پرولاپس دریچه میترال قلب

 مطالب مرتبط: – انواع و علت بیماری های قلب و عروق

                     – بیماری‌ دریچه‌ای‌ قلب‌

                    – علائم بیماری قلبی

پرولاپس دریچه میترال= افتادگی دریچه میترال

پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ یک‌ اختلال‌ نسبتاً شایع‌ و اغلب‌ خوش‌خیم‌ است.  دریچه میترال دو پره یا لیف لت  دارد و بین حفرات سمت چپ قلب یعنی دهلیز چپ و بطن چپ قرار دارد. در حین انقباض دهلیز چپ دریچه باز و خون از دهلیز چپ وارد بطن چپ میشود ولی در حین انقباض بطن چپ بسته می شود و مانع ورود خون به دهلیزها می گردد. در برخی افراد یکی از این پره ها یا هر دوی آن ها بزرگتر بوده یا بافت نرمتر داشته  و بنابراین  هنگامی که بطن چپ منقبض می شود و دریچه ها بسته می شوند ، پره های دریچه بجای گرفتن شکل قیفی شکل نرمال، به سمت عقب و به درون دهلیز چپ (مانند یک چتر نجات به داخل ) خمیده می شوند ( افتادگی یا پرولاپس). و این ناهنجاری در بسته شدن دریچه میترال قلبی را  پرولاپس دریچه میترال  ( MVP )  می نامید. MVP شایع ترین شکل بیماری دریچه قلب است و گاهی می‌تواند به همراه درجاتی‌ از نشت خون از ورای‌ دریچه‌‌ (نارسایی‌ میترال‌) باشد.

علایم‌ شایع‌ : این‌ اختلال‌ در خانم‌های‌ جوان‌ تا میانسال‌ شایع‌تر از اقایان است‌.اما فرمی از بیماری در مردان بالای ۵۰ سال دیده می شود و این مردان نسبت به زنان و جوانترها سه برابر بیشتر در معرض خطر نارسایی میترال (MR) شدید هستند .

در اغلب‌ موارد علامتی‌ وجود ندارد و لی پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ یک‌ صدای‌ قلبی خاص ‌(کلیک clik میان سیستولیک و گاهی یک سوفل قلبی انتهای سیستولیک در صورت پس زدن خون) ‌ ایجاد می‌کند که با گوشی‌ پزشکی‌ شنیده‌ شود و معمولا این‌ اختلال‌ در طی‌ یک‌ معاینه‌ معمول‌ کشف‌ می‌گردد.پس اغلب‌ موارد شکایتی وجود ندارد ، اما گاهی علائم زیر را می دهد:

  • درد سینه‌ (تیرکشنده‌، مبهم‌ یا فشارنده‌) یا ناراحتی قفسه سینه،
  • تپش‌ قلب و ‌ اضطراب‌
  • احساس‌ سبکی‌ سر هنگام‌ برخاستن‌ از حالت‌ نشسته‌ یا خوابیده‌
  • ‌ خستگی و تنگی نفس

برخی از بیمارانی که MVP پرولاپس دریچه میترال دارند، علایمی را نشان می دهند که که به نظر می رسد که به این بیماری ارتباطی ندارد مانند: حملات پانیک، طپش قلب، اضطراب، خستگی، طپش قلب، میگرن، افت فشارخون و سندرم روده تحریک پذیر.

علل‌ :علت‌ این‌ اختلال‌ در بسیاری‌ موارد ناشناخته‌ است‌ اما به نظر می رسد در برخی بیماران ناشی از اختلال ژنتیکی بافت کلاژن باشد. این‌ اختلال‌ ممکن‌ است‌ با برخی بیماری‌های‌ مادرزادی‌ قلب‌ همراه‌ باشد.

روش های پاراکلینیک برای تشخیص :

الکتروکاردیوگرام : اگرچه در بیماران مبتلا به MVP الکتروکاریوگرام ممکن است اطلاعات نسبتاً ارزشمندی فراهم کند اما بیماران معمولاً ECG طبیعی دارند. الکتروکاردیوگرام ها ممکن است در اثبات آریتمی ها در بیمارانی که ط+پش قلب دارند سودمند باشد.

اکوکاردیوگرام : یک اکوکاردیوگرافی مفید ترین آزمون غیر تهاجمی برای تشخیص MVP است. این روش در شناسایی وضعیت غیرطبیعی و پرولاپس لت های دریچه میترال موثر است. اکوکاردیوگرام ها در تعیین اندازه دهلیز چپ، اندازه و عملکرد بطن چپ نیز سودمند است. اکوکاردیوگرام در تعیین میزان پس زدن خون از میترال کمک میکند .

در بیماران مبتلا به MVP بدون علامت اکوکاردیوگرام های متوالی معمولاً ضروری نیست مگر در بیمارانی که نشانه های بالینی بدترشدن بیماری شان را نشان می دهند.

سیر بالینی و پیش آگهی : پرولاپس دریچه میترال اختلالی قابل پیشگیری نیست. بیماران مبتلا به MVP می توانند زندگی طبیعی و بدون علامتی را داشته باشند. پیش آگهی برای فرد مبتلا به MVP خفیف بدون نارسایی آئورت (پس زدن خون از دریچه)  عالی است. شدت پرولاپس دریچه میترال طیف وسیعی دارد. اغلب بیماران مبتلا به این بیماری بدون علامت هستند در حالی که برخی دیگر علایمی دارند که کیفیت زندگی آنان را تغییر می دهد. در کل معمولاً یک‌ اختلال‌ خوش‌خیم‌ است‌ که‌ زندگی‌ طبیعی‌ را مختل‌ نمی‌کند و پیش آگهی دراز مدت این بیماری عالی است اما زیرمجموعه کوچکی از بیماران عوارضی شدیدی نشان می دهند مثل:  نارسایی‌ میترال‌ (پس‌ زدن‌ خون‌ از طریق‌ دریچه‌ میترال‌) و به‌ ندرت‌ بروز عوارض‌ زیر: نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ ، سکته‌ مغزی‌ ، آندوکاردیت‌ عفونی‌.

بروز این علائم با شدت بیماری دریچه ای مرتبط است و در موارد خفیف بیماری بسیار بسیار نامحتمل است.

اگر پزشکتان به شما اطمینان میدهد که بیماری خفیف و بدون عارضه جدی دارید و امکان عوارض بسیار کم است حرف ایشان را پذیرفته و بدون هیچ دغدغه ای برای کار ، زندگی ، ازدواج و بارداری و خلاصه آینده خود برنامه ریزی کنید.

خوشبختانه با پیشرفت پزشکی موارد شدید هم  به راحتی قابل درمان بوده می توانند برای یک زندگی طولانی مدت برنامه ریزی نمایند.

پرولاپس میترال

عوارض : در کل معمولاً یک‌ اختلال‌ خوش‌خیم‌ است‌ که‌ زندگی‌ طبیعی‌ را مختل‌ نمی‌کند و پیش آگهی دراز مدت این بیماری عالی است اما زیرمجموعه کوچکی از بیماران عوارضی شدیدی نشان می دهند

نارسایی‌ میترال‌ (MR) : شایع ترین و مهم ترین عارضه MVP است. در این وضعیت دریچه میترال دچار نشت خون از ورای دریچه شده و اجازه می دهد که خون به سمت عقب و به دهلیز چپ پس بزند. پیشرفت تدریجی MR در بیماران مبتلا به MVP ممکن است منجر به افزایش گشادی و نقص عملکرد دهلیز و بطن چپ شود. شدید شدن MR می تواند به آریتمی های قلبی، نارسایی احتقانی قلب و افزایش خطر مرگ ناگهانی بینجامد. بیمارانی که از MR شدید رنج می برند در معرض خطر افزایش بروز اندوکاردیت عفونی نیز هستند که می تواند کشنده باشد. معاینه در تشخیص MR همیشه قابل اعتماد نیست و نمی تواند شدت MR را به درستی اندازه گیری کند بنابراین بطور دوره ای اکوکاردیوگرافی ذر این بیماران لازم میشود . بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند. متوسط فاصله از زمان تشخیص تا شروع علایم ۱۵ سال است.

بیشتر مرگ ها ناشی از نارسایی قلبی هستند اما مرگ ناگهانی نیز گاهی دیده میشود.

اندوکاردیت : بیماران مبتلا به MVP که پس زدن را تجربه می کنند در معرض سه تا هشت برابر خطر بیشتر بروز اندوکاردیت عفونی قرار دارند. از آن جایی که اندوکاردیت با شیوع فراوان ناتوانی و مرگ و میر همراه است، به بیماران مبتلا به پس زدن MVP توصیه می شود که پیش از انجام اعمال دندان پزشکی و برخی انواع جراحی آنتی بیوتیک مصرف کنند. با آنتی بیوتیک درمانی پیشگیرانه، احتمال ابتلای بیماران به اندوکاردیت عفونی کمتر است. در بیمار مبتلا به MVP و بدون پس زدن، شیوع اندوکاردیت عفونی مشابه جمعیت عامه مردم است و بنابراین پیشگیری با آنتی بیوتیک لازم نیست.

درمان‌ :

بیماران بدون علامت: بیشتر بیماران مبتلا به MVP بدون علامت بوده و در معرض خطر بالای بروز عوارض جدی قرار ندارند. بیماران بدون علامت با پس زدن خفیف یا عاری از آن را می توان هر ۳ تا ۵ سال از نظر بالینی ارزیابی کرد. اکوکاردیوگرام های متوالی لازم نیست مگر علایم قلبی عروقی بروز کند یا پزشک مشکوک به پیشرفت MR شود. بیماران باید تشویق شوند که یک شیوه زندگی سالم را انتخاب کرده و به طور منظم ورزش کنند. در بیماران دچار عارضه MR پیشگیری از آندوکاردیت باکتریال با مصرف‌ آنتی‌بیوتیک‌ها جهت‌ برخی اعمال‌ دندانپزشکی( مثل کشیدن دندان یا پرکردن ریشه)‌ یا اقدامات‌ جراحی‌ مربوط‌ به‌ مجاری‌ ادرار یا دستگاه کوارش و روده‌ها توصیه‌ می‌گردد. در غیاب وجود عوارضی مثل پس زدن خون ، محدودیتی از نظر فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری وجود ندارد

رژیم‌ غذایی خاصی مورد نیاز نیست‌. اما در مورد بعضی‌ علایم‌ نظیر درد سینه یا تپش‌ قلب‌، قطع‌ مصرف‌ مواد حاوی  کافئین،قهوه، نسکافه،شکلات کاکائو، چای پررنگ یا کهنه دم  ‌ و نیز مشروبات  الکلی‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

بیماران علامت دار: بیماران MVP که طپش قلب مرتبط با تاکی کاردی، افزایش علایم آدرنرژیک، درد قفسه سینه، اضطراب یا خستگی دارند اغلب به درمان با دوز پایین داروهای مسدودکننده بتا خوب پاسخ می دهند. علایم مرتبط با تغییرات ارتواستاتیک مانند افت فشارخون وضعیتی با افازیش مصرف مایعات و نمک درمان می شود. اگر بیماران علایم ارتواستاتیک شدیدی را تجربه کردند، درمان با مینرالوکورتیکوئیدها ممکن است لازم شود. بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه حملات ایسکمی گذرا می توانند از فواید آسپرین درمانی بهره مند شوند. به بیماران علامت دار مبتلا به MVP با سابقه سکته و حملات ایسکمی گذرای راجعه در حالی که آسپرین درمانی دریافت می کنند توصیه می شود درمان طولانی مدت ضد لخته مانند وارفارین را نیز دریافت کنند.

بیماران مبتلا به سندرم MVP اغلب تشویق می شوند که به منظور تصحیح نقص عملکرد اتونومیک خود معیارهایی را در نظر بگیرند. برخی معیارها مانند رژیم غذایی مناسب، محدودیت مصرف کافئین و افزایش فعالیت های ورزشی هستند. مکمل منیزیم ممکن است علایم را بهبود بخشد و از خستگی ، درد قفسه سینه، تنگی نفس، طپش قلب و اضطراب بکاهد.

انتخاب های جراحی: بیماران علامت دار مبتلا به MR شدید باید نسبت به تعمیر دریچه میترال ارزیابی شوند که گاهی اوقات نیز تعویض دریچه ضروری است. جراحی دریچه برای بیماران بدون علامت اما مبتلا به MR شدید همراه با فیبریلاسیون دهلیزی یا هایپرتانسیون ریوی توصیه می شود. انواع مختلف روش های جراحی برای بیماران ترمیم و تعویض دریچه میترال هستند.

جراحی والوولوپلاستی یا آنولوپلاستی یا ترمیم دریچه میترال یک فرایند جراحی است که دریچه میترال بیمار را حفظ می کند. جراح تلاش می کند تا دریچه میترال اصلی را اصلاح کند تا برگشت جریان خون به عقب را از بین ببرد.

تعویض دریچه میترال هنگامی که ترمیم دریچه ممکن نیست انجام می شود. در این فرآیند جراح دریچه میترال آسیب دیده را با یک دریچه مصنوعی جایگزین می کند. دو نوع دریچه مصنوعی به کار می رود که دریچه های مکانیکی و بافتی نامیده می شوند. دریچه های مکانیکی از فلز ساخته می شوند. بیمارانی که این روش را انتخاب می کنند برای بقاء زندگی شان به یک داروی ضد انعقاد نیاز خواهند داشت. دریچه های بافتی از بافت بیولوژیک مانند دریچه های قلبی خوک یا گاو ساخته شده اند و بیماران نیازی به مصرف داروی ضد انعقاد ندارند. معمولاً دریچه های مکانیکی نسبت به دریچه های بافتی طول عمر طولانی تری دارند.

تعویض دریچه

چه کسانی باید جهت پیشگیری به پزشک مراجعه نمایند؟با توجه به  امکان زمینه ارثی اگر یکی‌ از اعضای‌ خانواده دارای‌ سابقه پرولاپس‌ دریچه‌ میترال‌ باشد می توانید با پزشک مشورت کنید.

378 comments

  1. ممنون از سایت خوبتان .خواهر من دچار MR شدیدی است و قرار است ترمیم دریچه داشته باشد .از اینکه به زبان ساده توضیح دادید خیلی ممنون
    آیا بعد از عمل رژیم غذایی خاصی را باید رعایت بکند.(سن بیمار ۲۰ سال)

    • با سلام و تشکر متقابل و آرزوی سلامتی برای خواهرتان.
      بعد از تعویض میترال رعایت الگوی تغذیه سالم عمومی http://galb.ir/archives/565 کافی است.
      فقط در صورت تعویض با دریچه مصنوعی (فلزی) بدلیل مصرف وارفارین ( ضد انعقاد خون ) بهتر است از مصرف نامتعادل سبزیجات برگ سبز و پهن ( مثل کاهو و کلم ) یا برخی میوه ها مثل کریپ فروت خودداری کنند تا تعادل انعقاد پذیری خون ( INR) بهم نخورد.

  2. با عرض سلام

    من حدودا ١٠ روزی هست که دجار تنکی نفس شدید هستم که حتی با حرکات خیلی خفیف بدنم متل بلند شدن یا غیره این مشکل تشدىد میشه

    البته دارای برولابس هستم ولی این مشکل تنکی نفس رو نداشتم و فقط تبش داشتم لطفا راهنمایی فرمایید

    با تشکر فراون 

    • سلام
      احتمالا علائم شما بیشتر جنبه اضطرابی یا اسکلتی عضلانی داشته باشه، به هر حال بعیده به پرولاپس میترال ربط داشته باشه
      به امید بهبودی

  3. باسلام.باتشکراز توضیحات کامل ومفید.من ۲۵ سالمه ازدواج کردم وتصمیم به بارداری گرفتم.البته بایدبگم دچاراین مشکلم هستم.دردهای قفسه سینم جدیدا خیلی زیادشده ونگرانیم بیشترشده.چیکار کنم.خواهش میکنم راهنماییم کنید.اهان چندسالی ام هست که به صورت مداوم ورزش میکنم.تاجایی که امکان داره تغذیه مناسبی دارم وهمه موارد لازم رو رعایت میکنم.پس دلیل تنگی نفس ودردهای بیش ازحدچیه.من خیلی نگرانم.

    • سلام

      پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی میترال مشکل مهمی نیست

      درد جزئی از علائم بیماری است و بهترین درمان بوی‍ژه در دوران بارداری، که مصرف دارو باید در حداقل باشد بی توجهی به آن است

      تشدید درد احتمالا ناشی از استرس یا توجه بیش از مورد شماست

      هیچ مشکلی برای بارداری ندارید طبق برنامه خانواده اقدام کنید

      آرزوی سلامتی دارم.

  4. سلام
    چند ماهه که فهمیدم افتادگی دریچه میترال دارم
    و این اواخر واقعا روی کیفیت زندگی من تاثیر گذاشته
    به پزشک مراجعه کردم و برای تشخیص نارسایی دریچه میترال قراره معاینه و اکو شم
    مرسی از توضیحاتتون

  5. با سلام و تشکر از مطالب ارزشمن و ارزنده ی شما

    من ۲۷ سال سن دارم ۵ سال قبل ، فشار عصبی و روانی زیادی به من وارد شد که با درد قفسه سینه ام همراه شد به پزشک مراجعه کردم . و با مشورت با متخصص قلب پی به بیماری MVP و نیز MR یک + در خود شدم . از زمانی که این این بیماری در من ایجاد شد ، به هیچ عنوان امکان استراحت و خواب بر روی دست چپ و یا کتف چپم را نداشته و تنها بعد از گذشت ۵ دقیقه احساس تنگی نفس به من دست می دهد .
    در حال حاضر سوال من اینست که آیا این بیماری بایستی مورد درمان قرار بگیرد و یا امری عادی و طبیعی است ؟
    ضمنا من هنوز به خدمت وظبفه نرفته ام ، آیا این بیماری می تواند دلیلی برای وعافیت پزشکی بنده باشد ؟

    با تشکر از زحمات گرانقدر شما
    ارادتمند مرادی

    • سلام
      با سلام
      احتمالا علائم شما هم بیشتر جنبه اضطرابی داشته باشد، به هر حال بعیده به پرولاپس میترال ربط داشته باشه
      تشدید درد هم احتمالا ناشی از استرس یا توجه بیش از مورد شماست. اگر علائم آزاردهنده باشند نیاز به درمان خواهد بود
      پرولاپس میترال فقط منجر به معافیت از خدمات رزمی خواهد بود. در صورت همراهی با نارسایی دریچه می تواند منجر به صدور رای معافیت از خدمت سربازی شود.
      به امید بهبودی

  6. سلام با خوندن متن هایی که اینجا بود خیلی خیالم راحت شد ممنونم
    منم این مشکل رو دارم گاهی درد دارم و اکثر موارد تپش قلب اما مشکلی که خیلی نگرانم کرده بالا رفتن فشار خونمه چرا این طور شده؟اقدام خاصی باید بکنم ؟مدام حالت تهوع دارم و گاهی سردرد ! البته بگم که ده روز قرص ب۱ خوردم و بعدش این طور شد ! این قرص به فشار خونم ربط داره ؟ عموما فشارم ۹ بود اما الان ۱۴ شده!!!!!!!!!!!!!!!

    • سلام
      افزایش فشارخون ربطی به پرولاپس میترال ندارد.
      لظفا چند مرتبه فشار خون خود را در شرایط استراحت اندازه گیری کرده و در صورت بالا بودن به پزشک مراجعه کنید.
      مطالب مربوط به فشار خون می تواند مفید باشد
      http://galb.ir/archives/133

  7. سلام
    من ۳۴ سال سن دارم چند سال پیش با مراجه به متخصص قلب و انجام اکو مشخص شد که دارای نرمیه دریچه میترال یا همانmvp از نوع خیلی خفیف هستم . بنده ورزشکار هستم و در هفته حداقل ۴ روز فوتسال بازی میکنم ایا انجام این ورزش در این سطح ضرری برای قلب من دارد یا نه.لازم به ذکر می باشد هنگام فوتسال بازی کردن هیچ گونه ناراحتی در قلبم احساس نمی کنم در صورتی که شرایط بازی طوری است که ضربان قلب من بالاست. در مورد ورزشهای که می توان بااین ناهنجاری می شود انجام داد توضیح دهید

    • با سلام
      وجود پرولاپس میترال بدون نارسایی دریچه منعی برای ورزشدر سطح غیر حرفه ای ندارد.
      بدون توجه به این امر می توانید برای ورزش های مورد علاقه برنامه ریزی کنید.

  8. دوست محترم با سلام
    وضعیت پرولاپس میترال شایع و یک حالت بسته شدن دریچه که فرم خفیف آن را ما پزشکها اغلب نرمال فرض می کنبم پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی قابل توجه میترال مشکل مهمی نیست . نارسایی های خفیف با این بیماری شایع بوده و فقط نیاز به پیگیری دورهای دارد.
    درد جزئی از علائم بیماری است و بهترین درمان ، بی توجهی به آن است
    شرح حال درد شما بنظر بنده اصلا ربطی به این مشکل ندارد و مربوط به وضعیت روحی شما بوده و ناشی از استرس است(یعنی درد عصبی) . توصیه می کنم آرامش خود را حفظ کرده و توجهی به قلب خود نداشته باشید.
    عفونت گلو هم ربطی به پرولاپس میترال ندارد. در پرولاپس بدون نارسایی هم ضرورتی برای پیشگیری از آندوکاردیت نیست.

  9. با سلام
    البته اگر پرولاپس میترال با نارسایی همراه باشد(بویژه با شدت متوسط) بهتر است حداکثر هر ۳ سال اکو کنترل انجام شود

  10. سلام جناب دکتر
    من چهل سال سن دارم آموزگار هستم اصولا کار و زندگی ام بااسترس همراه است دو فرزند دارم
    حدود ۲ماه پیش با علائمی نظیر تپش قلب شدید(ضربان قلب تا ۱۳۰ در دقیقه) احساس سنگینی سمت چپ بدن
    احساس سنگین نفس کشیدن و درد در قسمت استخوان های پشت قفسه ی سینه به پزشک متخصص قلب مراجعه کردم بعد از معاینه با گوشی اعلام کردند صدای قلبم ، صدای خاصی دارد بعد از آن نوار قلبی از من گرفت و بعد از آن اکو کرد و اعلام کردند دجارخمیدگی دریچه ی قلب(MVP) می باشم و توصیه نمودند پیاده روی منظم انجام دهم
    و دارو یی به نام متورال ۵۰ تجویز نمودند .
    از شما سوال دارم لطفا بفرمایید مصرف این دارو ضروری است ؟ و آیا عوارض جدی برای من دارد یا اصولا نیازی به مصرف دارو نیست.
    با تشکر منتظر پاسخ شما هستم

    • با سلام
      درصورت علامتدار بودن بیماری، درمان انجام می شود.
      در صورت عدم درمان خطری متوجه شما نبوده و فقط باید با علائم کنار بیایید

  11. سلام مرسی از راهنمایی (۲۴ سال دارم سیگار میکشم احتمال مادر زاد بودن یا ارثی بودن هست)
    من افتادگی دریچه میترال دارم و نارسایی خفیف
    اون علایمی هم که گفتین برای هر ۲تاش دارم
    ولی دکترا اصلا نمی ترسونن منو و جواب درست نمیدن هر کی یه چیزی میگه
    میخواستم ببینم بیماریم جدیه یا نه
    مرسی

    • با سلام
      اولا سیگار را قطع کن که ترسناک تر از ییماری تو ست
      دوم: بیماری شما چون با نارسایی همراه است پیگیری دورهای می خواد اما فعلا نباید بترسی و برای زندگی مثل انسان سالم برنامه ریزی کنید.
      دانستن شدت نارسایی دریچه برای اطلاعات بیشتر ضروری است

  12. با سلام
    درصورت علامتدار بودن بیماری، درمان انجام می شود.
    در صورت عدم درمان خطری متوجه شما نبوده و فقط باید با علائم کنار بیایید

  13. با سلام من من ۲۷ سالمه یک سال قبل احساس درد در سینه وبازوی چپ داشتم با مرجعه به پزشک متوجه افتادگی دریچه میترال شدم که دکتر بهم گفت مهم نیست الان مدت ۱ماه است درد شدید در بازوی چپ دارم ولی هنگام پیاده ردوی درد در قسمت بالای قلبم دارم همراه با بازو که قابل تحمل برایم نیست همراه با کشیدگی رگ در گردن وگرم شدن شدید کف دست چپم لطفا مرا راهنمایی کنید

  14. سلام
    واقعا ممنونم از سایت خوبتون
    راستش جناب دکتر من ۲۲ سالمه..۱۰ ماه پیش تقریبا همینطوری واسه چک کردن قلبم رفتم دکتر و اکو کرد و گفت پرولاپس هست و حدود ۵ سی سی خون داره برمیگرده به قلبت..اول اینکه میخواستم بپرسم این نارسایی جزو کدوم دسته از نارسایی های قلب هست(شدتش منظورمه) و آیا می تونم برای معافیت دائم سربازی اقدام کنم؟ و دوم اینکه جند وقتی هست تپش قلبم زیادتر شده و تندتند میزنه و حس میکنم قلبم داره به قفسه سینم ضربه میزنه و بعد مدتی خوب میشه…خطرناک نیست؟ ورزش چطور؟ می تونم بکنم؟…هرجند دکتر بم گفت هر ۶ ماه یکبار و دکتر دیگه ای گفت هر سالی یک بار باید اکو بشی ولی الان ۱۰ ماهه متاسفانه نرفتم..ممنون میشم اگه عنایت بفرمایید راهنماییم کنید

  15. با سلام
    خانم من چند وقت است دچار mvp با درجه+۱شده است مشکل مهم ما این است که وقتی عصبی میشود دچار تنگی نفس شدید میشود به حدی که تمام صورت اش سیاه میشود و حالت غش بهش دست میدهد که اگر اسپری فامتول استفاده نکند نفسش بالا نمیاید ما بچه کوچک شیرخوار داریم و خیلی میترسیم همچنین خانمم میگوید وقتی بچه را شیر میدهد قلبش تیر میکشد لطفا ما را راهنمایی کنید

  16. ۲۲سالمه…حدود یک سال پیش با احساس سوزش در قلب و درد کتف چپ به پزشک مراجعه کردم…با تست نوار قلب و اکو مشخص شد پرولاپس دریچه دارم…ازون موقع تا الان احساس میکنم دردم شدید تر شده بخصوص زمانی که استرس دارم…خیلی میترسم که نکنه شدید بشه یا به نارسایی تبدیل بشه…دکترم میگه بخاطر استرس شدیدمه و بهم قرص زاناکس+ پروپرانالول داده…اینم جدیدا برام اتفاق میافته که موقع بلند شدن برای چند لحظه چشمام سیاهی میره و باید بشینم آیا ربطی به افت دریچه داره؟…وقتیم زیاد فعالیت انجام میدم درد بیشتر میشه…خیلی نگرانم و از آینده میترسم…تو رو خدا جوابمو بدید

    • دوست محترم با سلام
      وضعیت پرولاپس میترال شایع و یک حالت بسته شدن دریچه که فرم خفیف آن را ما پزشکها اغلب نرمال فرض می کنبم پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی قابل توجه میترال مشکل مهمی نیست . نارسلیی های خفیف با این بیماری شایع بوده و فقط نیاز به پیگیری دورهای دارد.
      درد جزئی از علائم بیماری است و بهترین درمان ، بی توجهی به آن است
      شرح حال درد شما بنظر بنده اصلا ربطی به این مشکل ندارد و مربوط به وضعیت روحی شما بوده و ناشی از استرس است(یعنی درد عصبی) . توصیه می کنم آرامش خود را حفظ کرده و توجهی به قلب خود نداشته باشید
      آرزوی سلامتی دارم.

  17. با سلام
    من مادرزادی این مشکل را دارم.می خواستم بدونم گرفتگی رگ قلب به صورتی که از درد نمی تونم کامل نفس بکشم هم مربوط به این مشکل می شه؟ مشکل دیگه هم اینکه درد و حالت خواب رفتگی تو دست دارم .لطفأ راهنماییم کنید.ممنون

    • با سلام
      گرفتگی عروق کرونر بیماری مستقل ودیگری است
      درد و حالت خواب رفتگی تو دست هم ربطی به پرولاپس میترال نداره

  18. باسلام وعرض ادب
    مادرمن ۶۱ ساله هستن وبه تازگی متوجه شدیم پرولاپس دریچه میترال دارن وگشادی دریچه که حادنیست پروپانول ۱۰ تجویزشد که وقتی عصبی میشن استفاده کنن. درتمام دنیافقط او رادارم تمنامیکنم راهنمایی دقیق بفرمایید
    اسپیرین مفیداست براشون ؟ اکوسالی یکبارکافیست یاازمایشات دیگری لازم است؟برای معاینه به بیمارستان مراجعه کردم احساس کردم مادرراسرسری معاینه کردن شماچه توصیه ای دارید به مطب مراج عه کنم یا جواب اکو قطعی است؟ ازپراپانول میترسم ازمرگ ناگهانی به واسطه مصرف ان شنیدم چه کنم ؟؟؟ ورزش کنند ؟ یانه ؟ سپاس ودورود

    • دوست عزیز. پرولپس دریچه ی میترال به تنهایی هیچ تهدیدی برای زندگی نیست و حدود ۱۰- ۱۵% جامعه (اکثرا بدون اینکه مطلع باشند) دارن و عمر طبییعی هم دارن.
      MVP اگر همراه به نارسایی MR (بازگشت خون به قلب) باشه نسبتا خطرناک محسوب میشه. (چون باعث افت نرخ پمپاژ قلب (Ejection Fraction) میشه- EF نرمال بین ۵۵ تا ۷۵ درصده) زمانی برای عمل جراحی ترمیم یا تعویض دریچه ی مترال اقدام میشه که نارسایی MR به حدی رسیده باشه که EF زیر ۴۵% شده باشه.
      ضمنا حق رو به پزشکا بده که سرسری معاینه کنن چون MVP (به تنهایی) به هیج وجه تهدیدکننده نیست. مطمئن باشید اگه مادرتون MR درجه ی متوسط یا حاد داشتن پزشکا میگفتن هر ۳ ماه تشریف بیارین برای تست اکوکاردیوگرافی یا عمل جراحی پیشنهاد میکردن.
      پروپانولول باید منظم و “دائمی” مصرف شه. (نه لحظه ای یا پراکنده) . بهتره روزی ۲۰ mg پروپانولول بطور منظم مصرف کنن و هر سال یکبار اکو. بشن.
      برای MVP هیچ محدودیت ورزشی یا پرهیز غذایی وجود نداره. اما اگه می خواهید مادرتون تا ۱۳۰ سالگی سالم باشن (انشالله) بهتره از غذای چرب و پیدا کردن اضافه وزن جلوگیری کنن چون چاقی برای قلب خیلی مهمتره تا مساله ی کوچک MVP
      بنده که فقط ۱۹ سالمه MVP بهمراه MR++ دارم و پزشکان فوق تخصص قلب با تجویز روزی ۴۰ میلیگرم پروپانولول بارها تاکید کردن که همه چیز تحت کنتروله و نباید نگران هیچ چیزی باشم!
      سلامت و شاداب باشید.

      • بهترین درمان برای MVP “بی اعتنایی به آن” و انجام “زندگی کاملا عادی” است. متاسفانه به دلیل نداشتن اطلاعات کافی درباره ی این اختلال شایع باعث ایجاد
        “هراس – اضطراب و هیجان فراگیر” در فرد میشه و این اضطراب و تپش قلب “خود عاملی برای تسریع پیشروی MR و کاهش EF میشه”
        پس نباید اصلا به این مشکل ساده )MVP) فکر کنید! زندگی کاملا نرمال خودتون را ادامه بدین و بدنید خطر “اضطراب – اضافه ورزن – سیگار و …….” خیلی خیلییی برای قلب بیشتره!

        • اصلاح غلط های تایپی:
          بهترین درمان برای MVP “بی اعتنایی به آن” و انجام “زندگی کاملا عادی” است. متاسفانه نداشتن اطلاعات کافی درباره ی این اختلال شایع باعث ایجاد
          “هراس – اضطراب و هیجان فراگیر” در فرد میشه و این اضطراب و تپش قلب “خود عاملی برای تسریع پیشروی MR و کاهش EF میشه”
          پس نباید اصلا به این مشکل ساده (MVP) فکر کنید! زندگی کاملا نرمال خودتون را ادامه بدین و بدونید خطر “اضطراب – اضافه ورزن – سیگار و …….” خیلی خیلییی برای قلب بیشتره!

    • ضمنا این رو عرض کنم که پروپانولول از ایمن ترین قرص هاست و بهترین و ساده ترین گزینه برای کنترول نظم و ریتم قلب- کنترل نارسایی MR – کنترول فشار خون – رفع تنش و اضطراب – رفع سردرد – و …………….. .
      ولی اگر بطور منظم مصرف نشه ممکنه عوارضی مثل استرس – آریتمی و ضریان نامنظم قلب – افزایش فشار خون و … را بهمراه داشته باشد.

    • MVP معمولا با یک درجه ی کمی از نارسایی MR همراهه که هیچ چیز مهم و نگران کننده ای نیست.
      این چارت جالبی بود که در اینترنت پیدا کردم:
      Mild MR (خفیف) : اکو هر ۱۲ ماه + روزانه ۱۰ الی ۲۰ mg پروپانولول
      MR+ : اکو هر ۶ ماه + روزانه ۱۰ الی ۲۰ mg پروپانولول
      MR++: اکو هر ۳ ماه + روزانه ۲۰ تا ۴۰ mg پروپانولول
      MR+++ : عمل ترمیم/تعویض دریچه + ۸۰ mg پروپانولول روزانه (قبل و بعد عمل)

  19. سلام من ۲۴ ساله اقا ورزشکار هستم و ورزش هوازی شدید انجام میدم رفتم دکتر قلب برای چکاپ نوار قلب و اکو شدم گفتند خوبم ولی تو نوار قلبم ارتفاع موج QRS خیلی بلند است . آیا واقعا من مشکلی ندارم؟ ممنون

    • سلام
      نه در افراد جوان متواند این یک یافته طبیعی باشد
      اگر نوار قلب و اکو نرمال است نگران نباشید

  20. با سلام و عرض ادب و خسته نباشید.
    ۱۹ سالمه.. دانشجو هستم. سیگار و… هم نمی کشم. کلا کمی Stressful هستم.. هر ۶ ماه “بیمارستان فوق تخصصی قلب چمران اصفهان” اکوکاردیوگرافی میشم.. MVP. همراه با MR++ (Moderate MR) دارم. EF=56% (روزی ۲ تا پروپانولول۲۰ باید مصرف کنم) ..خیلی نگرانم… یعنی امکانش هست بتونم زندگی و عمر طبیعی داشته باشم؟! گمان نکنم… موفق باشید.

    • با سلام
      آیا می شود با ef=60 دچار mr+++ شد؟
      آیاترمیم دریچه ضروری است وقتی آزار دهنده نیست علایم؟
      هزینه درمان چقدر هست؟
      با تشکر

      • سلام
        EF‌ با نارسایی میترال ربط زیادی به هم ندارند. البته با نارسا شدن میترال اول کمی EF‌ افزایش می یابد و بعد ها با تشدید نارسایی و اضافه شدن نارسایی قلبی EF شروع به کاهش می کند که سود جراحی هم کمتر می شود.
        پس باید به موقع اقدام کرد.

        ترمیم وتعویض جراحی در افراد علامت دار یا برخی بیماران بی علامت بر اساس برخی یافته ها در اکو ونیز ریتم قلب و فشار پولمونر بالا لازم است.

  21. با سلام

    من حدود ۸ ماه پیش یک جراحی نسبتا سنگین داشتم ،از بعد از جراحی ،هیچ گاه فشار خونم بالای ۸ نرفت.در حالیکه قبل از جراحی فشار ۱۱ داشتم.به متخصص غدد مراجعه کردم اما کاملن آزمایشهای خونی و کورتیزول تست سالم داشتم.بنابراین دلیل محکمی برای کمی فشار خونم ارائه نکردند.تا اینکه به دلیل درد در قفسه سینه و همینطور افت فشار شدید فشار (حدودن۶ )به متخصص قلب مراجعه کردم که با گرفتن فشار گفتند اورتو استاتیک هم هستم.و بعد از اکو گفتند که پرولاپس خفیف هم دارم اما این پرولاپس دلیل افت فشار خون من نیست!از انجا که این افت ناگهانی فشار زندگی طبیعی من را مختل کرده و گاها حتی در هنگام رانندگی این اتفاق برای من رخ میدهد ،کمی آزار دهنده شده است.اگر ممکن است راهنمایی بفرمایید.
    با سپاس

  22. با سلام
    من سارا هستم. در تاریخ ۲۰ خرداد ازتون راهنمایی خواستم اما متأسفانه جوابی که کمکی بهم بکنه دریافت نکردم.لطفأ راهنماییم کنید.می خواستم بدونم گرفتگی رگ قلب به صورتی که از درد نمی تونم کامل نفس بکشم به چه دلیلی هست و اینکه من ظرف ۱ دقیقه به حدی تپش می گیرم که گفتن ربطی به پرولاپسم نداره و باید آنژیو بشم تا قلبو تحریک کنن و ببینن دلیلش چیه. تشخیص دکتر دیگه هم این بود که مسیرهای اضافی وجود داره که با آنژیو چک می شه و می سوزونن.اما من تمایلی به انجام آنژیو ندارم. به نظر شما راهی برای حل مشکلم با توجه به اینکه ۲۶ سالمه وجود داره؟ از راهنماییتون ممنونم

  23. سلام-من ۱۸ساله هستم که چن روزی بود درد قفسه سینه و کمی تنگی نفس داشتم
    که بابت این موضوع خیلی نگران بودم وبه پزشک مراجعه کردم .
    و با انجام نوار قلب گفتن که مقداری ضربان قلبم بالاست وبا انجام
    اکو تشخیص دادن که دارای افتادگی دریچه میترال هستم وچون مادرم هم دچار این عارضس در من جنبه ی ارثی داره.
    دکتر گفت قلبت سالمه واین مشکلت چیز خاصی نیست .وموقع درد بهم پیشنهاد دادن پروپانانولول۱۰درصد مصرف کنم.
    مادرم سالهاست که دچار این بیماریه اما هیچ مشکلی نداره.
    اما من خیلی نگرانم چون هر چند وقت یکبار دچار درد قفسه سینه واحساس فشار میکنم که
    بیشتر در استخوان جناغ حس میکنم. و احساس میکنم معدم ورم میکنه و به قلبم فشار میاره
    اینجور مواقع چه مقدار پروپانانولول مصرف کنم وتا کی ادامه بدم؟
    ایا ممکن من دچار نارسایی میترال هم بشم؟؟؟؟
    به نظر شما من مشکل جدی دارم؟
    خواهشن خیلی زود جوابم رو بدین
    من مدام به سایتتون سر میزنم و منتظر جوابم هستم.
    ممنونم .

    • سلام
      راستش ایمیل شما تو ارشیو سایت مانده بود یادم نمی آید که جواب دادم یا نه
      اگر ندادم عذر تاخیر
      وضعیت پرولاپس میترال شایع و یک حالت بسته شدن دریچه که فرم خفیف آن را ما پزشکها اغلب نرمال فرض می کنبم پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی قابل توجه میترال مشکل مهمی نیست . نارسایی های خفیف با این بیماری شایع بوده و فقط نیاز به پیگیری دورهای دارد
      درد جزئی از علائم بیماری است و بهترین درمان ، بی توجهی به آن است
      شرح حال درد شما بنظر بنده اصلا ربطی به این مشکل ندارد و مربوط به وضعیت روحی شما بوده و ناشی از استرس است(یعنی درد عصبی) . توصیه می کنم آرامش خود را حفظ کرده و توجهی به قلب خود نداشته باشید. پروپرانولول ۱۰ تا ۲۰ میلیگرم کافی است و لی در موارد شدید با اجازه پزشک تا ۴۰ میلی هم میشود استفاده کرد.
      احتمال پیشرفت به نارسای میترال کلا خیلی کم است

  24. باسلام
    میخواستم ببینم آیا پرولاپس میترال ممکنه باعث معافیت دائم از سربازی بشه یاخیر

    باتشکر

    • با سلام
      پرولاپس شدید میترال موجب معافیت ازخدمات رزمی و همراهی آن با نارسایی واضح دریچه ای موجب معافیت کامل پزشکی است

      • با سلام آقای دکتر
        در ادامه سوال دوستمون بنده پرولاپس بارز دریچه میترال همراه با نارسایی جزیی هستم.امکان معافیت دائم وجود داره؟

        • نارسایی جزئی بعید است ولی به نظر و تفسیر کمسیون پزشکی وابسته است. خواستید شانس تان را امتحان کنید. ( البته نه در تبریز که بنده هم عضو کمسیون هستم و قبول نمی کنیم مگر نارسایی مشخص داشته باشد مثلا +۲٫ )

  25. با سلام خدمت شما و خسته بیاشید.
    اینجانب ۳۷ سال دارم و دارای مشکل پرولاپس با +mr تشخیص داده شدم البته در دو بار متوالی آزمایش به فاصله ۳ سال پیشرفت خاصی در بیماری ایجاد نشده بود و er=74,بقیه شاخصها نیز تقریبا درست بود حالا ۵ سال است که اکو نداده ام البته علایم خاصی ندارم میخواستم مطلع شوم که تا چه سنی نیازی به جراحی ندارم و چطور میشود شاخص er را در سطح خوبی قرار داد.
    با تشکر فراوان از زحمات شما

    • با سلام
      هر ۵ سال یکبار اکو برای کنترل پیشرفت لازم دارد.
      البته ممکنه هیچ وقت نیاز به جراحی نباشد

  26. با سلام
    دچار مشکل پرولاپس دریچه میترال هستم
    ef:55%
    قرص میدودرین میخوردم تا ۲ ماه پیش اما قطع کردم چون هیچ تاثیری نداشت
    عصبی ام فشار خونم پایین میره و استرس دارم همیشه
    امپول نمیتونم بزنم یا خون بدم اگه این کارو کنم به حالت سنکوب میرم
    البته اگه دراز بکشم با چند تا سرفه و پاهامو بالا بگیرم به حالت عادی برمیگردم
    تست تیلت مثبت دارم ۲ دفعه. بدون تزیق . ۲ دقیقه اول ضربان زیره ۴۰ و مثبت
    از بچه گیمم همین طوری بودم تا الان که ۲۳ سالمه
    به خدا دارم کلافه میشم دیگه خواهش میکنم بگید باید چی کار کنم
    بابام همش میگه هیجیت نیس الکی به خودت تلقین میکنی
    اگه با عمل درست میشه با قرص یا هر چیزه دیگه بگید
    با تشکر

  27. جناب دکتر ضمن عرض خسته نباشید خواستم بپرسم از علائم پرولاپس میتونه درد و حالت گرفتگی در بازوی چپ و شانه بشه ؟

    • سلام راستش پرولاپس میترال بفرم های مختلف و علائم متنوع ظاهر میشه اما قرار نیست تمام علائم یک بیمار به پرولاپس میترال نسبت داده بشه
      دردهای اسکلتی عضلانی نباید به قلب نسبت داده شود و در معاینه پزشکی قابل افتراق است.

  28. سلام.مرسی ازسایت خوبتون.من افتادگی دریچه میترال دا رم.چند وقته دست چپم به شدت درد میگیره.کم کم درد دیگه قطع نشده خستم کرده چیکارکنم

    • سلام
      راستش به نظر می رسه دردتان عظلانی – عصبی باشه نه مربوط به بیماری قلبی یا پرولاپس میترال.
      با یک ارتوپد مشورت کنید.
      با ارزوی سلامتی

  29. سلام
    من به صورت ارثی افتادگی میترال دارم……….
    آیا ممکنه با رشد افتادگی از بین بره……..؟
    من همیشه هنگام ورزش کردن به صورت حرفه ای یا هنگام دویدن درد بسیار شدیدی رو بین شانه هایم حس می کنم که همراه با نبض بسیار شدیدی است به طوری که از زیر لباس کاملا مشخص می باشد، آیا این درد و ضربان مربوط به افتادگی میترال است؟

    • سلام
      افتادگی یا همان پرولاپس میترال خیلی مهم نیست و ممکنه سالهای سال ثابت و بدون پیشرفت بماند.
      طپش قلب شما هم کمی غیر عادی است و اگر همراه درد است باید تست ورزش بدهید!!!

  30. سلام خسته نباشید…ممنون به خاطر توضیحات کاملتون
    من از سال ۸۷ با علائمی که داشتم متوجه شدم که افتادگی دریچه میترال دارم که این علائم تقریبا گاهی خیلی منو اذیت می کرد…به تازگی که علائم درد و تپش قلبم بیشتر شد دوباره اکو شدم و متوجه ی به وجود اومدن نارسائی خفیف دریچه میترال شدم
    فکر می کنم روند پیشرفت بیماری ام روند آرومی رو داشته و زیاد نگران کننده نباشه…درست می گم؟
    و اینکه می خوام بدونم که احتمال داره روند تشدید بیماری سریعتر بشه؟
    با توجه به این که ورزش هم می کنم
    ممنون می شم اگه جواب بدین
    سپاسگذارم

    • سلام
      نه نارسایی خفیف دریچه میترال در زمینه پرولاپس میترال زیاد نگران کننده نیست.
      سیر بیماری معمولا پیشرفت بسیار اهسته دارد . نگران نباشید
      ورزش بلامانع است.

  31. سلام . چه کارهایی یک بیماری که پرولاپس با ام ار خفیف دارد باید انجام بدهد و یا نباید انجام دهد که بیماری پیشرفت نکند ؟ و آیا این بیماری همچنان با افزایش سن ناخودآگاه پیشرفت می کند؟
    آیا ارتباطی بین دوران قاعدگی و پرولاپس میترال وجود دارد؟ زیرا علائم من در این دوران بدتر میشود. با تشکر

    • سلام
      فقط پروفیلاکسی آندوکاردیت کافی لست.
      ممکنه با افزایش سن افزایش یابد ولی حتمی نیست و سیر بالینی متفاوتی دارد.
      بله در دوره قاعدگی امکان تشدید است.

  32. با سلام
    بنده سرباز آموزشی تبریز هستم
    چند خدمت شما داشتم بنده بعد از چند روز دوره آموزشی تپش قلبم بالا رفت و فشار خونم به ۱۶ رسید
    بعدش من رو به بیمارستان نظامی برای اکو قلب فرستادن
    که نظر دکتر به این شکل نوشته شده
    mvp + -1 + tr , IPI
    tvp + -1 + mr
    lvef=NL
    rvef= NL
    pltrs 10mmk
    SM واضع اینا یعنی چی ؟
    می خواستم ببینم این برای من خطری نیست واقعا می ترسم…
    و یه مشکل دیگه من فرو رفتگی قفسه سینه هست
    و سوال بعدی من اینه که من با این وضع معاف دائمم یا نه ؟
    ولی مهمترین چیز برای من سلامتیه و خیلی می ترسم

    • پرولاپس و نارسایی خفیف میترال دارید
      بله اگر نارسایی یک مثبت هم توسط پزشک معتمد نظام وظیفه تائید بشود برای معافیت کافی است
      از نظر قلبی علارغم معافیت از سربازی ولی واقعا مشکل مهمی نبود.

  33. سلام. بنده ۴۲سال سن دارم/از ۷سال قلب بدنبال طپش شدید قلب همراه اضطراب شدید انواع ازمایشات قلب غیر از پرولاپس میترال همه نرمال بود.۲سالیه دچار ریزش قلب حتی در استراحت شدم/چنان این حالت اذیت کننده ست. پزشکان فقط پرو پرانولل تجویز کردند وگفتند قلب دچار ضعف شده است. لازم بذکراست قرص سرترالین نیز تجویز کرده اند. لطفا راه درمانی موثر به بنده توصیه فرمایید.باتشکر

    • علائمتان بیشتر عصبی است
      ریزش قلب احتمالا ناشی از ضربان زودرس بطنی )PVC) است
      پروپرانولول و کمی بی توجهی اغلب کافی است.

  34. با سلام و تشکر
    در آخرین مراجعه به اکو برای اختلال mitral و tricusp برای میترال ۱۰/۲۲ و برای tricusp : 30/13 علائم بیماری اظطراب و تپش قلب و درد قفسه سینه و تنگی نفس در حین فعالیت . میخواستم بدونم باید برای معافیت پزشکی اقدام کنم و آیا مورد قبول قرار میگیرد ؟ ممنون از توجه شما

    • سلام
      معلوم نکردی که پرولاپس میترال با یا بدون نازسایی میترال است؟
      پزولاپس با نارسایی میترال به شرط تائید توسط پزشک معتمد معاف دائم است.

  35. سلام و خسته نباشید !
    توی تست اکوکاردیوگرافی بنده نوشته :
    MITRAL V = MVP
    MITRAL FOW = MR 1+ l
    TRISCUPID = TR 1+ l
    پایین برگه هم ۷۷% رو نوشته
    آیا شرط نارسایی برای معافیت رو به نظرتون دارم ؟
    دوم اینکه این تست مال ۲ سال پیش بود و حالا احساس می کنم جریان خیلی شدیدتر شده مخصوصا وقتی فوتبال بازی می کنم . به نظرتون چه کنم ؟
    خوااااااااااااهش میکنم اگر میشه زودتر بهم جواب بدید که خیلی به جواب ۲ سوال نیاز دارم
    با تشکر

    • سلام
      بله اگر نارسایی یک مثبت هم توسط پزشک معتمد نظام وظیفه تائید بشود کافی است
      قبل اعزام جهت اکو به پزشک معتمد معرفی خواهید شد. نیاز به بررسی مجدد هست

  36. سلام و عرض ادب و احترام خدمت دکتر تابان گرامی

    بنده از نظر روحی میل زیادی به اجتماعی بودن و فعال بودن دارم منتها حدود ده ساله که به دلیل مشکلی به غار تنهایی و کنج عزلت پناه بردم. من الان ۲۱ سالمه و از اوایل نوجوانی مشکل سرخ شدن صورت و همچنین بالا رفتن تپش قلب رو در مواقع استرس دارم. بر فرض اگه توی دانشگاه و سر کلاس کوچکترین توجهی از طرف جمع نسبت به خودم ببینم رنگ چهره ام تغییر میکنه و تپش قلبم بالا میره. باور کنید دست خودم نیست. فقط و فقط بابت همین مشکل به ظاهر ساده نظم زندگیم به هم خورده. چند سال قبل یکبار سراغ یک متخصص اعصاب یا روانپزشک(دقیقا یادم نیست) رفتم و ایشون بهم قرص پروپرانولول رو معرفی کردن. این قرص گاهی تونسته به کمکم بیاد اما من دنبال درمان این مشکل هستم نه تسکین دادنش.
    اخیرا توی یک جستار اینترنتی متوجه شدم این مشکل ممکنه به دریچه میترال ربط داشته باشه. میخواستم ازتون سوال کنم و ببینم آیا اینکه من اینقدر سریع رنگ چهره ام تغییر میکنه ربطی به دریچه میترال داره یا خیر
    ضمنا من با هر فعالیت سنگین و نیمه سنگینی تپش قلبم سریعا میره بالا و به قفسه سینه ام هم فشار میاد و به همین علت ده سالی میشه که ورزش نمیکنم. همچنین دو بار به علت دردی که توی یک نقطه در وسط قفسه سینه ام حس میکردم کارم به اورژانس و نوار قلب کشید اما مشکلم با تزریق آمپول حل شد. اینها رو هم گفتم بگم شاید ربطی به مشکلم داشته باشه
    عمیقا خواهشمندم لطف کنید و این کامنت رو بی جواب نگذارید. ممنون

    • سلام
      راستش بعید می رسد مشکل شما مربوط به مسئله قلبی یا پرولاپس میترال و.. باشد.
      بیشتر به نظر می رسدیک مشکل کوچک و بی اهمیت روانی باشد.
      ولی با این حال یک اکوکاردیوگرافی انجام بدهید و خیال خود را راحت کنید.

  37. سلام ۲۱ سالمه برگ اکوم mild mvp t tv mrو mr کنارش منفی بود
    ef 66 درصد
    ولی دکترم گفت دو ماه دیگه بیا هنگام ورزش درد شانه حالت استراحت تپش لحظه ای آریتمی وصوفل هم داشتم
    آیا نارسایی دارم ؟اگه خطرناک نیست چرا اینقدر اذیت میشم؟
    آزمایش هولتر هم نوشتند؟واسه چی؟
    اگه میمیرم یا خطر داره بگید چون هم وصیت کردم هم بیمه عمر دختر خالمم دو ماه پیش تومور در اورد خدابیامرز شد
    بنابرین مرگ طبیعی شده فقط کنجکاوم درباره ی بیماریم دقیق بدونم مرسی

  38. راستی یادم رفت بگم نرمال ضربانم صد ده ولی تا سی هم رفته وتازگیا از ضعف ودرد بازو وشانه هام زله شدم درد پشت کمرم هم دکتر گفتن از قلبه پارسال اکو گفتن هر ۵ سال بیا سه سال پیش اصلا علایم نداشتم گفتن چیزی نیست یه هفته ای نمیدونم چم شده این علایم دارم نوار قلبم اورزانسی گرفتم دکتر عمومی گفت نرمال نیست

    • سلام
      ظاهرا که تو اکو نارسایی میترال نداریو فقط پرولاپس تنهاست.
      درسته که مرگ خیلی دور نیست اما مردن هم به این راحتی ها نیست.
      بر اساس علائم بهتر است با یک روانپزشک هم مشورتی داشته باشید بیشر جنبه اضطرابی داره.

  39. با سلام سوال من این است که فردی که پرولاپس با نارسائی خفیف دارد باید حتما از ایندرال استفاده کند و با این قرص جلوی پیشرفت گرفته می شود چون من ضربانم عموما پایین است بین ۶۲ تا ۶۵ و گاهی اوقات کمی تپش پیدا می کنم و سوال دوم این که مکمل منیزیم برای این بیماران مفید است ؟ با تشکر

    • با سلام
      بله بویژه در ترکیب پرولاپس میترال با نارسایی میترال بهتره پروپرانولول استفاده کند.
      در مورد منیزیم تا حالا مطلبی در مقالات و کتاب ندیدم فکر نمی کنم جایگاهی داشته باشد

  40. با عرض سلام من۲۷ سالمه قفسه سینم درد میکنه حتی ممکنه ساعتها طول بکشه نوار قلب و اکو دادم تشخیص افتادگی دریچه میترال بود.دکتر برام پروپرانول۲۰ تجویز کرد ولی من چون قصد باردار شدن دارم و این دارو جزء داروهای گرو C هستش نباید بخورم درضمن من حسابدارم و شغلم خیلی استرس زاست,میتونم به خاطر این مشکلم تقاضا بدم عنوان شغلیمو عوض کنن؟جواب اکو اینطور بود:EF:55-60% no MR
    لطفا منو راهنمایی کنید

    • سلام
      راستش از نظر قلبی که مشکل خاصی ندارید و پرولاپس میترال بدون نارسایی آن بیماری مهمی در خانم ها تلقی نمی شود وفکر نمی کنم کمسیون پزشکی بپذیرد.

  41. با سلام
    من ۲۲سال سن دارم و سه سال هست که پرولاپس میترال با نارسایی خفیف دارم من بدنسازی کار میکنم میخواستم
    بدونم مشکلی داره هنگام تمرین تپش یالایی دارم احساس کوبیدن محکم ایندرال نمی خورم قبلامی خوردم بیشتر متوهگزال می خوردم منا راهنمایی کنید درد قفسه و پوستریور دارم و گاهی تا دست چپم میاد از وقتی ورزش کردم بهترم
    اما ترس دارم

    • با سلام و عذر تاخیر جواب
      نه نگران نباشید و ورزش کنید
      هر چند بهتر است اگا تپش قلب دارید یک بتابلوکر مثل متوهگزال یا پروپرانولول بخورید.
      مطالب سایت برای اطلاعات شما کافی است خیلی مطلب اضافه برای بیماری شما نیست. نگران نباشید.

  42. لازم یه ذکر هست که اکو مری شدم و گفتند که mvp- mr mild-ef=55-60% خیلی ترس دارم من ورزش میکنم خواهشا
    بگید تکلیفم چیست

  43. سلام دوست عزیز
    منظورتان از وضعیتم چطوره چیست؟
    نفهمیدم Mr >=MD یعنی چه بلاخره یعنی Mild یا Moderate ???
    خوب کمی مشکل دریچه ای دارید ولی وخیم نیست و لازم است هر ۶ ماه توسط پزشکتان ویزیت و پیگیری شود.

  44. با سلام خدمت شما mr در اکومری mildبوده و mvpگزارش شده ef55ta60%

    آیا احتمال پیشرفت هست؟ آیا با بدنسازی تداخلی دارد؟ ایا با خوردن پروپرانولول وابستگی ایجاد میشود به دارو؟
    سربازی را میتونم معاف شم؟ پروفیلاکسی در دندان پرشکی لازم هست؟

    • با سلام

      نارسایی میترال همراه با پرولاپس میترال در صورت تائید در اکو قلبی پزشک معتمد معاف دائم می شود.
      امکان پیشرفت در موارد خفیف بسیار کم است ولی اکوکاردیوگرافی کنترل هر ۵ سال یکبار پیشنهاد می شود.
      در موارد شدید بدنسازی ممنوع است ولی در موارد خفیف ورزش متعادل معمولی منعی ندارد
      با خوردن پروپرانولول وابستگی ایجاد نمیشود
      در صورت همراهی نارسایی میترال همراه با پرولاپس میترال پروفیلاکسی لازم است.

  45. با سلام……… من ۲۷ سالمه از ۳ ساله پیش به طور متوسط سالی ۱ بار تپش قلب شدید داشتم که با رفتن به اورژانس و تزریق دارو بر طرف شد ….اکو هم کردن که مشکلی نبوده و فقط گفتن پروپرانول مصرف کنم ولی من همیشه از تکرار این تپش به قدری میترسم که رو زندگیم تاثیر بدی گذاشته همیشه فکر میکنم اگه جایی باشم که دکتر نباشه حتما قلبم می ایسته……ترو خدا به من بگید تا چه حد خطر ناکه؟من تا کی دارو بخورم؟و اینگه راه درمانش فقط ابلیشن هست؟

    • سلام
      به نظر می رسد بر اساس شرح حال شما مبتلا به PSVT یا تاکی کاردی حمله ای فوق بطنی باشید که خطرناک نیست و پیشرفت نمی کند.
      اصلا نگران نباشید

  46. با سلام.من حدود ۸ سالی دارای بیماری شلی دریچه ی میترال قلب هستم.هیچ قرصی مصرف نمیکنم و پزشکم گفتند هر ۲ سال برای اکو مراجعه کنم. تا الان بیماریم ثابت مانده و تنها در زمان استرس و اضطراب دارای درد در قفسه ی سینه و درد و بی حس شدن دست چپ می شوم و در هنگام تابستان دچار مقداری تنگی نفس و تپش قلب می شوم.به دلیل شرایطی که برام پیش امده مجبورم چند سالی در بندر عباس زندگی کنم .حالا با توجه به گرمی و شرجی بودن هوا برای من مشکلی پیش نمی اید؟بابت این موضوع خیلی نگرانم .لطفا من را راهنمایی کنید خیلی به پاسختان نیاز دارم.با تشکر.

    • سلام
      نه شرایط اب و هوایی ربطی به پیشرفت بیماری شلی دریچه ی میترال قلب ندارد
      ولی استرس فقط علائم ( و نه خود بیماری ) را زیاد میکند سعی کنید در شهر جدید کمی خوش بگذرد. نگران نباشید.

  47. باسلام.ممنون میشم نگرانیم رو رفع کنید.
    حدود ۱سال و خرده ای پیش به دلیل درد و تپش قلب به دکتر مراجعه کردم که پس از اکو تشخیص افتادگی دریچه میترال دادن.و
    گفتن بیشتر جنبه استرسی داره.الان حدود ۳ روزه که درد های پراکنده در سمت چپ قفسه سینه،در پشت و بازوی سمت چپ دارم….خیلی میترسم…آیا این دردها به همون افتادگی خفیف ربط داره؟ناگفته نماند که این دردها با شروع آلودگی هوا شروع شد ولی با تغییر مکان و قرارگرفت در مکانی با هوای مناسب همچنان ادانه داره ولی خفیف تر…خواهشا راهنماییم کنید

  48. سلام…… من پرولاپس میترال دارم و تپش قلبم معمولا بعد از خوردن غذاست…. در ضمن بعضی وقت ها ضربانم اونقدر شدیده که میترسم ….. شاید ۱۲۰بار در دقیقه دهنم خشک میشه و جدیدن سرفه هم میکنم اما تا حالا احساس درد موقع تپش نداشتم …… میخواستم بدونم که این تپش ها ربطی به معده ویا پر و خالی بودن اون داره یا نه….. در ضمن تپش قلب در این شرایط خطرناکه یا نه….. ممنون میشم پاسخ بدید و منو از نگرانی در بیارید

    • سلام
      نه نگران کننده نیست ولی در صورت آزارنده بودن می توانید از پروپرانولول یا بتا بلوکر دیگری استفاده کنید.

  49. سلام
    باعرض سلام و خسته نباشید
    دختری ۲۲ ساله هستم که دچار MVP خفیف هستم. دارویی مصرف نمیکنم.
    همچنین سابقه صرع دارم.
    آیا صرع و MVP می توانند باهم در ارتباط باشد ؟

    • با سلام
      خیر صرع و MVP ربطی به هم ندارند.

  50. با سلام. حدود۵ماه پیش درد قفسه سینه داشتم که بامراجعه به متخصص قلب وگرفتن نوارقلب واکو مشخص شدکه پرولاپس دریچه میترال دارم وپروپرانولول۲۰ به همراه باسپیرون ۵ وسیتالوپرام ۲۰ برایم تجویز شدبخاطراسترس زیادی که داشتم وبعدازمصرف هیچ دردی نداشتم ولی ساعت خوابم خیلی زیادشده ودرفعالیت بدنی زودخسته میشوم.آیا قطع کردن داروها مشکلی بوجودمی آوردیاخیر؟آیابایدبرای همیشه داروهامصرف کنم؟
    باسپاس فراوان

    • سلام
      بهتر است داروهای ضد استرس بتدریج و یک به یک کاهش دوز و سپس قطع شود

  51. سلام. خیلی ممنون از توضیحات کامل ارایه شده. سوالم اینه که آیا بیماری MVR باعث بیماری های جنسی و یا ناتوانیهای جنسی هم می شود یا خیر.
    با تسکر.

    • نه پرولاپس میترال ربطی به بیماری های جنسی و یا ناتوانیهای جنسی ندارد ولی پروپرانولول که خیلی در درمان پرولاپس میترال کاربرد دارد کمی موجب ناتوانی جنسی ، اختلال نعوذ و انزال زودرس در برخی مردان می شود

  52. سلام ممنون از سایت خوبتان من دوسوال خدمتتان داشتم
    سوال اول – من دچار سکته قلبی شدم بعد از اینکه از من اکو گرفتند در آن نوشتند lvef=30% دکترم گفته اگر چهل روز دیگر تست اکوی من زیر ۴۰% باشد باید برای قلبم باتری بگذارم بنظر شما من باید چه مواردی مانند تغذیه دخانیات و… رعایت بکنم تا تست اکوی من زیر ۴۰% نشود و در کل من چه مواردی را باید رعایت بکنم – سوال دومم این است که اسم دقیق وعلمی بیماری من چیست؟

    • دوما که خودتان گفتید سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد دارید(myocardial infarction)

      پاسخ سئوال اول: باید داروهای تجویز شده را مصرف و زمان لازم برای حداکثر التیام قلب را بدهید.
      کار زیادی بجز اقدامات معمول امکان پذیر نیست

  53. دختری ۲۶ ساله ام حدود ۴ ساله که پرولاپس خفیف میترال دارم، همون موقع تست ورزش هم دادم مشکلی نداشتم، حدود یکسال هم هست که دچار تنگی نفس شدم ممکنه تنگی نفسم به خاطر پرولاپس میترال باشه یا علت دیگه ای داره؟ باتوجه به اینکه از ریه هام هم عکس برداری شده همه چی نرمال بوده، البته تازه هم متوجه شده پرولاکتینم هم بالاست هفته ای یه بار قرص داستینکس ۰٫۵ میخورم، لطفا راهنماییم کنید.

    • سلام
      بعیده پرولاپس میترال عامل تنگی نفس باشد.
      احتمال داره تنگی نفس فقط عصبی باشد و علت جسمی مشخصی نداشته باشد. نظر پزشکتان که شما را معاینه کرده مهم است

  54. با سلام من زنی ۳۰ ساله و متاهل هستم و چند سالی هست که متوجه شدم افتادگی دریچه قلب دارم قلبم زیاد تیر میکشه و دست چپم درد داره و همیشه احساس می کنم قلبم تو سینه ام سنگین این سنگینی همراه با درد خفیف همیشه تو سینه من هست ۳ یا ۴ سالی می شه که بعضی وقتها دچار تنگی نفس می شم که حدودا ۱min طول می کشه البته از قبلش حس می کنم که نفسم داره تنگ میشه و بعدش باید برم توی هوای آزاد و یه مقدار آب بخورم تا راه تنفسیم باز بشه بعضی وقتها هم نمی تونم راه برم و می افتم هرچه دکتر میرم برا تنفسم جواب نمی گیرم و دکتر قلب بهم گفت که درد طبیعی هست ولی من خیلی اذیت میشم . حالا تصمیم به بارداری دارم ولی میترسم مخصوصا از تنگی نفسم . از شما خواهش می کنم به من بگید چیکار کنم تا مشکلم برطرف بشه . با تشکر

    • با سلام
      علائم شما بیشتر عصبی است تا قلبی
      بی توجه بوده و برای بارداری بدون استرس برنامه ریزی کنید

  55. با عرض سلام.من ۲۳ سال دارم.حدود پنج سال دردهای ناگهانی مستقیم از قلبم احساس کردم.به پزشک قلب مراجعه کردم و پرولاپس دریچه میترال تشخیص دادند و قرض پرانول تجویز کردن.که یه مدتی استفاده کردم (دو ماه).بعدش سربازی رفتم سربازی .بعضی وقتا مخصوصا بعد ناهار فشارم به شدت پایین میومد و احساس خستگی خیلی شدیدی میکردم یه درد قلب خیلی خفیفی حس میکردم.خدمت تموم شد.دیگه از ناحیه قلب احساس درد نداشتم و درد جناق سینه داشتم که تا ۲ سال فکر میکرم درد معده دارم.یعدا درد شدید جناق سینه همراه شد با درد خیلی خفیف ناحیه قلبم.اینکه درد جناق سینه چطور بود باید بگم شدیدترین دردی که تا حالا داشتم احساس میکردم میله ای وارد سینه ام شده و از پشتم بیرون زده و فشار شدیدی تو گردنم درست زیر فککم حس میکردم.اول این درد یه ۲۰ دقیقه ای بود .حالا دو سه دقیقه ای شده.کلا به داشتن تپش قلب عادت کردم.وقتی یه فیلم پر هیجان یا یه بازی پر استرس مثل شرطی بازی کردن بازی کامپیوتری یا هر چیزی که کمی هیجان یا استرس داره اونقدر قلبم شدید میزنه احساس میکنم الانه که منفجر شه.شبا وقتی سمت چپ میخوابم یا دمر فشار روی قلبم حس میکنم و تپش قلب نمیزاره بخوابم.البته هفته ای دو بار میرم فوتسال بازی میکنم که اونجا وقت نفس نفس زدن اصلا احساس تپش یا درد نمیکنم . حوشحال میشم یه راهنمایی کنین .اگه بشه برام ایمیل بزننین واقعا در حققم لطف کردین.ممنون

    • سلام
      احتمالا علائم شما هم بیشتر جنبه اضطرابی یا اسکلتی عضلانی داشته باشد، به هر حال بعیده تا این حد به پرولاپس میترال ربط داشته باشه
      درد پرولاپس میترال را کامل نوشتم
      تشدید درد هم احتمالا ناشی از استرس یا توجه بیش از مورد شماست. اگر علائم آزاردهنده باشند نیاز به درمان خواهد بود. در غیر اینصورت بی توجه باشید.

  56. با سلام مجدد سوالم این است که چه فرقی بین نشانه هایpvc و pAC وجود دارد ؟ و از کجا باید بفهمم کدامیک را دارم ؟و ایا این ضربه ها ضرری برای قلب ندارد؟

    • با سلام
      فقط با نوار قلب تشخیص داده می شود.
      اگر محدود باشد هیچکدام ضرر جدی ندارد.

  57. با سلام
    از روی نوار قلب در مورد کل و منشا PVC تصمیم می گیریم.
    با شرایطی که گفتم نه ضرر ندارد و فقط برای بیمار آزارنده است

  58. سلام
    تعجب می کنم آیا تو سایت بنده چنین چیزی نوشته؟
    مطالب سایت بنده علمی و صحیح است و منشا گرفته از احساس و … نیست.
    عدم همراهی افتادگی میترال با نارسایی شدید نیاز به جراحی ندارد
    درد ربطی به جراحی نداره و اتفاقا با استرس بد تر میشه.
    بی خیال باش و بدون دغدقه ازدواج کن

  59. با سلام من ۳۵ سال دارم و ۸ سال پیش که رفتم برای چکاپ پیشرفت پرولاپس میترال ef=65بود تا دو سال پیش هم همین مقدار بود البته mr =+1 بود ولی امسال که دوباره رفتم ef =60 بود و ام آر همان یک درجه بود ولی دکترم گفت آئورت هم یک درجه نارسایی دارد و میگفت چون امسال اکوداپلر رنگی انجام دادی مشخص شده و از قبل بوده و ندیده بودم سوال من این است که آیا چنین چیزی ممکن است که از اول بوده و ایشان ندیده است یا با بالا رفتن سن به وجود آمده ؟ سوال دومم این است که قصد بارداری دارم ولی با این اوصاف می ترسم آیا بارداری باعث پیشرفت بیماری من است ؟ چکار کنم که ef کم تر نشود در ضمن ورزش ایروبیک هم انجام می دهم برایم ضرری ندارد؟ علائمی که در این دو سال اخیر داشتم ضربه های نابجای گاه و بی گاه بوده و مقداری تپش

    • سلام
      یک کمی بعید است قبلا ندیده باشند. احتمالا خیلی خفیف بوده و پزشک اول از ذکر آن خودداری کرده چون فکر کرده بی اهمیت است. یا شاید با احتمال کمتر جدید ایجاد شده.
      بارداری مشکلی ندارد و باعث پیشرفت نمی شود.
      ورزش ضرری ندارد و مفید هم است.

      احتمالا PVC/ PAC هم دارید و انها عامل طپش قلب می شود.

  60. با سلام مجدد.
    بنده دانشجو هستم و ۲۰ سال دارم و باید هر ۶ ماه اکوکاردیوگرافی بشم جواب اکو هر ۴ باری که رفتم (۲ سال) مشابه بوده:
    MV: Prolaptic
    MR: ++ At least moderate mr
    EF: 56-60%
    طبق تجویز پزشک روزی ۴۰ mg پروپرانولول و Citalopram (Celexa) 20mg استفده میکنم و اصلا هیچ علائم خاصی ندارم (فقط نمیتونم ورزش سنگین کنم چون نفسم بند میاد و تپش قلب پیدا میکنم)
    سه تا سوال داشتم: ۱) آیا ممکنه نیاز به عمل جراحی پیدا نکنم و بیماری پیشرفت نکنه؟
    ۲) آیا داروی آنتی دپرشنت Celexa ضرری برام نداره؟
    ۳) میتونم معافیت سربازی بگیرم؟ (با توجه به اینکه هیچ علائم جسمی ندارم)
    با سپاس فراوان از راهنمائیتون

    • سلام
      امکان پیشرفت کم و تدریجی است. با توجه به عدم پیشرفت طی چند سال ، فعلا نگرانی نیست.
      داروهای انتی دپرسانت منعی ندارد.
      معافیت ار سرباز بعلل مشکل قلبی منوط به تائید پزشک معتمد سازمان نظام وظیفه است. اگر نارسایی همراه با پرولاپس میترال تائید شود بله معافیت سربازی شامل حالتان می شود.

  61. با سلام مجدد.
    بنده دانشجو هستم و ۲۰ سال دارم و باید هر ۶ ماه اکوکاردیوگرافی بشم جواب اکو هر ۴ باری که رفتم (۲ سال) مشابه بوده:
    MV: Prolaptic
    MR: ++ At least moderate mr
    EF: 56-60%
    طبق تجویز پزشک روزی ۴۰ mg پروپرانولول و Citalopram (Celexa) 20mg استفاده میکنم و اصلا هیچ علائم خاصی ندارم (فقط نمیتونم ورزش سنگین کنم چون نفسم بند میاد و تپش قلب پیدا میکنم)
    سه تا سوال داشتم: ۱) آیا ممکنه نیاز به عمل جراحی پیدا نکنم و بیماری پیشرفت نکنه؟
    ۲) آیا داروی آنتی دپرشنت Celexa ضرری برام نداره؟
    ۳) میتونم معافیت سربازی بگیرم؟ (با توجه به اینکه هیچ علائم جسمی ندارم)
    با سپاس فراوان از راهنمائیتون

  62. با سلام مجدد خدمت جناب آقای دکتر تابان
    بنده ۲۰ ساله هستم ولی mvp & mr دارم.. تو این ۲ سال که اکوکاردیو گرافی شدم چیزی تغیر نکرده :
    MV: Prolaptic
    MR++ (at least moderate mr)
    EF: 56-60%
    بنا بر تجویز پزشکم روزی ۴۰ میلیگرم پروپرانولول وCitalopram (Celexa) 20 mg استفاده میکنم. هیچ علامتی هم ندارم فقط فعالیت خیلی سنگین کنم احساس تپش قلب و تنگی نفس میکنم… چند تا سوال داشتم خیلیی برام مهمه بدونم، نگرانم اگه ممکنه لطف کنید جواب بدین
    خیلی ساسگذار میشم.. آیا ممکنه نیاز به جراحی پیدا نکنم در آینده؟
    آیا نمیتونم بدنسازی برم یا شنا یا هر ورزش دیگه ای بکنم؟
    و اینکه این قرص Celexa که بخاطر افسردگی خفیفم تجویز شده برای وضعیت قلبم مشکلساز نیست؟

    • سلام و عذر تاخیر پاسخ
      ۱- راستش ممکنه نیاز به جراحی پیدا کنید ولی فقط ممکنه نه حتما. بنظر من با اکو سالیانه یا دو سال یکبار پیگیری کنید ولی در بین سال اصلا به این مسئله توجه نکنید.
      ۲- ورزشهای سبک تا متوسط که آزاد است و مفید. ولی ورزش سنگین حرفه ای آن هم از نوع ورزش های قدرتی خیر . پیشنهاد می کنم از بدنسازی شدید حرفه ای پرهیز کنید.
      ۳-نه سیتالوپرام عوارض قلبی چندانی ندارد و مشکلی نیست . حتی گاهی برای دردهای عصبی سینه هم استفاده می شود.

  63. با سلام و عذر مزاحمت مجدد . اینکه فرمودید تعداد pvc به طور محدود ضرری ندارد .محدود یعنی چند بار در دقیقه و یا چند بار در شبانه روز ؟ اگر زیاد بااشد ضررش چیه؟ با تشکر فراوان

    • با سلام
      pvc کمتر از ۶ عدد در دقیقه مهم نیست ولی اگر علامت دار شود باید درمان شوید با هدف کاهش علائم.
      تعداد زیاد pvc می تواند در دراز مدت (نه کوتاه مدت ) موجب تغییر ساختمانی قلب و نارسایی قلبی شود. ( در مورد تعداد محدود pvc این امر اثبات نشده است)

  64. با سلام .اوقاتتان بخیر و خوشی
    به نظر شما امکان ازدواج برای یک پسر۲۵ساله که ریتم ضربان قلب نامنظمی دارد که بر اثر تصادف به وجود آمده هست؟
    ایشان درصدد جراحی هستن تا باطری بگذارند.
    من سوالم اینه که باطری تا چند سال کار میکنه؟ اگر امکان ازدواج باشد با چه مشکلاتی احتمال دارد که مواجه شوند؟
    این که میگویند بیماران قلبی نمیتوانند هیجان را تحمل کنند آیا صحت دارد؟
    بی نهایت از زحمات شما سپاسگذارم

    • سلام
      پیس میکر ها حدود ۱۰ سال یا بیشتر کار میکنند
      بعد پیس میکر خیلی محدودیت برای زندگی ندارد
      مشکل خیلی مهمی برای ازدواج ندارند.
      بر اساس مصالح تصمیم بگیرید.

  65. با سلام جوانی۳۳ ساله هستم بعداز درد قفسه سینه شدید تا دو دستم تا انگشتان دست و نهایتا سکته قلبی کردم بعداز انژیوگرافی گفتند مقدار کمی گرفتگی رگ قلب دارم اما مهمتر اینکه عضله قلبم ۲۵ lvefدرصد است وبعداز سه ماه هنوز همان ۲۵ درصد است دکترم قرص زیر زبانی (نیترو گلیسیرین] برایم ننوشته[شاید فراموش کردند) آیا هنگام درد قفسه سینه ناگهانی در حمله ای قلبی بعدی میتوانم از این دارو استفاده کنم؟ اگر خیر ، غیراز مراجعه فوری به اورژانس چه داروی در مراحل اولیه درد باید مصرف کنم لازم به ذکر است تابحال هیچ دردی نداشتم وفقط گاهی که عصبی می شوم تپش قلب همراه کمی ضعف پیدا می کنم

    • سلام
      بله قرص زیر زبانی می توانید مصرف کنیدو همین دارو بهترین دارو تا رسیدن به اور‍انس است
      اصلا نباید عصبانی شوید.

  66. سلام
    من علیرضا هستم ۲۱ سالمه و حدود ۷-۸ سالی هست که پرولاپس میترال همراه با مقدار کمی نارسایی قلب دارم خیلی گاهی اوقات اذیتم می کنه قفسه سینم به شدت درد می گیره به طوری که نه می تونم بشینم نه بخوابم نه راه برم گاهی اوقات هم خود قلبم درد می گیره اما بیشتر دردای من قفسه سینم هست که حس می کنم دارن قفسه سینم رو سوراخ می کنند ممنون میشم کمکم کنید.

    • دوست محترم با سلام
      وضعیت پرولاپس میترال شایع و یک حالت بسته شدن دریچه که فرم خفیف آن را ما پزشکها اغلب نرمال فرض می کنبم پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی قابل توجه میترال مشکل مهمی نیست . نارسلیی های خفیف با این بیماری شایع بوده و فقط نیاز به پیگیری دورهای دارد.
      درد جزئی از علائم بیماری است و بهترین درمان ، بی توجهی به آن است
      شرح حال درد شما بنظر بنده اصلا ربطی به این مشکل ندارد و مربوط به وضعیت روحی شما بوده و ناشی از استرس است(یعنی درد عصبی) . توصیه می کنم آرامش خود را حفظ کرده و توجهی به قلب خود نداشته باشید

  67. پسری ۱۶ ساله هستم و از ۸ ماه پیش به دنبال یک ورزش سنگین ۳ ساعته دچار سرگیجه و تپش قلب شده و پس از مراجعه به متخصص های مختلف و نرمال بودن آزمایش خون و تیرویید و ……….. به پزشک متخصص داخلی مراجعه کرده و گفتند که شما دارای یک صدای کلیک در قلب خود هستید و اکو تجویز نمودند و پس از اکو مشخص شد که بنده دارای:
    mvp
    mild mr
    ef:65%
    هستم و دکتر مربوطه برای درمان علایم روزانه ۱۰ mg ایندرال(پروپرانولول) تجویز کردند که پس از مصرف حدود یک ماه کماکان علایم به قوت خود ادامه دارد.
    در ضمن علایم اینجانب:
    ۱-تپش قلب فقط در هنگام بلند شدن از حالت نشسته و یا خوابیده
    ۲-خستگی افزاینده مخصوصا در هنگام شب
    ۳-احساس ضعف و سرگیجه هنگام بلند شدن
    ۴- تعریق و سرد بودن کف دست و پا

    • سلام
      بعیده همه علائم شما مربوط به مشکل mvp و mild mr باشد.
      شرح حال شما بنظر بنده اصلا ربطی به این مشکل ندارد و ناشی از استرس است(یعنی تپش قلب عصبی) . توصیه می کنم آرامش خود را حفظ کرده و توجهی به قلب خود نداشته باشید

  68. سلام آقای دکتر
    بنده ۲۹ سالمه چهار سال پیش به خاطر درد و تپش قلب و بالا بودن فشار خون به متخصص مراجعه کردم .متخصص فقط با مشاهده نوار قلب و نتیجه آزمایش هورمونی اطمینان داد که قلب بنده هیچ مشکلی نداره و روزی یک عدد پرانول ۴۰ تجویز کردند .ولی از آنجا که احساس درد در سینه ام بر طرف نشد به یک فوق تخصص مراجعه کردم ایشان هم با مشاهده نوار قلب اطمینان دادند که قلب بنده هیچ مشکلی ندارد و پروپرانول ۴۰ به همراه قرص کلسیم و ژلوفین ۴۰۰ تجویز کردند و علائم ناراحتی به میزان رضایت بخشی کاهش یافت .و اکنون بعد از دو سال دوباره احساس سنگینی و درد در قلبم دارم .اضطراب و دلهره به خاطر این شرایط خیلی در برنامه زندگیم تاثیر گذاشته.سوال بنده اینه که چطور می توانم از احساس سنگینی و درد در قلبم رها شوم و اینکه آیا برای سالم بودن قلب می توان به یک ازمایش نوار قلب ساده استناد کرد؟چطور می توانم از سلامت کامل قلبم مطمئن شوم؟

  69. با سلام و عرض خسته نباشید
    بنده ۲۵ سال دارم دفرمگی شدید قفسه صدری دارم و بر روی قلبم احساس سنگینی و در بعضی مواقع درد می کنم
    پس از مراجعه به پزشک و انجام اکوMVP-MRE-TRE تشخیص دادند و EF=60 بود
    منظور از MRE و TRE چیست ؟
    شانسی برای معافیت از خدمت دارم یا خیر ؟
    مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد تاثیری معافیت قفسه صدری دارد یا خیر ؟

    • معافیت از سربازی با نظر کمسیون میسر است.
      منظور MRE و TRE را متوجه نشدم اشتباه قرائت فرمودید (MR ؤ TR داریم ولی E یعنی چه نمیدانم؟

  70. سلام و خسته نباشید
    تک تک سوال و جوابها رو خوندم و برام خیلی جالب و قابل تقدیر بود که با اینهمه دقت و دلسوزی جواب دادید. ممنون از شما

    من هم دیروز بعد از چند روز که سوزش زیر سینه چپ اذیتم میکرد فهمیدم این مشکل رو دارم. تست ورزش هم دادم که دکتر گفت خیلی خوبه و دوسال دیگه بیا. با اینکه همه جا خوندم هیچ خطری و مشکلی ایجاد نمیشه بازم نگرانم. چطور میشه بهش فکر نکرد؟ چطور میشه با دوتا بچه کوچیک شیطون عصبی نشد؟!
    در دوران بارداری یک لخته در عروق پام ایجاد شد که بستری شدم و خونم رو رقیق کردند. الان نزدیک ۵ سال میگذره و تاحالا مشکلی نداشتم. سابقه سکته قلبی تو فامیل پدری زیاد داریم. عمه هام و پدرم زیر ۶٠ سال فوت کردند. لازمه آسپرین بخورم؟.
    من ٣۵ سالمه. چیکار کنم که مشکلی برام پیش نیاد؟ خواهش میکنم دقیق بهم بگید. از مرگ نمیترسم ولی بخاطر بچه هام دوست ندارم بهش فکر کنم. :(

    • سلام
      خوشحالم که قبول دارید هیچ مشکلی ندارید .
      نباید به این امر فکر کنید.
      آسپرین هم بسته به تعداد ریسک فاکتور ها و سن افراد فرق می کند. الان دیگه خیلی روش تاکید نمی شود مگر در دیابتی های پر خطر.
      در بقیه موارد کمی سلیقه ای و وابسته به نظر پزشک و بیمار است.

  71. سلام و تشکر
    سوالی داشتم که فکر می کنم به درد همه بیماران پرولاپسی می خوره و اینه که بیماری که پرولاپس همراه با ام ار یک درجه ای دارد چه شرابط جسمی و یا روحی باید داشته باشد تا به درجات بالاتر نرسد و چقدرش دست خود بیماره ؟ سوال دومم این است که منظور شما از علامت دار بودن pvc همان آگاهی از نامنظمی ضربان است ؟ درمانش همان پروپرانول است؟ با تشکر فراوان

    • سلام
      راستش سرعت پیشرفت نارسایی میترال در زمینه پرولاپس میترال در افراد مختلف متفاوت است و با اکوکاردیوگرافی سالانه بعد از چند سال برای هر فرد قابل تخمین خواهد بود. شرایط استرس و اضطراب و نیز برخی غذا ها مثل قهوه،نسکافه، چای پررنگ و کهنه دم یا فلفل و… موجب تشدید علائم فرد می شود و خیلی در سرعت پیشرفت اثر ندارد.
      ۲- بله منظور از علامت دار بودن pvc همان آگاهی از نامنظمی ضربان یا احساس تپش قلب و.. است. وساده ترین و کم خطرترین درمان ان یک داروی بتابلوکر مثل پروپرانول و…. است.

  72. سلام مدتی است دچار تنگی نفس شده ام که در حالتی که دراز کشیده ام تشدید پیدا می کند. همچنین تپش قلب دارم و هنگام فعالیت (بلند شدن از جاو ….) بیشتر می شود. دردهای مبهمی نیز که به صورت تیر کشنده است در قفسه سینه حس می کنم. آیا اینها علایم قلبی است یا ممکن است ناشی از استرس باشند؟؟؟؟

    • سلام
      بیشتر به نظر عصبی می اید تا قلبی

  73. سلام تشکر برای جواب های دلسوزانتون.
    من ۲۲سال سن دارم دیروز به علت سوزش کتف چپ ودست چب نزد پزشک رفتم و نوار دادم ولی نوار و فشارم خوب بود.دکتر پیشنهاد اکو دادن.اکو انجام دادم نتایجش اینا بود
    mvp
    mr+
    ef 60.84%
    از دیروز تا حالا استرس زیادی گرفتم .طبق مطالبی که نوشته بودین به این نتیجه رسیدم که ef60% عدد چندان خوبی برای ef نیست اگر امکان دارد کمی راجع به ef توضیح دهید.اکثرا گفتید که mr mild مشکل زا نیست و این نکته مرا بیشتر ترساند از mr+,لطفا اگر آمار دارید بگویید چند درصد بیماران mr+ نیاز به عمل تعویض دریچه پیدا می کنند

    • سلام
      اولا EF=60% نرمال است و خیلی خوب.
      دوما ۱+ نارسایی میترال خفیف است و احتمال پیشرفت کم و ناچیز است.
      در عین حال که توصیه به اکو کنترل سالانه تا چند سال جهت مونیتورینگ سیر بالینی و سرعت پیشرفت نارسایی میترال می کنم توصیه می کنم در وسط سال به هیچ وجه به این مسئله فکر نکنید.

  74. آقای دکتر اگر امکان دارد جوابم را بدهید من واقعا استرس دارم
    این سوال اکنون به ذهنم آمد که اگر یکی از والدین دچار mr+ بود با توجه به اینکه این بیماری وراثتی هست می توان میزان رشد بیماری وی را دز طی سالها به خودم هم نسبت دهم؟

    • با سلام.
      نفوذ ژنتیک بیماری زیاد نیست.
      نه نمی توان انتظار ایجاد پرولاپس میترال را در تمام اعضای خانواده داشت.

  75. سلام
    خسته نباشید
    من ۱۸ سال دارم
    چند سال پیش وقتی که ۱۴ سال بودم یه دردی تو قفسه ی سینم حس میکردم بخاطر همین به دکتر متخصص مراجعه کردم
    دکتر بعداز معاینه و اکو به من گفت که یه نارسایی جزء ای دارم که برام مولتی ویتامین تجویز کرد یه ۲ سال تحت نظر همون دکتر بودم که بهم گفت دیگه نیاز نیست بیای وضعت خوبه منم دیگه نرفتم تا اینکه چند مدت پیش دوباره قلبم درد میکرد و یکم اذیتم میکرد
    من دوباره به دکتر مراجعه کردم که این دفعه با معاینه و اکو بهم گفت افتادگیه دریچه ی میترال داری و برجستگی دریچه ی آئورت
    دارو هم اول برای آسپرین داد و کارودیلول هگزال داد
    من بعد ۲ ماه استفاده از این دارو ها یه حالت های بدی داشتم مثله ضربان قلب شدید که بعضی اوقات تو زمان استراحت ۱۲۰ تا میزد و درد های پراکنده و فکرو خیلالات ناامید کننده نسبت به زندگی و ….
    امروز دوباره رفتم پیش دکتر و حالاتمو براش توضیح دادم این دفعه گفت شاید کارودیلول هگزال بهت نسازه بهم پروپرانولول داد و بهم گفت کار سنگین انجام نم و ورزش نکنم و ….
    حالا من میخواستم ببینم این بیماریم تا چه حد خطرناکه و روی طول عمر تاثیر داره؟
    من بیشتر شب ها بخاطر ضربان قلب زیاد و فکرو خیال به سختی به خواب میرم میخواستم ببینم میشه کاریش کرد؟
    و در کل من باید چیکار کنم؟
    خیلی ممنون
    منتظر جوابتون هستم

    • سلام
      افتادگی یا پرولاپس میترال که خطرناک نیست و اطلاعات کافی تو سایت است.
      ولی برجستگی آئورت نمی دانم به چه بیماری اطلاق کرده اند(نام علمی آن را از روی جواب اکو برایم بفرستید تا راهنمایی کنم)
      در کل به نظر بیشتر علائم عصبی است تا قلبی.

  76. با سلام
    جوانی ۲۴ ساله هستم که دو سه سالیه مشکل قلبی پیدا کردم علائمشم اینه که دست چپم به شدت درد میگیره پشت شانه و گردن هم همینطور به همراه درد و سوزش در ناحیه قلبم.گاهی اوقات هم به طور اتفاقی تنگی نفس و تپش سنگین و نامظم قلب رو احساس میکنم به طوری که نمی تونم نفس عمیق بکشم مخصوصا وقتی فعالیت ورزشی داشته باشم.سال گذشته به پزشک مراجعه کردم که گفت مشکلم عصبیه و فقط قرص آلپرازولام۰٫۵ رو بهم تجویز کرد ولی هنوز هم این درد رو دارم یکی از دوستانم که پزشک هستن گفتن احتمال داره پرولاپس شدید داشته باشم,البته پدرم نیز سابقه بیماری قلبی دارن و ذوبار انژیو گرافی و یک بار هم آنژیو پلاستی شدن …البته انگشتان پاهام هم همیشه خیس و سرده به طوری که همیشه جوراب پامه میتونه به این موضوع مربوط باشه؟تشخیص شما چیه؟ممنونم

    • سلام
      علائم شما بیشتر عصبی بنظر می رسد ولی انجام یک اکو کاردیوگرافی کمک کننده است و رفع کننده اضطراب و نگرانی شما

  77. دانش آموز سال سوم دبیرستان در رشته تجربی هستم و مدتی که پزشک با اکو تشخیص افتادگی دریچه ی میترال داده است و از این مدت خیلی نگران هستم و ایشان گفته اند که فشار و استرس زیاد خوب نیست در صورتی که به خاطر شرایط تحصیلی مدام در استرس هستم و برای آینده خودم نگرانم می خواهم راهنماییم بکنید ، ممنون

    • با سلام
      استرس موجب پیشرفت بیماری نمی شود و فقط علائم را تشدید می کند.
      چی بگویم ؟؟ باید اضطراب را کنترل کنی

  78. با سلام بنده به علت پرولاکتین بالا به دکتر مراجعه کردم و برایم داستینکس تجویز کرده که از عوارضش تپش قلب و آریتمی است با توجه به اینکه من پرولاپس دارم و ام آر یک درجه ای گاهی تپش و ضربانهای نامنظم آیا با خوردن این قرص علائمم بدتر می شود؟ از ترسم هنوز نخورده ام .
    همچنین به نکته ای پی برده ام که میخواستم بدانم به نظر شما درست است یا نه . اینکه من از روز چهاردهم سیکل قاعدگی تا روزی که پریود شوم تپش و ضربانهای نامنظم را حس می کنم و بدتر می شود و با شروع قاعدگی تا دوباره روز چهاردهم خیلی بهتر می شوم آیا ربطی به هورمون ها دارد ؟ یا چیزی است که من اشتباه فکر می کنم ؟با تشکر

    • ۱- نگران نباشید اگر پزشکتان دارو را ضروری می دانند مصرف کنید و ترس نداشته باشید که اضطراب بدتر بوده موجب تشدید علائم می شود
      ۲- بله . تپش قلب بر اساس سیکل قاعدگی و تغییرات هورمونی ، تغییر می کند.

  79. با سلام و خسته نباشید.ممنون از سایت خوبتون.
    من ۲۲ ساله هستم و در سن ۱۸ سالگی بخاطر تپش قلب زیادی که داشتم با مراجعه به پزشک متوجه شدم که مبتلا به پرولاپس میترال هستم. مدتی ایندرال مصرف میکردم و پس از یه دوره ای فقط در مواقع درد و تپش زیاد ایندرال میخوردم.تا یک سال پیش که مشکل تپش قلبم مداوم شد و با مراجعه به پزشک و انجام اکو پزشکم تشخیص دادند که نارسایی میترال هم پیدا کردم. به من توصیه شد که هر ۲ ماه یک بار تحت نظر باشم. از یک سال پیش تاحالا با توجه به روحیه ی خوبی که داشتم یعد از حدود ۳-۴ ماه مصرف پروپرانول (ابتدا روزی ۲ تا ۲۰میلی و بعد ۲ تا ۱۰) اصلا مشکلی نداشتم و تلاش میکردم ارامش داشته باشم و قرص هم فقط در مواقع درد میخوردم.الان مدتیه که ضربان قلبم خیلی زیاد شده به طوری که کاملا حسش میکنم و دائما استرس زیادی برام بوجود اورده.میخواستم بدونم این حالت (که حدس میزنم مشکل pvc ) باشه مشکل ساز خواهد بود؟
    و اینکه آیا نیازی هست تحت نظر باشم؟

    • سلام
      نه نگران نباشید که استرس بدتر است و تشدید کننده علائم واز بین برنده اثر داروها.
      اگر با پروپرانولول بهتر می شوید ، داروی دیگری نیاز نیست.

  80. با سلام…
    احتراما اینجانب با سن ۲۵ سال به پرولاپس دریچه میترال مبتلا هستم که در آزمایش اکوی من نشان داده شدد است. بنده علائم درد قفسه سینه در سمت چپ و پشت و نیز تیر کشیدن و همچنین خستگی و کوفتگی بدن و گاهی سرگیجه دارم. از اینها گذشته دچار زنگ گوش نیز به طور مداوم هستم( به دلیل اینکه چند ماهه پیش با سرگیجه شدید و مشکل گوش داخلی که بهبود یافت این زنگ زدن هنوز ادامه دارد!)… پزشک معالج بنده مصرف پروپرانونول و ورزش کردن مداوم را توصیه نمودند. اما بنده با فعالیت هایی نظیر بالا رفتن از پله ها و سربالائی دچار تنگی نفس و بالا رفتن ضربان قلب میشوم… خواهشمندم راهنمائی فرمائید که آیا با توجه به این علائم و زنگ زدن گوش، باستی آسپرین مصرف کنم یا خیر؟ و آیا ورزش کردن با توجه به بالا رفتن ضربان قلب و درد قفسه سینه ام در هنگام فعالیت های بیشتر مانعی ندارد؟

    • سلام
      در مورد وزوز گوش : ربطی به قلب ندارد و باید از نظر کوش توسط متخصص مربوطه ویزیت شوید.
      درد پرولاپس میترال استراحتی و فعالیتی است و ورزش و فعالیت نباید موجب تشدید درد شود. در غیر اینصورت انام تست ورزش لازم است.
      http://galb.ir/archives/185

      سلامت باشید.

  81. سلام، من تصمیم دارم باردار بشم ، بعضی وقتا بخصوص وقتی فعالیت میکنم احساس میکنم قلبم درد میگیره رفتم دکتر متخصص قلب نوار و اکو گرفت و گفت مشکلی ندارم و از اعصابه و میتونم باردار شم ولی خودم که برگه رو نگاه کردم روی افتادگی دریچه میترال علامت زده بود البته برگشت خون ندارم نمی دونم چرا گفت قلبم مشکلی نداره؟ همسرم هم افتادگی دریچه میترال داره چون این مشکل از وراثت منتقل میشه میترسم به بچه ام برسه . آیا نوزادم هم با این مشکل به دنیا میاد؟ و چطوری میتونم کاری کنم که به نی نی منتقل نشه؟ آیا درمان همیشگی خود عارضه نه دردها وجود دارد؟

    • سلام
      پرولاپس میترال اختلال شایعی بوده و در صورت عدم همراهی با نارسایی میترال ، خیلی مهم نیست.
      احتمالا پزشکتان خواسته دچار استرس نشوید.
      استرس تشدید کننده درد و … در پرولاپس میترال بوده و این اختلال خوشخیم را آزارنده می کند .
      درصد انتقال ارثی بالا نیست. فکری در این مورد نکنید چون از دست کسی کاری بر نمی آید.
      درمان دائمی ندارد و بی توجهی بهترین درمان است و فقط بطور دوره ای پیگیری نمائید.

  82. با سلام. آیا افتادگی دریچه میترال در جنین قابل تشخیص است؟ اگر قابل تشخیص هست قابل درمان در دوران جنینی که هنوز جنین کامل نشده می باشد؟ ویا اگر در کودکی زود متوجه شویم میتوان دریچه را درمان کرد؟

    • سلام
      نه نیازی به بررسی در دوره جنینی نیست ولی با اکو کانجنیتال قابل تشخیص است ( متخصص قلب اطفال با فلوشیپ اکو انجام می دهد).
      درمان قطعی ندارد. در موارد شدید دارو ها علائم را رفع و پیشرفت به سمت نارسایی میترال را به تاخیر می اندازد.

  83. با سلام، آیا افتادگی در یچه میترال میتواند باعث ایجاد نارسایی دریچه میترال شود؟

    • با سلام
      ندا خانم چقدر سئوال پرسیدید آن هم دانه دانه با ایمیل جدا جدا !!!!!.
      آیا افتادگی در یچه میترال میتواند باعث ایجاد نارسایی دریچه میترال شود؟
      بله- در موارد شدید افتادگی در یچه میترال پیشرفت و موجب نارسایی دریچه میترال پیشرونده می شود ولی نه در موارد خفیف که سیر پیشرفت کمی دارند.

      افتادگی دریچه میترال ممکنه باعث کوتاهی عمر شود؟
      نه. بدون نارسایی میترال کاملا خوشخیم بوده و فقط و فقط گاهی علائم آزاردهنده دارد.

      برای افتادگی دریچه بدون نارسایی رژیم غذایی وجود دارد؟
      نه. برای پرولاپس دریچه بدون نارسایی رژیم غذایی وجود ندارد. فقط باید از برخی غذاهای تشدید کننده علائم خودداری کرد. برخی نمونه ها را در متن مقاله ذکر کرده ام.

      افتادگی دریچه بدون نارسایی باعث ایجاد pvc میشود؟
      بله ممکن است برخی آریتمی ها از جمله PVC یا PAC دیده شود.

  84. با سلام، افتادگی دریچه میترال ممکنه باعث کوتاهی عمر شود؟

  85. با سلام و احترام . برای افتادگی دریچه بدون نارسایی رژیم غذایی وجود دارد؟

  86. سلام ،
    افتادگی دریچه بدون نارسایی باعث ایجاد pvc میشود؟ البته دکتر متخصص قلبم هیچ اشاره ای به افتادگی دریچه قلبم نکردند خودمم در جواب دیدم که جلوب افتادگی علامت زده بودند. دکتر گفت مشکلی ندارم

  87. سلام من دچار تپش قلب هستم وهمیشه دچار اضطراب و استرسم و گاهی دچار درد در قفسه سینه و تنگیه نفس میشم دکتر متخصص رفتم و تو گزارش اکوی قلبم نوشته شدهmvp&mild mrنمیونم میتونم ورزش کنم یا نه چون تپش قلبم نوشته ۱۱۷ EF=60 %
    دو تا سوال دارم:
    ۱ موقع ورزش واسه تربیت بدنی ۱ دانشگاه دچار تنگی نفس و تپش و درد میشدم ایا مشکلی واسه ورزش ندارم چون تربیت ۲ دارم میترسم بازم اذیت بشم.
    ۲ من نمیخوام معافیت پزشکی بگیرم ایا سربازی برم واسم مشکلی پیش نمیاد؟؟

    • سلالم
      ورزش هوازی با شدت معمول مشکلی ندارد حتی در صورت درد .
      ورزشهای قدرتی و ورزش های هوازی حرفه ای مناسب نیستند.
      اگر پزشک معاینه کننده متوجه نشود و شما نیز اظهار نکنید، که اعزام خواهید شد.!!!

  88. سلام، لطفا پاسخ منو بدید، ممنونم.
    آیا کسی که افتادگی دریچه میترال بدون نارسایی دارد بیهوشی کامل برایش ضرر دارد؟

    • با سلام
      نه بیهوشی ( عمومی یا موضعی ) منعی ندارد.
      در صورت همراهی با نارسایی در برخی جراحی ها (مثل دندانی یا لگنی ) نیاز به پروفیلاکسی آندوکاردیت دارد که در متن مقاله اشاره شده است.

  89. با سلام.
    چند درصد تو ایران افتادگی دریچه میترال دارند؟

    • با سلام
      تقریبا ۴% در افراد مونث . ولی در مردان کمتر

  90. سلام
    EF=45% کمی کم است = نارسایی خفیف بطن چپ.
    آئورت شما کمی گشاد شده ولی خیلی نه. اگر فشار خون دارید آن را کنترل کنید.
    ۶ ماه بعد اکو را تکرار کنید.
    رعایت رژیم غذایی سالم http://galb.ir/archives/140 و تغییر روش زندگی http://galb.ir/archives/135 فعلا کافی است.

    • ممنون بابت پاسخگویی شما
      این نارسایی خفیف بطن چپ خطرناکه؟

      دکتر تابان – جواب : نه خیلی ولی پیگیری میخواهد.

      تاثیری رو عمر داره؟

      دکتر تابان – جواب : با پیگیری و تعیین سیر بالینی می شود نتیجه گیری کرد . نه خیلی

      از اونجایی که من هنوز ۱۸ سالمه با افزایش سن مشکلی برام پیش میاد؟

      دکتر تابان – جواب : انشاالله نه.

      برای گشادی آئورت چیکار میشه کرد؟

      دکتر تابان – جواب :فقط کنترل فشار خون و ریسک فاکتورهای قلبی .

      نظرتون در مورد خطرناک بودن گشادی آئورت چیه؟
      من فقط آسپرین و پروپرانونول مصرف میکنم همین داروها کفایت میکنه؟

      دکتر تابان – جواب : فعلا بله

      آخرین سوال اینکه من سال قبل دکتر رفتم گفت مشکلی نیست ولی امسال رفتم جوابه اکوم این شد یعنی تو این یه سال اینقدر پیشرفت کرده
      زیاد نیست به نظرتون؟

      دکتر تابان – جواب : شاید یکی درست نباشد یا تازه شروع شده!!

      همینجوری به همین سرعت پیشرفت میکنه؟

      دکتر تابان – جواب : نمی شود کفت. ممکنه بهتر بشه و کاملا رفع شود. با اکو سریال پیگیری کنید.

      خیلی ممنون
      اگه میشه همه سوالام پاسخ بدید
      ممنون
      ببخشید که سوالام زیاد شد

      • ممنون بابت پاسخگویی شما
        این نارسایی خفیف بطن چپ خطرناکه؟

        دکتر تابان – جواب : نه خیلی ولی پیگیری میخواهد.

        تاثیری رو عمر داره؟

        دکتر تابان – جواب : با پیگیری و تعیین سیر بالینی می شود نتیجه گیری کرد . نه خیلی

        از اونجایی که من هنوز ۱۸ سالمه با افزایش سن مشکلی برام پیش میاد؟

        دکتر تابان – جواب : انشاالله نه.

        برای گشادی آئورت چیکار میشه کرد؟

        دکتر تابان – جواب :فقط کنترل فشار خون و ریسک فاکتورهای قلبی .

        نظرتون در مورد خطرناک بودن گشادی آئورت چیه؟
        من فقط آسپرین و پروپرانونول مصرف میکنم همین داروها کفایت میکنه؟

        دکتر تابان – جواب : فعلا بله

        آخرین سوال اینکه من سال قبل دکتر رفتم گفت مشکلی نیست ولی امسال رفتم جوابه اکوم این شد یعنی تو این یه سال اینقدر پیشرفت کرده
        زیاد نیست به نظرتون؟

        دکتر تابان – جواب : شاید یکی درست نباشد یا تازه شروع شده!!

        همینجوری به همین سرعت پیشرفت میکنه؟

        دکتر تابان – جواب : نمی شود کفت. ممکنه بهتر بشه و کاملا رفع شود. با اکو سریال پیگیری کنید.

        خیلی ممنون
        اگه میشه همه سوالام پاسخ بدید
        ممنون
        ببخشید که سوالام زیاد شد

  91. با سلام
    چند روز قبل یک کامنت گداشته بودم و پرسیده بودم ایا سیکل قاعدگی بر روی تپش قلب و ضربانهای نابجای pvcتاثیر می گذارد و جواب شما مثبت بود حالا سوال من این است که برای رفع این مشکل باید داروهای هورمونی مصرف کرد و یا همان ایندرال را زیاد کرد؟(در سیکل ۱۴ قاعدگی تا آغاز پریود )
    دومین سوالم این است که آیا pvcکه در زمینه پرولاپس و ام از یک درجه ای باشد خطرناک است ؟
    سومین سوالم این است که ام آر که تا ۴ درجه است ایا یک درجه آن خفیف است و در طی چند سال به ۴ درجه می رسد ؟ ( بنده ۳۴ سال سن دارم ). با تشکر از اینکه سوالات ما را با صبر و حوصله پاسخ می دهید.

    • سلام
      پروپرانولول کافی است.
      ۲-PVC خطرناک نیست
      ۳- در مورد سیر پیشرفت تارسایی دریه نمی توان نظر واحد گفت و بسته به وضعیت دریچه و … در هر فرد متفاوت است اما با اکو سریال در هر فرد قابل تخمین است.

  92. نه خیلی
    با پزشک خودت هم مشورتی داشته باشید.

  93. با سلام
    طبق پاسخهایی که به بیماران داده اید در بعضی مواقع فرموده اید که نارسایی +۱ خفیف محسوب می شود ولی در جایی دیگر به کسانی که برای معافیت پزشکی سوال کرده بودند فرموده اید که در صورت نارسایی واضح معافیت دائم دارید سوالم این است که اگر یک درجه خفیف است پس چرا معافیت دائم ؟ یعنی این قدر بیماری بدی است ؟ با تشکر

    • سلام
      من نگفتم +۱ معاف می شه نوشتم در صورت نارسایی واضح معافیت دائم می شود ولی به نظر اعضای کمسیون ربط داره که تعیین کنند نارسایی دارد یا نه.
      دوما در کتاب ننوشته پرولاپس میترال معاف خدمت سربازی است نوشته هر نوع بیماری مادرزادی …. که مشمول پرولاپس با نارسایی میترال هم می شه

  94. سلام آقای دکتر من واقعا شرمنده ام که اینقدر سوال میپرسم، شما به بزرگواری خودتون ببخشید، یه دنیا ممنون که به سوالام پاسخ دادید.
    دکتر قبلا خدمتتون عرض کردم چون گاهی بخصوص هنگام فعالیت قلبم درد میگرفت رفتم متخصص و نوار و اکو گرفت و گفت مشکلی ندارم (تصمیم به بارداری هم دارم) من هم خوشحال شدم ولی در منزل نتیجه رو دیدم که افتادگی دریچه میترال دارم.لطفا اگه ممکنه بازم لطف کنید به سوالای من جواب بدید واقعا ممنونم .
    دو تا مورد در اکو بود که نمی دونم نرماله یا خیر:
    منEnd systole:2cm ولی normal values:2.3-3.4
    من Aortic root:2cm ولی normal values: 2.0-3.7
    در قسمت conclusion دکتر اینجوری نوشتن: آیا این نشان دهنده افتادگی دریچه با شدت بالا یا پایین می باشد
    Normal lv function . and the chambers size. mvp

    دکتر تابان- جواب: نه همه تقریبا نرماله.

    چون خودم افتدگی دریچه میترال بدون برگشت خون دارم وهمسرم هم افتادگی دریچه میترال دارد شما در رابطه به انتقال به بچه فرمودید درصد انتقال ارثی بالا نیست، مادر من هم افتادگی دریچه میترال دارد آیا این مورد احتمال اینکه در خانواده ما انتقال ارثی بیشتر باشد وجود دارد؟

    دکتر تابان- جواب: نه . توکل بخدا کنید و نگران نباشید. حاملگی منعی ندارد.

    از نظر تغذیه به مواردی اشاره کردید که تشدید کننده درهاست آیا این موارد در افتادگی دریچه با شدت کم بدون بازگشت خون هم باید رعایت گردد؟

    دکتر تابان- جواب: اگر علامتدار هستید بله. در غیر اینصورت لازم نیست.

    اگر از نظر استرس و تغذیه خوب نتوانیم رعایت کنم افتادگی دریچه من(در ۲ صورت زیاد یا کم بودن افتادگی) به نارسایی تبدیل میشود؟

    دکتر تابان- جواب: ممکنه !!!

    افتادگی دریچه میترال فرمودید ممکنه آریتمی های PVC و PAC شود آیا در موارد خفیف افتادگی دریچه بدون بازگشت خون هم ممکنه آریتمی ایجاد شود؟ من دقیقا نمیدونم این دو تا آریتمی به چه معنی می باشند آیا اگر پیش آمد حتما باید دارو مصرف شودو اگر مصرف دارو اجباری بود دوره ای است یا مادام العمر(این آریتمی ها درمان قطعی میشوند یا همیشه ماندگارند و با قرص علائمشان کم میشود؟) ؟ و آیا خطرناک است؟ ممکن است این آریتمی ها خودشان باعث ایجاد مشکلات بعدی شوند؟

    دکتر تابان- جواب: اگر زیاد باشد یا علامتدار، ممکنه درمان دراز مدت لازم باشد

    اگر برای افتادگی دریچه میترال بدون بازگشت دکتر قرص تجویز کرد ، قرص ها دوره ای مصرف میشود یا مادام العمر است؟

    دکتر تابان- جواب:اگر علامتدار نباشید لازم نیست یا برای کوتاه مدت. در موارد علامتدار طولانی مدت تر.

    موردی وجود داشته که افتادگی دریچه میترال بدون بازگشت خون خودش خوب شود؟

    دکتر تابان- جواب: کمتر . مگر افتادگی ناچیز باشد.

    ببخشید من خودم سر درد گفتم از بس سوال پرسیدم خیلی خیلی شرمنده ام .بازم ببخشید. ازم عصبانی نشید لطفا.یه دنیا ممنونم.

  95. با عرض سلام مجدد
    چند سوال داشتم که تو سوالات مطرح نشده بود و می تونه کمک کنه خودم و دوستان رو,امیدوارم جوابم را بدهیدو
    ۱-آیا نارسائی فقط در جهت بدتر شدن پیش می رود؟احتمال بهبود خود به خودی وجود ندارد؟
    دکتر تابان- ج: بله ، معمولا نارسایی میترال سیر ثابت یا تشدید شونده دارد مگر نارسایی ثانویه ( مثل گرفتگی عروق ) که با درمان بیماری اولیه بهتر می شود.

    ۲-آیا انجام رابطه ی جنسی برای کسی که نارسائی خفیف داره مشکلی دارد؟
    دکتر تابان- ج: نه ، مشکلی برای فعالیت های روزمره ، ورزش در حد معمول و نیز فعالیت جنسی متعارف نیست.

    ۳-با توجه به شباهت بیماری مادرزادی دریچه میترال به عوارض بیماری تب رماتیسمی آیا بیماریهای جنسی از قبیل عفونت سوزاک میتواند موجب پیشرفت نارسائی شود؟
    دکتر تابان- ج: نه، در تب روماتیسمی فقط فارانژیت چرکی و کمتر عفونت استرپتوکوکی جلدی.
    در بقیه عفونت ها نقشی در پیشرفت ندارند.

    اگر جوابم را بدهید ممنون می شوم زیرا ممکن است جلوی پیشرفت بیماری در عده ای با شنیدن پاسخ های شما کم شود.متشکرم
    دکتر تابان- جوابتان را روی ایمیل سئوال دادم تا راحتتر باشد.

  96. با سلام و خسته نباشید چند تا سوال دیگر داشتم که امیدورام اینها راهم مثل قبیلی ها جواب بدهید .
    اولا اینکه ایا کسی که پرولاپس میترال با ام ار یک درجه همراه با افتادگی ائورت یک درجه داشته باشد نسبت به کسی که پرولاپس تنها داشته باشد علائم بدتری را تجربه می کند ؟ آیا هردو این دریچه ها همزمان با هم دچار نارسایی بیشتر می شوند ؟ خورن ایندرال جلو پیشرفت را می گیرد ؟
    و سوال اخر اینکه اگر pvcتعدادش کم تر از ۶ تا در دقیقه باشد ولی هرروز احساسش را داشته باشیم مهم نیست ؟
    با سپاس فراوان

    • سلام.
      هر دریچه سیر خاص خود را دارد .
      فرم خفیف این مشکلات حتی ترکیبی با هم مشکل ساز نیست.
      وجود PVC روزانه هم مشکلی نیست.

  97. سلام
    من ۲۴ سال سن دارم ۹ ساله که پرورش اندام کار میکنم.به تازگی متوجه شدم که نرمی دریچه میترال دارم
    دکتر متخصص قلب رفتم گفت خیلی خفیفه و قلبت بزرگ شده ولی مشکلی نیست میتونی به ورزشت ادامه بدی
    اما اکو و نوار قلبما که برای یه متخصص دیگه میل کردم نظر ایشون این بود که ورزشا بذارم کنار
    نظر شما چیه؟
    من غواصیم میرم آیا مشکلی داره؟
    متشکرم

    • سلام
      در سایت توضیح دادم.
      ورزش هواز ی با شدت معمولی ( غیر حرفه ای ولی متناسب با سن ) و حتی باشدت کمتر ورزش های قدرتی اصلا منعی ندارند.
      غواصی با شدت متوسط بلامانع است.

  98. با سلام
    ممنون از سایت خوبتون
    من مسائل مادرزادی قلب داشتم و چندین بار جراحی شده ام
    ۱۱سال پیش توسط دکتر یوسف نیا و شکیب گیلانی در بیمارستان دی جراخی شدم هر دو دریچه ترمیم شد ولی عفونت کرد و در کمتر از یک هفته مجبور شدند قلب را دوباره باز کنند و این بار دریچه ی میترال تعویض شد … من الان ۶ ماه یک بار تحت نظر دکتر شکیبی هستم و وارفارین هم مصرف می کنم
    حقیقتا همیشه دنبال این بودم که بدونم از لحاظ طول عمر و وضعیت زندگی چه تفاوتی بین کسانی که تعویض دریچه شده اند یا به خاطر مشکلات مختلف قلبی چندین بار در عمر خود جراحی شده اند با دیگر افراد عادی وجود داره؟ آیا کاملا می تونه یک عمر طبیعی باشه یا در درصد بیشتر افراد این طول عمر کمتر خواهد بود؟ یا اینکه آیا امکان داره یک دریچه تا پایان عمر دوام پیدا بکنه؟ یا حتما حداقل نیاز به یک بار جراحی هست؟
    در کل چخ توصیه هایی به فردی چون من که ۴ بار جراحی قلب شده دارید؟ هم از لحاظ خوراک هم سبک و محل زندگی و …
    ممنون می شم اگر اطلاعات کاملی در اختیارم بگذارید و ممنون می شم اگر پاسخ را به ایمیل بنده ارسال کنید

    ممنون بابت زمانی که صرف می گذارید و خدمات انسانیتون

    • سلام
      متاسفانه مشغله ام زیاد است و زمان محدودی برای جواب به سئوالات دارم ، تعداد سئوالات هم خیلی زیاد است. به هر حال عذر تاخیر
      راستش تعیین پیش اکهی بیماران عمل شده بطور کلی مشکل بوده و وابسته به بیمار و علت زمینه ای است.
      دریچه مصنوعی هم ممکن برای سالیان طولانی (مثلا بیش از ۲۵ -۳۰ سال ) کار کند.دریچه های مصنوعی جدید هنوز مدت مصرف مشخصی نداشته و در صورت مصرف مرتب وارفارین برای طولانی مدت کارایی دارند.

  99. سلام
    من قصد ازدواج با دختری دارم که مشکل تنگی میترال داره.
    میخاستم بدونم که ایا مشکلی در رابطه با بچه دار شدن و یا انتقال این بیماری به فرزندان هست؟
    مورد دیگر اینکه آیا درمانی برای این بیماری هست که طرف کاملا سلامتیش رو بدست بیاره؟
    اینطور که من از خانوادشون شنیدم میگن بیماری ایشون از استرس هست و دکترهاشون گفتن که شاید بعد از ازدواج خوب شن؟
    و اگر مورد دیگری هم هست لطفا راهنمایی کنید.

    • سلام
      تنگی میترال با توجه به شدت و علت، پیش آگهی متفاوتی دارد.
      معمولا ارثی نیست.
      درمان دارویی رفع کننده دائمی ندارد و فقط جهت کنترل علائم و کاهش پیشرفت استفاده می شود.
      استرس نقشی در ایجاد تنگی میترال ندارد اما موجب تشدید علائم بیمار میشود.

  100. باسلام وتشکر ازارائه مطالب خوب ومفید شما
    پسر ۱۳ ساله ام حدود ۵سال است که دچار mvp شده وهرازچندگاهی ازدرد شدید ذرقفسه سینه رنج میبرد واین درد تادو یاسه روز ادامه دارد وبتدریج خوب میشود. باتوجه به مراجعه به پزشک متخصص وانجام اکوکاردیوگرافی وگرفتن نوار قلب ومعاینات لازم واعلام پزشک مبنی بربی خطر بودن بیماری؛ولیکن پس ازمطالعه مطالب ارائه شده درسایت خوب شما ؛ نگران تبدیل شدن آن به MR هستم . خواهشمندم راهنمائی بفرمائید.

    • سلام
      نه نگران نباشید.
      بعد ۳-۵ سال اکو را تکرار کنید.
      احتمال پیشرفت به نارسایی کم و ناچیز است.

  101. سلام خدمت آقای دکتر و تبریک سال نو
    من چند وقت پیش اکو خودمو براتون ارسال کردم که نشون میداد افتادگی دریچه و نارسایی خفیف بطن چپ و گشادی آئورت دارم که
    EF=45%
    AO=38
    بود اما الان بعد ۶ ماه استفاده از پروپرانولول ۲۰ و آسپرین امروز دوباره برای چک کردن وضعیتم رفتم دکتر اکو گرفت جوابش این شد
    EF=50%
    AO=31 ya 34
    میخواستم ببینم چنین چیزی امکان داره؟
    نظرتون چیه کلا؟

    و اینکه دکتر دارو رو عوض کرد و فقط متورال ۵۰ رو داده و گفت نصف صبح نصف شب بخورم
    به نظرتون همینکارو بکنم؟
    دیگه پروپرانولول و آسپرین رو نخورم؟
    میترسم دوباره مثله قبل بشم
    نظر شما چیه؟
    اگه میشه به همه سوال ها جواب بدید
    خیلی خیلی ممنون

    • سلام
      بله کنترل بیماری ممکنه.
      اسپرین لازم نیست.
      متوپرولول هم با پروپرانولول هم خانواده بوده بجز برخی تفاوت های جزئی، اثرات یکسان دارند.
      نگران نباشید.

  102. من مردی ۲۷ سالته هستم برای تپش قلبم به دکتر قلب مراجعه کردم و ایشان اکو کردند و پرولاپس و MR خفیف تشخیص دادند هر چند که تست ورزش انجام دادم و هیچ مشکلی نداشتم حال نیز مشکل دیگری بجز تبش قلب ندارم

    آیا اکو کاملا دقیق است و احتمال اینکه mr من صحیح نباشد چقدر است؟

    آیا راهی برای درمان کامل mr وجود دارد ؟

    آیا عمل تصحیحی دریچه میترال چقدر موفق و مطمین است ؟

    • سلام
      بعید است اشتباه شود. مگر کمی بیش از مقدار گزارش شود.
      فقط درمان دارویی کافی است.
      نیازی به فکر کردن به جراحی و ترمیم نیست.

  103. سلام من ۲۹ساله و دچار سندرم اهلر دانلس هستم. MVP دارم و چند روزی هست دچار طپش قلب زیادی هستم ضربانم تا۱۳۵هم بالا میره و نسبتا زیاد پی وی سی و دراپ بیت هم می زنه. بنا به دلایلی نمی تونم پروپانولول بخورم نظر شما چیه؟ (به من دیلتیازیم دادن که کافی نبود)

    • سلام
      بتابلوکر ها ارجهتر هستند. ولی در کل آریتمی شما خطرناک نیست

  104. سلام و خسته نباشید بنده دچار افتادگی میترال هستم و ۱۵ سال پرورش اندام کار میکنم به صورت حرفه ای و از هورمون ها و مکملها استفاده میکنم.ایا با توجه به این قضیه که رژیمهای سنگین برای مسابقات میگیرم و روزی چند تن وزنه جابه جا میکنم ضرری نداره؟

    • سلام
      ورزش های سنگین ان هم از نوع قدرتی ( نه هوازی ) مناسب نیستند

  105. باسلام و تشکر از اظلاعاتتون
    من خودم مشکلی ندارم خدا رو شکر، اما نامزدم دچار پرولاپس هست. الان ۲۴ سالشه و تقریبا از ۱۶ سالگی متوجه مشکلش شده بودن. حدود ۵ سال بود که سیگار می کشید، خوشبختانه الان دو ماهی هست که نمی کشه.
    قبلا به صورت حرفه ای ورزش می کرد ( تو تیم والیبال بود و دارای مدال در دو میدانی ) حدود ۱٫۵ سال پیش دکتر ازش خواسته بوده که در این حد به خودش فشار نیاره. تو این مدت در هفته ۲-۳ بار با دوستان به صورت تفریحی فئتبال بازی می کرد. البته باید بگم که بروبانول می خورد. و در روز حدود۲-۳ ساعت پیاده روی داره. تا اینکه عید امسال درد احساس کرد و به اورژانس بیمارستان چمران برده شد. بعد از اکو دکتر گفت دور قلبش لایه ای ویزوسی وجود داره . الان دیگه اون فوتبال رو هم نمی ره. داروهایی که می خوره هم متوپرولول و آلاپرازولام هست به علاوه همون دکتر قرص کلشیسین هم داده، تا اونجا که می دونم این دارو مال نقرس هستش. می خواستم ببینم این دارو رو چرا داده؟ علاوه بر این نامزدم در همین حد به من اطلاع داده ولی من نگرانم، می خوام ببینم با این اوصاف بیماری ایشون چقدر خطرناکه ، در چه حد ممکنه پیش بره، برای جلوگیری از پیشرفتش چه کار باید کرد، داروهای تجویز شده مناسب هست یا نه، و در آخر وظیفه ی من چی هست یعنی من چه طور باید با این موضوع برخورد کنم؟
    خیلی ممنون می شم اگه کمکم کنید
    اگر هم در این مورد متخصص خوبی می شناسید ممنون می شم معرفی کنید.
    وقت خوش …

    • سلام
      کلشی سین در پریکاردیت قلب کاربرد دارد.
      پرولاپس میترال هم بیماری مهمی نیست.
      نگران نباشید.
      قطع سیگار تاکید می شود.

  106. باسلام
    من ۲۳ سال سن دارم در پی فوت ناگهانی خواهرم پزشکان توصیه کردن همه فرزندان چکاب بشن.تشخیص پزشکان این بود که همه ی ما درصدی از نارسایی قلبی مادرزادی رو داریم اما نه به شکل هاد توصیه پزشکان مراجعه سالیانه ومصرف قرص متورال بوده است.من سه ماهه که ازدواج کردم قبل از ازدواج با دفتر مرجع تقلیدم صحبت کردم گفتند شما حق ندارید قبل از ازدواج این موضوع رو به همسرتون بگید من هم خودسرانه مصرف دارو رو قطع کردم.حالم خیلی خوبه مشکلی ندارم فقط میخواستم بدونم قطع دارو باعث تشدید بیماریم میشه یانه؟
    درضمن مشکلم اینه که بطن چپ ضخیمه
    لطفا راهنماییم کنید.

    • سلام
      نگران نباشید.
      اگر بر اساس اطلاعات اکو دارو شروع شده شاید بهتر باشد ادامه دهید.

  107. سلام
    واقعا توضیحاتتون کلیدی و زیباست.
    من ۲۷ سالمه و پرولاپس میترال دارم( تقریبا ۳ سال) ظاهرا مشکلی با پرولاپس ندارم گاهی زیاد و گاهی علائم کم
    زندگی همراه با استرس و فعالیت بسیار
    الان حدود یک ماه که از قول دکتر قلب و عمومی pvc می زنم
    ناگهانی شروع شد و بعضی وقتا زیاد، کم و حتی ۲ الی ۳ روز اصلا pvc نزد.
    ۲تا متخصص دیدم که یکیشون داروی کنترل زربان داد و یکیشون گفت چیزی نیست جوانی( یادم نبود بگم پرولاپس هم دارم)
    اما پس از مطالعه دریافتم که pvc در نبود بیماری های زمینه ای(پرولاپس و …) اهمیت ندارد
    اما من دارم
    از دید شما باز هم به دکتر مراجعه کنم یا این عارضه pvc مدارا کنم؟
    تشکر فراوان از شما (خدا خیرتون بده انشالله)

    • سلام
      اگر PVC ها اذیت می کنه و احساس تپش قلب دارید بله دارو لازم است ولی اگر محدوده و علائم نداره کمی بی توجه باشید.

  108. سلام من ۳۱ سالمه و مدتهای طولانی از درد در ناحیه قلب و تپش قلب رنج میبردم
    که بعد از اکو متوجه شدم پروپلاس دریچه میترال دارم
    دارویی که به من تجویز شد نورتریپتیلین و پروپرانول است و گفتند همیشه مصرف کنم و از گریه و فشارهای عصبی جدا خودداری کنم . اصلا نمیتونم حتی یه پیاده روی ساده بکنم به محض راه رفتن ضربان قلبم بالا میره و تنگی نفس پیدا میکنم و سرفه میکنم. میخواستم ببینم طبیعیه یا نباید پیاده روی یا ورزش بکنم ممنونم

    • سلام
      ورزش و فعالیت بلامانع است

  109. با عرض سلام
    بهروز هستم
    دکتر عزیز چند روز پیش وقتی فرزند پسر چهار و نیم ساله ام را بدلیل عارضه گوارشی و تب به کلینیک نزدیک محلمان بردم ایشان پس از اتمام ویزیت طی دادن نامه و معرفی به پزشک متخصص قلب و عروق اطفال از من خواستند تا در اسرع وقت به ایشان مراجعه کنم
    پس از مراجعه و معاینه کامل کودکم توسط پزشک متخصص قلب و عروق از بیماری دریچه قلب فرزندم مطلع شدم و با پاسخی مبنی بر اینکه فرزندتان محدودیتی ندارد و بگزارید کارهای عادی و تغذیه طبیعی داشته باشد و تجویز داروی پرانول ۱۰ و مصرف دوبار در روز و درخواست معاینه مجدد پس از یکماه را داد
    البته فرزندم مدتی بود که پس از فعالیت های شدید اظهار خستگی مینمود و عموما در مدت شش ماه اخیر دارای ضربان قلب بالایی بوده حال که بحمد الله از مشکلش باخبر شدم خدارا شکر گزارم
    در برگه اکو گرافی اینها قید شده
    SEVER MVP+MILD TO MODERATE MR+MILD TR CPC 16 HG
    ~ EPSS
    VFS 40%
    EF 70%
    ~ CO
    البته پزشک محترم مرا در مورد کیفیت زندگی فرزندم تا حدودی آگاه کرد و اگر شما هم توضیحاتی تکمیلی بفرمایید متشکر میشم

    • سلام
      لطفا مطالب پرولاپس میترال و نارسایی میترال را مطالعه بفرمائید.
      مطالب کامل است

  110. با سلام . آیا زن مبتلا به پرولاپس می تواند زایمان طبیعی داشته باشد و فشار ناشی از آن برایش مضر نیست؟ یا بهتر است سزارین کند؟

    • سلام
      زایمان طبیعی بهتر است و منعی ندارد.

  111. سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من پرولاپس میترال دارم و قلبم پی وی سی هم می زنه
    از دید شما نیاز به درمان و پیگیری دارم؟
    از چه قرصی برای درمان استفاده کنم
    الائمم کم بوده اما الان دائما پی وی سی می زنه
    ولی تپش زیادی ندارم
    آیا اینکه پی وی سی می زنم یعنی بیماریم پیشرفت کرده؟
    ممنونم

    • سلام
      نه PVC‌دلیل تشدید بیماری نیست.
      بتا بلوکر ها مناسب هستند. با پزشک خود مشورت کنید.

  112. باسلام
    من ۴۶ سال سن دارم از سال ۸۳ دردی در قفسه سینه داشتم وبا گرفتن اکو مشخص شد که افتادگی دریچه میترال از بدو تولد دارم.دیروز ۱۲ خردادمجددا” به متخصص قلب مراجعه کردم پس ازگرفتن مجدد اکو پزشک اعلام کردند که خطری وجود ندارد وباتوجه به اینکه چربی خون (۳۳۰)هم دارم قرصهای جم فیبروزیل ، کلردیازپوکساید وپروپرانول۲۰ تجویز نمود.واما بنده ورزشکار ودر رشته وزنه برداری جانبازان (پرس سینه) که رشته ای بسیار سنگین و به نوعی به قلب فشار می آید فعال هستم حال ۲ سئوال دارم لطفا” بفرمائید خوردن این قرصها ضرر ندارد و ادامه ورزش مذکور بصلاح هست یا خیر ؟ با نهایت تشکر

    • سلام
      داروها ضرر ندارد.
      اگر نارسایی همزمان دریچه ندارید، ورزش ها ضرر ندارد.

  113. سلام، تو یه چک آپ سالانه پزشک عمومی ، دکتر بم گفت صدای کلیک میشنوه و باید اکو شم.
    اکو شدم، متخصص قلب گفت افتادگی میترال دارم و هیچ چیز مهمی نیست و باید روزی دوبار ایندرال۱۰ میلی بخورم و هر دو سال اکو بشم.
    خیلی میترسم آقای دکتر.. ۲۵ سالمه و هیچ ناراحتی و علامتی ندارم.. نتیجه اکو :
    EF 60-65 % NL
    LV: Normal size and function
    MV: Prolaptic , No significant regurg. MR +1
    TV: Prolaptic , No TR 0

    آقای دکتر مشکم چیه؟ چرا باید هر دو سال اکو شم؟ واقعا نگرانم
    ممنون

    • دستورات پزشک رو اجرا کنین، ایشالا هیچ چیزی نمیشه.
      ۹۰% مردم یکی از ۴ دریچه ی قلبشون نارسایی Leakage خفیف داره.
      نارسایی خیلی خفیف دریچه میترال دارین که به قول آقای دکتر تابان بهترین کار بی توجهی به آن است.
      من نارسایی شدید داشتم با این حال سیر پیشرفت کند بود و طی دو سال فقط ۲% از EF کم شد به ۵۰% رسید (بطن فقط ۱ میلی متر انبساط)
      با اینکه ۲۰ ساله هستم، ۴ هفته پیش با روحیه فراوان عمل تعمیر دریچه شدم و اصلا هم اذیت نشدم خدا رو شکر.
      شما Mild MR دارین که اصلا اهمیتی نداره و آقای دکتر تابان هم احتمالا بهتون میگن.
      شاد باشید و اصلا به فکر مشکل به این کوچیکی نباشید.

    • نگران نباشید.
      فعلا مشکل خاصی ندارید.
      اکوهای سریال هر سه تل ۵ سال برای پیگیری است .

  114. سلام
    با تشکر از مطالب شما که با خواندنش حالم واقعا بهتر شد .
    دختری۳۰ ساله هستم
    سه ماه پیش جراحی زیبایی بینی انجام دادم که راحت و بدون اذیت بود تا قبل از آن نه تپش داشتم نه فشار خون نه هیچ بیماری.۳ هفته پس از عمل آنفولانزا گرفتم و فشار خونم ۱۵ روی ۸ یا ۱۴ روی ۸ میشد .بعد از ۱۰ روز تپش قلب هم اضافه شد..یک ماهی است که با اکو متوجه شدم پرولاپس خفیف دارم .الان پروپرانول روزی ۳ تا ۱۰ میخورم . فشارم ۱۲ روی ۸ یا ۱۱ روی ۸ است.اما تپش ها به شدت ادامه دارد .گاهی ۲۴ ساعت قطع میشود که خوشحالم میکند اما دوباره ازسر میگیرد .
    هر ۸ ساعت ۱ عدد پروپرانول ۱۰ مصرف میکنم
    پزشک فوق تخصص قلب گفتند خیلی خفیف است و نیازبه درمان نیست فقط باید به دور از استرس باشم تا تپشها قطع شود.نیازیبه آنتی بیوتیک قبل از داندانپزشکی و جراحی هم نیست .سالی یک بار برای اکو و چک بروم.
    کلا ادم حساس و پر استرسی هستم و کمی از این بیماری وحشت داشتم(قبل از تشخیص پرولاپس مشکوک به بیماری پنیک هم بودم و ترس ازمرگ داشتم وقتی حالم بد میشد)
    الان کمی با آن کنار آمده ام اما هنوز فکرم را تمام روز درگیر و زندگی شخصی ام را تحت تاثیر گذاشته است.
    ۱)میخواستم بدانم ایا مصرف پروپرانول تا آخر عمر ادامه باید داشته باشد ؟ و اگر بله آیا دز آن به مرور و با گذشت زمان بیشتر میشود ؟ممکن است پس از یک دوره کوتاه تپشها و علائم (لرزش داخل قفسه سینه و بدنم از داخل-درد قفسه سینه و پشت-اضطراب -اسهال-بی خوابی-تنگی نفس و احساس خفگی-افسردگی-خواب آلودگی-گرفتگی گردن گاهی )متوقف شود و نیازی به قرص پروپرانول نباشد ؟
    ۲)عوارض پروپرانول چیست ؟
    ۳)من شبها تنها ۴ الی ۶ ساعت میخوابم و در روز اصلا خوابم نمیبرد . زولپیدم۵میخوردم که عوارضش بیشتر آزارم میداد و به مرور قطع کردم.آیا وضعیت خوابم بدون دارو درست میشود ؟
    ۴)درد قفسه سینه ام بیشتر ازقبل شده و گاهی تنگی نفس ( حالت خفگی ) حدود یک ساعت یا دو ساعت در روز دارم.تاری دید مثل دود الود بودن محیط گاهی دارم . ممکن است از عوارض پروپرانول باشد یا علائم پرولاپس است؟
    ۵)گاهی ۲ ساعت پس ازمصرف پروپرانول یا پس از خوردن غذا یا سربالایی رفتن یا پله تپشم شروع میشود . آیا قرص مجدد بخورم یا مدارا کنم ؟
    ۶)احتمال پیشرفت آن چقدر است ؟در اکونوشته mvp mild آیا نارسایی دریچه دارم ؟mr?
    7)میتوانم به کوه بروم ؟
    ۸)مصرف الکل خطرناک است ؟( با توجه به پروپرانول ؟)
    ۹)ممکن است تنظیم فشار خونم برای مصرف پروپرانول باشد و باید فشارم را پیگیری کنم؟
    ۱۰)ممکن است دردهایم عصبیباشد و آیا لازم است به روانپزشک مراجعه کنم ؟
    ممنون ببخشید طولانی شد . امیدوارم جواب بدهید. ممنونم

    • سلام
      علائمتان بیشتر عصبی است. استرس را کنترل کنید کلی بهتر می شوید.
      پروپرانولول فقط برای رفع علائم نیاز است . اگر مشکل رفع شد فابل قطع کردن است.
      مصرف الکل قطعا علائمتان را بدتر میکند.
      ورزش بلامانع است.
      احتمال پیشرفت کم است.

  115. و در ادامه شما فرمودید : پرولاپس دریچه میترال بدون نارسایی میترال مشکل مهمی نیست
    .یعنی با نارسایی مشکل است ؟و برای mvp mild چه مشکلاتی دارد ؟
    بسیار بسیار ممنونم

    • نگران نباشید MILD MR هم مهم نیست.

  116. سلام آقای دکتر خواهشن جوابم رو بدهید.من پیش دانشگاهی هستم و به تبع استرس زیادی دارم.چند روزی است که تنگی نفس دارم وقتی میشینم بیشتر میشود و باید نفس عمیق بکشم.در قسمت زیر سینه دارای درد هستم وگاهی قلبم تیر میکشد.چه مشکلی وجود دارد؟
    من به خانواده ام خبر ندادم چون اگر بگویم دیگر نمیگذارند درس بخوانم خواهشن راهنماییم کنید چون نمیتوانم درس بخوانم.

    • سلام
      نگران نباشید احتمالا ناشی از استرس است
      اگر درد ادامه یافت به خانواده اطلاع داده با یک پزشک مشورت کنید

  117. سلام دکتر خسته نباشید
    من ۲۵ سالمه و پروپلاس میترال دارم اکو دادم ولی دکترم گفته چیز مهمی نیست ولی علائم زیادی دارم هر چند روز یکبار احساس خالی شدن قلبمو دارم سالی یکبارم دچار تاکی کاردی شدید می شم البته در خواب به طوری که اول حالت تهوع شدید میگیرم و بعد ضربان قلبم به ۲۰۰ میرسه حدود ۵ دقیقه طول می کشه و بعد نرمال میشه خیلی میترسم این حالات خطرناک نیست؟ دکتر بهم دارویی نداد لازم نیست دارو مصرف کنم ؟لطفا راهنماییم کنید.
    از لطف شما سپاسگزارم

    • سلام
      بنظر می رسد علائم عصبی باشد تا قلبی.
      نگران نباشید

  118. سلام
    خسته نباشید
    ممنون چون به همه ی سوالام جواب دادین
    چندتا سوال دیگه دارم که میپرسم
    ۱ – من نارسایی دریچه میترال دارم میخواستم بپرسم از کجای اکو باید بفهمم که mr یا mvp دارم؟
    یکم اطلاعات درباره ی mr و mvp میخوام چون اصلا اطلاعی ندارم
    ۲ – ef=50% چطوره ؟ کمه؟
    ۳ – آئورت ۳۴ چطوره؟ زیاده؟
    ۴ – الان اکو رو نگاه کردم فکر کنم نوشته بود mvp 80 (اگه اشتباه نکنم)
    چنین چیزی درسته؟ اگه درسته که نظرتون چیه؟
    بعد mvp خطرناکه؟

    خیلی خیلی ممنون

    • سلام تمام اطلاعات راجع به mvp و mr در همین صفحه ی سایت (بالا) ذکر شده، جای تعجب است!

      MVP به تنهایی مشکل محسوب نمیشود!!! بی جهت خودتون رو نگران نکنین!!
      فقط از سیگار و موارد مشابه شدیدا دوری کنید و مواظب باشین اضافه وزن پیدا نکنین تا ایشالا ۱۲۰ سال سلامت باشین!

  119. درود
    مربی بدنسازی هستم (۴۲ ساله) ولی پزشک بارها اخطار داده که فعالیت سنگین بدنی نداشته باشم ولی از اونجا که تامین معاشم از راه این شغله نمیتونم دست بکشم.
    ضمنا گاهی نفسم تنگ میشه و به سرفه های متعدد میوفتم.. تو آخرین اکو نوشته:
    MVP MR+3 due to Chordae Rupture , TVP TR +1, Mod LV systolic dilation, Post Wall: 1.4 cm , EF 45% , HR 109 bpm tachycardia
    دکتر گفت باید۳ ماه دیگه واسه اکو از مری بیام. آقای دکتر توروخدا بگین باید چکار کنم؟ من تمام زندگی و نون خانوادم از راه بدنسازیه.

    • پایین برگه اکو نوشته:
      recommendation: TEE 3 month later for MVR-OP.
      منظور چیست؟

      • سلام
        یعنی سه ماه بعد تکرار اکو مری و تصمیم گیری در مورد جراحی

    • سلام
      راستش با این جواب اکو شما ، بنظر می رسد باید ورزش حرفه ای انجام ندهید.
      بهتر است ضمن آموزش دادن خودتان حرکات سنگین انجام ندهید. به صلاح نیست

  120. سلام
    من ۲سال پیش قلبمو اکو کردن و دکترم گفتن که شلی دریچه دارم و مشکل دیگه ای ندارم.
    علائمی هم که دارم اضطراب و استرس زیاد، فشار خون پایین، تپش قلب زیاد و تنگی نفس هست. ولی تپش قلب و مخصوصا تنگی نفس خیلی اذیتم میکنه. طوری هستش که هرروز این تنگی نفسو دارم و احساس سنگینی در سمت چپ قفسه سینه دارم و احساس میکنم نفس که میکشم شش چپم باز نمیشه.دکتر که قلبمو اکو کرد گفت شلی دریچه خفیف دارم و یه دارویی هم نوشت واسم ولی چون گفت مشکل خاصی نیس من دارو رو مصرف نکردموحالا از شما میخوام که راهنماییم کنین که آیا تنگی نفسی که دارم و بعضی وقلا خیلیم شدیده میتونه خطرناک باشه؟ چه دارویی پیشنهاد میکنین و چیکار باید بکنم؟
    با تشکر

    • سلام
      نه فکر نمی کنم مشکل یباشد
      ولی بهتر است با یک متخصص ریه هم مشورت بکنید.

  121. ببخشید یه سوال دیگم دارم.
    من در همین یکی ۲ماه یه عمل جراحی با بیهوشی قراره داشته باشم بنظر شما با علائمی که گفتم ممکنه مشکلی برام پیش بیاد؟

    • سلام
      نه

  122. سلام..خسته نباشید..
    من یه سری سوال دارم درمورد افتادگی دریچه ی میترال ک واقعا دونستنش واسم مهمه…
    ۱٫مشکلات دریچه ی میترال واقعا باعث مرگ نمیشه؟؟
    ۲٫والیبال شدت درد قفسه ی سینه رو زیادتر نمیکنه؟؟؟
    ۳٫چه غذاهایی برای کاهش درد موثر تر هست؟؟
    ۴٫خطرش واقعا جدی نیست ک خیلی نگران کننده باشه؟؟؟
    ۵٫اگه فرد تنش و استرسم داشته باشه امکانش هست خطرش خیلیییییییییی جدی بشه؟؟؟؟
    اگه میشه لطف کنید بیایند “وبم” جواب بدید..واقعا ممنون میشم ازتون…جا داره بگم ک وب من تفریحیه اگه اومدید تعجب نکنید..ولی لطفااااااااااااااااااا بیایند
    مرسی..منتظرتونم..من واقعا به جوابتون نیاز دارم…

    • سلام
      پاسخ ها:
      ۱- خیر مطمئن باشید.
      ۲- ورزش های معمول بلامانع است حتی اگر درد مختصر قلبی هم بدهد مشکلی نیست.
      ۳- رژیم غذایی کاهنده درد نداریم، تشدید کننده ها را در متن مطلب کفتم.
      ۴- تکراری سئوال ۱
      ۶- وخطر نه ولی علائم بیشتر می شود.

  123. سلام. من سی سالمه . مدتی قبل به شدت تمام دچار حملات پانیک شدم. طی مراجعات مکرر به پزشکان مختلف که معمولا در زمان حملات اتفاق میوفته متوجه پرولاپس دریچه میترالم شدم. آیا ارتباط معناداری بین این دو هست؟؟ و اینکه من در طول هفته فقط یک جلسه ورزش فوتبال انجام میدم که از همون ابتدا به شدت طپش قلب دارم و اگه زیاد فعالیت کنم دچار ضربان و ضعف شدید و تنگی نفس میشم. آیا این وضعیت اثرات حملات پانیکه یا پرولاپس؟ آیا اینگونه فعالیتها برای پرولاپس خطرناکه؟ بابت طولانی شدن سوالم معذرت میخوام.

    • سلام
      ارتباطی بین پانیک پرولاپس دریچه میترال ذکر نشده ولی قطعا پانیک علائم پرولاپس دریچه میترال بیشتر می کند.
      ورزش بلامانع بوده و علائم مختصر مانع ورزش کردن نیست. اگر علائم شدید بود شدت ورزش را کاهش و مدت آن را افزایش دهید.

  124. سلام
    mvp-trival mr?
    tvp-trival TN?
    میشه اینارو بگید ممنون

    • سلام
      پرولاپس میترال با تارسایی خفیف میترال و تری کوسپید.

  125. با سلام و دورد فراوان

    دکتر من نرمی دریچه میترال قلب دارم اما نمیدونم نارسایی هم داره یا خیر تا ۳ ماه پیش قرص پروپرانالول ۱۰ میخوردم اما الان دوباره به دکترم مراجعه کردم با توجه به درد های قلبم که شدید تر شده بود و خستگی بهم قرص موترال ۵۰ دادن میخواستم بپرسم امکان داره نارسایی هم داشته باشم؟

    • سلام
      در اکو مشخص می شه .
      من نمی تونم اینجوری نظر بدهم.!!!!

  126. سلام.من ۲۲ سالمه اکو گرفتم ef60 زده.لطفا بگید که مشکل خاصی هست یا نه؟در ضمن می تونم اهدای خون یا پلاسما کنم؟؟ممنون.

    • سلام
      نرمال است. و بله اهدا خون مشکلی ندارد.

  127. سلام
    مدتی است هنگام خوابیدن دچار درد در قلبم و افزایش ضربان قلب و قطع تنفس می شوم به طوریکه نمی توانم بخوابم و بعد از ان دچار سنگینی سر و خشکی دست و پا میشوم وقتی هم ورزش می کنم یا هیجان زده می شوم این عوارض تشدید می شود با کوچکترین هیجانی یا صدایی ضربان قلبم بالا می رود یا احساس ناتوانی می کنم و انگار چیزی درون دلم فرو می ریزد دکتر ریه گفت نرمی دریجه است ولی نگرانم انگار هر لحظه قلبم به ویژه در خواب می خواهد از حرکت به ایستد دکتر پروپانول تجویز کرده ایا باید اکو هم انجام بدهم باتشکر

    • سلام
      بله به نظر می رسد بررسی ساختمان قلب با اکو مفید خواهد بود هر چند علائم ناشی از سترس نیز می تواند باشد.
      به هر حال حتی اکو قلب نرمال نیز با کاهش استرس و ترس شما از بیماری قلبی ، مفید خواهد بود.

  128. آقای دکتر من۲۲سال سن دارم وبصورت مادرزادی مبتلا به پرولاپس و mr+ هستم,سوالی که ذهنم را مشغول کرده این است که بارها بعد از ذکر این نکته که مبتلا به پرولاپس هستم دکترها ذکر می کنند که مشکل مهمی نیست وپرولاپس در جوانها رایج است!!!!!مگر پرولاپس مشکل مادر زادی نیست؟اگر درجوانها فقط رایج باشد حاکی از این است که در سن های بالاتر این مشکل بر طرف می شود واین مشکل در جوانها اکتسابی هست نه مادرزادی!اگر می شود کمی توضیح دهید

    • نه با افزایش سن حالت پرولاپس می ماند یا گاهی بیشتر می شود. ولی علائم کمتر می شود.

  129. سلام.من برای معافیت سربازی اقدام کردم .فشارخونم بین ۱۴ تا ۱۷ متغیر بود. بعد از اکو هم دکتر گفت افتادگی دریچه میترال داری .روی برگه اکو نوشته :
    mvp+
    mild LVH +
    … 60%
    مفهومشون چیه؟ خطر داره؟ معاف از رزم میشم یا دائم ؟
    ممنون میشم پاسخ بدید

    • اگر پزشک معتمد نظام وظیفه تائید کند معاف از رزم می شوید.

  130. سلام
    پرولاپس میترال با تارسایی خفیف میترال و تری کوسپید. تاچه حد مشکل هست؟
    ۲بار که برای شما مینویسم میام میبینم متن من نیست!

    • سلام
      اگر خفیف است هپچ نگرانی ندارد هر ۲ تا ۳ سال پیگیری کنید و پیشگیری از آندوکاردیت مد نظر باشد.

  131. سلام..خسته نباشید..
    امکان داره فردی بیماری قلبی داشته باشه اما در ضربان قلب صدای اضافی شنیده نشه؟؟؟من گاهی اوقات زیر قلبم یه حالت فشاری وارد میشه خفیفه اما خب در روز ادامه داره…قابل توجه ک تا حالا دوبار قلبم طوری گرفته شده ک حتی نفسم به هیچ وجه بالا نیومد و حتی امکان حرکتم نداشتم.گفنتد فشار عصبیه اما به اون صورت فشار عصبی ندارم…ممکنه مشکلی داشته باشم؟؟ اما بازم میگم تا چندوقت پیش ک رفته بودم ضربان قلبم مشکلی نداشته..راستی یه چیزیم ک جدیدا نگرانم کرده اینه ک سرم گیجه میره و چشمام سیاهی میره
    و جدا از این ها بعضی وقتا واسه چند ثانیه طرف راست سرم خواب میره….مشکلم چیه؟؟شما میدونی؟؟؟خواستم اول از شما بپرسم بعد حضوری برم دکتر….

    بخاطر جواب اون سوال هام ممنونم واقعا نیاز داشتم..خیلی

    • بله. معاینه قلبی دقت خیلی بالایی نداشته و در موارد خفیف در بررسی های تکمیلی مثل اکوکاردیوگرافی یا تست ورزش مشخص می شود.

  132. سلام و خسته نباشید

    دکتر در اکو من مشخص شد که mvp یا همون پرولابس دریچه میترال همراه با mild mr دارم میخواستم ببینم امکان داره معاف شم؟

    • اگر و فقط اگر پزشک معتمد نظام وظیفه وجود نارسایی قابل قبول را تائید کند معاف می شوید.

    • سلام دوست عزیز
      اخیرا برای معافیت دائم بسیار سختگیری میشه، مخصوصا در نارسایی خفیف MR +1 سلیقه ای قضاوت میکنن.
      من MR +3 داشتم (قبل از عمل ترمیم دریچه) و معاف شدم ولی یکی از آشنایان نزدیکم که MR +1 داشت رو معاف نکردن و بهش گفتن “طبق نص صریح نارسایی واضح (Significant) (متوسط تا شدید) معافه و حالت خفیف معاف از رزم!!!!!!”
      بالاخره بستگی به پزشک معتمد نیروی انتظامی داره. ۵۰% احتمال بدین که فقط معاف از رزم شین.
      موفق باشین

  133. سلام و عرض ادب دکتر غلظت خون هم معافی پزشکی داره؟ من پام و دستان خواب میره بعضی اوقات یا همون بی حس میشه ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر.

    • سلام
      خیر

  134. سلام خدمت تمام دوستان
    من ۲۵ سالمه و هنوز ازدواج نکردم حدود ۳الی ۴ سال پیش به خاطر درد شدید قفسه سینه به دکتر مراجعه کرد که پس از گرفتن نوار قلب گفتن که افتادگی دریچه میترال دارید. قرص پرانول را برای من تجویز کردن.
    الان ی ۲ساله که تپش قلب درد سینه و افت فشار همراه با سیاهی چشم با منه در ضمن کم خونی شدید هم دارم در حدی که روزی ۴تا قرص آهن می خورم.
    زمانی که استرس من زیاد میشه خودم متوجه میشم که اکسیژن به بدنم نمیرسه و دستام خشک میشه به صورتی که باید کمکم دستامو باز کنن اگر کسی نباشه دستام میشکنه. درد های استخوانی هم همیشه با منه.
    ناحیه میانه شکمم من هم در مواقعه که خیلی استرس دارم درد مداومی داره.
    من مدت ها ورزش حرفه ای انجام دادم از جمله تکواندو و راگبی.
    خیلی نگرانم می خوام بدونم من نیاز به عمل دارم یا نه.
    این جواب خیلی روی زندگی آینده من تاثیر میذاره
    پیشایش از راهنمای شما صمیمانه متشکرم

    • سلام
      نه نیازی به جراحی قلب نیست.
      استرس را کنترل کنید

  135. سلام و عرض ادب

    اقای دکتر من پرولابس دریچه میترال دارم با توجه به اینکه شما گفته بودید که پرولابس بدون نارسایی معاف از رزم میشه یه سوال داشتم خدمتتون من تنگی نفس همراه با درد شدید قفسه سینه و قلب دارم که واقعا ازارم میده میخاستم ببینم تبصره یا چیزی هست که کسی پرولابس داره اما تنگی نفس و درد شدید قلب همراه هست معاف دائم کنند؟ من واقعا توانایی رفتن به سربازی رو ندارم خیلی ممنون میشم منو راهنمایی کنید.

    • سلام
      نه تبصره ندارد.

  136. با سلام دختر نوزادی دارم که دچار تنگی خفیف ریوی است فشار قلب او ۲۷ بوده به هر کسی که می پرستید به این مادر کمک کنید این بیماری خطرناکه چه عوارضی داره این بچه میتونه ازدواج کنه بچه دار بشه یعنی می تونه یه زندگی عادی داشته باشه ؟باتشکر و سپاس فراوان

    • سلام
      نگران نباشید. انشاالله مشکل به مرور زمان کمتر می شود. فعلا مشکلی نیست و پیگیری کنید.
      اگر شدید تر شد اغلب با بالون به روش بسته بدون جراحی قابل باز کردن است

  137. آقای دکتر آیا برای ترمیم دریچه ی گشاد شده و دارای mr4+ فقط جراحی باز صورت می گیرد؟راهی برای ترمیم دریچه بدون جراحی باز در زمینه ی جراحی های قلب مرسوم نشده؟آیا جراحی والوولوپلاستی و آنولوپلاستی که بصورت بسته است فقط برای دریجه ی تنگ شده بکار میرود؟

    • In the United States, invasive open heart surgeries are giving their seat to minimal-incesion heart surgery.
      Robotic valve repair is what you asked for, but it is not institutionalized as a safe procedure yet.
      don’t worry. just go through the Open Valvoplasty Repair, the risk of mortality is below 1%

  138. سلام دختری ۱۸ ساله هستم چند روزیه که قلبم درد می کنه پشت قفسه ی سینه ام هم همینطور و موقع بلند شدن یا خم شدن وتکیه دادن بیشتر هم میشه- ضربان قلبم رو احساس میکنم و به سمت قلبم هم نمیتونم بخوابم چون خیلی درد می کنه . راستی نزدیک کنکورم هم هست . آیا باید به دکتر مراجعه کنم؟؟؟؟

    • سلام
      بیشتر به نظر درد عصبی است تا قلبی.
      اگر ادامه داشت ویزیت قلبی برای اطمینان بیشتر پیشنهاد می شود.

  139. آقای دکتر با عرض سلام.بنده مبتلا به mvp و mr+ هستم اما هیچ نشانه ای از تپش قلب یا درد قفسه سینه ندارم اما حدود ۶ ماه است ضربان قلبم با آریتمی PVC همراه هست مخصوصا بعد از خوردن قضا و زمانی که معده ام پر است ,دکترم ذکر کرد دارویی لازم نیست با توجه به اینکه بطور میانگین هر ۱۰ دقیقه یک PVC دارم خواستم بدانم درمان PVC فقط برای بر طرف شدن آزار بیمار است و خطری جز آزار ندارد؟! اگر PVC موجب پیشرفت سریعتر MR می شود حتما دارو مصرف کنم زیرا به خودی خود PVCها برایم بی اهمیت است فقط از اینکه موجب تسریع در پیشرفت MRمی شود می ترسم.لطفا جوابم را بدهید.

    • سلام
      نه اگر علاءم ازارنده نیست درمان دارویی اجباری نیست.
      نگران نباشید

  140. سلام
    خسته نباشید
    من ۲۰ سالمه و حدودا ۴ سال و خوردی هست که علاوه بر تپش قلب و درد و تیر کشیدن گاه و بیگاه قلبم،گاهی موقع بلند شدن و ایستادن دچار سر گیجه میشم.مواقع پر استرس مثلا فصل امتحانات این حالت تشدید میشه!آیا مسئله ی جدی و نگران کننده ای هست؟

    • سلام
      نه نگران نباشید.

  141. سلام

    ببخشید من تو دوران سربازی به خاطر در قفسه سینه دکتر رفتم و دکتر گفت میتونی معافی بگیری به خاطر افتادگی دریچه میترال….تو برگه ای که به هم داد نوشته بود ۶۰ درصد…کار خیلی خیلی پر استرسی دارم….میتونه برام مشکل ساز باشه………متشکر

    • سلام
      اگر پرولاپس میترال بدون نارسایی است نگران نباشید.

  142. سلام، من ۲۹ سال دارم، حدود دو ، سه سال قبل با اضطراب و استرس شدید زندگی می کردم الان استرس هام خیلی کمتر شده اما… حدود پنج ماهی هست که تنگی نفس دارم همراه تپش قلب گاهی سردرد شدید…احساس سنگینی در قفسه سینه ، خستگی زود رس، خواب آلودگی، افسردکی… الان به تجویز دکتر عمومی فلوکستین ۲۰ و پروپرانول ۱۰ می خورم ، کمی تاثیر داشته ولی همچنان همان حالت ها را دارم… می خوام بدونم راهی هست از دست این تنگی نفس راحت بشم… دیگه خسته شدم، احتیاجی هست به متخصص قلب مراجعه کنم؟
    باتشکر

    • اگر با کنترل اضطراب و استرس علائم بهبود نداشت و تنگی نفس ادامه داشت بله بهتر است با یک متخصص قلب مشورت کنید.

  143. با سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر
    مادرم ۴۵ ساله چند وقتیه حس درد در مبهم در قفسه سینه و نوار قلبشان مقداری نا منظم بوده و بعد از اکو Mild mvp و Mild mr تشخیص داده شد دکترشان تست ورزش داده ولی مادرئ پا درد هم دارد و دکترشان اسکن را توصیه کرده اند.
    به نظر شما کدام را انجام دهد؟
    ایا قلبشان مشکل حادی دارد؟اریتمی یا…
    ممنون از سایت خوبتون

    • سلام
      تست ورزش و اسکن هر دو برای بررسی عروق قلبی کاربرد دارند. تست ورزش نیاز به همکاری و دویدن بیمار و اسکن هسته ای قلب با با تزریق دارو انجام می شود.
      در مورد آریتمی باید نوار قلب بیمار دیده شود ؟

  144. سلام.خسته نباشید
    من ۱۹سالمه حدود یک هفته هست که احساس سنگینیه قلب و تنگی نفس میکنم و نمیتونم به سمت قلبم بخوابم.باید به دکتر مراجعه کنم؟ممنون از راهنمایتون.یه خواهشی دارم امکانه اینکه به ایمیلم سر بزنمو ندارم.اگه براتون مقدوره جوابتونو به شمارم smsکنید.تشکر

    • اگر علائم ادامه دارد بهتر است با یک متخصص قلب مشورت کنید.

  145. سلام.خسته نباشید
    من ۱۹سالمه حدود یک هفته هست که احساس سنگینیه قلب و تنگی نفس میکنم و نمیتونم به سمت قلبم بخوابم.باید به دکتر مراجعه کنم؟ممنون از راهنمایتون.یه خواهشی دارم امکانه اینکه به ایمیلم سر بزنمو ندارم.اگه براتون مقدوره جوابتونو به شمارم smsکنید.تشکر ۰۹۳۰۹۵۱۵۴۳۶

    • با سلام و خسته نبباشید . من چند روز پیش رفتم دکتر . گفتند که مشکوک به بیمارب نرمی دریچه میترال هستم . مخواستم ببینم ضعف و خستگی من بخاطر این بیماریه . من به طوری ضعف و خستگی دارم که مثلا ۲۰۰ تا ۳۰۰ متر راه که میرم احساس سنگینی می کنم . خستگی . ضعف و حال راه رفتن دیگه نداررم . می خواستم کمکم کنید ممنونم

  146. با سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر
    آیا فعالیت های بدنی زیاد ونسبتا سنگین برای بیماری پرولاپس میترال مضر میباشد؟
    باتشکر.

    • سلام
      نه مگر موجب تشدید علائم شود یا همراه نارسایی متوسط یا شدید میترال باشد

  147. آقای دکتر این جمله در توضیحات بالای صفحه نوشته شده که برای من ابهام دارد:
    بیماران مبتلا به MR ممکن است سال ها بدون علامت باشند. متوسط فاصله از زمان تشخیص تا شروع علایم ۱۵ سال است.
    جسارت است اما زمان تشخیص که نمی تواند درست باشد چون ممکن است فردی چندین سال مبتلا به mr بوده و بعد از چند سال به بیماری پی برده پس فکر می کنم جمله ی درست از زمان بوجود آمدن باشد نه تشخیص.حال سوال من این است بطور متوسط ۱۵ سال پس از یوجود آمدن mvp علائم شروع می شود یا ۱۵ سال پس از بوجود آمدن mr+ یا ۱۵ سال پس از بوجود آمدن +mr4 ؟

    • اگر معاینه قلبی دقیق صورت گیرد بیماری قبل بروز علائم توسط پزشک داده می شود.

  148. با سلام و خسته نباشید
    دکتر سوالی داشتم اول باید بگم سن من ۳۶ سالمه بنده تا الان نه مشکل قلبی داشتم و نه سابقه خانوادگی اما در خانواده ما تپش قلب هست تپش از۹۵تا ۱۲۰ البته سال پیش در قفسه سینم احساس درد کردم رفتم دکتر نوار قلب گفت مشکلی نیست ۲سال پیش هم تست ورزش دادم گرفتگی نداشتم اما دیروز یه اتفاقی برام افتاد من کارم بازاریابی و پر از استرس دیروز توی یه قنادی بودم داشتم در مورد جنسم توضیح میدادم که یه دفعه احساس گرفتگی توی قلبم سمت چپم شدم و بعدش یه حالت ریزش توی قلبم نفسم تند تند شد و سر گیجه گرفتم به مغازه دار حتی گفتم حالم بده بعد نشتم روی صندلی ونبض گرفتم دیدم چقدر شدیده آخه من پانیک دارم وترسیدم شاید سکته هست در اون لحظه لبم احساس وز وز داشتم حتی توی دستام البته چند لحظه نشستم خوب شدم البته بگم همه این حالت ۲۰ثانیه طول نکشید ولی دکتر جان هی احساس ریزش قلب دارم حالت قلقلک میمونه وقتی اون لحظه فشارمو میگرم روی۱۲ولی تپش روی۱۰۵ هست دکتر جان آیا نیاز هست برم دکتر قلب آیا اون حالت سکته قلبی بوده البته من توی اون حالت درد قفسهسینه نداشتم یا دست درد فقط عرض یه لحظه احساس گرفتگی کردم دکتر میشه راهنماییم کنی البته اینم بگم خیلی وقت پیش به من یه دکتر گفت یه ضربان اضافی ددارم من پراپرانول ۱۰ مصرف میکنم ولی منظم نه وغلظت خونم هم ۱۸ است وچربی خون ندارم ولی اسید اوریک دارم قند هم ندارم کلا رعایت خوردنمو دارم چیز چرب یا فسد فود نمیخورم اهل سیگار ومشروب اصلا نیستم وبدم میاد البته یه کم کلیه من کم کاره و کم آبی در بدنم هست ببخشید زیاد توضیح دادم با تشکر فراوان

    • سلام
      نه علائم سکته قلبی نیست. نگران نباشید ولی در صورت تکرار علائم با پزشکتان مشورت کنید

  149. سلام . ایا تپش قلب از هر نوع میتواند باعث احساس لرزش در زانوها هنگام ایستادن باشه؟ یا احساس نفس تنگی شدید در خواب که گاهی با استرس از خواب بپره ادم ؟ من استرس شدید دارم و گاهی با تپش قلب احساس سبکی در بدنم میکنم و لرزش در دست و عدم تمرکز شدید دارم . تو بچگی هم چندبار نفسم تقریبا کامل بند اومد که خودبخود رفع شد . پدرم هم در اثر سکته قلبی فوت شد . احتمال مشکل قلبی در من هست ؟

    • سلام
      علائم شما بیشتر اضطرابی بنظر می رسد تا قلبی.
      با یک متخصص قلب مشورت کنید.
      ریسک وقایع قلبی علاوه بر سابقه خانوادگی به سن و جنس و سایر عوامل خطر بستگی داشته و نیاز به معاینه و شرح حال و شاید بررسی های دیگر مثل اکو وتست ورزش و … دارد.

  150. با سلام من مادر زهرا هستم در اکوی جدید سوراخهای قلبش بسته شده و ps را عدد ۱۵گفتند دکتر ش میگویند این تنگی خفیف احتمالا با رشد کودک بطور مکانیکی خود بخود بسته میشود ایا این گفته پزشک درسته و سوراخ ها بعدا باز نمی شوند بسیار سپاسگذارم از اینکه یکبار دیگر پاسخ این مادر را بدهید

    • سلام
      بله نگران نباشید.

  151. سلام . ایا تپش قلب از هر نوع میتواند باعث احساس لرزش در زانوها هنگام ایستادن باشه؟ یا احساس نفس تنگی شدید در خواب که گاهی با استرس از خواب بپره ادم ؟ من استرس شدید دارم و گاهی با تپش قلب احساس سبکی در بدنم میکنم و لرزش در دست و عدم تمرکز شدید دارم . تو بچگی هم چندبار نفسم تقریبا کامل بند اومد که خودبخود رفع شد . پدرم هم در اثر سکته قلبی فوت شد . احتمال مشکل قلبی در من هست ؟
    ایا داغ شدن گهگاهی گوشها یا احساس نبض شدید زیر قفسه سینه و اطراف معده ارتباطی داره با هم ؟ مرسی

    • سلام
      نه علائم شما بیشتر اضطرابی است نه قلبی
      داغ شدن گهگاهی گوشها یا احساس نبض شدید زیر قفسه سینه و اطراف معده بیشتر ناشی لز لضطراب است تا مشکل قلبی

  152. سلام
    آقای دکتر بعد از آنژیوپلاستی بایستی تا آخر عمر از آسپرین, پلاویکس و … استفاده کرد؟خواهش میکنم جواب بدبد.ممنون.

    • سلام
      آسپرین بهتر است مادام العمر مصرف شود ولی بر اساس نوع استنت ( دارویی یا معمولی ) مدت مصرف اجباری پلاویکس حداقل یک تا ۱۲ ماه خواهد بود

  153. باسلام اقای دکتر من دردی در قفسه سینه داشتم به دکتر مراجعه کردم فرمودند دریچه های قلبت شل هستش و و قتی به سمت راست میچرخم درد بیشتری در قفسه سینه ایجاد میشود میخواستم بپرسم بیماری من خطرناک است

    • سلام
      نه نگران نباشید.

  154. سلام وخسته نباشید
    نامزد من ۲۰ سالشه و هفته قبل عمل تعویش دریچه میترال و آیورت (اسم ها رو دقیق نمیدونم فقط میدونم که این دریچه ها عمل کردن )
    ۱- آیا امکان برگشت بیماری وجود دارد ؟
    ۲- آیا برای بارداری و زناشویی محدودیتی وجود دارد؟
    ۳- در کل کمی راهنمایی فرمایین چه نکاتی را در زندگی رعایت کنیم

    ممنون میشم اگه به سوال هایم جواب بدین

    • - آیا امکان برگشت بیماری وجود دارد ؟
      بسته به علت اولیه متفاوت است. نوع عمل جراحی دریچه ( ترمیم یا تعویض با دریچه فلزی یا دریچه بیولوژیک ) هم مسئله دوم است.
      ۲- آیا برای بارداری و زناشویی محدودیتی وجود دارد؟
      اگر دریچه فلزی است برای حاملگی تدابیر خاصی لازم است.

  155. سلام
    آقای دکتر لطفا جواب منو بدید من خیلی از مرگ میترسم
    من حدود ۸ ماه پیش به علت سبکی سر و افت فشار حالت تهوع و تنگی نفس به دکترای زیادی مراجعه کردم که در آخر معلوم شد پانیک دارم الان ۸ ماهه من به تجویز دکتر روانپزشک روزانه ۳ عدد سیتالوپرام ۲۰ و شب نصف آلپرازولام میخورم هنوز استرس و ترس شدید دارم متاسفانه موقع ترس و یا حتی موقع آرامش احساس میکنم که قلبم نمیزنه و الان غش میکنم یا میمیرم که به شدت این حالت منو میترسونه و باعث کرختی دست و پام میشه من بیشتر مواقع فشارم پایین میخواستم ببینم سیتالوپرام برای من که قلبم رو بعضی وقتا حس نمیکنم فکر میکنم مردم ایرادی نداره؟
    جدیدا دکتر برای افسردگی من داروی نورتریپتلین ۲۰ تجویز کرده به علاوه سیتالوپرام و آلپرازولام میخواستم بدونم من که قلبم pvc و pac میزنه خوردن نورتریپتلین برام بی ضرره؟
    مرسی

    • سلام
      نورتریپتیلین و سیتالوپام مشکل یا ضرر ندارند.

  156. سلام من کتایونم و ۱۷ سالمه.به خاطر استرس شدیدی که برای درس خوندن داشتم از سال دوم دبیرستان دچار شلی دریچه ی میترال شدم.راستش دکترم میگه شلی دریچه ی میترال!نمیدونم منظورش همون افتادگی یا پرولاپسه یا نه.من حالتم طوریه که وقتی رو کتاب خم میشم بعدش چنان سوزش و درد شدیدی احساس میکنم که خیلی اذیتم میکنه.گاهی اوقات پشت کمرم قسمتی که قلب قرار داره خیلی خیلی داغ میشه.جوری که واقعا دوست دارم بین برف ها دراز بکشم.همیشه وقتی از پله های مدرسه بالا پایین میرم حتی با کند ترین حرکات به شدت اذیت میشم.اونقدر بد نفس کم میارم که یه گوشه میشینم تا نفس تازه کنم.میدونم هیچ خطری نداره و دکترم هم بهم گفته.ولی همیشه دکترم میگه این درست نیست که من اینهمه درد برای این بیماری خفیف دارم.و همیشه رنگم مثل گچه.دکترم گفته بهتره برم برای آزمایش گرفتگی رگ های قلب!راستش من کلا آدم ریلکسی هستم و نمیترسم!فقط میخوام بدونم ممکنه واقعا رگ قلبم گرفته باشه؟و اینکه میتونم موقعی که احساس میکنم از شدت تنگی نفس میخوام بمیرم اسپری استفاده کنم؟ئکترم میگه برو دکتر اعصاب!ولی باور کنین من واقعا از این چیزا نمیترسم!که اعصابم خراب باشه و از ترس این علایمو داشته باشم.میشه لطفا جوابمو بدین خواهش میکنم!ببخشید که پر حرفی کردم.

    • سلام
      نگران نباش . اضطراب تان را کنترل کنید علائم کمتر می شود.
      مراجعه به پزشک اعصاب و روان شاید کمک کننده باشد و خیلی بی مورد نیست.

  157. سلام من یه بار سوال کردم جواب ندادید میشه خواهش کنم جواب بدید.من تپش قلب دارم.سینه سمت چپم و دست چپم و پشتم درد میکنه.تنگی نفس هم دارم میخوام بدونم ایا این دردا به خاطره قلبم هست که سمت چپ بدنم این مشکلا رو داره.من دریچه میترال قلبم هم شل است.

    • سلام
      پرولاپس میترال درد سینه می دهد اما دلایل دیگری نیز برای درد سینه مطرح است.
      در صورت اطمینان متخصص قلب در مورد نبود علت قلب ، بهتر است از نظر ارتوپدی هم معاینه شوید.

  158. سلام قبلا پیام دادم فرمودید برم روانپزشک رفتم ممنون خیلی تاثیر زیادی روم داشت ولی روحیه نه تپش قلبم ولی امسال نرمال ضربانم حالت استراحت ۱۲۰ شده تو نوارم دکتر عمومی تاکیکاردی سینوسی تشخیص دادن وتاکید کردن متخصص قلب برم وامسال اکوم فرق داره با پارسال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ mr+هم بهش اضافه شده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟پارسال دگتر میگفتن هر پنج سال بیا اکو باز امسال ک اکوم بدتر شده وضعیتم دکترم پرانول ۴۰ دادن وطوری وانمود میکنن ک اینگار توهم زدم بهم میگن نرمالی از اعصابه باز دکتر دیگه میگن افتادگی دریچه با نارسایی خفیف الان من چ کار کنم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    هر چند سال برم اکو ؟یا ب حرف این دکتر همه چی آرومه غصه ها خوابیدن؟؟!!
    پس چرا میگن تا انقلاب مهدی باید پرانول مصرف کنم؟؟؟؟
    بی توجه باشم یا با توجه؟؟؟
    ب کدوم ساز دکترا برقصم؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    لطفا منو شیفهم کنید یه عمر دعا تون میکنم ممنون

    • پرولاپس میترال با یا بدون نارسایی خفیف یک وضعیت غیر مهم قلبی است که فقط در صورت علامتدار بودن نیاز به درمان دارویی دارد.
      پیگیری بیماری جدا از توجه بی مورد و خود بیمار انگاری است.
      مشکلات عصبی علائم را تشدید و نیاز به درمان را می افزاید و میزان عدم پاسخ مناسب به درمان در افراد عصبی و استرسی بیشتر است.
      خلاصه : بی خیال باش. مثل یک فرد سالم برای زندگی دانشگاه و کار و ازدواج و بچه دار شدن برنامه ریزی کن . و البته فعلا هر ۲-۳ سال یکبار هم وضعیت قلب را چک کن.
      در ضمن هیچ وقت به ساز کسی نرقص!

  159. سلام آقای دکتر خسته نباشید
    ۳۹ساله هستم(استرس وفشارهای زیادی در زندگی دارم) واز ۸سال پیش بعضی اوقات با طپش شدید قلب از خواب بیدار میشوم احساس سنگینی زیادی در قفسه سینه میکنم ودست چپم بی حس میشودودچار نفس تنگی میشوم همچنین گاهی روزها دچار خستگی زیادی میشوم البته از۱۶سال پیش نفس تنگی دارم وپزشکان علت آنرا عصبی میدانند اما تاکنون هیچ دارویی برایم مفید نبوده آیا احتمال MPVوMRوجود دارد؟برای نفس تنگیم که جدیدآ شدیدتر وطولانی تر شده چه کار باید بکنم؟

    • سلام. بیشتر علل اضطرابی عصبی مطرح است تا MPVوMR .
      در صورت ادامه علائم مشاوره با یک پزشک اطمینان بخش خواهد بود.

  160. سلام
    جناب آقای دکتر بنده ۳ سال پیش به متخصص قلب مراجعه کردم و گفتند که افتادگی دریچه میترال دارین و دیروز پس از این همه مدت مجدداً به پزشک متخصص مراجعه کردم که پس از اکو و نوار قلب ایشان گفتند که افتادگی دریچه میترال دارین و نارسایی قلبی هم دارین.
    خواستم بدونم که راه درمانی واقعاً داره یا خیر در ضمن من متولد ۱۳۶۶ هستم و ۱ فرزند پسر هم دارم که ۲ سالشه آیا لازم هست که اون رو هم بایت آزمایش نزد پزشک ببرم یا خیر.تشکر

    • سلام
      پرولاپس قلب با یا بدون نارسایی میترال خفیف ، در صورت نداشتن علائم ،نیاز به درمان نداشته و البته درمان بهبود دهنده نیز ندارد و فقط پیگیری دوره ای کافی است . ودر صورت علامتدار بودن درمان دارویی برای علائم پیشنهاد میشود.
      در موارد همراه با نارسایی متوسط یا شدید ، درمان دارویی ( و در برخی موارد شدید درمان جراحی ) برای خود بیماری لازم است.
      موارد ارثی و خانوادگی بیماری نیز وجود دارد و بهتر است اعضای درجه یک خانواده بررسی شوند.

  161. آقای دکتر خیلی از بروز آندوکاردیت در خودم ترس دارم به صورتی که تا کوچکترین سرما خوردگی یا تب در خودم حس میکنم فکر می کنم دچار اندوکاردیت شده ام؟لطفا برایم بگویید این بیماری در چند درصد افراد مبتلا به نارسایی میترال رخ میدهد؟آیا فراوانی در افراد با نارسایی خفیف هم زیاد است؟لازم به ذکر است هیچگونه مشکلی هم در دندان خود ندارم

    • سلام
      اندوکاردیت کلا عفونت نادری است و علت بحث زیاد، شدت عفونت بالا و نیاز به درمان طولانی است.
      لازم نیست تا این حد از آندوکاردیت بترسید. فقط در موارد تب های طول کشیده بیش از ۳-۴ روز و عدم پاسخ عفونت بعد ۳-۴ روز درمان لازم است بررسی شوید. اغلب بیماران دریچه ای در طول عمر خود هیچگاه آندوکاردیت را تجربه نمبکنند.

  162. با سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر من از شما یک مشاوره میخوام و خواهش میکنم کمکم کنید
    من دختری ۲۵ ساله و مجرد هستم و از دردهایی که احساس میکنم مربوط به قلبم هست میترسم
    دو ماه پیش به علت درد قفسه سینه و تپش قلب به دکتر مراجعه کردم واکو شدم که مشخص شد پرولاپس خیلی خفیف دارم برام قرص ونلافکسین تجویز شد که چون داروی اعصاب بود مصرف نکردم و خوب هم شدم الان چند روزی که احساس درد شدید در ناحیه زیر بغل.بالای قلب و در نزدیکی قفسه سینه دارم و در بعضی وقات دست چپم یه شدت درد میکنه انگار که تمام اعصابش رو دارن میکشن و در بعضی موارد هم دارای تپش قلب هستم و البته روزه هم میگیرم
    میخواستم بدونم مشکل من چیز مهمی هست یا نه؟ با تشکر

    • سلام
      نه نگران قلب خود نبوده و فقط استرس را کنترل کنید.

  163. سلام:
    من حدود ۱۰ ساله که قلبم درد می کنه ۲-۳ مدل درد مختلفه گاهی انگار داره سوراخ میشه گاهی تیر میکشه…..۲-۳ سالم هست که با کمترین فعالیتی به نفس نفس میفتم مثلا وفتی ۳-۴ تا پله میرم یا تند راه میرم حتی نمی تونم بدوم چون احساس می کنم خیلی سنگینم در حالی که ۶۱ کیلو با قد ۱۷۰ هستم و کسی رو میشناسم که بالای ۱۰۰ کیلوئه ولی راحت می دوئه!!!دیروز به دکتر قلب مراجعه کردم و ایشان اصلا جدی نگرفتند و با خنده گفتند با ۲۲ سال سن واسه بیماری قلبی خیلی بچه ای حتی فشار خونمم نگرفتن فقط گفتن یه صدای اضافی از قلبم می شنون که برام اکو نوشتن.می خواستم نظر شمارو بدونم؟چون فکر می کنم ایشون اصلا علائم منو جدی نگرفتن.
    ممنون میشم جوابمو بدین چون این تنگی نفس دیگه امونمو بریده همیشه تو جمع دوستام اخرین نفرم!!!!

    • سلام
      علائم شما خیلی قلبی به نظر نمی رسد. ولی انجام اکو کمک زیادی در بررسی علل احتمالی قلب دارد . حداقل اگر نرمال هم باشد خیال شما راحت شده و اضطراب تان کمتر می شود.

  164. سلام
    من پرولاپس دریچه میترال دارم ولی دکتر گفت که مشکلی نداره و فقط وقتی عصبانی میشم تپش قلب شدید ، درد قفسه سینه و تنگی نفس میگیرم و … و در حالت عادی هم ضربان قلبم بالاست (حدود ۹۰) . اما اخیرا بعضی وقت ها بی حال میشم و ضربان قلبم هم به حدود ۶۵ می رسه و در حالت سجده هم احساس سنگینی در قفسه سینه دارم. می خواستم ببینم از چیه و طبیعیه یا نه و دیگه اینکه آیا این مشکل می تونه برای بارداری مشکل ساز بشه یا نه؟
    با تشکر

    • سلام
      نه ، بارداری بلامانع است و پرولاپس میترال معمولا مشکل ساز نخواهد بود.

  165. درود بر شما آقای دکتر
    من افتادگی دریچه میترال دارم. (ظاهرا خفیف)
    ولی تست تیلتم مثبت شد. ( سنکوپ کردم) و تجربه یک بار غش کردن (سنکوپ کردن ) در طول زندگی را داشته ام.
    ۲۵ سالمه (لیسانس دارم)

    ۱٫ آیا از سربازی معاف میشم؟؟؟
    ۲٫آیا تحصیلات در این معافیت تاثیر گزاره؟؟؟
    سپاس

    • سلام
      بدلیل تداخل با وظیفه همکاران کمسیون پزشکی از پاسخ دهی سئوالات معافیت معذورم

  166. با سلام
    من هم mvp دارم یه عالمه سوال داشتم که با خوندن سوالو جواباتون جوابمو گرفتم خواستم تشکر کنم واینکه بدونم کوهنوردیم که مشکلی ایجاد نمیکنه؟

    • سلام
      در پرولاپس میترال بدون نارسایی یات نارسایی خفیف ، ورزش های هوازی با شدت متوسط بلامانع است

  167. سلام من این بیماری را داشته ام چند روزی میشه که علاعمم شدید شده و درد به پشت شانه و دست چپم زده است و تنگی نفس دارم و قرص هم اروم نمیکند ایا مشکلی در قلبم پیش امده؟

    • سلام
      بعید است مشکلات مربوط به پرولاپس میترال باشد.
      در صورت تداوم علائم ، ویزیت و احتمالا بررسی سلیر علل لازم است.

  168. سلام و عرض ادب و با ارزوی قبولی طاعات و عبادات شما دکتر گرامی

    اقای دکتر من سه ماه پیش اکو انجام دادنم دکتر گفت شلی دریچه میترال دارم الان ۱ هفته است درد شدید قلب و قفسه سینه دارم به از عصبانییتم این درد شروع شد میخواستم ببینم ایا ممکته پرولابس من بدتر شده باشه؟ ایا نیاز به اکو جدید هست؟ با تشکر من ۱۹ ساله هستم

    • سلام
      نه نگران نباشید و فقط استرس و عصبانیت را کنترل کنید.

  169. با عرض سلام خسته نباشید
    مادر من ۴ماهه که عمل تعویض دریچه ی میترال انجام دادن و دریچه ی فلزی گذاشتن قبل از عملشون ۵ بار به قله ی سبلان صعود کردن آیا بازم میتونن به ارتفاع زیاد صعود کنن یا خیر؟

    • سلام
      با توجه به مصرف وارفارین و رقت خون باید از احتمال هر نوع تروما و ضربه بعلت امکان بروز خونریزی های شدید و غیر قابل کنترل خودداری شود.

  170. سلام جوانی هستم مدتی است که من احساس درد در ناحیه مفصل زانو ومچ پا دارم وهمچنین گرفتگی ودرد درچپ قفسه سینه .برای قلبم به دکتر رفتم نوار قلب دادم ونرمال بود.وقتی به دکترعمومی علایم رو گفتم گفتن میتونن نشون دهنده رماتیسم قلبی هم باشن وکسانی که مبتلا میشن تورم و درد مفاصل دارن.اقای دکتر با این که نوارم نرمال بود ولی ممکنه حرف اون دکتر عمومی درست باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟ولازمه اکو بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟/نوار قلب این بیماری رو نشون نمیده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/تووووووووووووووووووووووووورو خدااااااااااااااااااااااااا جواب بدین نگرانم کردن

    • سلام
      روماتیسم قلبی در نوار قلب مشخص نشده و در موارد زودرس یا خفیف فقط در اکو مشخص می شود و ممکن است معاینه نرمال باشد.

  171. با عرض ادب و درود خدمت استاد محترم
    در ابتدا از اظلاع رسانی و پرسش و پاسخی که برای راحتی و اطمینان خاطر هم نوعانتون رو در سایت دارید کمال تشکر زا به نوبۀ خود از شما دارم .
    مشکل من که باعث شد سوالمو مطرح کنم افتادگی دریچه میترال یا همون ( پرولاپسه) . اطلاع داشتن من از این بیماری بر میگرده به موقعی که ۱۲-۱۳ سال سن داشتم که در حال حاظر ۲۵ ساله هستم.تا یه این سن خدا رو شکر مشکل خاصی نداشتم تا این که به نظر خودم فکر میکنم چند وقت پیش مقداری استرس همراه با پیاده روی شدید برام پیش اومد دردهای قفسه سینه و تیر کشیدن قلبم شروع شدن. این دردها به خصوص در وسط استخوان جناغ سینه و بالای قلب سمت چپم رخ میده که بعضی مواقع باعث سست شدن دستان سمت چپم نیز می شوند.!
    لازم به ذکره که مشکل تنفسی ندارم !!! و همون دردهای قفسه سینه که میشه گفت نسبتا شدیده رو دارم طوری که این درد ۲ الی ۳ ماهه به سراغم اومده!!!!! به دکتر هم که مراجعه کردم گفتن : افتادگی واضح بدون نارسایی دارم
    و برای دردم هم چند تا دارو تجویز کردن که من استفاده نکردم!!
    من ورزش رزمی تکواندو و همچنین بدن سازی رو در سطح حرفه ای انجام میدم!!!
    چند تا سوال داشتم از محضز شما !!!
    ۱- آیا این بیماری منعی را در این ورزش ها برام ایجاد میکنه ؟؟؟(طوری که این چند وقته احساس میکنم در طول ورزش درد بیشتر میشه !) (شنا که هم انجام میدم درد را بیشتر میکنه)!!
    ۲- به نظر شما این دردها خطری برام داره با توصیفاتی که خدمتتون عرض کردم!؟؟
    ۳-قرص های تجویز شده پزشک رو استفاده کنم؟ منظورم اینه که آیا این دردها مقطعی هستن که با خوردن این قزص ها از بین برن یا اینکه دیگه از چند ماه پیش که درد قفسه سینه به سراغم اومده دیگه تا آخر عمر همرام خواهد بود و قرص ها به صورت عادت برام بشن؟؟
    پیشاپیش از شما کمال تشکر رو دارم

    • - آیا این بیماری منعی را در این ورزش ها برام ایجاد میکنه ؟ نه ورزش های هوازی با شدت متوسط مفید هستند ولی ورزش های قدرتی مثل کشتی و بدن سازی آن هم در حد حرفه ای خیلی مناسب نیست.

      ۲- به نظر شما این دردها خطری برام داره با توصیفاتی که خدمتتون عرض کردم!؟ درد های تیز و آتیپیک قفسه سینه مربوط به پرولاپس میترال میتواند باشد و علارغم گاهی شدید بودن ، مهم نبوده و خطرناک نیز نمی باشد ولی تشدید درد با ورزش های هوازی مربوط به پرولاپس میترال نبوده و اگر واقعا رخ میدهد، باید حتما بررسی و تست ورزش شوید.

      ۳-قرص های تجویز شده پزشک رو استفاده کنم؟ منظورم اینه که آیا این دردها مقطعی هستن که با خوردن این قزص ها از بین برن یا اینکه دیگه از چند ماه پیش که درد قفسه سینه به سراغم اومده دیگه تا آخر عمر همرام خواهد بود و قرص ها به صورت عادت برام بشن؟ در صورت وجود علائم و عدم تحمل آن درمان دارویی موجب کاهش درد بدون ایجاد عوارض مهم می شود. دارو صرفا علائم را کاهش داده و در پرولاپس میترال بدون نارسایی میترال ربطی به سیر بیماری ندارد.

  172. سلام
    در متن مطلب و دیدگتهها کامل توضیح دادم. مطلب دیگری ندارم.

  173. سلام
    اگر مشکل قلبی ندارید شاید علائم مربوط به حملات پانیک باشد.
    با یک روانپزشک مشورت کنید.

    • با درود و زحمت مجدد
      از اینکه با این همه مشغلۀ کاری به این سرعت پاسخگوی بیمارانی همچون من هستید و خیالشون رو از دغدغه های فکری پیش آمده آسوده خاطر میکنید کمال تشکر رو دارم و دور رادور دستانتون رو میبوسم.
      دکتر Taban عزیز این جمله رو مربوط به دیدگاه من دادید ؟
      ***اگر مشکل قلبی ندارید شاید علائم مربوط به حملات پانیک باشد.
      با یک روانپزشک مشورت کنید.***

      و اینکه این ۲-۳ ماه اخیر این دردها به طورت درد در بالای سینه ( و نه به طورت تیر کشیدن ) شدت گرفته ، دلیلش به نظرتون چی میتونه باشه در صورتی که قبلا چنین دردی نداشتم و یا اگرم بود به صورت تیر کشیدن و مقطعی و چند روزه بود !؟؟
      هزاران بار تشکر

      • سلام
        دردهای عضلانی اسکلتی هم می تواند علت درد باشد. سابقه ضربه یا فعالیت زیاد و تشدید درد با لمس موضعی یا حرکت اندام برای تشخیص کمک کننده است.

  174. سلام اقای دکتر، طاعات و عباداتون قبول درگاه حق.
    چندمین باره که پیام میدم ولی جواب ندادین!!! :( به تازگی اکو دادم و نتیجه پرولاپس میترال دارم بدون mr و EF:68 بود.
    تا چه مدت به نارسایی تبدیل میشه؟
    چرا در خانوم ها رایج تره؟ اِمکان اینکه خود به خود خوب بشه هست؟
    به مرور زمان دریچه های دیگه رو هم درگیر میکنه؟
    من گاهی اوقات واقعا دردام شدید میشه، مخصوصا موقع عادت ماهیانه آیا این دردا باعث پیشرفت پرولاپس میشه؟
    پایین بودنه پلاکتای خون تاثیر گذار هست روش؟
    من گاه پشت کمرم میگیره، بالای کمرم نزدیک به قلبم ایا مربوط به این میشه؟
    تو رو به این ماه عزیز جوابمو بدین، خواهشمندم.

    • به تازگی اکو دادم و نتیجه پرولاپس میترال دارم بدون mr و EF:68 بود.
      تا چه مدت به نارسایی تبدیل میشه؟
      نمی شه دقیق پیش بینی کرد. ممکن است هیچ پیشرفتی رخ ندهد یا در طی سالیان طولانی ( ۱۰- ۲۰ سال ) به نارسایی پیشرفت کند
      اکوهای سریال هر سه تا پنج سال برای تععین سیر کمک کننده است.

      چرا در خانوم ها رایج تره؟
      چون اختلالات بافت همبند شایع تر است.
      اِمکان اینکه خود به خود خوب بشه هست؟
      خوب شدن و رفع کامل نادر است هر چند ممکنه در موارد بسیار خفیف دیده شود. ولی ممکنه ثابت بماند و پیشرفت نکند.

      به مرور زمان دریچه های دیگه رو هم درگیر میکنه؟
      نه دریچه های دیگر را درگیر نمی کند

      من گاهی اوقات واقعا دردام شدید میشه، مخصوصا موقع عادت ماهیانه آیا این دردا باعث پیشرفت پرولاپس میشه؟
      نه . جزئی از علائم بیماری است.

      پایین بودنه پلاکتای خون تاثیر گذار هست روش؟
      نه ربطی ندارد

      من گاه پشت کمرم میگیره، بالای کمرم نزدیک به قلبم ایا مربوط به این میشه؟
      نه

  175. با عرض سلام و تشکر از مطالب ارزنده
    مدتی بود که با تنگی نفس شبانه از خواب بیدار می شدم و یک هفته پیش به صورت کاملا ناگهانی دچار احساس تیر کشیدن شدید در ناحیه زیر جناغ سینه شدم و بدنبال آن تپش شدید قلب و تنگی نفس و بی حس شدن دستان.
    میخواستم بدانم که علت چه می تواند باشد؟
    با تشکر

    • سلام
      بهتر است جهت معاینه قلب و ریه و تهیه نوار قلب مراجعه پزشک داشته باشید. نیاز به تکمیل شرح حال و بررسی و معاینه دارید.

  176. با سلام و خسته نباشید
    همسر من ۲۲ سالشه و حدودا ۴ سالگی به خاطر بیماری مادر زادی درچه میترال قلبشو تعویض کرده از نوع فلزی
    خآیا توانایی باردار شدن رو داره؟
    و اینکه دوباره نیاز به تعویض دریچه هست؟ عمر دریچه فلزی چقدره؟ مرسی اگه جواب بدید مرسی از زحماتتون سپاسگذارم

    • سلام
      بله با تمهیدات خاص می توانند تحت نظر پزشک قلب و رنان حامله شوند.
      شاید در آینده نیاز به تعویض مجدد داشته باشند ولی شما نگران نبوده و فقط مصرف وارفارین منظم داشته باشند تا دریچه عارضه دار نشود.

  177. سلام و خسته نباشید
    تمام مطالب مفیدی که قرار دادید و همچنین سؤالها و جوابهای اونارو خوندم
    جا داره ازتون تشکر کنم و مرسی از اینکه اینقدر عالی جواب میدید
    منم ۲۵ سالمه و تقریبا دو سال که به مشکل قلبی پی بردم هم اکو شدم و هم اسکن
    دردهای خیلی خیلی شدیدی دارم جوری که نفسم برا چند ثانیه قطع میشه و تا مدتی همراه درد جوریکه میترسم نفس بکشم .درد هم به صورت دورانی از جناق سینه تا پشت بازوی چپم احساس میشه.پدرم هم گرفتگی عروق داره و خانواده پدرم همگی بیماری قلبی دارن و عمل باز شدن.
    جواب اکو به این صورت :
    +mr
    +tr
    60%=ef
    جواب اسکن:
    no distinct reversible perfusion defect was noted throughout myocardium. there is not significant stress
    induced L.V. dilatation
    IMP: scan is negative for hemodynamically significant C.A.D
    میشه لطفا شماهم نظر خودتون رو در رابطه با نتایج جواب های بالا در اولین فرصت بدید.
    سپاسگذارم

    • سلام
      علائم شما با یافته های اکو و اسکن قلبی توجیه نمی شود .
      علل غیر قلبی درد سینه مثل علل اسکلتی عضلانی یا درد های عصبی مد نطر باشد

  178. سلام مجدد
    فراموش کردم بگم هفته گذشته در حین انجام اسکن و تزریق هایی که بهم میشد حالم خیلی خیلی بد شد و برا چند لحظه احساس کردم دارم میمیرم جوریکه الان بعد از گذشت چند روز هنوز بدنم سنگین میشه و با اینکه آدم فوق العاده پرتحرکی هستم ولی مدام خوابم میاد میشه بگید دلیل این حالت ها چی میتونه باشه ؟
    ازتون خواهش میکنم خیلی زود جواب بدید
    مرسی از لطفتتون و درود

  179. سلام آقای دکتر
    اوقاتتان به خیر و شادکامی. ممنون که وقت می گذارید و سوالات مطرح شده را پاسخ می دهید. اغلب دوستان دچار عارضه خوش خیم پرولاپس دریچه میترال هستند ولی نگرانند و حتی اطمینانی که پزشکان متخصص می دهند از بابت عدم نیاز به نگرانی افاقه نمی کند و من هم کاملا درکشان می کنم. چون من نیز گرفتار همین مسئله هستم، ۴۰ ساله ام، مجردم، کارم در یک محیط فرهنگی است،​ویراستارم. اساساً مضطربم، دچار حمله های پانیک هم می شدم که با دریافت داروی سیتالوپرام زیر نظر روان پزشک خیلی بهتر شدم. مرتب به صورت هفته ای به مشاور مراجعه می کنم و این مراجعه هفتگی به صورت یک عادت همیشگی درآمده است . حدودا ۵ سال است که با یک مشاور به طور هفتگی جلسه دارم و بسیار هم راضیم از جلسات مشاوره ام. اما این اضطراب لعنتی دست از سرم بر نمی دارد. تقریباً چند ماهی است که دچار دردهای مبهم شبیه به حالت گرفتگی و گاه تیرکشنده و گذرا در ناحیه قلب و گاه پشت و دست چپم شدم. پیشتر طپش هم داشتم و با مراجعه به متخصص قلب با دستگاه هولتر چک شدم، نوار و اکو نیز انجام شده است. فقط تشخیص پرولاپس داده اند و اینکه اضطراب دارم و باید اضطرابم رو سریع رفع کتم. گفته اند در صورت نیاز می تونم پروپرانول بخورم، نه به طور مرتب و پیاده روی یا شنا یا یوگا انجام دهم. البته من سه روز در هفته هر جلسه یک ساعت ورزش پیلاتس انجام می دهم که یک ورزشی شبیه یوگا است. بیشتر یک ورزش استاتیک است و کششی و مقاومتی است. حین ورزش مشکلی ندارم. متاسفانه دچار مرگ هراسی شده ام. به خصوص هنگام شب که می خوابم و همین فکر، علائمم را تشدید کرده است. واقعا فکر نکردن به قلبی که گاه تیر می کشد خیلی سخت است. به نظر شما دارو رو مرتب بخورم؟ به اضطرابم هم کمک می کند؟ این مرگ هراسی را چه کنم؟

    • سلام
      نگران نباشید . پرولاپس میترال خوشخیم است و پروپرانولول به میزان نیاز ۱۰- ۲۰ میلی گرم معمولا برای کاهش علائم پرولاپس و نیز کاهش علائم اضطراب کافی است.

  180. باسلام خدمت پزشک محترم
    دختری ۲۲ساله هستم و حدودا ۱۰ سال هست که با مراجعه به پزشک متوجه پرولاپس شدم اون موقع که حدودا ۱۲ سالم بود برام پروپرانول تجویز کردن یه مدت خوردم ولی بعدش قطع کردم چون احساس کردم بهترشدم حدودا ۴ سال بعد دوباره دردهای قفسه سینم بیشتر شد هم قفسه سینه هم از پشت کمرم و هم خود قلبم که باز با مراجعه بعدی به پزشک قرصهای ضد استرس+پروپرانول خوردم و بعد از مصرف کوتاهی دوباره قطع کردم الان هم دوباره همون طور شده احساس میکنم دردم شدت گرفته تیرهای بسیاری در ناحیه قلبم میکشه البته مقطعی هست اما در طول روز تکرار میشیه با شدت عصبانیت بدتر و بدتر و همچنین از پشت قلبم (کمرم)به شدت میسوزه و تیر میکشه
    دوباره مراجعه کردم بهم پروپرانول با ب ۱ و دیازپام دادن اما انگار نتیجه ای نداشت در ضمن ورزش هم میکنم رزمی کارهستم آیا ورزشمو کناربزارم ؟
    حال میخواستم بپرسم آیا وضعیتم بدتر شده و مشکلم حادتر شده ؟

  181. سلام دکتر من ۲۴ سالمه اکو دادم دچار افتادگی دریچه میترال هستم قلبم گاهی pvc میزنه بعضی مواقع ضربان قلبم به ۱۳۰ میرسه میخواستم بدونم از کجا بفهمم دچار نارسایی هم هستم یا نه ؟؟ ef: 60

    • سلام
      وجود یا فقدان نارسایی همزمان دریچه در اکو مشخص می شود. از پزشکتان بپرسید.

  182. باسلام وخسته نباشید میبخشید من یکی از خواستگارام افتادگی دریچه ی میندرال رو داره ایا ازدواج با این اقا ریسکه چون دکترا چیزی راجب زندگیش نگفتند خیلی میترسم اگه میشه لطفا منو راهنمایی کنید ممنون میشم.

    • سلام
      در صورت عدم همراهی با نارسایی شدید یا متوسط ، مشکل مهمی نیست. در صورت تفاهم در سایر موارد ، ازدواج بلامانع است.

  183. با عرض سلام
    دختری هستم ۳۳ ساله
    حدود یک هفته است که احساس خستگی زیاد و سنگینی در ناحیه سر و قفسه سینه می نمایم
    احساس می کنم رگی در سمت چپ قلبم گهگاهی اذیتم می کند
    در هنگامی که به شکم می خوابم و یا خم می شوم درد زیاد می شود مثلا زمانی که در حال نماز خواندن به سجده می روم فشار زیادی روی سمت چپ قفسه سینه ام می باشد
    خانواه ام علت را باد کولر و پنکه می دانند ولی خودم فکر می کنم که وضعم وخیم تر از این حرفهاست
    لطفا مرا راهنمایی بفرمایید
    پیشاپیش سپاشگزارم

    • سلام
      با شرح حال فوق ، به نظر نمی رسد مشکل مهمی باشد.
      ولی در صورت تداوم علائم جهت معاینه به یک پزشک مراجعه کنید.

  184. linda
    میخوام بدونم چن درصد از افراد مشکل قلبی دارن که این مشکل تا حدودی با پیس میکر یا همان باتری رفع میشود؟اگر ممکن است جواب را برایم ایمیل کنید.
    با تشکر

    سلام
    کدام مشکل ؟
    چرا پیس میکر ؟

  185. با سلام
    با تشکر از وقتی که برای پاسخ به سوالات می گذارید چندین سال است که وقتی قراراست کارسنگینی انجام دهم وبه عبارتی زوربزنیم حالت تهوع بهم دست می دهد که این درموقع دویدن هم مشاهده شده وبابستی استراحت کنم که دراین حال حتما بایستی یکی بادم بزند وتمام بدنم عرق می کند ولی درحالت عادی وپیاده روی هیچ مشکلی ندارم واکو استرس وتست ورزش واسکن هسته ای رفتم ومشکلی نداشتم وفقط برای کم کردن استرس وکمی تپش قلب میترال استفاده می کنم ضمن اینکه اهل ویافرصت کافی برای ورزش کردن ندارم سنم ۴۰سال است لطفا راهنمائی ام کنید باتشکر

    • سلا
      با توجه به شرح حال درد، مشکل شما قلبی به نظر نمی رسد.
      ورزش راه حل مفیدی برای افزایش قدرت عملکردی قلب می باشد

  186. با سلام
    با تشکر از وقتی که برای پاسخ به سوالات می گذارید چندین سال است که وقتی قراراست کارسنگینی انجام دهم وبه عبارتی زوربزنیم حالت تهوع بهم دست می دهد که این درموقع دویدن هم مشاهده شده وبابستی استراحت کنم که دراین حال حتما بایستی یکی بادم بزند وتمام بدنم عرق می کند ولی درحالت عادی وپیاده روی هیچ مشکلی ندارم واکو استرس وتست ورزش واسکن هسته ای رفتم ومشکلی نداشتم وفقط برای کم کردن استرس وکمی تپش قلب میترال استفاده می کنم ضمن اینکه اهل ویافرصت کافی برای ورزش کردن ندارم لطفا راهنمائی ام کنید باتشکر

  187. باسلام
    من ۳۱ سالمه و مبتلا به عارضه پرولاپس هستم .خواهش می کنم جواب سوالات زیر را بدهید.
    ۱- تغیر درصد EF در مدت ۲ سال از ۶۰% به ۷۷% آیا امکانپذبر است؟
    ۲- آیا امکان بروز خطا از دستگاه اکو یا پزشک است؟
    ۳-اگر این امرامکانپذیر است ،دلیل این بهبودی چیست؟(یا من چه کاری انجام دادم که بهبود نسبی حاصل شده؟!!!!!)

    • سلام
      میزان EF دینامیک بوده و در شرایط مختلف در محدوده نرمال قابل تغییر است و نیز مستقل از پرولاپی است و ربطی به هم ندارند. و تغییر در شما نشانگر بهبود یا بدتر شدن و … نمکی باشد. هر دو مقدار نرمال است.

  188. سلام من قبلا ورزش میکردم اما الان ورزش نمیکنم وبی تحرک وعصبی شدم والان یک مسیر طولانی را که پیاده روی میکنم دچار تپش قلب و درد در قفسه سینه میشم وهم قلبم وویکی از انگشتهای پام درد میگیره اما سریع خوب میشه میتونه مشکلی داشته باشه لطفا راهنماییم کنید. ممنون

  189. سلام.من مبتلا به بیماری پرولاپس دریچه میترال هستم.اکثر اوقات طپش قلب دارم و یا قلبم تیر میکشد و دچار تنگی نفس میشوم.میخواستم بدونم باید داروی خاصی مصرف کنم؟(۱۶ساله هستم)

    • بتابلوکر ها مثل پروپرانولول برای کاهش علائم مفید هستند ولی مصرف آنها در غیاب نارسایی میترال اجباری نیست.

  190. با سلام و تشکر از اطلاعات خوبی را به هموطنان می دهید .
    پدر من ۶۶ سال دارد و حدود ۶ سال پیش قلبش را به دلیل گرفتگی رگ عمل باز کرده تازگی ها درد قفسه سینه داشت اکو رفته گفتن ۲ تا از دریچه هایش گشاد شده میشه راهنمایی کنید که باز هم باید عمل جراحی بشه یا با دارو درمان می شوند با تشکر

    • سلام
      نگران نباشید. نارسایی های خفیف دریچه قلب در بیماران با سابقه جراحی عروق قلبی شایع بوده و با درمان دارویی درمان می شوند.

  191. سلام خسته نباشید
    من دختر ۲۳ ساله ای هستم که دو ماه پیش به دلیل درد قلب و احساس سنگینی قلب به دکتر مراجعه کردم ک متوجه شدم پرولاپس خفیف بدون نارسایی دارم.
    البته خواهرم هم پرولاپس دارد که بعد ۷ سال از اولین اکو انجام داده.دوباره با من اکو دادن و ایشون هم همچنان
    پرولاپسشان خفیف و بدون نارسایی تشخیص داده شد.
    من خیلی نگرانم و همش از اینده میترسم.من ۸ ماه دیگه قصد ازدواج با نامزدم را داشتم که بعد از فهمیدن این بیماری انگیزه ام را برای هر کاری از دست دادم.و خیلی ناراحتم.
    میترسم.
    از شما خواهش میکنم در زمینه این بیماری با شرایط من راهنماییم کنید.ممنون از مطالبتون.

    • سلام
      پرولاپس میترال بدون نارسایی مهم نبوده و منعی برای ازدواج و بارداری و … نیست.

  192. سلام
    آقای دکتر سال ۸۵ به من گفتند Mild MVP داری. اون موقع ریشه آئورت ۱٫۹ بود یه مدت پرانول ۱۰ خوردم بعدا چند تا دکتر فوق تخصص قلب و خود شما. گفتند MVP نداری اشتباه شده چند ماه قبل که اکو شدم ریشه آئورتم شده ۲٫۵ .به نظرتون آئورت گشاد شده. من هر از گاهی تپش دارم و وقتی فکر می کنم PAc میزنم. راهنماییم کنید. یعنی باید دوباره اکو شم. همه چی نرماله. اکو و تشت ورزش . امیدوارم همیشه سالم باشید.

    • سلام
      نه جواب اکو نرمال است و پیگیری لازم نیست

  193. با عرض سلام و خسته نباشید
    خدمت شما پزشک محترم و بزرگوار جناب دکتر محمدرضا تابان
    غرض از مزاحمت این بود که چندسوال ازشمادر مورد بیماریم دارم اما قبل از هرچیز جهت اطلاع و تشخیص بهترشما بزرگوار باید اطلاعاتی درمورد بیماری مادرزادیم خدمتتان عرض کنم، من دختری ۳۵ ساله هستم که به علت بیماری مادرزادی استخوان شکننده با نام علمی (استئوژنز ایمپرفمتا) معلول جسمی-حرکتی هستم (تردد با ویلچر) که فکر میکنم این بیماری ژنتیکی هست و به علت نقص در ژن کلاژن رخ میدهد که ناگفته نماند پدرومادرم نیز پسرعمودخترعمو هستند. از بدو تولد دچار شکستگی های متعدد در تمامی اندامها شده ام دست، پا، ساق پا، استخوانهای ساعد و سختترین آن شکستگی در استخوان لگن و سر استخوان ران! این شکستگی در سن ۲۴ سالگیم رخ داد و بعد از آن قادر به نشستن سر سفره نیستم و باید حتما روی صندلی بنشینم، درضمن از سن ۲ سالگی دچار انحنا در ستون فقرات شده ام که به مرور زمان شدید و شدیدتر شده است و الان به حدی رسیده که دنده ها به سمت راست متمایل شده و دنده سمت چپ کاملا به داخل رفته..
    مدتی است حدود ۸ الی ۹ ماه که دچار تپش قلب شده ام اولین باری که حمله تپش قلب رخ داد نصفه شب از خواب با تنگی نفس شدید پریدم و فشار شدیدی در سر و صورتم احساس میکردم
    بعد از مراجعات بسیار به پزشکان متعدد (متخصص قلب، متخصص ریه، متخصص مغز و اعصاب) فقط داروی پروپرانول تجویز شد، همچنین طی عکسی که از ریه ام گرفتند گفتند به علت کج شدن بیش از حد ستون فقرات و کج شدن دنده ها، ریه سمت چپ دیگر جایی برای تنفس ندارد و بسته شده و فقط یک ریه آن هم ریه سمت راستم فعالیت میکند. همچنین اکوی قلب گرفتند و دکتر گفت بخاطر همان کج شدن دنده ها قلب از جای طبیعی خود کمی تکان خورده به وسط قفسه سینه آمده اما امکان هیچگونه استفاده از وسایل طبی و کرست های طبی برای صاف شدن اندمها نیست چون دچار شکستگی استخوان میشوم.
    الان هم چندین هفته است فشار شدیدی در سرو صورت و گردن و گیجگاهم پیش می آید، همچنین در این حالت نفسم سنگین میشود، تپش قلب میگیرم، احساس میکنم فکم درحال لرزش و قفل شدن است، احساس میکنم سرم درحال ترکیدن از فشار زیاد است ولیکن دست و پاها و بدنم دچار افت شدید فشار میشود بحدی که میلرزم، و مجبور میشوم گاهی آب قند مصرف کنم برای بالابردن فشارم، اولین باری که این حالت پیش آمد بعد از چندساعت متوجه شدیم زیر چشمم لکه های ریریز قرمز به حالت خون مردگی خفیف پیش آمده، دوباره به پزشک مغزواعصاب مراجعه کردم گفتند از مغزواعصاب نیست بلکه مشکل از ریه هست و حجم ریه ام کاهش یافته همچنین گفتند پرولاپس دریچه میترال دارم که قرصهای پروپرانول را باید بصورت مداوم صبح و شب استفاده کنم، قرص کلرودیازپوکساید تجویز کردند برای جلوگیری از استرس و آرامش بیشتر درهنگام این حمله ها، همچنین قرص نورتریپتیلین تجویزکردند، ولیکن من هنوز نخورده ام، چون گفتند حتما به متخصص ریه مجددا مراجعه کنم، چون حجم ریه ام کاهش یافته، حال از شما پزشک گرامی و بزرگوار سوال دارم که مشکل از ریه ام هست یا پرولاپس دریچه میترال؟ آیا نقص کلاژن باعث این بیماریها شده یا تنها دلیل همان فعال بودن یک ریه است؟ درضمن تست اسپیرومتری هم دادم و به علت کوتاه بودن تنفس و حجم پایین ریه قادر به عمل جراحی نیستند زیرا امکان بیهوشی میسر نیست….
    از شما تقاضا دارم راهنمایی بفرمائید

    • سلام و عذر تاخیر بدلیل تعداد بالای پیام های در لیست پاسخ
      پرولاپی میترال یک وضعیت بسته شدن با انحنای دریچه است که در بیماری کلاژن نیز دیده می شود.
      طپش قلب یکی از علائم ان می تواند باشد اما ممکن است ناشی از استرس و اضطراب یا توجه بیش از حد به قلب باشد.
      پروپرانولول و کلردیازپوکساید هر دو موجب کاهش اضطراب می شوند و کمک کننده اند.

  194. با سلام خدمت شما
    میخواستم بدونم چه چیز موجب بروز جعلی عارضه قلبی mr-tr میشود چون من سه بار پیش سه دکتر مختلف رفتم سه تا جواب متفاوت شنیدم یکی گفته mr + و tr + 2 و یکی دیگه گفته mr-tr+ و یکی دیگه گفته mvp
    میخواستم بدونم که چه عواملی موجب بروز جعلی آن عارضه میشود!
    خلاصه واجبه حتما بازداشت بدونم!
    پایدار و پیروز باشید
    خداحافظ شما!

    • سلام
      شدت نارسایی قلبی تا حدی دینامیک بوده و به بار قلبی و حجم درون عروقی و … مربوط بوده و بویژه در موارد خفیف ممکن است در چند بررسی در زمان های متفاوت ، مختصری متفاوت باشد.

  195. باسلام وتشکرازوقتی که برای پاسخ سوال من میکنید
    افتادگی خفیف میترال دارم وبه تازگی فهمیدم بیش فعالم وریتالین ۱۰ تجویزشده…دربروشورریتالین نوشته شده کسانیکه اریتمی قلب دارندنبایدریتالین مصرف کنند خودمم که پرانول ۱۰ میخورم …پزشک مغزواعصاب میگویدمانعی ندارداما من میترسم چون تپش قلب دارم نظرشمابه عنوان متخصص قلب چیست؟مرسی

  196. سلام،فرزندم ۷ساه ام بیماریADSداشته ۱ماه پیش با استفاده از امپلزر۲۱ رفع گردیده ودارای پرولپس نیز بوده آیا اقدامی باید انجام دهیم؟هیچ دارویی هم مصرف نمی کند

    • سلام
      پرولاپس میترال بتنهایی نیاز به درمان ندارد مگر علامتدار باشد.

  197. سلام
    پیس میکرها وضعیت دیمند داشته و در موارد غیر ضرور ضربان سازی نکرده و فقط مونیتور می کنند.
    معمولا خارج کردن پیس میکر نیاز نبوده و اینکار بندرت انجام می شود. بودنش ضرری ندارد. مگر استرس شما !!!!!

  198. با سلام و احترام و تشکر از وقت و زحمتی که برای اطلاع رسانی و آگاهی بیماران صرف می نمایید.
    اینجانب در خصوص بیماری ام و با توجه به تشخیص های متفاوت دچار ابهاماتی شده ام و می خواستم از شما راهنمایی بگیریم:
    ۱- در سال ۸۸ به دلیل حالت خفگی در خواب به پیشنهاد دکتر عمومی به متخصص قلب آقای دکتر کدیور مراجعه نمودم و ایشان تشخیص SEVER MVP دادند و گفتند باید پرپرانول ۱۰ بخوری و در هنگام مراجعه به دندانپزشکی به دکتر مربوطه اطلاع بدهی.
    ۲- درسال ۸۹ به آقای دکتر موسوی مراجعه نمودم ایشان فرمودند لرزش دریچه میترال است همه جوانها دارند و نیاز به نگرانی خوردن قرص و یا پیگیری ندارد.
    ۳- امسال به آقای دکتر بهشتی مراجعه نمودم ایشان فرمودند افتادگی میترال داری فعالیت های سنگین انجام نده هر ۶ ماه برای اکو مراجعه کن. بعد از خروج از مطلب با بررسی برگه اکو متوجه شدم برای دریچه سه لختی هم گزینه MILD را علامت زده اند.
    با بررسی برگه های قبلی مشاهده نمودم آقای دکتر کدیور برای همین مورد گزینه Stention را تیک زده اند. در تمام این مراحل Eject Fraction شصت درصد بود.
    ۴- بعد از ۶ ماه مراجعه نمودم آقای دکتر بهشتی نبودند و توسط خانم دکتر رفیعی ویزیت شدم.ایشان فرمودند هر دو دریچه ات گشاد شده اند. در صورت اضطراب قرص پر پرانول بخور. هر فعالییتی خواستی انجام بده .محدودیتی نداری ودر برگه اکو MVP,MR ،TVR نوشتند و جلوی MR علامتی همانند یک بتوان p نوشتند. و EF را ۵۵ درصد نوشتند. گفتند به هنگام کارهای دندانپزشکی ۴ تا قرص آمپی سلین ۵۰۰ با هم بخور.( و نا گفته نماند از اول امسال در ورزش رزمی نینجوتسو کار می کنم)
    شرمنده از طولانی شدن مطالبم.سوالات اینجانب به شرح زیر می باشند:
    ۱- آیا می توانم به ورزش رزمی نینجوتسو یا کیو کوشین به صورت حرفه ای ادامه بدهم و با عث ضعف قلبم نمی شود. (سن ۳۲ سال)
    ۲- آیا اگر علائم تنگی نفس شبانه و گاها روزانه (یک مورد تنگی نفس به هنگام آلودگی هوا داشتم )و درد های قفسه سینه را تحمل کنم ( در طول امسال یک مورد گرفتگی در سینه به هنگام ورزش البته نه خیلی شدید داشتم و بعضی از مواقع در اداره با اینکه پشت میز بودم احساس می کردم پاهام از زانو به پایین باد کرده اند )و قرص نخورم ایرادی دارد.
    ۳- چرا EF قلبم کم شده است.
    ۴- آیا مریضی من پیش رونده است و درآینده نیاز به تعویض دریچه خواهم داشت و یا سایر مشکلات.
    با تشکر از شما و وقتتان

    • با سلام ۱٫ ورزش بلامانع است. ۲٫ در صورت نداشتن علایم یا تحمل خوب ان دارو لازم نیست اما در صورت آزارنده بودن مصرف دارو کمک کننده ایت.
      ۳٫ در مورد EF قلب ۵ درصد تفاوت در طی دو بررسی عادی بوده و مهم نیست.
      ۴ . احتمال پیشرفت و نیاز به جراحی بسیار کم است

نوشتن یک دیدگاه


*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: