باید و نبایدهای نوروزی برای بیماران قلبی

باید و نبایدهای نوروزی برای بیماران قلبی ، بخور نخورهای نوروزی برای قلب و دیابت

در ایام نوروز به واسطه دید و بازدیدها الگوهای تغذیه‌ای افراد تا حدود بسیار زیادی تغییر میکند  اما باید همواره این نکته را به خاطر داشته باشیم تغذیه مناسب برای  حفظ سلامت بویژه در ایام نوروز که بیشتر از همیشه دوست داریم در کنار خانواده باشیم ونیز دسترسی به امکانات پزشکی محدودتر است الزامی تر از همیشه به نظر می رسد. بیماران قلبی حتماً باید ملزم به رعایت و بر هم نزدن الگوی تغذیه‌ای خود باشند
یکی از مهم‌ترین نکات، بر هم نخوردن نظم، تعداد و زمان وعده‌های غذایی به علت سفر و یا میهمانی است. بی‌نظمی و تداخل وعده‌های غذایی می‌تواند به روند معمول  فعالیت قلب فشار وارد کند.
صبحانه حیاتی‌ترین وعده غذایی در روز برای بیماران قلبی است. این وعده غذایی باید در حد و میزان متعادلی مورد استفاده قرار گیرد تا علاوه بر تأمین انرژی مورد نیاز فرد تا وعده بعدی غذایی نیز از ایجاد گرسنگی‌های کاذب جلوگیری کند.
در ارتباط با وعده شام باید دقت داشت که غذاهای مصرفی به هیچ وجه چرب و سنگین نباشند. غذای چرب و سنگین در عین حال که فعالیت قلب را نامنظم می‌کند بلکه می‌تواند با ایجاد کم خوابی و کاهش میزان  استراحت نیز باعث خستگی و کسالت در روز بعد شود.
در این ایام برای بیماران قلبی توصیه می‌شود تا در میان وعده‌های خود از میوه‌ها و آجیل‌های خام استفاده کنند. استفاده از آجیل شور و شیرینی‌های خامه دار در هر دید و بازدید اکیداً برای این افراد ممنوع است.
فست‌فودها و غذاهای آماده که حاوی درصد بالایی از اسیدهای چرب و اشباع شده و سدیم هستند در طی مسافرت نباید استفاده شوند.. این موارد علاوه بر تأثیر منفی بر قلب، فشار خون را نیز که عامل پر مخاطره‌ای برای بیماران قلبی محسوب می‌شود را بالا می‌برد.
استفاده از مقدار مناسب آب و نوشیدنی‌های کم کالری نیز برای تمامی افراد از جمله بیماران قلبی توصیه می‌شود. استفاده از آب‌میوه‌ها و مواد فیبردار می‌تواند از به وجود آمدن مشکلاتی مانند یبوست نیز جلوگیری کند
از آنجایی که معمولاً مسافرت‌هایی که در تعطیلات نوروزی انجام می‌شود بیش از روزهای پیش بینی شده به طول خواهد انجامید، توصیه می‌شود که داروهای مورد نیاز قبل از شروع تعطیلات به میزان لازم تهیه شده و همراه بیماران و در دسترس همراهان آن‌ها باشد. انجام مشاوره‌های پزشکی و گرفتن اجازه برای سفرهای دریایی و هوایی از پزشکان معالج برای بیماران قلبی الزامی است
بیماران دیابتی در ایام نوروز باید از مصرف تنقلاتی  که باعث افزایش وزن آن‌ها می‌شود جلوگیری کنند. بهتر است بیماران دیابتی به جای مصرف تنقلات، شیرینی و آجیل، میوه‌های خشک و تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
همچنین میزان مصرف شیرینی در ایام نوروز باید برای بیماران دیابتی محدود شود و اگر قند خون این افراد از ۱۶۰ میلی گرم در دسی لیتر بالاتر بود نباید شیرینی مصرف کنند.
استراحت، خواب کافی و انجام فعالیت‌های بدنی مناسب در ایام نوروز به بیماران دیابتی بسیار کمک خواهد کرد تا پس از پایان این ایام مشکلی برایشان پیش نیاید
. بیماران دیابتی در ایام نوروز بهتر است  به صورت روزانه قند خون خود را کنترل کنند و بیمارانی که قصد سفر دارند باید حتماً تجهیزات مورد نیاز خود را از جمله انسولین، دستگاه تست قند خون، نوار تست، سرنگ به تعداد کافی  به همراه داشته باشند
قند خون این بیماران نباید از ۹۰ میلی‌گرم در حین رانندگی کمتر باشد  و در صورت لزوم باید از قندهای سریع جذب شونده مثل ابنبات استفاده کنند.

نوشتن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: