!فقط میخوام بدونم ممکنه واقعا رگ قلبم گرفته باشه؟و اینکه میتونم موقعی که احساس میکنم از شدت تنگی نفس میخوام بمیرم اسپری استفاده کنم؟ئکترم میگه برو دکتر اعصاب!ولی باور کنین من واقعا از این چیزا نمیترسم!که اعصابم خراب باشه و از ترس این علایمو داشته باشم.میشه لطفا جوابمو بدین خواهش میکنم!ببخشید که پر حرفی کردم.

    • سلام
      نگران نباش . اضطراب تان را کنترل کنید علائم کمتر می شود.
      مراجعه به پزشک اعصاب و روان شاید کمک کننده باشد و خیلی بی مورد نیست.

  7. سلام من یه بار سوال کردم جواب ندادید میشه خواهش کنم جواب بدید.من تپش قلب دارم.سینه سمت چپم و دست چپم و پشتم درد میکنه.تنگی نفس هم دارم میخوام بدونم ایا این دردا به خاطره قلبم هست که سمت چپ بدنم این مشکلا رو داره.من دریچه میترال قلبم هم شل است.

    • سلام
      پرولاپس میترال درد سینه می دهد اما دلایل دیگری نیز برای درد سینه مطرح است.
      در صورت اطمینان متخصص قلب در مورد نبود علت قلب ، بهتر است از نظر ارتوپدی هم معاینه شوید.

  8. سلام قبلا پیام دادم فرمودید برم روانپزشک رفتم ممنون خیلی تاثیر زیادی روم داشت ولی روحیه نه تپش قلبم ولی امسال نرمال ضربانم حالت استراحت ۱۲۰ شده تو نوارم دکتر عمومی تاکیکاردی سینوسی تشخیص دادن وتاکید کردن متخصص قلب برم وامسال اکوم فرق داره با پارسال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ mr+هم بهش اضافه شده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟پارسال دگتر میگفتن هر پنج سال بیا اکو باز امسال ک اکوم بدتر شده وضعیتم دکترم پرانول ۴۰ دادن وطوری وانمود میکنن ک اینگار توهم زدم بهم میگن نرمالی از اعصابه باز دکتر دیگه میگن افتادگی دریچه با نارسایی خفیف الان من چ کار کنم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    هر چند سال برم اکو ؟یا ب حرف این دکتر همه چی آرومه غصه ها خوابیدن؟؟!!
    پس چرا میگن تا انقلاب مهدی باید پرانول مصرف کنم؟؟؟؟
    بی توجه باشم یا با توجه؟؟؟
    ب کدوم ساز دکترا برقصم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    لطفا منو شیفهم کنید یه عمر دعا تون میکنم ممنون

    • پرولاپس میترال با یا بدون نارسایی خفیف یک وضعیت غیر مهم قلبی است که فقط در صورت علامتدار بودن نیاز به درمان دارویی دارد.
      پیگیری بیماری جدا از توجه بی مورد و خود بیمار انگاری است.
      مشکلات عصبی علائم را تشدید و نیاز به درمان را می افزاید و میزان عدم پاسخ مناسب به درمان در افراد عصبی و استرسی بیشتر است.
      خلاصه : بی خیال باش. مثل یک فرد سالم برای زندگی دانشگاه و کار و ازدواج و بچه دار شدن برنامه ریزی کن . و البته فعلا هر ۲-۳ سال یکبار هم وضعیت قلب را چک کن.
      در ضمن هیچ وقت به ساز کسی نرقص!

  9. سلام آقای دکتر خسته نباشید
    ۳۹ساله هستم(استرس وفشارهای زیادی در زندگی دارم) واز ۸سال پیش بعضی اوقات با طپش شدید قلب از خواب بیدار میشوم احساس سنگینی زیادی در قفسه سینه میکنم ودست چپم بی حس میشودودچار نفس تنگی میشوم همچنین گاهی روزها دچار خستگی زیادی میشوم البته از۱۶سال پیش نفس تنگی دارم وپزشکان علت آنرا عصبی میدانند اما تاکنون هیچ دارویی برایم مفید نبوده آیا احتمال MPVوMRوجود دارد؟برای نفس تنگیم که جدیدآ شدیدتر وطولانی تر شده چه کار باید بکنم؟

    • سلام. بیشتر علل اضطرابی عصبی مطرح است تا MPVوMR .
      در صورت ادامه علائم مشاوره با یک پزشک اطمینان بخش خواهد بود.

  10. سلام
    جناب آقای دکتر بنده ۳ سال پیش به متخصص قلب مراجعه کردم و گفتند که افتادگی دریچه میترال دارین و دیروز پس از این همه مدت مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کردم که پس از اکو و نوار قلب ایشان گفتند که افتادگی دریچه میترال دارین و نارسایی قلبی هم دارین.
    خواستم بدونم که راه درمانی واقعاً داره یا خیر در ضمن من متولد ۱۳۶۶ هستم و ۱ فرزند پسر هم دارم که ۲ سالشه آیا لازم هست که اون رو هم بایت آزمایش نزد پزشک ببرم یا خیر.تشکر

    • سلام
      پرولاپس قلب با یا بدون نارسایی میترال خفیف ، در صورت نداشتن علائم ،نیاز به درمان نداشته و البته درمان بهبود دهنده نیز ندارد و فقط پیگیری دوره ای کافی است . ودر صورت علامتدار بودن درمان دارویی برای علائم پیشنهاد میشود.
      در موارد همراه با نارسایی متوسط یا شدید ، درمان دارویی ( و در برخی موارد شدید درمان جراحی ) برای خود بیماری لازم است.
      موارد ارثی و خانوادگی بیماری نیز وجود دارد و بهتر است اعضای درجه یک خانواده بررسی شوند.

  11. آقای دکتر خیلی از بروز آندوکاردیت در خودم ترس دارم به صورتی که تا کوچکترین سرما خوردگی یا تب در خودم حس میکنم فکر می کنم دچار اندوکاردیت شده ام؟لطفا برایم بگویید این بیماری در چند درصد افراد مبتلا به نارسایی میترال رخ میدهد؟آیا فراوانی در افراد با نارسایی خفیف هم زیاد است؟لازم به ذکر است هیچگونه مشکلی هم در دندان خود ندارم

    • سلام
      اندوکاردیت کلا عفونت نادری است و علت بحث زیاد، شدت عفونت بالا و نیاز به درمان طولانی است.
      لازم نیست تا این حد از آندوکاردیت بترسید. فقط در موارد تب های طول کشیده بیش از ۳-۴ روز و عدم پاسخ عفونت بعد ۳-۴ روز درمان لازم است بررسی شوید. اغلب بیماران دریچه ای در طول عمر خود هیچگاه آندوکاردیت را تجربه نمبکنند.

  12. با سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر من از شما یک مشاوره میخوام و خواهش میکنم کمکم کنید
    من دختری ۲۵ ساله و مجرد هستم و از دردهایی که احساس میکنم مربوط به قلبم هست میترسم
    دو ماه پیش به علت درد قفسه سینه و تپش قلب به دکتر مراجعه کردم واکو شدم که مشخص شد پرولاپس خیلی خفیف دارم برام قرص ونلافکسین تجویز شد که چون داروی اعصاب بود مصرف نکردم و خوب هم شدم الان چند روزی که احساس درد شدید در ناحیه زیر بغل.بالای قلب و در نزدیکی قفسه سینه دارم و در بعضی وقات دست چپم یه شدت درد میکنه انگار که تمام اعصابش رو دارن میکشن و در بعضی موارد هم دارای تپش قلب هستم و البته روزه هم میگیرم
    میخواستم بدونم مشکل من چیز مهمی هست یا نه؟ با تشکر

    • سلام
      نه نگران قلب خود نبوده و فقط استرس را کنترل کنید.

  13. سلام:
    من حدود ۱۰ ساله که قلبم درد می کنه ۲-۳ مدل درد مختلفه گاهی انگار داره سوراخ میشه گاهی تیر میکشه…..۲-۳ سالم هست که با کمترین فعالیتی به نفس نفس میفتم مثلا وفتی ۳-۴ تا پله میرم یا تند راه میرم حتی نمی تونم بدوم چون احساس می کنم خیلی سنگینم در حالی که ۶۱ کیلو با قد ۱۷۰ هستم و کسی رو میشناسم که بالای ۱۰۰ کیلوئه ولی راحت می دوئه!!!دیروز به دکتر قلب مراجعه کردم و ایشان اصلا جدی نگرفتند و با خنده گفتند با ۲۲ سال سن واسه بیماری قلبی خیلی بچه ای حتی فشار خونمم نگرفتن فقط گفتن یه صدای اضافی از قلبم می شنون که برام اکو نوشتن.می خواستم نظر شمارو بدونم؟چون فکر می کنم ایشون اصلا علائم منو جدی نگرفتن.
    ممنون میشم جوابمو بدین چون این تنگی نفس دیگه امونمو بریده همیشه تو جمع دوستام اخرین نفرم!!!!

    • سلام
      علائم شما خیلی قلبی به نظر نمی رسد. ولی انجام اکو کمک زیادی در بررسی علل احتمالی قلب دارد . حداقل اگر نرمال هم باشد خیال شما راحت شده و اضطراب تان کمتر می شود.

  14. سلام
    من پرولاپس دریچه میترال دارم ولی دکتر گفت که مشکلی نداره و فقط وقتی عصبانی میشم تپش قلب شدید ، درد قفسه سینه و تنگی نفس میگیرم و … و در حالت عادی هم ضربان قلبم بالاست (حدود ۹۰) . اما اخیرا بعضی وقت ها بی حال میشم و ضربان قلبم هم به حدود ۶۵ می رسه و در حالت سجده هم احساس سنگینی در قفسه سینه دارم. می خواستم ببینم از چیه و طبیعیه یا نه و دیگه اینکه آیا این مشکل می تونه برای بارداری مشکل ساز بشه یا نه؟
    با تشکر

    • سلام
      نه ، بارداری بلامانع است و پرولاپس میترال معمولا مشکل ساز نخواهد بود.

  15. درود بر شما آقای دکتر
    من افتادگی دریچه میترال دارم. (ظاهرا خفیف)
    ولی تست تیلتم مثبت شد. ( سنکوپ کردم) و تجربه یک بار غش کردن (سنکوپ کردن ) در طول زندگی را داشته ام.
    ۲۵ سالمه (لیسانس دارم)

    ۱٫ آیا از سربازی معاف میشم؟؟؟
    ۲٫آیا تحصیلات در این معافیت تاثیر گزاره؟؟؟
    سپاس

    • سلام
      بدلیل تداخل با وظیفه همکاران کمسیون پزشکی از پاسخ دهی سئوالات معافیت معذورم

  16. با سلام
    من هم mvp دارم یه عالمه سوال داشتم که با خوندن سوالو جواباتون جوابمو گرفتم خواستم تشکر کنم واینکه بدونم کوهنوردیم که مشکلی ایجاد نمیکنه؟

    • سلام
      در پرولاپس میترال بدون نارسایی یات نارسایی خفیف ، ورزش های هوازی با شدت متوسط بلامانع است

  17. سلام من این بیماری را داشته ام چند روزی میشه که علاعمم شدید شده و درد به پشت شانه و دست چپم زده است و تنگی نفس دارم و قرص هم اروم نمیکند ایا مشکلی در قلبم پیش امده؟

    • سلام
      بعید است مشکلات مربوط به پرولاپس میترال باشد.
      در صورت تداوم علائم ، ویزیت و احتمالا بررسی سلیر علل لازم است.

  18. سلام و عرض ادب و با ارزوی قبولی طاعات و عبادات شما دکتر گرامی

    اقای دکتر من سه ماه پیش اکو انجام دادنم دکتر گفت شلی دریچه میترال دارم الان ۱ هفته است درد شدید قلب و قفسه سینه دارم به از عصبانییتم این درد شروع شد میخواستم ببینم ایا ممکته پرولابس من بدتر شده باشه؟ ایا نیاز به اکو جدید هست؟ با تشکر من ۱۹ ساله هستم

    • سلام
      نه نگران نباشید و فقط استرس و عصبانیت را کنترل کنید.

  19. با عرض سلام خسته نباشید
    مادر من ۴ماهه که عمل تعویض دریچه ی میترال انجام دادن و دریچه ی فلزی گذاشتن قبل از عملشون ۵ بار به قله ی سبلان صعود کردن آیا بازم میتونن به ارتفاع زیاد صعود کنن یا خیر؟

    • سلام
      با توجه به مصرف وارفارین و رقت خون باید از احتمال هر نوع تروما و ضربه بعلت امکان بروز خونریزی های شدید و غیر قابل کنترل خودداری شود.

  20. سلام جوانی هستم مدتی است که من احساس درد در ناحیه مفصل زانو ومچ پا دارم وهمچنین گرفتگی ودرد درچپ قفسه سینه .برای قلبم به دکتر رفتم نوار قلب دادم ونرمال بود.وقتی به دکترعمومی علایم رو گفتم گفتن میتونن نشون دهنده رماتیسم قلبی هم باشن وکسانی که مبتلا میشن تورم و درد مفاصل دارن.اقای دکتر با این که نوارم نرمال بود ولی ممکنه حرف اون دکتر عمومی درست باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟ولازمه اکو بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟/نوار قلب این بیماری رو نشون نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/تووووووووووووووووووووووووورو خدااااااااااااااااااااااااا جواب بدین نگرانم کردن

    • سلام
      روماتیسم قلبی در نوار قلب مشخص نشده و در موارد زودرس یا خفیف فقط در اکو مشخص می شود و ممکن است معاینه نرمال باشد.

  21. با عرض ادب و درود خدمت استاد محترم
    در ابتدا از اظلاع رسانی و پرسش و پاسخی که برای راحتی و اطمینان خاطر هم نوعانتون رو در سایت دارید کمال تشکر زا به نوبۀ خود از شما دارم .
    مشکل من که باعث شد سوالمو مطرح کنم افتادگی دریچه میترال یا همون ( پرولاپسه) . اطلاع داشتن من از این بیماری بر میگرده به موقعی که ۱۲-۱۳ سال سن داشتم که در حال حاظر ۲۵ ساله هستم.تا یه این سن خدا رو شکر مشکل خاصی نداشتم تا این که به نظر خودم فکر میکنم چند وقت پیش مقداری استرس همراه با پیاده روی شدید برام پیش اومد دردهای قفسه سینه و تیر کشیدن قلبم شروع شدن. این دردها به خصوص در وسط استخوان جناغ سینه و بالای قلب سمت چپم رخ میده که بعضی مواقع باعث سست شدن دستان سمت چپم نیز می شوند.!
    لازم به ذکره که مشکل تنفسی ندارم !!! و همون دردهای قفسه سینه که میشه گفت نسبتا شدیده رو دارم طوری که این درد ۲ الی ۳ ماهه به سراغم اومده!!!!! به دکتر هم که مراجعه کردم گفتن : افتادگی واضح بدون نارسایی دارم
    و برای دردم هم چند تا دارو تجویز کردن که من استفاده نکردم!!
    من ورزش رزمی تکواندو و همچنین بدن سازی رو در سطح حرفه ای انجام میدم!!!
    چند تا سوال داشتم از محضز شما !!!
    ۱- آیا این بیماری منعی را در این ورزش ها برام ایجاد میکنه ؟؟؟(طوری که این چند وقته احساس میکنم در طول ورزش درد بیشتر میشه !) (شنا که هم انجام میدم درد را بیشتر میکنه)!!
    ۲- به نظر شما این دردها خطری برام داره با توصیفاتی که خدمتتون عرض کردم!؟؟
    ۳-قرص های تجویز شده پزشک رو استفاده کنم؟ منظورم اینه که آیا این دردها مقطعی هستن که با خوردن این قزص ها از بین برن یا اینکه دیگه از چند ماه پیش که درد قفسه سینه به سراغم اومده دیگه تا آخر عمر همرام خواهد بود و قرص ها به صورت عادت برام بشن؟؟
    پیشاپیش از شما کمال تشکر رو دارم

    • - آیا این بیماری منعی را در این ورزش ها برام ایجاد میکنه ؟ نه ورزش های هوازی با شدت متوسط مفید هستند ولی ورزش های قدرتی مثل کشتی و بدن سازی آن هم در حد حرفه ای خیلی مناسب نیست.

      ۲- به نظر شما این دردها خطری برام داره با توصیفاتی که خدمتتون عرض کردم!؟ درد های تیز و آتیپیک قفسه سینه مربوط به پرولاپس میترال میتواند باشد و علارغم گاهی شدید بودن ، مهم نبوده و خطرناک نیز نمی باشد ولی تشدید درد با ورزش های هوازی مربوط به پرولاپس میترال نبوده و اگر واقعا رخ میدهد، باید حتما بررسی و تست ورزش شوید.

      ۳-قرص های تجویز شده پزشک رو استفاده کنم؟ منظورم اینه که آیا این دردها مقطعی هستن که با خوردن این قزص ها از بین برن یا اینکه دیگه از چند ماه پیش که درد قفسه سینه به سراغم اومده دیگه تا آخر عمر همرام خواهد بود و قرص ها به صورت عادت برام بشن؟ در صورت وجود علائم و عدم تحمل آن درمان دارویی موجب کاهش درد بدون ایجاد عوارض مهم می شود. دارو صرفا علائم را کاهش داده و در پرولاپس میترال بدون نارسایی میترال ربطی به سیر بیماری ندارد.

  22. سلام
    در متن مطلب و دیدگتهها کامل توضیح دادم. مطلب دیگری ندارم.

  23. سلام
    اگر مشکل قلبی ندارید شاید علائم مربوط به حملات پانیک باشد.
    با یک روانپزشک مشورت کنید.

    • با درود و زحمت مجدد
      از اینکه با این همه مشغلۀ کاری به این سرعت پاسخگوی بیمارانی همچون من هستید و خیالشون رو از دغدغه های فکری پیش آمده آسوده خاطر میکنید کمال تشکر رو دارم و دور رادور دستانتون رو میبوسم.
      دکتر Taban عزیز این جمله رو مربوط به دیدگاه من دادید ؟
      ***اگر مشکل قلبی ندارید شاید علائم مربوط به حملات پانیک باشد.
      با یک روانپزشک مشورت کنید.***

      و اینکه این ۲-۳ ماه اخیر این دردها به طورت درد در بالای سینه ( و نه به طورت تیر کشیدن ) شدت گرفته ، دلیلش به نظرتون چی میتونه باشه در صورتی که قبلا چنین دردی نداشتم و یا اگرم بود به صورت تیر کشیدن و مقطعی و چند روزه بود !؟؟
      هزاران بار تشکر

      • سلام
        دردهای عضلانی اسکلتی هم می تواند علت درد باشد. سابقه ضربه یا فعالیت زیاد و تشدید درد با لمس موضعی یا حرکت اندام برای تشخیص کمک کننده است.

  24. سلام اقای دکتر، طاعات و عباداتون قبول درگاه حق.
    چندمین باره که پیام میدم ولی جواب ندادین!!! :( به تازگی اکو دادم و نتیجه پرولاپس میترال دارم بدون mr و EF:68 بود.
    تا چه مدت به نارسایی تبدیل میشه؟
    چرا در خانوم ها رایج تره؟ اِمکان اینکه خود به خود خوب بشه هست؟
    به مرور زمان دریچه های دیگه رو هم درگیر میکنه؟
    من گاهی اوقات واقعا دردام شدید میشه، مخصوصا موقع عادت ماهیانه آیا این دردا باعث پیشرفت پرولاپس میشه؟
    پایین بودنه پلاکتای خون تاثیر گذار هست روش؟
    من گاه پشت کمرم میگیره، بالای کمرم نزدیک به قلبم ایا مربوط به این میشه؟
    تو رو به این ماه عزیز جوابمو بدین، خواهشمندم.

    • به تازگی اکو دادم و نتیجه پرولاپس میترال دارم بدون mr و EF:68 بود.
      تا چه مدت به نارسایی تبدیل میشه؟
      نمی شه دقیق پیش بینی کرد. ممکن است هیچ پیشرفتی رخ ندهد یا در طی سالیان طولانی ( ۱۰- ۲۰ سال ) به نارسایی پیشرفت کند
      اکوهای سریال هر سه تا پنج سال برای تععین سیر کمک کننده است.

      چرا در خانوم ها رایج تره؟
      چون اختلالات بافت همبند شایع تر است.
      اِمکان اینکه خود به خود خوب بشه هست؟
      خوب شدن و رفع کامل نادر است هر چند ممکنه در موارد بسیار خفیف دیده شود. ولی ممکنه ثابت بماند و پیشرفت نکند.

      به مرور زمان دریچه های دیگه رو هم درگیر میکنه؟
      نه دریچه های دیگر را درگیر نمی کند

      من گاهی اوقات واقعا دردام شدید میشه، مخصوصا موقع عادت ماهیانه آیا این دردا باعث پیشرفت پرولاپس میشه؟
      نه . جزئی از علائم بیماری است.

      پایین بودنه پلاکتای خون تاثیر گذار هست روش؟
      نه ربطی ندارد

      من گاه پشت کمرم میگیره، بالای کمرم نزدیک به قلبم ایا مربوط به این میشه؟
      نه

  25. با عرض سلام و تشکر از مطالب ارزنده
    مدتی بود که با تنگی نفس شبانه از خواب بیدار می شدم و یک هفته پیش به صورت کاملا ناگهانی دچار احساس تیر کشیدن شدید در ناحیه زیر جناغ سینه شدم و بدنبال آن تپش شدید قلب و تنگی نفس و بی حس شدن دستان.
    میخواستم بدانم که علت چه می تواند باشد؟
    با تشکر

    • سلام
      بهتر است جهت معاینه قلب و ریه و تهیه نوار قلب مراجعه پزشک داشته باشید. نیاز به تکمیل شرح حال و بررسی و معاینه دارید.

  26. با سلام و خسته نباشید
    همسر من ۲۲ سالشه و حدودا ۴ سالگی به خاطر بیماری مادر زادی درچه میترال قلبشو تعویض کرده از نوع فلزی
    خآیا توانایی باردار شدن رو داره؟
    و اینکه دوباره نیاز به تعویض دریچه هست؟ عمر دریچه فلزی چقدره؟ مرسی اگه جواب بدید مرسی از زحماتتون سپاسگذارم

    • سلام
      بله با تمهیدات خاص می توانند تحت نظر پزشک قلب و رنان حامله شوند.
      شاید در آینده نیاز به تعویض مجدد داشته باشند ولی شما نگران نبوده و فقط مصرف وارفارین منظم داشته باشند تا دریچه عارضه دار نشود.

  27. سلام و خسته نباشید
    تمام مطالب مفیدی که قرار دادید و همچنین سؤالها و جوابهای اونارو خوندم
    جا داره ازتون تشکر کنم و مرسی از اینکه اینقدر عالی جواب میدید
    منم ۲۵ سالمه و تقریبا دو سال که به مشکل قلبی پی بردم هم اکو شدم و هم اسکن
    دردهای خیلی خیلی شدیدی دارم جوری که نفسم برا چند ثانیه قطع میشه و تا مدتی همراه درد جوریکه میترسم نفس بکشم .درد هم به صورت دورانی از جناق سینه تا پشت بازوی چپم احساس میشه.پدرم هم گرفتگی عروق داره و خانواده پدرم همگی بیماری قلبی دارن و عمل باز شدن.
    جواب اکو به این صورت :
    +mr
    +tr
    60%=ef
    جواب اسکن:
    no distinct reversible perfusion defect was noted throughout myocardium. there is not significant stress
    induced L.V. dilatation
    IMP: scan is negative for hemodynamically significant C.A.D
    میشه لطفا شماهم نظر خودتون رو در رابطه با نتایج جواب های بالا در اولین فرصت بدید.
    سپاسگذارم

    • سلام
      علائم شما با یافته های اکو و اسکن قلبی توجیه نمی شود .
      علل غیر قلبی درد سینه مثل علل اسکلتی عضلانی یا درد های عصبی مد نطر باشد

  28. سلام مجدد
    فراموش کردم بگم هفته گذشته در حین انجام اسکن و تزریق هایی که بهم میشد حالم خیلی خیلی بد شد و برا چند لحظه احساس کردم دارم میمیرم جوریکه الان بعد از گذشت چند روز هنوز بدنم سنگین میشه و با اینکه آدم فوق العاده پرتحرکی هستم ولی مدام خوابم میاد میشه بگید دلیل این حالت ها چی میتونه باشه ؟
    ازتون خواهش میکنم خیلی زود جواب بدید
    مرسی از لطفتتون و درود

  29. سلام آقای دکتر
    اوقاتتان به خیر و شادکامی. ممنون که وقت می گذارید و سوالات مطرح شده را پاسخ می دهید. اغلب دوستان دچار عارضه خوش خیم پرولاپس دریچه میترال هستند ولی نگرانند و حتی اطمینانی که پزشکان متخصص می دهند از بابت عدم نیاز به نگرانی افاقه نمی کند و من هم کاملا درکشان می کنم. چون من نیز گرفتار همین مسئله هستم، ۴۰ ساله ام، مجردم، کارم در یک محیط فرهنگی است،​ویراستارم. اساساً مضطربم، دچار حمله های پانیک هم می شدم که با دریافت داروی سیتالوپرام زیر نظر روان پزشک خیلی بهتر شدم. مرتب به صورت هفته ای به مشاور مراجعه می کنم و این مراجعه هفتگی به صورت یک عادت همیشگی درآمده است . حدودا ۵ سال است که با یک مشاور به طور هفتگی جلسه دارم و بسیار هم راضیم از جلسات مشاوره ام. اما این اضطراب لعنتی دست از سرم بر نمی دارد. تقریباً چند ماهی است که دچار دردهای مبهم شبیه به حالت گرفتگی و گاه تیرکشنده و گذرا در ناحیه قلب و گاه پشت و دست چپم شدم. پیشتر طپش هم داشتم و با مراجعه به متخصص قلب با دستگاه هولتر چک شدم، نوار و اکو نیز انجام شده است. فقط تشخیص پرولاپس داده اند و اینکه اضطراب دارم و باید اضطرابم رو سریع رفع کتم. گفته اند در صورت نیاز می تونم پروپرانول بخورم، نه به طور مرتب و پیاده روی یا شنا یا یوگا انجام دهم. البته من سه روز در هفته هر جلسه یک ساعت ورزش پیلاتس انجام می دهم که یک ورزشی شبیه یوگا است. بیشتر یک ورزش استاتیک است و کششی و مقاومتی است. حین ورزش مشکلی ندارم. متاسفانه دچار مرگ هراسی شده ام. به خصوص هنگام شب که می خوابم و همین فکر، علائمم را تشدید کرده است. واقعا فکر نکردن به قلبی که گاه تیر می کشد خیلی سخت است. به نظر شما دارو رو مرتب بخورم؟ به اضطرابم هم کمک می کند؟ این مرگ هراسی را چه کنم؟

    • سلام
      نگران نباشید . پرولاپس میترال خوشخیم است و پروپرانولول به میزان نیاز ۱۰- ۲۰ میلی گرم معمولا برای کاهش علائم پرولاپس و نیز کاهش علائم اضطراب کافی است.

  30. باسلام خدمت پزشک محترم
    دختری ۲۲ساله هستم و حدودا ۱۰ سال هست که با مراجعه به پزشک متوجه پرولاپس شدم اون موقع که حدودا ۱۲ سالم بود برام پروپرانول تجویز کردن یه مدت خوردم ولی بعدش قطع کردم چون احساس کردم بهترشدم حدودا ۴ سال بعد دوباره دردهای قفسه سینم بیشتر شد هم قفسه سینه هم از پشت کمرم و هم خود قلبم که باز با مراجعه بعدی به پزشک قرصهای ضد استرس+پروپرانول خوردم و بعد از مصرف کوتاهی دوباره قطع کردم الان هم دوباره همون طور شده احساس میکنم دردم شدت گرفته تیرهای بسیاری در ناحیه قلبم میکشه البته مقطعی هست اما در طول روز تکرار میشیه با شدت عصبانیت بدتر و بدتر و همچنین از پشت قلبم (کمرم)به شدت میسوزه و تیر میکشه
    دوباره مراجعه کردم بهم پروپرانول با ب ۱ و دیازپام دادن اما انگار نتیجه ای نداشت در ضمن ورزش هم میکنم رزمی کارهستم آیا ورزشمو کناربزارم ؟
    حال میخواستم بپرسم آیا وضعیتم بدتر شده و مشکلم حادتر شده ؟

  31. سلام دکتر من ۲۴ سالمه اکو دادم دچار افتادگی دریچه میترال هستم قلبم گاهی pvc میزنه بعضی مواقع ضربان قلبم به ۱۳۰ میرسه میخواستم بدونم از کجا بفهمم دچار نارسایی هم هستم یا نه ؟؟ ef: 60

    • سلام
      وجود یا فقدان نارسایی همزمان دریچه در اکو مشخص می شود. از پزشکتان بپرسید.

  32. باسلام وخسته نباشید میبخشید من یکی از خواستگارام افتادگی دریچه ی میندرال رو داره ایا ازدواج با این اقا ریسکه چون دکترا چیزی راجب زندگیش نگفتند خیلی میترسم اگه میشه لطفا منو راهنمایی کنید ممنون میشم.

    • سلام
      در صورت عدم همراهی با نارسایی شدید یا متوسط ، مشکل مهمی نیست. در صورت تفاهم در سایر موارد ، ازدواج بلامانع است.

  33. با عرض سلام
    دختری هستم ۳۳ ساله
    حدود یک هفته است که احساس خستگی زیاد و سنگینی در ناحیه سر و قفسه سینه می نمایم
    احساس می کنم رگی در سمت چپ قلبم گهگاهی اذیتم می کند
    در هنگامی که به شکم می خوابم و یا خم می شوم درد زیاد می شود مثلا زمانی که در حال نماز خواندن به سجده می روم فشار زیادی روی سمت چپ قفسه سینه ام می باشد
    خانواه ام علت را باد کولر و پنکه می دانند ولی خودم فکر می کنم که وضعم وخیم تر از این حرفهاست
    لطفا مرا راهنمایی بفرمایید
    پیشاپیش سپاشگزارم

    • سلام
      با شرح حال فوق ، به نظر نمی رسد مشکل مهمی باشد.
      ولی در صورت تداوم علائم جهت معاینه به یک پزشک مراجعه کنید.

  34. linda
    میخوام بدونم چن درصد از افراد مشکل قلبی دارن که این مشکل تا حدودی با پیس میکر یا همان باتری رفع میشود؟اگر ممکن است جواب را برایم ایمیل کنید.
    با تشکر

    سلام
    کدام مشکل ؟
    چرا پیس میکر ؟

  35. با سلام
    با تشکر از وقتی که برای پاسخ به سوالات می گذارید چندین سال است که وقتی قراراست کارسنگینی انجام دهم وبه عبارتی زوربزنیم حالت تهوع بهم دست می دهد که این درموقع دویدن هم مشاهده شده وبابستی استراحت کنم که دراین حال حتما بایستی یکی بادم بزند وتمام بدنم عرق می کند ولی درحالت عادی وپیاده روی هیچ مشکلی ندارم واکو استرس وتست ورزش واسکن هسته ای رفتم ومشکلی نداشتم وفقط برای کم کردن استرس وکمی تپش قلب میترال استفاده می کنم ضمن اینکه اهل ویافرصت کافی برای ورزش کردن ندارم سنم ۴۰سال است لطفا راهنمائی ام کنید باتشکر

    • سلا
      با توجه به شرح حال درد، مشکل شما قلبی به نظر نمی رسد.
      ورزش راه حل مفیدی برای افزایش قدرت عملکردی قلب می باشد

  36. با سلام
    با تشکر از وقتی که برای پاسخ به سوالات می گذارید چندین سال است که وقتی قراراست کارسنگینی انجام دهم وبه عبارتی زوربزنیم حالت تهوع بهم دست می دهد که این درموقع دویدن هم مشاهده شده وبابستی استراحت کنم که دراین حال حتما بایستی یکی بادم بزند وتمام بدنم عرق می کند ولی درحالت عادی وپیاده روی هیچ مشکلی ندارم واکو استرس وتست ورزش واسکن هسته ای رفتم ومشکلی نداشتم وفقط برای کم کردن استرس وکمی تپش قلب میترال استفاده می کنم ضمن اینکه اهل ویافرصت کافی برای ورزش کردن ندارم لطفا راهنمائی ام کنید باتشکر

  37. باسلام
    من ۳۱ سالمه و مبتلا به عارضه پرولاپس هستم .خواهش می کنم جواب سوالات زیر را بدهید.
    ۱- تغیر درصد EF در مدت ۲ سال از ۶۰% به ۷۷% آیا امکانپذبر است؟
    ۲- آیا امکان بروز خطا از دستگاه اکو یا پزشک است؟
    ۳-اگر این امرامکانپذیر است ،دلیل این بهبودی چیست؟(یا من چه کاری انجام دادم که بهبود نسبی حاصل شده؟!!!!!)

    • سلام
      میزان EF دینامیک بوده و در شرایط مختلف در محدوده نرمال قابل تغییر است و نیز مستقل از پرولاپی است و ربطی به هم ندارند. و تغییر در شما نشانگر بهبود یا بدتر شدن و … نمکی باشد. هر دو مقدار نرمال است.

  38. سلام من قبلا ورزش میکردم اما الان ورزش نمیکنم وبی تحرک وعصبی شدم والان یک مسیر طولانی را که پیاده روی میکنم دچار تپش قلب و درد در قفسه سینه میشم وهم قلبم وویکی از انگشتهای پام درد میگیره اما سریع خوب میشه میتونه مشکلی داشته باشه لطفا راهنماییم کنید. ممنون

  39. سلام.من مبتلا به بیماری پرولاپس دریچه میترال هستم.اکثر اوقات طپش قلب دارم و یا قلبم تیر میکشد و دچار تنگی نفس میشوم.میخواستم بدونم باید داروی خاصی مصرف کنم؟(۱۶ساله هستم)

    • بتابلوکر ها مثل پروپرانولول برای کاهش علائم مفید هستند ولی مصرف آنها در غیاب نارسایی میترال اجباری نیست.

  40. با سلام و تشکر از اطلاعات خوبی را به هموطنان می دهید .
    پدر من ۶۶ سال دارد و حدود ۶ سال پیش قلبش را به دلیل گرفتگی رگ عمل باز کرده تازگی ها درد قفسه سینه داشت اکو رفته گفتن ۲ تا از دریچه هایش گشاد شده میشه راهنمایی کنید که باز هم باید عمل جراحی بشه یا با دارو درمان می شوند با تشکر

    • سلام
      نگران نباشید. نارسایی های خفیف دریچه قلب در بیماران با سابقه جراحی عروق قلبی شایع بوده و با درمان دارویی درمان می شوند.

  41. سلام خسته نباشید
    من دختر ۲۳ ساله ای هستم که دو ماه پیش به دلیل درد قلب و احساس سنگینی قلب به دکتر مراجعه کردم ک متوجه شدم پرولاپس خفیف بدون نارسایی دارم.
    البته خواهرم هم پرولاپس دارد که بعد ۷ سال از اولین اکو انجام داده.دوباره با من اکو دادن و ایشون هم همچنان
    پرولاپسشان خفیف و بدون نارسایی تشخیص داده شد.
    من خیلی نگرانم و همش از اینده میترسم.من ۸ ماه دیگه قصد ازدواج با نامزدم را داشتم که بعد از فهمیدن این بیماری انگیزه ام را برای هر کاری از دست دادم.و خیلی ناراحتم.
    میترسم.
    از شما خواهش میکنم در زمینه این بیماری با شرایط من راهنماییم کنید.ممنون از مطالبتون.

    • سلام
      پرولاپس میترال بدون نارسایی مهم نبوده و منعی برای ازدواج و بارداری و … نیست.

  42. سلام
    آقای دکتر سال ۸۵ به من گفتند Mild MVP داری. اون موقع ریشه آئورت ۱٫۹ بود یه مدت پرانول ۱۰ خوردم بعدا چند تا دکتر فوق تخصص قلب و خود شما. گفتند MVP نداری اشتباه شده چند ماه قبل که اکو شدم ریشه آئورتم شده ۲٫۵ .به نظرتون آئورت گشاد شده. من هر از گاهی تپش دارم و وقتی فکر می کنم PAc میزنم. راهنماییم کنید. یعنی باید دوباره اکو شم. همه چی نرماله. اکو و تشت ورزش . امیدوارم همیشه سالم باشید.

    • سلام
      نه جواب اکو نرمال است و پیگیری لازم نیست

  43. با عرض سلام و خسته نباشید
    خدمت شما پزشک محترم و بزرگوار جناب دکتر محمدرضا تابان
    غرض از مزاحمت این بود که چندسوال ازشمادر مورد بیماریم دارم اما قبل از هرچیز جهت اطلاع و تشخیص بهترشما بزرگوار باید اطلاعاتی درمورد بیماری مادرزادیم خدمتتان عرض کنم، من دختری ۳۵ ساله هستم که به علت بیماری مادرزادی استخوان شکننده با نام علمی (استئوژنز ایمپرفمتا) معلول جسمی-حرکتی هستم (تردد با ویلچر) که فکر میکنم این بیماری ژنتیکی هست و به علت نقص در ژن کلاژن رخ میدهد که ناگفته نماند پدرومادرم نیز پسرعمودخترعمو هستند. از بدو تولد دچار شکستگی های متعدد در تمامی اندامها شده ام دست، پا، ساق پا، استخوانهای ساعد و سختترین آن شکستگی در استخوان لگن و سر استخوان ران! این شکستگی در سن ۲۴ سالگیم رخ داد و بعد از آن قادر به نشستن سر سفره نیستم و باید حتما روی صندلی بنشینم، درضمن از سن ۲ سالگی دچار انحنا در ستون فقرات شده ام که به مرور زمان شدید و شدیدتر شده است و الان به حدی رسیده که دنده ها به سمت راست متمایل شده و دنده سمت چپ کاملا به داخل رفته..
    مدتی است حدود ۸ الی ۹ ماه که دچار تپش قلب شده ام اولین باری که حمله تپش قلب رخ داد نصفه شب از خواب با تنگی نفس شدید پریدم و فشار شدیدی در سر و صورتم احساس میکردم
    بعد از مراجعات بسیار به پزشکان متعدد (متخصص قلب، متخصص ریه، متخصص مغز و اعصاب) فقط داروی پروپرانول تجویز شد، همچنین طی عکسی که از ریه ام گرفتند گفتند به علت کج شدن بیش از حد ستون فقرات و کج شدن دنده ها، ریه سمت چپ دیگر جایی برای تنفس ندارد و بسته شده و فقط یک ریه آن هم ریه سمت راستم فعالیت میکند. همچنین اکوی قلب گرفتند و دکتر گفت بخاطر همان کج شدن دنده ها قلب از جای طبیعی خود کمی تکان خورده به وسط قفسه سینه آمده اما امکان هیچگونه استفاده از وسایل طبی و کرست های طبی برای صاف شدن اندمها نیست چون دچار شکستگی استخوان میشوم.
    الان هم چندین هفته است فشار شدیدی در سرو صورت و گردن و گیجگاهم پیش می آید، همچنین در این حالت نفسم سنگین میشود، تپش قلب میگیرم، احساس میکنم فکم درحال لرزش و قفل شدن است، احساس میکنم سرم درحال ترکیدن از فشار زیاد است ولیکن دست و پاها و بدنم دچار افت شدید فشار میشود بحدی که میلرزم، و مجبور میشوم گاهی آب قند مصرف کنم برای بالابردن فشارم، اولین باری که این حالت پیش آمد بعد از چندساعت متوجه شدیم زیر چشمم لکه های ریریز قرمز به حالت خون مردگی خفیف پیش آمده، دوباره به پزشک مغزواعصاب مراجعه کردم گفتند از مغزواعصاب نیست بلکه مشکل از ریه هست و حجم ریه ام کاهش یافته همچنین گفتند پرولاپس دریچه میترال دارم که قرصهای پروپرانول را باید بصورت مداوم صبح و شب استفاده کنم، قرص کلرودیازپوکساید تجویز کردند برای جلوگیری از استرس و آرامش بیشتر درهنگام این حمله ها، همچنین قرص نورتریپتیلین تجویزکردند، ولیکن من هنوز نخورده ام، چون گفتند حتما به متخصص ریه مجددا مراجعه کنم، چون حجم ریه ام کاهش یافته، حال از شما پزشک گرامی و بزرگوار سوال دارم که مشکل از ریه ام هست یا پرولاپس دریچه میترال؟ آیا نقص کلاژن باعث این بیماریها شده یا تنها دلیل همان فعال بودن یک ریه است؟ درضمن تست اسپیرومتری هم دادم و به علت کوتاه بودن تنفس و حجم پایین ریه قادر به عمل جراحی نیستند زیرا امکان بیهوشی میسر نیست….
    از شما تقاضا دارم راهنمایی بفرمائید

    • سلام و عذر تاخیر بدلیل تعداد بالای پیام های در لیست پاسخ
      پرولاپی میترال یک وضعیت بسته شدن با انحنای دریچه است که در بیماری کلاژن نیز دیده می شود.
      طپش قلب یکی از علائم ان می تواند باشد اما ممکن است ناشی از استرس و اضطراب یا توجه بیش از حد به قلب باشد.
      پروپرانولول و کلردیازپوکساید هر دو موجب کاهش اضطراب می شوند و کمک کننده اند.

  44. با سلام خدمت شما
    میخواستم بدونم چه چیز موجب بروز جعلی عارضه قلبی mr-tr میشود چون من سه بار پیش سه دکتر مختلف رفتم سه تا جواب متفاوت شنیدم یکی گفته mr + و tr + 2 و یکی دیگه گفته mr-tr+ و یکی دیگه گفته mvp
    میخواستم بدونم که چه عواملی موجب بروز جعلی آن عارضه میشود!
    خلاصه واجبه حتما بازداشت بدونم!
    پایدار و پیروز باشید
    خداحافظ شما!

    • سلام
      شدت نارسایی قلبی تا حدی دینامیک بوده و به بار قلبی و حجم درون عروقی و … مربوط بوده و بویژه در موارد خفیف ممکن است در چند بررسی در زمان های متفاوت ، مختصری متفاوت باشد.

  45. باسلام وتشکرازوقتی که برای پاسخ سوال من میکنید
    افتادگی خفیف میترال دارم وبه تازگی فهمیدم بیش فعالم وریتالین ۱۰ تجویزشده…دربروشورریتالین نوشته شده کسانیکه اریتمی قلب دارندنبایدریتالین مصرف کنند خودمم که پرانول ۱۰ میخورم …پزشک مغزواعصاب میگویدمانعی ندارداما من میترسم چون تپش قلب دارم نظرشمابه عنوان متخصص قلب چیست؟مرسی

  46. سلام،فرزندم ۷ساه ام بیماریADSداشته ۱ماه پیش با استفاده از امپلزر۲۱ رفع گردیده ودارای پرولپس نیز بوده آیا اقدامی باید انجام دهیم؟هیچ دارویی هم مصرف نمی کند

    • سلام
      پرولاپس میترال بتنهایی نیاز به درمان ندارد مگر علامتدار باشد.

  47. سلام
    پیس میکرها وضعیت دیمند داشته و در موارد غیر ضرور ضربان سازی نکرده و فقط مونیتور می کنند.
    معمولا خارج کردن پیس میکر نیاز نبوده و اینکار بندرت انجام می شود. بودنش ضرری ندارد. مگر استرس شما !!!!!

  48. با سلام و احترام و تشکر از وقت و زحمتی که برای اطلاع رسانی و آگاهی بیماران صرف می نمایید.
    اینجانب در خصوص بیماری ام و با توجه به تشخیص های متفاوت دچار ابهاماتی شده ام و می خواستم از شما راهنمایی بگیریم:
    ۱- در سال ۸۸ به دلیل حالت خفگی در خواب به پیشنهاد دکتر عمومی به متخصص قلب آقای دکتر کدیور مراجعه نمودم و ایشان تشخیص SEVER MVP دادند و گفتند باید پرپرانول ۱۰ بخوری و در هنگام مراجعه به دندانپزشکی به دکتر مربوطه اطلاع بدهی.
    ۲- درسال ۸۹ به آقای دکتر موسوی مراجعه نمودم ایشان فرمودند لرزش دریچه میترال است همه جوانها دارند و نیاز به نگرانی خوردن قرص و یا پیگیری ندارد.
    ۳- امسال به آقای دکتر بهشتی مراجعه نمودم ایشان فرمودند افتادگی میترال داری فعالیت های سنگین انجام نده هر ۶ ماه برای اکو مراجعه کن. بعد از خروج از مطلب با بررسی برگه اکو متوجه شدم برای دریچه سه لختی هم گزینه MILD را علامت زده اند.
    با بررسی برگه های قبلی مشاهده نمودم آقای دکتر کدیور برای همین مورد گزینه Stention را تیک زده اند. در تمام این مراحل Eject Fraction شصت درصد بود.
    ۴- بعد از ۶ ماه مراجعه نمودم آقای دکتر بهشتی نبودند و توسط خانم دکتر رفیعی ویزیت شدم.ایشان فرمودند هر دو دریچه ات گشاد شده اند. در صورت اضطراب قرص پر پرانول بخور. هر فعالییتی خواستی انجام بده .محدودیتی نداری ودر برگه اکو MVP,MR ،TVR نوشتند و جلوی MR علامتی همانند یک بتوان p نوشتند. و EF را ۵۵ درصد نوشتند. گفتند به هنگام کارهای دندانپزشکی ۴ تا قرص آمپی سلین ۵۰۰ با هم بخور.( و نا گفته نماند از اول امسال در ورزش رزمی نینجوتسو کار می کنم)
    شرمنده از طولانی شدن مطالبم.سوالات اینجانب به شرح زیر می باشند:
    ۱- آیا می توانم به ورزش رزمی نینجوتسو یا کیو کوشین به صورت حرفه ای ادامه بدهم و با عث ضعف قلبم نمی شود. (سن ۳۲ سال)
    ۲- آیا اگر علائم تنگی نفس شبانه و گاها روزانه (یک مورد تنگی نفس به هنگام آلودگی هوا داشتم )و درد های قفسه سینه را تحمل کنم ( در طول امسال یک مورد گرفتگی در سینه به هنگام ورزش البته نه خیلی شدید داشتم و بعضی از مواقع در اداره با اینکه پشت میز بودم احساس می کردم پاهام از زانو به پایین باد کرده اند )و قرص نخورم ایرادی دارد.
    ۳- چرا EF قلبم کم شده است.
    ۴- آیا مریضی من پیش رونده است و درآینده نیاز به تعویض دریچه خواهم داشت و یا سایر مشکلات.
    با تشکر از شما و وقتتان

    • با سلام ۱٫ ورزش بلامانع است. ۲٫ در صورت نداشتن علایم یا تحمل خوب ان دارو لازم نیست اما در صورت آزارنده بودن مصرف دارو کمک کننده ایت.
      ۳٫ در مورد EF قلب ۵ درصد تفاوت در طی دو بررسی عادی بوده و مهم نیست.
      ۴ . احتمال پیشرفت و نیاز به جراحی بسیار کم است

  49. سلام آقای دکتر خسته نباشید
    خانمی ۳۰ ساله هستم بایک فرزند بتازگی تشخیصmvp مثبت وMr مثبت خفیف برایم. داده شده داروی پروپرانول۱۰صبح وشب تجویز کرده اند میخواستم بدانم ایا با دارو میتوان این بیماری را کنترل کرد. ؟ ایا میتوان باردار شد بدون اینکه خطری برای خودم ونوزاد داشته باشد؟در چه صورتی این بیماری پیش رونده است؟

    • سلام. فرم خفیف بیماری اگر علامت دارنباشد اصلا نیاز به درمان هم ندارد.
      بارداری و زایمان در فرم خفیف و متوسط نارسایی میترال کاملا بدون خطر است.
      پرولاپس میترال هم که مشکلی نخواهد بود.

نوشتن یک دیدگاه


*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: