فشار خون بالا (پر فشاری خون=هیپرتانسیون) چیست ؟
نیروی فشاری وارده به دیواره سرخرگها (با ورود خون بداخل سرخرگها در اثر پمپاژ قلب)، فشارخون نامیده میشود. بعبارتی دیگر فشار خون یعنی فشاری که خون در هر انقباض عضله قلب به دیواره سرخرگها وارد میکند .
بیماری پرفشاری خون قاتل خاموش نامیده میشود، زیرا بیسروصدا و بدون علامت شخص مبتلا را به مرگ و پایان زندگی نزدیک میکند و اگر پرفشاری خون در مراحل اولیه کنترل نشود، نهتنها فعالیت دستگاه قلب و عروق، بلکه سایراعضای بدن نیزدچار مشکل میشود.
فشار خون دارای یک میزان ماکزیموم (فشار خون سیستولی) و یک میزان مینیموم (فشار خون دیاستولی)میباشد. در هنگام تعیین و گزارش فشار خون هر دو میزان باید ذکر شود. این میزانها بیشتر بر حسب میلیمتر جیوه (در عوام سانتیمتر جیوه) گزارش میشود. گزارش فشار خون بصورت عدد کسری است که صورت آن فشار خون سیستولی یا ماکزیمم و مخرج آن فشار خون دیاستولی یا مینیمم میباشد.مثل ۸۰/۱۲۰
دو عامل درمیزان فشارخون اثر میگذارند: ۱) نیرویی انقباضی قلب ۲) مقاومت سرخرگهای در مقابل جریان خون. سرخرگچه های سالم(بدون آترواسکلروز) دارای دیواره ارتجاعی میباشند و هنگامیکه خون بداخل آنها پمپ میشود، براحتی تحت کشش قرار میگیرند. پس زمانی که قلب خون بیشتری را پمپ میکند (به عنوان مثال در هنگام ورزش) بسیاری از سرخرگچه ها به اندازه کافی گشاد میشوند تا خود را با افزایش جریان خون تطبیق دهند. سرخرگهای سالم فاقد هرگونهرسوب و انسداد هستند و اجازه جریان آزاد خون را میدهند. هنگامی که بواسطه آترواسکلروز سرخرگهای بزرگ ، قابلیت ارتجاع و الاستیسه طبیعی خود را از دست بدهند و یا عروق کوچک باریک شوند، فشار خون بالا می رود.
عوامل خطر ابتلا به فشار خون بالا(هیپرتانسیون):
اکثر افراد مبتلا به فشارخون بالا (۹۰ تا ۹۵ درصد آنها) ، مبتلا به نوعی از هیپرتانسیون تحت عنوان نوع اولیه هستند که به این مفهوم است که علت یا علل فشارخون بالا در این افراد مربوط به پدیده های اولیه عروقی است. در نوع ثانویه فشارخون بالا بدلیل وجود یک مشکل زمینه ای مانند اختلال عروق کلیوی( تنگ شدن سرخرگ کلیوی )، بیماری بافت کلیوی یا اختلال در تولید هورمونهای مترشحه (بیماری غددآدرنال یا تیروئید) رخ می دهد. وگاهی نیز بعضی داروها مثل داروهایی که برای درمان آرتریت و یا افسردگی استفاده میشود یا برخی مسکن ها علت هستند.
عوامل شناخته شده ای وجود دارند که خطر ابتلا به فشارخون بالا نوع اولیه را افزایش میدهند اگر یک یا تعداد بیشتری از این عوامل خطر وجود داشته باشد فرد در معرض خطر بیشتری نسبت به دیگران قرار دارد .
• جنس مرد: تا سن ۶۰ سالگی، مردان در مقایسه با زنان به احتمال بیشتری دچار فشارخون بالا میشوند، البته پس از ۶۰ سالگی زنان در معرض خطر بیشتری هستند. احتمالا آسیب دیدن برخی سلولهای کلیوی مهمترین علت ابتلا به فشار خون در افراد مسن میباشد. بهترین راه برای جلوگیری آسیب دیدن سلولهای کلیوی با افزایش سن، اصلاح رژیم غذایی و استفاده از میوهها و سبزیجات و دانههای کامل غلات و حبوبات و جلوگیری از افزایش وزن میباشد.
•سن: به طور عمومی احتمال ابتلا به فشارخون بالا با افزایش سن بیشتر میشود. درمردان پس از ۳۵ سالگی و زنان پس از یائسگی، احتمال ابتلا به فشارخون بالا افزایش می یابد ولی ابتلا به فشارخون بالا یک روند حتمی در فرآیند سالمندی نبوده و برخی از افراد هرگز دچار آن نمیشوند اما حدود دو سوم افراد بالای ۶۵ سال دچار فشار خون بالا هستند .
• نژاد: سیاهپوستان بیش از سفیدپوستان مبتلا به فشارخون بالا میگردند. همچنین شدت بیماری در سیاهپوستان بیشتر بوده و به شکل زودرستری نیز رخ میدهد.
• سابقه خانوادگی: اگر والدین یا برادر و خواهر و یا عمو،عمه،خاله و دایی مبتلا به فشارخون بالا باشند، احتمال ابتلا به فشارخون بالا بیشتر خواهد شد.
• اضافه وزن و چاقی:
• عدم فعالیت جسمانی: شیوه زندگی غیرفعال و بدون تحرک سبب افزایش احتمال ابتلا به فشارخون بالا و اضافه وزن میشود، با افزایش وزن ، فشارخون باز هم بیشتر میشود
• نمک و رژیم غذایی ناسالم: رژیم حاوی مقادیر اندک میوه و سبزیجات یا دارای مقادیر زیاد چربی، سبب افزایش خطر ابتلا به فشارخون بالا میشود. بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون بالا به نمک حساس هستند و مصرف زیاد نمک، فشارخون را در اکثر افراد بالا میبرد.
• مصرف مشروبات الکلی: سوء مصرف منظم الکل ممکن است فشارخون را بطور قابل توجهی افزایش دهد.
• برخی داروها: داروهای استروییدی، بعضی از انواع داروهای مهارکننده اشتها، ضد احتقانها ( دکونژستانتها) درداروهای ضد سرماخوردگی ونیز برخی از مکملهای غذایی ممکن است فشارخون را افزایش دهند. قرصهای ضد حاملگی هم میتوانند سبب افزایش فشارخون در برخی از زنان شوند.
استرس :
اثرات (عوارض ) فشار خون بالا:
اگر فشارخون بطور مداوم از سطوح نرمال بالاتر باشد (فشارخون مزمن بالا)، قلب مجبور میشود که فعالیت بیشتری انجام دهد تا بتواند خون را به تمامی بدن پمپ نماید و عروق نیز تحت فشار بالاتری قرار می گیرند و در نتیجه قلب و عروق اندامهای حیاتی دچار آسیب می شوند.
۱- تصلب شرایین (آترواسکلروز) : آنژین قلبی، سکته قلبی و مغزی و سایر عروق احشایی و اندام ها.(توضیحات کامل)فشارخون بالای کنترل نشده، منجر به ضخیم شدن و کاهش خاصیت ارتجاعی دیواره سرخرگها میشود. رسوبات چربی با احتمال بیشتری بر روی این دیواره های سفت می نشینند و مجرای درون سرخرگ را باریکتر میکنند. اگر یک لخته خون تشکیل شود و در یک سرخرگ تنگ شده خونرسانی کننده قلب گیرکند و آن را مسدود نماید، منجر به حمله قلبی میشود. اگر این سرخرگ که با لخته خون دچار انسداد شده است، خونرسانی مغز را برعهده داشته باشد، سکته مغزی ایجاد میشود. ممکن است فشارخون بالا با پاره نمودن رگهای خونرسان مغز، سبب بروز سکته مغزی خونریزی کننده نیز شود.
۲- بزرگی و نارسایی احتقانی قلب و ادم ریه : افزایش فشارخون سبب میشود که قلب تحت فشار بالاتری کار کند. با گذشت زمان، عضلات قلب ضخیمتر و سفتتر شده و فلب بزرگ و ضعیف گردند. با تضعیف این عضلات، قلب نارسا شده، خون را با کارآیی کمتری پمپ نموده و احساس ضعف و خستگی ایجاد میشود و یا ممکن است خون به ریهها پس زده شود و ادم ریوی ایجاد کند. طبق آمارهای جهانی، از هر ۵ مورد نارسایی قلبی در زنان، ۳ مورد بهدلیل کنترل نکردن پرفشاری خون ایجاد میشود
۳- آنوریسم آئورت و سایر عروق : فشارخون بالا میتواند یک قسمت از دیواره سرخرگ آئورت را گشاد و متسع نماید. این حالت آنوریسم آئورت نامیده میشود که در صورت عدم درمان ممکن است کشنده باشد.
۴- آسیب کلیه: کلیه، مواد زاید خون را فیلتر نموده و دفع میکند. اگر رگهای کلیه ضخیم شده و آسیب ببینند، ممکن است کلیه بتدریج نارسا شود و منجر به تجمع مواد زاید در خون شود.
۵- آسیب چشم: فشارخون بالا ممکن است منجر به خونریزی مویرگها در چشم شود. این حالت که “رتینوپاتی” نامیده میشود در نهایت ممکن است سبب کوری شود.این عارضه در افراد مبتلا به دیابت بیشتر دیده میشود.
باید دانست که هرچه فشار خون بالاتر باشد، میزان امید به زندگی پایین تر خواهد بود. در افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، میزان ابتلا به سکته مغزی و حمله قلبی بیشتر خواهد بود. اگر فشار خون بالا به مدت طولانی بدون درمان باقی بماند، ممکن است نارسایی کلیوی رخ دهد و یا حتی به بینایی آسیب وارد شود. در ضمن امکان دارد که قلب بطور غیر طبیعی بزرگ شده و کارایی آن کم شود که چنین وضعیتی می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.و باید به خاطر داشت که میتوان عوارض فشارخون بالا را با درمان مناسب به شکل قابل توجهی کاهش داد. با درمان موثر فشارخون بالا، کاهش چشمگیر میزان ابتلا و نیز مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و سکته های مغزی امکان پذیر میباشد، بویژه میتوان:
• میزان بروز سکته مغزی را ۳۵ تا ۵۰ درصد کاهش داد.
• میزان بروز حمله قلبی را ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داد.
• میزان بروز نارسایی قلبی را بیش از ۵۰ درصد کاهش داد.
از لحاظ اپیدمیولوژی ، از هر ده مرد ، چهار نفر و از هر ده زن ، سه زن دچار فشار خون بالا هستند. در سنین بالای ۶۰ سال این رقم به دو نفر از هر سه نفر می رسد و در حدود یک سوم از کسانی که دچار چنین وضعیتی هستند تحت درمان نمیباشند و سلامتی آنان در معرض خطر است.
علایم شایع فشار خون بالا :
بسیاری از افراد که دچار فشار خون بالا هستند، احساس بیماری ندارند و حال عمومی آنان خوب است. اغلب افراد سن بالا دارای فشار خون بالا هستند و خودشان خبر ندارند.به همین علت اندازهگیری فشار خون یکی از مهمترین معایناتی است که تمام افراد باید چه مشکل داشته باشد و چه نداشته باشد لازم است که حداقل هر ۲-۱ سال یکبار فشار خون خود را اندازه بگیرد تا در صورت بالا یا پایین بودن بیش از حد آن نسبت به درمان اقدام کند.ممکن است زمانیکه تشخیص داده شود که شما مبتلا به فشارخون بالا هستید، تعجب کنید چرا که اغلب با وجود بالابودن فشارخون، شمامشکلی نداشته و احساس سلامتی می کنید. فشارخون بالا بطورمعمول هیچگونه علامتی ندارد و بسیاری از افراد بدون اینکه اطلاعی از این مشکل داشته باشند زندگی میکنند. قلب، مغز و کلیه ها میتوانند افزایش فشارخون را برای مدت زیادی تحمل کرده و بنا براین ممکن است شما سالها بدون احساس ناراحتی و ایجاد علایم بالینی، زندگی کنید.
در مواردی که فشار خون خیلی بالا می رود، سردرد و گاهی اوقات نیز تنگی نفس و خونریزی از بینی رخ می دهد. با این وجود تنها راه تشخیص فشار خون بالا ، اندازه گیری میزان آن است. علایم سردرد و سرگیجه ، خوابآلودگی ، گیجی ، کرختی و مور مور شدن در دستها و پاها ، سرفه خونی، خونریزی از بینی و تنگی نفس شدید مربوطبه بالارفتن فشارخون بطور بحرانی هستند.
پس بزرگسالان سالم دست کم باید هر دو سال یکبار فشارخون خود را اندازه گیری نمایند زیرا درمان فشارخون بالای بی علامت بسیار مهم است، چراکه عدم تشخیص و درمان این وضعیت بی علامت ، موجب عوارض غیر قابل درمان و عامل خطر افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و… میباشد.
فشارخون در طول شبانه روزمتغییر بوده و در اثر برخی از عوامل مثل شرایط استرس زا،فعالیت بدنی و ورزش،برخی غذاها بویژه غذاهای پر نمک و نوشیدنی های حاوی کافئین، برخی داروها یا مکمل های غذایی افزایش مییابد، سپس به سطح طبیعی بر میگردد. اما حتی در شرایط طبیعی نیزممکن است در هر بار اندازه گیری، فشارخون مختصری بالا و پایین رفته و مقدار آن اندکی تغییرنماید(البته در محدوده نرمال).
دو نوع فشار خون داریم: فشارخون سیستولی و فشارخون دیاستولی. هنگامیکه بطنها منقبض میشوند حداکثر فشارخون در عروق وجود دارد (فشارخون در هنگام انقباض قلب یا فشارخون سیستولی) و پس از پایان انقباض به پایینترین سطح خود میرسد (فشارخون در هنگام انبساط و استراحت قلب یا فشارخون دیاستولی). جهت سنجش دقیق فشارخون، شما باید فشارخون هر دو مرحله، یعنی سیستول و دیاستول را اندازه گیری نمایید.
سطح فشار خون شما به چه مفهوم است ؟
در حال حاضر بر اساس رهنمودهای بین المللی، فشارخون در یکی از سه گروه “طبیعی”، “پیش فشارخون” و “فشارخون بالا” قرار میگیرد
۱٫ فشار خون طبیعی فشارخون کمتر از mmHg 120/80می باشد.
۲٫ اگر فشارخون در دست کم دو مرتبه اندازه گیری فشارخون (در دو روز متفاوت) مساوی یا بیشتر از mmHg ۱۲۰/۸۰ باشد، شما در گروه پیش فشارخون قرار میگیرید
۳٫ اگر فشارخون در دست کم دو مرتبه اندازه گیری فشارخون مساوی یا بیشتر از mmHg ۱۴۰/۹۰ باشد فشارخون بالا قرار میگیرید.
پیش فشار خون: در مرحله پیش فشارخون، فشارخون در بالای حد طبیعی قرار دارد (یعنی مقادیر فشارخون بطور مداوم مابینmmHg ۱۲۰/۸۰ و mmHg ۱۳۹/۸۹ می باشد). در حال حاضر حدود یک سوم بالغین در مرحله پیش فشارخون هستند. پزشکان این مرحله را به عنوان مرحله خطر تلقی میکنند، چراکه این گروه در طی مراحل بعدی زندگی با احتمال بسیار بیشتری دچار فشارخون بالا میشوند. در واقع خطر ابتلا به بیماری قلبی در فشارخونهای بیشتر از mmHg 115/75 افزایش مییابد.اما توجه فرمایید که درمان دارویی در این مرحله مفید نیست اما باید کنترل فوری فشارخون از طریق درمان غیردارویی(تغییر در شیوه زندگی) آغاز شود. این تغییرات سالم در شیوه زندگی میتوانند به کاهش فشارخون منجر شوند و سطح فشارخون را بدون نیاز به مصرف دارو به سطوح کمتر برگرداند.
تغییرات سالم در شیوه زندگی را ابتدا با عادات غذایی خود آغاز کنید. میوهها و سبزیجات بیشتری مصرف کنید و از چربیهای اشباع کمتری استفاده نمایید. مصرف نمک را به کمتر از g 5/1 در روز ( با طبخ کم نمک غذا و حذف کامل نمک سر سفره) کاهش دهید. در صورت ابتلا به اضافه وزن، کاهش وزن میتواند مفید باشد و با هر ۵/۱ کیلوگرم کاهش وزن، فشارخون سیستولیک بطور متوسط ۲ میلیمتر جیوه کاهش مییابد. دست کم،۳۰ دقیقه ورزش را در برنامه روزانه خود برای ۵ روز در هفته بگنجانید. و سیگار کشیدن را کاملا ترک کنید.
انواع فشاری خون بالا: ممکن است فشارخون سیستولیک یا دیاستولیک هریک به تنهایی یا همراه باهم افزایش یابند. با افزایش سن، فشارخون دیاستولیک بطور معمول کاهش مییابد و فشارخون سیستولیک شروع به افزایش مینماید.
فشار خون سیستولیک: اگر تنها فشارخون سیستولیک بالا بوده و فشارخون دیاستولیک طبیعی باشد، فشارخون بالای منفرد سیستولیک نامیده میشود و مهم میباشد. فشارخون سیستولیک بیش از mmHg 140 را علارغم فشارخون دیاستولیک نرمال باید تحت درمان قرار داد. درمان زودرس فشارخون منفرد سیستولیک از طریق تغییرات سالم درشیوه زندگی و مصرف دارو (درصورت نیاز) سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی شده و بر روی کیفیت زندگی، تاثیر بسیار زیادی دارد. برای مثال با کاهش هر ۵ میلیمترجیوه از فشارخون سیستولیک مرگ ناشی از سکته مغزی درحد ود ۱۴ درصد و مرگ ناشی از بیماری قلبی در حدود ۹ درصد کاهش مییابد.
فشار خون دیاسیستولیک:
“فشارخون روپوش سفید”: برخی افراد یک حالت واکنشی تحت عنوان “فشارخون روپوش سفید” دارند. بدین مفهوم که فشارخون آنها، زمانی که جهت معاینه نزد پزشک مراجعه میکنند، افزایش مییابد. این پدیده بسیار شایع است. اگر اگر شما متوجه این وضعیت شدید یا فکر میکنید که دچار این حالت هستید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. میتوانید فشارخون خود را در زمان و مکان دیگری اندازه گیری کنید. به عنوان مثال میتوانید دستگاه فشارسنج بخرید و درمنزل فشارخون خود را اندازه گیری نمایید. پزشک مقادیر فشارخون خانه و مطب را با هم مقایسه نموده و میانگین فشارخون شما را تخمین میزند. و اگر پزشک در مورد فشارخون شما مشکوک باشد، ممکن است جهت تشخیص قطعی از دستگاه فشار خون سیار(هولتر ۲۴ ساعته فشار خون) برای کنترل صحیح فشار خونتان استفاده کند. این دستگاه به مدت ۲۴ ساعت به شما وصل است و فشار خون صحیح در طول خواب و بیداری در ساعات مختلف روز را نشان میدهد.یا در طی روزهای مختلف، بارها فشارخون شما را اندازه گیری نماید چرا که به طور طبیعی فشارخون تغییرات زیادی دارد. در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
این امر به هیچ وجه غیرطبیعی نیست که در یکبار اندازه گیری، مقدار فشارخون بالا باشد و در اندازه گیری روز دیگری، مقدار آن طبیعی باشد. پزشک تنها زمانی تشخیص فشارخون بالا را مطرح میسازد که در دستکم دو بار اندازه گیری فشارخون در ویزیتهای روزهای مختلف، فشارخون بالا باشد.
ارزیابی هیپرتانسیون:
اگر بصورت مکرر و در روزهای مختلف، فشارخون شما بالاتر از mmHg 140/90 باشد، پزشکتان باید شما را مورد ارزیابی بیشتر قرار دهد و شرح حال کاملی از شما اخذ نماید تا مشخص کند که آیا فشارخون بالا در شما دارای علت زمینه ای است؟ آیا آسیب اندامهای داخلی وجود دارد؟ آیا دارای عامل خطر دیگری برای ابتلا به بیماری قلبی یا سکته مغزی هستید یا خیر؟ همچنین سایر بیماریهایی را که ممکن است درمان شما را تحت تأثیر قرار دهند، ارزیابی نماید. علاوه بر اخذ شرح حال و انجام معاینه ، آزمایش خون و ادرار( برای تعیین عملکرد مطلوب کلیه ها و تشخیص مشکلات زمینهای مسبب افزایش فشارخون) ، نوار قلب و عکس قفسه سینه و شاید اکوکاردیوگرافی نیز ممکن است لازم باشد تا اندازه و وضعیت قلب و ریهها و عوارض احتمالی فشار خون را ارزیابی نماید.
افراد کمی ممکن است نیاز به بررسیهای تکمیلی جهت ارزیابی های تشخیصی یا درمانی داشته باشند. برای مثال سونوگرافی کلیه و سونوگرافی داپلر عروق کلیه، تست ورزش یا اسکن هستهای ویا استرس اکوکاردیوگرافی ، سی تی آنژیوگرافی یا MRI ، آنژیوگرافی رگهای کلیوی یا کرونری لازم باشد.
فشار خون بالا در گروه های خاص:
اگرچه فشارخون در میان تمام افراد شایع میباشد اما بنا به دلایلی که هنوز ناشناخته اند، برخی گروهها در معرض خطر بیشتری هستند.
برخی از افراد متعلق به بعضی از گروههای نژادی و قومیتی و یا افراد یک فامیل خاص به فشارخون بالا بیشتر مبتلا میشوند. سیاهپوستان بیش از سفیدپوستان مبتلا به فشارخون بالا میشوند و با احتمال بیشتری به فشارخون بالا مبتلا میشوند و فشارخون در این افراد در سنین پایینتری ایجاد شده و شدیدتر نیز است.
برخی اوقات این عوامل بطور غیرمستقیم تاثیر خود را میگذارند. برای مثال افراد مبتلا به دیابت اغلب دچار اضافه وزن میباشند و اضافه وزن در ابتلا به فشارخون بالا دخیل میباشد. سندرم متابولیک (که تحت عنوان سندرم مقاومت به انسولین نیز نامیده میشود) مجموعه ای از عوامل مرتبط با هم نظیر چاقی، سطح بالای کلسترول، دیابت و فشارخون بالا میباشد.
فشار خون بالا در افراد مبتلا به دیابت : دیابت ( عدم ساخت کافی هورمون انسولین یا عدم پاسخ مناسب سلولها به انسولین ) و مقاومت به انسولین (پاسخ ناکافی سلولها به انسولین که موجب افزایش سطح انسولین در بدن با قند خون نرمال می شود، هر دو احتمال ابتلا به بیماری قلبی را بسیار افزایش میدهد. امروزه به دلیل تغییر شیوهزندگی مردم، بویژه افزایش میزان چاقی و عدم فعالیت جسمانی تعداد مبتلایان به مقاومت به انسولین در حال افزایش است. شایعترین علت مرگ ناشی از دیابت، ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی است
مبتلایان به دیابت اغلب فشارخون و سطح کلسترول بالایی دارند، که سبب افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشوند. وجود توام فشارخون بالا و افزایش کلسترول خون همراه با دیابت، سبب افزایش بیشتر خطر ایجاد بیماری قلبی نسبت به حالتی میشوند که هریک به تنهایی وجود دارند. همچنین تغییرات ناشی از افزایش سطح گلوگز خون، منجر به تسریع تجمع رسوبات چربی در سرخرگها میگردد (تصلب شرایین یا آترواسکلروز). همچنین این تغییرات موجب افزایش لخته شدن خون میشوند که ممکن است به سکته قلبی یا مغزی منجر شود.
اگر فردی دچار بیماری دیابت باشد، فشار خون وی باید کمتر از mmHg ۱۳۰/۸۰ باشد.
نکته مهم این است که اگر شما مبتلا به دیابت باشید، میتوانید احتمال ایجاد بیماری قلبی در خودتان را از طریق کاهش کلسترول و فشارخون تان به شکل قابل توجهی کمتر کنید. آگاهی از این ارتباط میتواند نقطه شروعی برای بهبود سلامتی شما باشد. شما با همکاری نمودن با پزشک خودتان درکنترل فشارخون، میتوانید خطر ایجاد عوارض دیابت را کاهش دهید. کنترل فشارخون و سطح کلسترول خون سبب افزایش طول عمر و کیفیت زندگی شما میشود.
فشار خون بالا در زنان :
در حدود نیمی از افراد مبتلا به فشارخون بالا ، زنان میباشند. با افزایش سن و پس از یائسگی ، خطر ایجاد فشارخون بالا در زنان نسبت به مردان افزایش بیشتری مییابد. بجز علل معمول مشترک با مردان چند علت اختصاصی در زنان باید مد نظر باشد. مثلا یک زن در طول دوران باروری ممکن است دچار فشارخون بالا شود. در برخی از زنان استفاده از قرصهای ضدبارداری ممکن است سبب افزایش فشارخون شود.
فشارخون حاملگی: بعضی از زنان در دوران بارداری دچار پرفشاری خون میشوند که ممکن است پس از تولد کودکشان باقی بماند. این وضعیت «فشار خون بارداری» (gestational hypertension) نامیده میشود.فشارخون بالا در طول حاملگی در ۴ تا ۸ درصد حاملگیها رخ میدهد. این حالت در زنان مبتلا به فشارخون بالای طولانی مدت یا دیابت شایعتر است.
اگر سابقه ابتلا به فشارخون حاملگی یا مسمومیت بارداری را داشته باشید، شما به احتمال بیشتری در طول زندگی خود دچار افزایش فشارخون یا سایر مشکلات قلبی عروقی خواهید شد. پزشک حتماً باید از این سابقه پزشکی شما آگاه باشد.
فشارخون حاملگی ممکن است سبب حالتی تحت عنوان پره اکلامپسی یا اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) شود که هم برای مادر و هم برای جنین کشنده است. علائم مهم مسمومیت حاملگی ، فشار خون بالا و دفع پروتئین از ادرار است. سایر علائم عبارتاند از: سردردهای مکرر، تاری دید، حساسیت به نور، و درد شکم. این علائم ممکن است همراه بیماریهای دیگر و حتی در یک بارداری طبیعی نیز ظاهر شود. مراجعة مرتب به پزشک کمک میکند تا با اندازهگیری فشار خون و سطح پروتئین ادرار مسمومیت بارداری بهسرعت تشخیص داده شود.
زنانی که پیش از بارداری پرفشاری خون مزمن داشتهاند؛ زنانی که در بارداری قبلی دچار پرفشاری خون یا مسمومیت بارداری شدهاند؛ زنان چاق؛ زنان باردار بالای ۴۰ سال و زیر ۲۰ سال؛ و زنان مبتلا به دیابت، بیماریهای کلیوی، آرتریت روماتوئید، لوپوس و اسکلرودرمی (بیماریهای مزمن و عودکنندة اتوایمیون) در مقایسه با سایر زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به مسمومیت بارداری هستند. بنابراین،اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید و قصد دارید حامله شوید ، حتماً با پزشک یا مراقب بهداشت خود مشورت کنید. مراقبتهای قبل از زایمان برای شما بسیار مفید است:
۱٫ مطمئن شوید فشار خونتان تحت کنترل است. تغییر شیوة زندگی با کاهش دادن نمک مصرفی، انجام دادن مرتب تمرینات ورزشی و کاهش وزن، درصورتیکه اضافه وزن دارید، مفید است.
۲٫ اگر از داروهای پایینآورندة فشار خون استفاده میکنید، از پزشکتان بپرسید که چه تغییری در مقدار و نوع داروها باید بدهید و اگر باردار هستید:
۱٫ بهطور مرتب برای کنترل و مراقبتهای پیش از زایمان به متخصص زنان یا ماما مراجعه کنید.
۲٫ از مصرف الکل و سیگار بپرهیزید.
۳٫ درصورتیکه قصد استفاده از هر نوع دارویی را به هر منظور دارید، با پزشک مشورت کنید.
با پزشک همکاری کنید تا بتوانید پیش از حاملگی و در طول آن فشارخون خود را کنترل نمایید. مراقبتهای دوران بارداری بسیار مهم هستند. بسیاری از زنان مبتلا به فشارخون بالا، فرزندان سالمی را بدنیا میآورند. اگر از داروهای ضدفشارخون استفاده میکنید با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید که آیا میتوانید مصرف داروها را در طول دوران بارداری ادامه دهید. هرچند برخی داروهای ضدفشارخون مانند مهارکنندههای ARB, ACE در دوران حاملگی نباید مصرف شوند، ولی هیچگاه بدون مشورت با پزشک داروی خود را قطع نکنید.
فشارخون ناشی ازهورمون درمانی/ قرص های ضدبارداری : در بیشتر زنان معمولا استفاده از هورمون درمانی( به قصد درمانی یا در طی یائسگی) باعث افزایش فشارخون نمیشود اما فشارخون در برخی از زنان افزایش مییابد. استروژن موجود در قرصهای ضد بارداری یا در روند هورموندرمانی ممکن است بر فشار خون تأثیر بگذارد. گاه در افرادی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند مقدار مختصری پرفشاری خون مشاهده میشود. اگر این اتفاق افتاد میتوان از پزشک کسب تکلیف کرد. سن ۳۵ سال و بالاتر، مدت مصرف طولانی داروی هورمونی، و کشیدن سیگار خطر ابتلا به پرفشاری خون را در زنانی که قرصهای ضد بارداری مصرف میکنند افزایش میدهد. پس لازم است که پزشک قبل از شروع هورمون درمانی یا داروهای ضدبارداری خوراکی ، فشارخون شما را اندازه گیری نموده و در طول هورمون درمانی نیز مرتبا آنرا کنترل نماید. شروع داروهای ضدبارداری خوراکی و هورمون درمانی درافراد با فشارخون بالا ممنوع است.اگر به پرفشاری خون مبتلایید، با پزشکتان مشورت کنید تا روش دیگری را برای جلوگیری از بارداری (بهغیر از قرص) به شما پیشنهاد کند.
پس از یائسگی : زنان پس از یائسگی با احتمال بیشتری به فشارخون بالا مبتلا میشوند. پس بعد از یائسگی نیاز به مراقبتهای اضافه تری دارید. در این دوران بطور منظم فشارخون خود را کنترل کنید.
فشار خون بالا در کودکان:
نوزادان و کودکان هم ممکن است به فشارخون بالا مبتلا شوند. فشارخون بالا در اطفال ممکن است به علت نامشخص (فشار خون بالای اولیه) یا ثانویه به بیماری دیگری باشد. این حالت ممکن است ارثی باشد.
به علت بالا بودن میزان چاقی و اضافه وزن میانگین فشارخون کودکان و نوجوانان به شکل قابل توجهی در حال افزایش است. کودکان هم مانند بزرگسالان ممکن است دارای مجموعهای از عوامل خطر (مثل اضافه وزن، فشارخون بالا و مقاومت به انسولین) باشند که سبب افزایش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری قلبی میشوند.درمان اطفال مبتلا به فشارخون بالا، همانند بزرگسالان اغلب شامل انواع تغییرات سالم در شیوه زندگی ( کنترل وزن، رژیم غذایی سالم و ورزش منظم ) است. در صورت نیاز ممکن است پزشک دارو هم تجویز نماید. در مراحل اولیه زندگی،کنترل وزن و فشارخون در محدوده سالم سبب میشود که از ایجاد بیماریهای خطرناک در مراحل بعدی زندگی جلوگیری شود.
هر فردی از طریق تغذیه سالم و فعالیت جسمانی بیشتر میتواند خطر ابتلا به فشارخون بالا را کاهش دهد یا آنرا تحت کنترل در بیاورد. فشارخون بالا بطورکامل قابل پیشگیری است.
پیشگیری از ایجاد فشارخون بالا. رژیم غذایی و درمان فشارخون بالا
آذر ۳۰, ۱۳۹۱ در t ۲۲:۴۱ ·
با سلام
فشار خون سیستولیک مهم تر است یا فشار خون دیاستولیک؟
دی ۳, ۱۳۹۱ در t ۱۲:۰۹ ·
سلام
راستش هر دو تا مهم است. خیلی قدیم ها فقط فشار خون سیستولسک ( فشار بزرگ ؟!) را مهم میدانستند. بعدها دیدند با وجود کنترل فشار خون سیستولیک بالا هنوز هم بیمار دچار عارضه فشار خون می شود.
بعد بررسی ها متوجه شدند که علت عدم توجه به فشا خون دیاستولی ( فشار پایین ؟! ) است. که موجب توجه بیشتر و مطرح کردن تئوری اهمیت بیشتر فشار دیاستولی شد. ولی در تحقیقات اخیر اهمیت کنترل هر دو فشار خون سیستولس و دیاستولی به یک اندازه است
پس در کل : بی توجهی به بالا بودن هر کدام از فشار خون ها در دراز مدت موجب بروز عوارض خواهد شد.
دی ۵, ۱۳۹۱ در t ۲۱:۵۹ ·
با سلام و تشکر از مطالب مفید شما.
من مدتی است تحت درمان فشار خون هستم اما گاهی فشار خونم بالا و پایین می رود . نگران هستم . چکار کنم؟
دی ۵, ۱۳۹۱ در t ۲۲:۰۸ ·
در حالت طبیعی، در طول شبانه روز ، میزان فشار خون افراد سالم تغییر میکند بطوریکه صبحها میزان فشار خون بالاتر و شبها پایینتر است. همچنین فشارخون در طول شبانهروز در اثر برخی از عوامل تغییر میکند مثل با شرایط استرسزا،فعالیت بدنی و ورزش،برخی غذاها بویژه غذاهای پر نمک و نوشیدنی های حاوی کافئین، برخی داروها یا مکمل های غذایی افزایش مییابد، سپس به سطح طبیعی بر میگردد. اما حتی در شرایط طبیعی نیزممکن است در هر بار اندازهگیری، فشارخون بالا و پایین رفته و مقدار آن اندکی تغییرنماید(البته در محدوده نرمال) ،
گاهی ممکن است این تغییرات در نتیجه خطای اندازه گیری دستگاه های اتوماتیک کنترل فشار خون خانگی باشد
فردی که دچار بیماری فشار خون بالا است، به هنگام استراحت نیز فشار خون بالاتر از حد طبیعی است و نیز در پاسخ به استرس فشارخونشان بسیاربیشتر از افراد سالم بالا میرود زیرا کنترل ذاتی بدن توان کنترل نوسانات فشار خون را از دست داده است (پاسخ تشدید شده).
برخی افراد که در منزل فشار خون طبیعی دارند هنگام ویزیت پزشک بدلیل اضطراب میزان فشار خون آنها بالا میرود(فشارخون روپوش سفید). به همین علت پزشکان اندازره گیری فشار خون را در ۳-۲ نوبت جداگانه و یا به صورت ۲۴ ساعته در منزل با دستگاه هولتر توصیه میکنند و بعد تشخیص میدهند که فرد دچار فشار خون بالا است یا خیر.
در لینک مقابل اطلاعات مفیدی در مورد اندازه گیری فشار خون وجود دارد : http://galb.ir/archives/456
دی ۹, ۱۳۹۱ در t ۱۸:۳۴ ·
سلام پسری ۱۷ ساله ام مبتلا به فشارخون ایا راه درمانی برایم هست؟ از زندگی سیر شده ام ایا این فشارخون تو سن من غیر عادی نیست؟ تمامی آزمایشات هم انجام دادم دکترا میگن فشار خون اولیه دارم. حتی زمانی که قرص می خورم فشارم بالاست.آیا من به زودی میمیرم؟
مهدی
دی ۹, ۱۳۹۱ در t ۱۶:۵۰ · پاسخ دادن
درضمن فشار خونم اکثرا ۱۴ روی ۸ ولی یکبار به ۱۷ رسید. درحال حاضر آملوپرس+هیدروکلروتیازید مصرف میکنم بعضی وقتا احساس مرگ میکنم حس میکنم چند لحظه دیگه میمیرم سر امتحانات سرگیجه شدید و در حالت عادی سرگیجه خفیف دارم. از زندگیم لذت نمیبرم. در ضمن سابقه افسردگی هم دارم. روزی نیس که سرگیجه نداشته باشم. همانطور که گفتم بعضی وقتا که حس مردن دارم قلبم تندتند میزنه ودست و پام یخ میشن. توروخدا یه راه حلی پیشنهاد بدید
دی ۱۴, ۱۳۹۱ در t ۲۰:۳۹ ·
سلام پسری ۱۷ ساله ام مبتلا به فشارخون ایا راه درمانی برایم هست؟ از زندگی سیر شده ام ایا این فشارخون تو سن من غیر عادی نیست؟ تمامی آزمایشات هم انجام دادم دکترا میگن فشار خون اولیه دارم. حتی زمانی که قرص می خورم فشارم بالاست.آیا من به زودی میمیرم؟
بهمن ۲۸, ۱۳۹۱ در t ۱۶:۳۲ ·
من زنی ۵۴ ساله هستم .در مواقع فشار عصبی فشار خون من ۱۴ روی ۶ میشود اخیرا بدفعات احساس شوری دهان و زنگ زدن گوش را تجربه میکنم .ایا من از نظر فشار خون مشکل نگران کننده ای دارم و زنگ گوش و شوری دهانم به فشار خون بالا مربوط میشود سپاسگزارم
اسفند ۲۲, ۱۳۹۱ در t ۲۰:۱۶ ·
سلام
نه بنظر نمی رسد علائم مربوط به فشار خون بالا باشد
با یکی از همکاران پزشک مشورت حضوری داشته باشید.
فروردین ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۰۰ ·
مادر خانم من دچار سرگیجی بعضی وقتها میشود وموقعی که فشارش را اندازه گرفتیم.زمانی هم فشارش را اندازه مگیریم فشار خون بزرگش بالای ۱۵۰ است آیا میتوان آن رادرمانکرد
واز داروی فشارخون هم استفاده میکند
فروردین ۲۴, ۱۳۹۲ در t ۲۱:۱۳ ·
سلام
بله پرفشاری خون حتما نیاز به بررسی و درمان دارند.
درمان فشار خون بالا راحت و بی عارضه است.
عدم درمان عواقب دراز مدت ناخوش ایندی دارد.
فروردین ۲۲, ۱۳۹۲ در t ۱۱:۲۳ ·
سلام من کمال هستم و ۳۴ سالم مدتی است که متوجه شدم فشارم ۱۴ روی ۱۰ و یا ۱۱ است . وضعیت من چگونه است آیا من به فشار خون مینیم بالا مبتلا شدم . آیا بیماری خطرناکی است . فشارخون با مینیمم بالا چه خطرتاتی می تونه داشته باشه
فروردین ۲۴, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۵۶ ·
سلام
چند مرتبه با فاصله چند روز یکبار فشار خون رابطور استاندارد http://galb.ir/archives/805 اندازه کیری نمائید یا هولتر ۲۴ ساعته http://galb.ir/archives/459 شوید .
اگر میانگین بالا بود باید به درمان فکر کنید.
خطرات فشار خون بالا را در متن کامل ذکر کرده ام.
فروردین ۲۷, ۱۳۹۲ در t ۰۶:۳۶ ·
با عرض سلام
آیا فشار خون بالا میتواند درهنگام خواب باعث مرگ شخص شود؟ اگر چنین باشد از چه علائمی متوجه میشویم که شخص بر اثر فشار خون بالا فوت کرده است؟
فروردین ۳۱, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۱۲ ·
سلام
نه فشار خون بالا بخودی خود، موجب مرگ نمیشود مگر عارضه دار شود مثل خونریزی داخل مغزی یا سکته ناگهانی قلبی و …
مرداد ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۱۵:۲۴ ·
سلام،یعنی هرفردی که نارسایی میترال دارد،به فشارخون اولیه دچار میشود درهرسنی؟حتی باترمیم
دریچه هم درمان نمی شود این فشارخون بالا؟
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۵۷ ·
سلام مجدد.
نه فشار خون ربطی به دریچه میترال ندارد که با درمان آن هم بهتر شود..
باید فشار خون بالا جاگانه بررسی شود.
فروردین ۳۰, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۲۸ ·
با سلام خانمی ۵۸ساله ام فشار خون من اکثرا ۹ روی۷ است ولی زمانی فشار پایینم فاصله اش فقط ۱ عدد یعنی ۹ روی ۸ می شود که در این حالت رگ های پشت گردنم سفت می شود و من احساس درد و ناراحتی می کنم .در ضمن من آموزگار هستم و هنوز مشغول به کار می باشم.اگ فشار من روی عدد ۱۰یا۱۱روی ۷ باشد برای من فشار بالا محسوب می شود و من در بیمارستان بستری می شوم که آنها این فشار را برای من بالا نمی دانند.قبلا از توجه و وقتی که برای من می گذارید متشکرم.
فروردین ۳۱, ۱۳۹۲ در t ۱۹:۵۷ ·
با سلام
احتمالا استرس کاری یا زندگی شما زیاد است.
با کنترل استرس و رعایت الگوی صحیح رژیم غذایی http://galb.ir/archives/140 ، از نوسان فشار خون پیشگیری می شود.
اردیبهشت ۷, ۱۳۹۲ در t ۱۵:۰۵ ·
با سلام،
مادرم چند سال بود فشار خون بالا داشت و این اواخر نیزازدرد معده موقعی که غذای سنگین میخورد یا فعالیت بدنی میکرد می نالیدوبعضا میگفت دست چپم تیر میکشد.علاوه بر ان به کره وغذای چرب به شدت حساس بود ونمی توانست بخورد.به خاطر درد معده اش بردیمش پیش چند تادکتر واونا هم بدون توجه به عوامل این درد قرص وشربت دادن ولی هیچ کدام اثر نکرد.
ولی درعین ناباوری مادر عزیزم در اثر سکته قلبی هفته پیش درگذشت.
از دست اندرکاران سایت بسیار خوبتون خواهشمندم جهت اطلاع رسانی به سایر افراد وتسکین قلب بنده در مورد علل وعوامل مرگ مادرم توضیح بفرمایید.
اردیبهشت ۷, ۱۳۹۲ در t ۱۶:۵۷ ·
با عرض تسلیت.
تمام تلاش بنده نیز علارغم ذیغ شدید وقت، کمکی هر چند کوچک در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق است.
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۱۹ ·
با سلام
۲۲ ساله هستم.حدودا طی هشت ماه با رژیم غذایی و ورزش هوازی ۲۲ کیلو کاهش وزن داشتم .به تازگی احساس می کنم پشت سرم داغ میشه و سر گیجه و حالت تهوع دارم فشارم هم ۱۳ روی ۸٫۵٫دکتر عمومی بهم گفته فشار مینیمم بالاست.ایا احتمال بیماری قلبی وجود داره یا ممکنه به خاطر رژیم غذایی باشه؟در ضمن من در رژیم همه مواد غذایی رو گنجاندم فقط برنج و نان رو محدود کردم و شکلات و شیرینی هم حذف به جای این مواد روزانه چهار الی پنج واحد میوه مصرف میکنم.
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۰۶ ·
سلام
نگران نباشید.
محدودیت کامل نمک را رعایت کرده و فعلا فقط هر هفته یکبار فشار خون را کنترل کنید.
ر این مرحله درمان دارویی نیاز نیست مگر میانگین فشار خون بالا بیاید.
اردیبهشت ۲۰, ۱۳۹۲ در t ۱۲:۵۲ ·
با سلام.
مردی ۳۱ ساله هستم. بیست روز پیش بدلیل استفاده از قرص سیلدونافیل دچار اضطراب و افزایش فشار خون تا ۱۷ شدم که با مصرف قرص پروپانول و نیتروگلیسیرین فشارم را پایین اوردم. از ان به بعد همش دچار اضطراب بودم که نکنه دچار مشکل قلبی شدم که با مراجعه به تست اکو همه چی نرمال بود. همچین چکاب کلی کلیه و کبد هم شدم اکی بود. تست خون کامل هم دادم. همه چی اکی بود. ولی از اون موقع به بعد که الان ۲۳ روزه حس سلامت نرمال رو نداشتم. همش یه منگی خفیفی احساس میکردم. الان یکهفته هست که گلودرد هم اضافه شده همراه با تب خفیف. دیروز اتفاقی متوجه شدم فشار خونم ۱۵٫۵ هستش. من که همه ازمایشاتم اکیه این چه مفهومی میتونه داشته باشه?? لازم به ذکر است من قبلا فشار خونم ۱۳-۱۳٫۵ بوده. و چند وقت اخیر هم گاها قلیون کشیدم.
اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۴۹ ·
سلام
قرص سیلدنافیل را قطع کنید.
مصرف همزمان سیلدنافیل و نیتروگلیسیرین خطرناک و خطرناک است. مواظب باشید.
با یک پزشک مشاوره حضور ی داشته باشید.
خرداد ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۰۳:۱۸ ·
با سلام.پدرم حدود ۶۰ سال سنش هست ۲۷ روز پیش ایست قلبی کرد که لحظه ایست خون از گونش بیرون زده بود فشار خون بالا ۱۵ داشت همیشه و متاسفانه داروهاش ۳سال بود قطع کرده بود ضمنا زمان اتفاق نبض و تنفس و علایم حیاتی نداشت که با رسوندن سریع کمتر از ۳ دقیقه به اورژانس پزشکان توانستند cpr موفق داشته باشند و بابام به زندگی برگردونند.بعد از ۲۴ ساعت به هوش اومد و من رو شناخت اما بعد از ۲روز هر چقدر گذشت خوابشس بیشتر شد و هوشیاریش کمتر که بعد ۲ روز از به هوش اومدن دوباره به حالت کما رفت که بعد ار سی تی اسکن مشخص شد مغزش آصیب جدی ندیده پزشکان تشخیص آمبولی ریه دادن که با وارفارین بعذ از ۳روز دوباره به هوش اومد اما حافظش جوری بود که کسی نمیشناخت بعد سی تس مجدد گفتن مغز سالمه الان که یک ماه گذشته ۹۰درصد حافظش برگشته.۱-اینکه چه زمانی حافظش کامل برمیگرده و نوسان نداره؟۲_دکترش بعد اکو گفت به طرز عجیب قلبش اصلا آصیب جدی ندیده و دستگاه کمکی گفتن لازم نیست.به نظز شما با توجه به توضیحاتم اگر داروهاش به موقع و رژیم مناسب بازم خطر ایست یا سکته داره؟الان وارفارین اسپرین انالاپریل متورال هیدروکلروتیازید آتوسترول امپرازول مصرف میکنه.۳-آقای دکتر الان بیشتر اوقات میخوابه یا دراز میکشه خیلی زود خسته میشه دلیلش چیه البته دکترش گفت پیاده روی خیلی خوبه واسش؟۴-داروی انالاپریل اتوسترول متورال هالوپریدول یازده شب مصرف و همین ها بجز اتوسترول یازده صبح و هیدروکلروتیازید و امپرلزول ۹صبح مصرف میکنه. لطفا الگو زمانی مناسب برای ساعت مصرف داروهاش بهمون بگید؟و لطفا بگید مصرف اترواستاتین یا همون اتوسترول در یازده شب با متورال انالاپریل هالوپریدول مشکل ساز نیست یا بهتر نیست در ساعت دیگه مصرف بشه اگه بهتر چه ساعتی؟
آقای دکتر با تشکر لطفا کامل توضیح بدین چون شهرستانمون مرزی هست دکتر قلب نداریم.خواهش میکنم
خرداد ۲۱, ۱۳۹۲ در t ۱۸:۵۰ ·
با سلام
با توضیحات شما احتمالا آنسفالوپاتی هیپرتانسیو گرفته.
سیر آن معمولا برگشت پذیر بوده و جای نگرانی نیست.
مصرف دارو ها هم مناسب است.
تیر ۱, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۵۶ ·
سلام.
شوهرم ناراحتی قلبی داره قلبش گشاده ورزش میتونه بکنه مثلا فوتسال؟؟؟؟؟
یه سوال دیگه یکبار رفتیم اکو قلب دکتربهمون گفت سالی دیگه بیاین اکو انجام بدین به نظر شما دیر نیست ؟؟باید زودتر انجام بدیم؟؟
و اینکه چه مواد غذایی براش مفیده تغذیش باید چه جور باشه؟؟
تو رو خدا بهم کمک کنین
ممنون
تیر ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۴۳ ·
سلام
تانتوانم تشخیص دقیق را بدونم کمک زیادی نمیتوانم بکنم
لینک های زیر مفید است
http://galb.ir/archives/140
http://galb.ir/archives/772
تیر ۵, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۵۲ ·
باسلام وخسته نباشید خدمت شما.علت بالا بودن مینیموم فشار چیست؟من۳۸ساله هستم، اکثرا فشار خونم ۱۴ بروی ۱۰ میباشد.ولی در ظاهر مشکلی ندارم .چربی خون دارم اما خیلی بالا نیست ورژیم غذایی رو هم رعایت می کنم.اما به دلیل اداری بودن شغلم کمی بی تحرکم.تست ورزش و اکو هم انجام دادم اما مشکل خاصی نبود.اما در نوار قلب همیشه نوسان دیده شده.خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید.
تیر ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۲۳ ·
سلام
با توضیحات فوق شما پرفشاری خون (هیپرتانسیون ) دیاستولی داشته نیاز به جراحی دارید.
تیر ۹, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۱۸ ·
سلام خسته نباشید
دختری ۲۷ ساله هستم که به تازگی زود خسته میشوم و از پله که بالا میروم و یا پیاده روی تند که میکنم به شدت خسته میشم و لبهایم کبود میشود البته وزنم ۴۵ کیلو است و خیلی ضعیف هستم به دکتر مراجعه کردم گفته احتمالا فشار شریان ریه دارم. خیلی نگرانم میترسم این بیماری خیلی بدیه؟ لطفا راهنمایی کنید. ممنون
تیر ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۲۱:۳۳ ·
سلام
نه فکر نمی کنم مشکل مهمی باشد ولی بهتر است یک متخصص قلب ویزیت و تشخیص قطعی دهد.
تیر ۱۲, ۱۳۹۲ در t ۱۶:۴۵ ·
سلام،آیا نارسایی میترال باعث ایجاد فشارخون ثانویه در جوانی میشود؟
تیر ۳۰, ۱۳۹۲ در t ۰۰:۲۱ ·
سلام
خیر. علل دیگری باید بررسی شود. شایعترین علت فشار خون اولیه است.
تیر ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۱:۳۸ ·
پایین بودن فشاردیاستولیک. مربوط به نارسایی میترال است؟
تیر ۲۱, ۱۳۹۲ در t ۰۱:۴۱ ·
سلام. نه. فشار خون دیاستولیک وابسته به وضعیت عروقی و برخی عوامل دیگر دارد از جمله مشکلات دریچه آئورت و ….
ولی به نارسایی میترال خیلی ربط ندارد.
تیر ۲۱, ۱۳۹۲ در t ۱۹:۱۱ ·
سلام ..ممنونم ار مطلب خوبتون. برادر ۲۵ ساله دارم که مدت یکسال است. که فشار خون بالا دارد. فشار ۱۶٫ هر وقت در هر زمانی به پزشک مراجعه کرد. ۱۶ بود. پیش دکترمتخصص قلب رفت وازمایش داد کمی چربی خونش بالابود و داروی پایین اورنده چربی خون دادند. ولی در فشارش تاثیری نذاشت. دوباره ازمایش داد اسید اوریک خونش بالا بود . به نظر شما چی کار کنییم. طپش قلب هم همش داره. ممنونم.
تیر ۳۰, ۱۳۹۲ در t ۰۰:۳۰ ·
سلام
فشار خون بالا و مزمن حتما نیاز به درمان دارویی ضد فشار خون بالا دارد.
پی از بررسی علل ثانویه فشار خون بالا ، حتما درمان شروع شود.
مرداد ۷, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۱۹ ·
سلام
هر چند شایع ترین علت فشارخون بالا ، پرفشاری خون اولیه ( بدون علت دیگر ) است ولی با توجه به سن پایین شروع فشار خون ، ابتدا باید بررسی کاملی از نظر فشار خون ثانویه شده و سپس حتما باید درمان دارویی فشار خون بالا شروع شود. در صورت فشار خون بالای ۱۴ سیستولیک، تعلل در شروع درمان جایز نیست. در صورت شک هولتر ۲۴ ساعته کمک کننده است. http://galb.ir/archives/459
تیر ۲۶, ۱۳۹۲ در t ۱۵:۰۲ ·
سلام اقای دکتر مادرم نزدیک ب یک ماه است ک دچار فشارخون بالا است یعنی ۱۴یا ب بالا گاهی ۱۶ تا۱۷حتی۱۸ک حالش بد میشه میبریمش دکتر ک با امپول قرص ب زور میاد پایین قرص لوزارتان و متروپرولول میخوره ولی خیلی ب سختی تاثیر گزاره رفتیم دکتر فشارخون وکلیه ازمایش خون و ادرار و هولتر نوشت ک جوابش هنوز اماده نیست مادرم چربی داره،گاهی اوقات استخوان درد،تازگی هم ی ازمایش نشون داده ک کبدش چربه البته نه خیلی و عفونت دندان سابقه فشارخون بالاهم درخانواده و خودشم نداشته تیرویید کم کارم داشته ک قرص مدت طولانی خورده و تیرویید پرکار شده دکتر گفته سه هفته نخور دوباره ازمایش بده سنش ۵۰ساله فشار ب زور پایین میاد این شرحی ک براتون دادم ب نظرتون علت اصلیش چیه؟دلیش روشن بشه فشار ب حالت قبلی برمیگرده؟
مرداد ۷, ۱۳۹۲ در t ۱۱:۲۸ ·
سلام
هر چند شایع ترین علت فشارخون بالا ، پرفشاری خون اولیه ( بدون علت دیگر ) است ولی با توجه به تشدید اخیر فشار خون ، ابتدا باید بررسی کاملی از نظر فشار خون ثانویه شده و سپس حتما باید درمان دارویی فشار خون بالا اصلاح شود. علل شایع تشدید فشار خون که خود شما باید رعایت کنید : عدم مصرف مسکن های NSAIDs ( مثل ایبوبروفن ، ناپروکسن و اکثر مسکن های دیگر…. بجز استامینوفن و ترکیبات آن مثل استامینوفن کدئین که مشکلی ندارد ).رعایت رژیم غذایی بی نمک ( حتی عدم مصرف دوغ های آماده و خیار شور و…)، پرهیز از استرس و اضطراب ، بی خوابی و… ( حتی عدم کنترل پشت سر هم فشار خون چنین مرتیه در روز که با اثرات اضطرابی مانع کاهش فشار خون بالا می شود.
تیر ۲۸, ۱۳۹۲ در t ۱۵:۱۱ ·
درود،اقای دکتر مادرم حدود یک ماه است فشارش نوسان داره بالای ۱۴ گاهی ۱۶یا۱۸ک بیمارستان میبریمش ب زور با قرص و امپول پایین میاد متوپرولول میخوره با لوزارتان سخت تاثیر گزاره متخصص فشارخون وکلیه بردیمش ازمایش خون وادرار و بستن هولتر داده ک جوابش اماده نیست چربی خون داره تیرویید کم کار داشت قرص زیاد خورد ازمایش نشون داد پرکارشده دکترش گفت ۳هفته نخور دوباره ازمایش بده ی ازمایش جدیدم نشون داده کبدش کمی چربه۵۰سال سنشه قبله اینم فشار نداشته دلیلش چیه اقای دکتر؟دلیل پیدابشه فشار ب حالت قبل برمیگرده؟ممنون میشم جواب بدید
مرداد ۸, ۱۳۹۲ در t ۱۶:۲۵ ·
با عرض سلام
من گاهی اوقات ضعف همراه با سرگیجه میگیرم و وقتی فشارم رو میگیرم معمولا ده روی پنج هست و گاهی اوقات هم مینیمم روی چهار هست.ایا این مشکلی داره و باید به پزشک مراجعه کنم؟
مرداد ۸, ۱۳۹۲ در t ۱۶:۲۹ ·
سلام پدرم ۶۵سال سن داره بعد۱ماه از مصرف قرص های افسردگی دچار فشار خون۱۵۰/۱۳۰شده
دکترش گفته دچار فشار خون دیاستولیک شده و قرص ای ضد فشار خون داده من خیلی نگرانم از اینکه امید به زندگیش میاد پایین اگه قرص ای افسردگی قطع کنه فشار خونش خوب میشه؟
در ضمن دوچرخه سواری هم میکنه براش ضرر داره
ممنون
مرداد ۱۱, ۱۳۹۲ در t ۱۲:۲۸ ·
سلام
اگر داروی مصرفی علت فشار خون باشد باید قطع و عوض شود. ولی در بین داروهای ضد افسردگی علل عامل فشار خون بالا نادر است.
احتمالا منشا دارویی ندارد.
مرداد ۹, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۱۱ ·
با سلام. مردی ۳۸ ساله هستم. که فشارخونم گاهی به ۱۳ بر ۱۱ میرسد. تست ورزش و اکو و آزمایشها نرمال هستند. البته مضطرب هستم. لطفا راهنمایی فرمایید.
مرداد ۱۱, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۰۳ ·
سلام
اگر فشار خون دیاستولیک شما بالاتر از ۹ باشد لازم است درمان شروع شود.
مرداد ۱۲, ۱۳۹۲ در t ۱۸:۲۴ ·
با سلام و خسته نباشید
فشار خون در همه ی سنین دیده می شود می خواستم بدونم بیشتر کدام گروهها (بیشتر کدام سنین)در معرض خطر هستند و فشار خون در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی چه عوارضی در پی دارد؟ آیا این گروهها، گروههای در معرض خطر هستند؟
با تشکر
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۵۱ ·
سلام..
فشار خون اولیه اغلب در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی شروع میشود.
خارج از این رنج سنی علل ثانویه باید با وسواس بیشتری بررسی شوند.
سن شروع هر قدر پایین تر باشد احتمال عوارض بیشتر است.
مرداد ۱۴, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۲۵ ·
باسلام من ۳۵ سالمه ۵سال پیش حمله عصبی داشتم واز اون به بعد مدام حمله پانیکم تکرار شده در اون لحظه فشارم بالا میره مثلا۱۵/۹٫۸ وبعد که حمله رفع میشه پایین میاد کم کاری تیرویید دارم که دکترم بعد از اندازه گیری فشار خونم به من متورال ۵۰ تجویز کرد پیش دکتر قلب رفتم ونوار قلبی ام.رو دید که البته ارامبخش خورده بودم چون بدون اون نمیتونم بیرون برم ودکتر گفت چیزیم نیست ودارویی نداد ولی خودم که دستگاه فشار سنج دیجیتالی دارم متوجه شدم که موقع استرس یا عصبانیت ویا خستگی زیاد فشارم میره بالا . ایا این پانیک من میتونه از بالا رفتن فشار خونم باشه وایا من متورال رومصرف کنم توروخدا جواب بدید چون دکترهای قلبی که رفتم همشون میگن استرسه قلبت سالمه خودتواروم کن دکترهای روانپزشک هم میگن تلقین نکن ولی من ۵ ساله از زندگی هیچی نفهمیدم جز ترس وهراس ودارو خوردن بی اث . درضمن خانواده مادری من ومادرم اکثرشون فشار خون بالا داشتن. با تشکر فراوان.
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۱۹:۲۵ ·
سلام
استرس عامل افزایش فشار خون است و فشار خون عامل استرس یا پانیک نیست مگر بیمار شخصیت هیجانی داشته باشد و بیماری را بزرگ نمایی کند.
با توجه به اینکه ممکن است هنگام مراجعه به پزشک فشار خون تان افزایش یابد ، هولتر ۲۴ ساعته فشار خون می تواند در تشخیص فشار خون بالای واقعی موثر باشد http://galb.ir/archives/459
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۴۱ ·
سلام،با تشکر از مقاله مفیدتونن
من دخترى١٧ساله هستم و فشار خونم ١١/٩ هست و وزنم ۴٧ کیلو ،
یعنى من باید نگران فشار خون بالا باشم؟چون فک کنم نسبت به شرایط جسمانیم فشارخون دیاستولى نسبتاً بالایی دارم.
مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۱۲ ·
سلام
فشار خون دیاستول شما بالا است و باید پیگیری نمایید. رژیم غذایی را رعایت کرده کنترل منظم فشار خون ماهانه داشته باشید.
در صورت افزایش بیشتر فشار خون دیاستول مراجعه پزشکی لازم است..
مرداد ۲۶, ۱۳۹۲ در t ۱۸:۱۴ ·
سلام
سئوال بدون پاسخی بنام شما در پانل مدیریتی سایت ندیدم
در صورت عدم در یافت پاسخ سئوال در روزهای قبل، سئوال خود را مجددا بپرسید.
شهریور ۲, ۱۳۹۲ در t ۱۱:۴۴ ·
سلام من زمتنی که به دکتر میرم مضطرب میشم فشارم بالا میره قصد بارداری دارم چیکار کنم ؟آ اگه زمان بارداری فشارم بالا بره در اثر اضطراب چه بلایی سرم میاد؟اصلا میتونم بچه دار شم با این وضعیت
شهریور ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۵۴ ·
سلام
اگر واقعا فقط وقتی دکتر می روید دچار فشار خون بالا می شوید نگرانی نیست اما باید اثبات کنید.
هولتر ۲۴ ساعته فشار خون یا تونوپورت مفید است.
شهریور ۲, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۱۳ ·
من یک زن ۴۴ساله هستم الان حدود ۲ ساله که حدود۳۴ بار این اتفاق برا افتاده که سمت چپ کردنم شدیدا درد میکنه واحساس میکنم گوشم دارد میترکد فشار خونم را که میگیرم فشار دیاستولم بین ۱۰تا۱۱ است کمی که دراز میکشم فشار خونم پایین می اید اما دردگردنم تا حدود ۳تا۴ ساعت طول میکشد و این درد کم کم به پیشانی ام میرسد علت این درد ها چیست که فقط در سمت چپ است
شهریور ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۰۴ ·
سلام
نیاز به معاینه دارید ممکن است علل درد گردنی از مشکلات عروق مثل آئورت باشد.
شهریور ۲, ۱۳۹۲ در t ۲۱:۱۴ ·
سلام،من بیست ساله هستم،نارسایی میترال دارم،احتمال ایجاد فشارخون بالا درمن وجود دارد؟
شهریور ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۰۵ ·
سلام. به اندازه جمعیت عمومی .نه بیشتر به خاطر پرولاپس میترال
شهریور ۴, ۱۳۹۲ در t ۰۹:۰۳ ·
سلام. همسر من با سن ۴۴ سال مدت ۳ سال است دچار افزایش فشار شده یکبار دفع سنگ کلیه داشته که بعد از بررسی کلیه و عروق آن تحت نظر متخصص اورولوژ هیچ مشکلی مشاهده نشد. پس ار ارجاع به متخصص قلب هم با بررسی نوار قلب مشکلی در قلب دیده نشد .و کلیه آزمایشات سالم بود. دستور دارویی لوزارتان ۵۰ دو مرتبه و یک داروی کاهنده چربی بود ه که علی رغم مصرف بطور معمول فشار روی ۱۴/۱۰ است و به ۱۵/۱۰ هم میرسد. علت فشار خون چه میتوند باشد؟ چرا اغلب اوقات که فشار بالا به مقدار عادی میرسد فشار پایین همچنان روی ۱۰ است؟
پدرشان هم فشار دارد. آیا در کیس ارثی هیچ راه حلی وجود ندارد؟ نه سیگار نه الکل و نه نمک استفاده میکند . درمان چیست؟ در حالت استرس و کم خوابی فشار به ۱۶ هم رسیده . تا بحال هیچ دکتری نگفته چه موقع وضع عادی میشود من خیلی نگران سکته مغزی و قلبی هستم.
شهریور ۲۳, ۱۳۹۲ در t ۱۹:۳۴ ·
سلام
اگر علل ثانویه فشار خون رد شده باشد ، فشار خون اولیه یا اسنشیال مطرح است.
به هر حال فشار خون کنترل نبوده و باید داروی سوم اضافه شده و در صورت عدم پاسخ مناسب حتما باید مجددا از نظر علل فشار خون مقاوم به درمان بررسی شوند.
در فشار خون های اولیه که معمولا ولی نه همیشه خانوادگی میباشد ، فقط درمان داروئی لازم بوه و درمان دراز مدت است.
شهریور ۷, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۱۰ ·
با سلام
من زنی ۳۱ ساله هستم که مدت ۵ ماه است که ازدواج کرده ام. برای جلوگیری از بارداری ابتدا به مدت ۳ ماه از قرص دزوسپتیو استفاده کردم، چون این قرص برای من ضعیف بود، آن را تغییر داده و سپس به مدت ۲ ماه است که از قرص اچ دی استفاده میکنم. اما در طی این دو هفته اخیر دارای سر درد های شدید شده ام و فشار خون من که همیشه ۱۲ روی ۸ یا کمتر بوده، به ۱۲ روی ۹٫۵ تغییر کرده!
آیا این تغییر فشار خون من جدی است و به مصرف قرص ضد بارداری مربوط می شود؟
آیا باید مصرف هرگونه قرص ضد بارداری را قطع کنم یا فقط کافی است که نوع قرص ضد بارداری خود را تغییر دهم؟
با تشکر
شهریور ۲۳, ۱۳۹۲ در t ۲۰:۱۵ ·
سلام
باید داروهای هورمونی پیشگیری از بارداری قطع و در صورت ادامه فشار خون بالا دارو مصرف و هر سه ماه یکبار پیگیری نمایید. معمولا در کمتر از ۶ ماه فشار خون به حالت عادی برمیگردد.
شهریور ۱۲, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۵۳ ·
با سلام
من زنی ۳۱ ساله هستم که مدت ۵ ماه است که ازدواج کرده ام. برای جلوگیری از بارداری ابتدا به مدت ۳ ماه از قرص دزوسپتیو استفاده کردم، چون این قرص برای من ضعیف بود، آن را تغییر داده و سپس به مدت ۲ ماه است که از قرص اچ دی استفاده میکنم. اما در طی این دو هفته اخیر دارای سر درد های شدید شده ام و فشار خون من که همیشه ۱۲ روی ۸ یا کمتر بوده، به ۱۲ روی ۹٫۵ تغییر کرده!
آیا این تغییر فشار خون من جدی است و به مصرف قرص ضد بارداری مربوط می شود؟
آیا باید مصرف هرگونه قرص ضد بارداری را قطع کنم یا فقط کافی است که نوع قرص ضد بارداری خود را تغییر دهم؟
با تشکر
مهر ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۰۷ ·
سلام
فشار خون احتمالا از قرص ضد بارداری است و باید قرص ضد بارداری را بطور کامل و هر نوع قطع کرده و تا ۶ ماه با رعایت رژیم کم نمک و در صورت عدم کنترل با دارو پیگیری کنید.
فشار خون مرتبط با قرص ضد بارداری تا ۶ ماهخ بر میگردد. در صورت ادامه فشار خون بررسی بیشتر از نظر فشار خون اولیه یا ثانویه ضروری است
شهریور ۱۵, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۳۱ ·
سلام
من یک نوجوون ۱۵ ساله هستم و هر وقت می خوام فشار خونم رو بگیرم چه در خانه و چه در مطب دکتر اضطراب شدید
می گیرم و بسیار از نتیجه می ترسم هر کاری هم میکنم اضطرابم رفع نمی شه به نظر شما برای اینکه بفهمم وضعیت فشارم چگونه است چه کار کنم؟
متشکرم
مهر ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۳۹ ·
سلام
هولتر فشار خون ۲۴ ساعته بسیار کمک کننده است. http://galb.ir/archives/459
شهریور ۱۷, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۰۰ ·
سلام اقای دکتر خسته نباشید من ۲۷ سالمه و تازه متوجه شدم که asd و فشار ریوی دارم. ایا این بیماری خطرناک و کشنده است؟ خیلی ترسیده ام و نگرانم.
با تشکر از وقتی که میگدارید
مهر ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۵۱ ·
سلام
ASD با فشار پولمونر بالا حتی در بیماران بدون علامت مهم بوده و شما نیاز به پیگیری سریع دارید .
شهریور ۱۷, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۱۸ ·
سلام
من چند وقت پیش یک مطلبی رو خوندم که گفته بود پزشک ها تمی توانند با سوزاندن عصبی در کلیه که دستور افزایش فشار خون را به مغز می دهد فشار خون را کاهش بدهند به نظر شما آیا ما هم می تو نیم این کار رو انجام بدهیم؟
مهر ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۵۳ ·
سلام
این روش فقط در فشار خون های بسیار بالا بدون امکان کنترل دارویی و مقاوم به درمان کاربرد دارد. و در دسترس می باشد.
شهریور ۱۹, ۱۳۹۲ در t ۰۸:۰۹ ·
سلام
مادر من فشار خون بالا دارد و قرص های متورال۵۰ نصف و لوزارتن ۲۵میخوره نزدیک به ۱ساله. آقای دکتر مصرف این قرصها باید تا کی ادامه داشته باشه؟
مهر ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۴:۰۰ ·
مصرف دراو در فشار خون دراز مدت و احتمالا مادام العمر خواهد بود.
شهریور ۲۱, ۱۳۹۲ در t ۱۲:۱۸ ·
سلام خانمی ۳۵ساله هستم. دو بار موقعی که سردرد شدید داشتم فشارم رو اندازه گرفتم این سردرد با درد چشم همراه بود و یک طرف سرم دردهای شدید و کوتاه ناگهانی داشتم. فشارم رو اندازه گرفتم ۱۵ رو۱۲ بود(۱۲ مینیمومم بود) .فشارم رو دوباره گرفتم و دیدم که طبیعی است. معمولا فشارم ۹ یا ۱۰٫۵ روی ۶ تا ۷٫۵ است.دستگاه فشارم دیجیتال است در ضمن متخصص مغزو اعصاب تشخیص داده که میگرن عصبی دارم. به نظر شما علت بالا رفتن ناگهانی فشارم در عرض چند دقیقه چیه ؟جالبه که وقتی فشار دست دیگه ام رو میگیرم فشارم طبیعیه ؟من بیمارم یا دستگاه فشارم ایراد داره؟ممکنه فشار در یه زمان کوتاه با سرعت بالا بره و در مدت کوتاهی با سرعت پایین بیاد؟ با تشکر فراوان
آذر ۱, ۱۳۹۲ در t ۲۱:۱۴ ·
سلام
نه . نوسان این حد فشار خون معمول نبوده و بنظر می رسد خطای دستگاه دیجیتال باشد.
توصیه به کنترل سریال فشار خون و در صورت بالا بودن اغلب آنها مشاوره با متخصص قلب یا بیماریهای داخلی پیشنهاد می شود. گاهی هولتر ۲۴ ساعته فشار خون مفید است.http://galb.ir/archives/459
شهریور ۳۰, ۱۳۹۲ در t ۱۶:۴۴ ·
سلام
من ۳۷ ساله و مرد هستم مدت یک ماه است متوجه شده فشار خون دارم متوسط ۱۴روی ۱۰
اره اکو قلب نشان داد دیواره قلب کمی ضخیم شده -الان با رژیم و مصرف دارو توانستم فشار را کنترل کنم-ایا ضخامت دیواره قلب درست می شه -تحرکم هم بهتر شده تا کی دارو مصرف کنم ممنون
آذر ۱, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۱۶ ·
برای درمان فشار خون اولیه ، اغلب درمان دراز مدت لازم است و قطع درمان بعد کنترل فشار خون بالا موجب عود بیماری فشار خون بالا می شود.
هیپرتروفی قلب ( افزایش ضخامت دیواره ای ) در طی چندین ماه تا چندین سال فشار خون بالای درمان نشده ایجاد و معمولا چند سال بعد درمان کامل و مداوم ، بتدریج رفع می شود.
آبان ۲۴, ۱۳۹۲ در t ۱۰:۴۱ ·
با عرض سلام جناب دکتر
مادر من ۵۲ سالشه.بعضی اوقات دچار سرگیجه شدید و حالت تهوع می شه ودر این مواقع مینیموم پایین در حد ۵-۶ و ماکسیمم ۱۶-۱۷ دارند .این جور اوقات باید به کدام توجه کرد؟مینیمم را بالا آورد یا ماکسیمم را پایین؟
با تشکر
دی ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۱۸:۴۹ ·
سلام. کنترل فشار بالا در اولویت است.
آذر ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۳۰ ·
۴۵سال دارم مدت سه سال است با انکه داروهای مانند املودیپین لوزارتان پرازوسین دیلتیازم هیدروکلرتیازید وراپامیل متیل دوپا متورال نیتروکانتین وپرل تی ان جی بعلت فشار خون بالا که دیاستولیک از ۱۱ پایینتر حت با مصرف این داروها و ضربان قلب تند که در حال استراحت ۱۰۰ میباشد ودردهای قفسه سینه که در نوار همیشه میگویند ایسکمی دارم با خوردن ان داروها در حال حاضر کلیه هایم ناراحتی پیدا کرده خواهشمندم بگویید چکار کنم باتشکر
آذر ۲۱, ۱۳۹۲ در t ۰۴:۰۶ ·
با سلام واحترام من مرد م وشصت سال دارم اغلب در ةنگام غروب فشار روی ١٢-٩ می بأشد لأکن بقیه روز فشار طبیعی می بأشد بنده نیز قرص فشار خون سوتا لول چهل و والسارتان چهل صبح وعصر مصرف میکنم چند وقتی است که وزوز گوش دارم أیا ارتباطی با فشار خون دار دمرا راهنمایی فرمایید ضمنا أریتنی قلب نیز دارم
آذر ۲۲, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۲۳ ·
با سلام و عرض خسته نباشید بر شما استاد محترم
من ۵۱ سالم هست در ۲۴ سالگی به علت نگرانی از امتجان فینال مامایی سرم گیج رفت .گفتم می میرم خواهرم فشارم را گرفت گفت ۱۴ است . آن وقت فقط بیمارستان امام بود رفتم آنجا دکتر دانشور بود شما سنتان کم است نمی شناسید( من به علت موقعیت سیاسی آن زمان نتوانستم به آرزویم برسم ناچارا معلم بودم و مامایی می خواندم دکتر برام پروپرانولول داد فرمودند یک شغل را انتخاب کن . ولی ایشان در آمریکا تحصیل کرده بودند و وضقیت ما را نمی دیدند . یادم نمی آید و۱ ماه خوردم یانه .چندین سال با سلامتی گذشت . آخرین امتحان شنا در ۴۴ سالگی با روزهای پایانی پریودم همراه بود که بعدا من دیگر پریود نشدم که احتمال آمنوره ورزشی بود .رسیدم به پایان نامه ارشد استاد راهنمام از پایان نامه ام مقاله درآورده و بدون اطلاعم به کنگره بین المللی به اسم خود داده بود با دیدن در سایت ناراحت شدم .هر وقت از مطب می آمدم سردرد داشتم ناگهان گفتم بذار فشارم رابگیرم ۱۹ بود دیگر از ترس می نیمم را نگرفتم رفتم بیمارستان کاپتوپریل خوردم و فردا نزد دکتر سرابی پور رفتم ایشان یک نوار قلبی گرفتند پرو پرانول نوشتند و مرا به دکتر ناظم پور معرفی کردند ایشان مرا ویزیت و فرمودند باید ۳ ماه دارو بخورم . ستالوپرام . کلونازپام . من روزی فقط نصف کلونازپام خوردم ۱ ماه بعد قطع کردم بعد بدون دارو … استرس مطب زیاد وقتی شب می خوابیدم نزدیک صبخ تپش قلب مرا از خواب بیدار می کرد به دکتر صمدی خواه رفتم (وقتی مادرم را می بردم ) یک نوار قلب و یک اکو گرفتندچیزی نبود. یادم می آمد فشار خون پر نوسانی داشتم ایشان فرمودند شما قشارخون اولیه دارید کاهش وزن متورال و والسارتان نوشتند .من گفتم من ورزشکارم رژیم را هم رعایت می کنم پس از هر دارو نصف صبح و نصف شب. ۶ ماه مدام خوردم بعد تدریجا قطع کردم .عید ۹۱ به علت خوردن تخمه احساس کردم فشارم بالا می ره داروها را دوباره شروع کردم به مدت کم .بعدا ورزش استاندارد .رژیم مناسب .کاهش وززن .اکنون روزی ۳ بار فشارم را میگیرم بعد مطب سرم درد میکند فشارم میشود ۱۳ . ۹ اگر یک ناراحتی داشته باشم فورا فشارم میره بالا من هم یا ۱۰ ایندرال می خورم ویا هیپورکس باریچ اسانس ۱ عدد .آقای دکتر می دانم خیلی بامعلومات هستید وکلا سمینار ی که جمعیت مامایی برگزار کرده بود شما گرداندید که جای بسی تشکر دارد ما هم خیلی کف میزدیم .من از خودم تنفر دارم آخر من کارشناس مامایی هستم آخرین مطالب علمی مربوط به فشار خون را از پاپ مد می خوانم ارشد فیزیولوژی ورزش هستم تاثیر ورزش را بر فشار خون می دانم . چرا باید فشارخون داشته باشم و اگر اولیه است چرا ازبین تمام خانواده مرا درگیر کرده است نمی خواهم دارو بخورم تعدیل سبک زندگی را به دست گرفتم می خواهم عمرزیادی بکنم زیاد زجمت کشیدم از فشار خون گرفتن خسته شدم چقدر از خواهرم بخواهم ویا از تزریقات
لطفا مرا راهنمایی فرمایید ببخشید درد بیماران کم بود ما هم بر آن افزودیم .
باتشکر و احترام
اسفند ۲, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۴۹ ·
سلام. خیلی سخت می گیرید و این کار را بدتر میکند.
فشار خون یک بیماری شایع بوده و کلا یک سوم بالغین جوامع شهری و نیز در دو سوم افراد بالای ۶۰ سال غربی دیده میشود.
البته شاید در کشور ما کمی کمتر باشد.
فشار خون بالا یک بیماری خطرناک نبوده و فقط عوارض دراز مدت ان موجب نگرانی و اصرار پزشکان به درمان است.
عوارض تاخیری درمان خیلی موثری ندارند و شما خودتان بهتر میدانید.
اگر میانگین فشار خون شما بالا است در مقابل مصرف دارو مقاومت نشان نداده و مطمءن باشیر عوارض داروها بسیار بسیار کمتر از عوارض و خیم تاخیری است. و این را مقالات معتبر بسیاری اثبات کرده اند.
به هر حال توجه بیش از حد و دغدغه کردن این بیماری شایع و درمان پذیر فقط موجب تشدید فشار خون و بیماری روحی عصبی خواهد شد
آذر ۲۴, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۴۱ ·
با سلام وخسته نباشید ۴۸ ساله می باشم اغلب موارد فشار مینمم من ۹/۵ یا ۱۰ میباشد اما ماکزیمم خوب میباشد علتش چیست
اسفند ۲, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۳۷ ·
سلام. شروع فشار خون اولیه مطرح بوده نیاز به درمان دارید . http://www.galb.ir
آذر ۲۹, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۲۴ ·
با سلام
سه هفته پیش متوجه شدم که دارای کلستلرول اضافی به میزان۱۲۳ واحد بوده که هم اکنون جم فیبروزیل مصرف می کنم و نیز فشار خون بالا هستم ۱۲/۱۸ وعلیرغم تجویز داروهای لوزارتان ۲۵ – متوپرولول ۵۰ و تریامترن توسط پزشک متخصص هیچ کدام از آنها را مصرف نکرده و با حذف نمک و استفاده از سیر و ماست در رژیم غذایی و نان کم نمک سنگگ توانسته ام فشار خون خود را تا ۹/۱۲ پایین بیاورم آیا باز هم نیاز به استفاده از دارو هست – جطور فشار خون دیاسیستولیک را می توان با تغذیه پایین آورد. با تشکر
اسفند ۲, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۳۶ ·
جمفیبروزیل تاثیر زیادی در کاهش کلسترول نداشته داروی مناسبی نیست.
اگر میانگین فشار خون ها پایین باشد می توان دارو مصرف نکرد در غیر اینصورت دارو درمانی اجباری بوده و بسنده کردن به رژیم غذایی مانع موجب بروز عوارض وخیم فشار خون بالا در دراز مدت نخواهد شد و موجب پشیمانی است.
دارو های فشار خون بسیار بسیا کم خطر تر از عوارض تاخیری فشار خون بالا هستند.
دی ۳, ۱۳۹۲ در t ۰۴:۳۱ ·
سلام دکتر،
مادرم ۶۲ سال سن داره و الان ۳ ساله که فشار خون بالا داره، ۴ ماه پیش به صورت مکرر فشار خونش بالا می رفت و اغلب از ۱۷ می گذشت و حتی به بالای ۲۰ هم می رسید. همان موقع مادرم رو به نزد یک متخصص بردم و ایشون تعداد زیادی قرص تجویز کردن که باعث شد از ان موقع به بعد دچار افزایش فشار نشن، ولی الان فشار خون مادرم همیشه ماکسیمم ۱۰٫۵ و مینیمم ۶٫۵ می باشد. ایا این میزان کم فشار خون خطرناک نیست؟
قرص هایی که مصرف می شوند به این ترتیب هستند:
املوپرس ۵ ، صبح و شب یک عدد.
انالاپریل صبح ۱۰ میل و شب ۲۰ میل.
متورال ۵۰ صبح و شب ۱ عدد.
هیدروکلروتیازید صبح یک دوم.
جناب دکتر ممنون می شم راهنماییم کنید که ایا این مقدار قرص بیش از حد نیست؟ مخصوصآ در مورد قرص املوپرس.
با سپاس
اسفند ۲, ۱۳۹۲ در t ۱۳:۵۲ ·
سلام. دوز داروهای ضدفشار خون و ترکیب ان ها مناسب است ولی اگر همیشه میانگین فشار خون ها پایین است می توان داروها را کاهش داد.
با پزشکتان مشورت کنید.
دی ۱۰, ۱۳۹۲ در t ۰۳:۳۵ ·
سلام دکتر،
مادرم ۶۲ سال سن داره و الان ۳ ساله که فشار خون بالا داره، ۴ ماه پیش به صورت مکرر فشار خونش بالا می رفت و اغلب از ۱۷ می گذشت و حتی به بالای ۲۰ هم می رسید. همان موقع مادرم رو به نزد یک متخصص بردم و ایشون تعداد زیادی قرص تجویز کردن که باعث شد از ان موقع به بعد دچار افزایش فشار نشن، ولی الان فشار خون مادرم همیشه ماکسیمم ۱۰٫۵ و مینیمم ۶٫۵ می باشد. ایا این میزان کم فشار خون خطرناک نیست؟
قرص هایی که مصرف می شوند به این ترتیب هستند:
املوپرس ۵ ، صبح و شب یک عدد.
انالاپریل صبح ۱۰ میل و شب ۲۰ میل.
متورال ۵۰ صبح و شب ۱ عدد.
هیدروکلروتیازید صبح یک دوم.
جناب دکتر ممنون می شم راهنماییم کنید که ایا این مقدار قرص بیش از حد نیست؟ مخصوصآ در مورد قرص املوپرس.
با سپاس
دی ۱۳, ۱۳۹۲ در t ۰۹:۵۹ ·
با سلام
همسر بنده اکنون در دوران یائسگی به سر می برد و مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است که با مصرف دارو متفورمین قندش تحت درمان است (به حد نرمال رسیده است) جدیداً به یک باره دچار فشار خون شد (۱۴۰تا۱۶۰ و ۱۰تا۱۲) به پزشک قلب و عروق و فشار خون مراجعه و ایشان قرص لوزارتان ۲۵ دادند که یک قرص در شبانه روز مصرف کند که بازهم اثر نمی کرد و دچار فشار خون می شد که تجویز فرمودند ۲ قرص در روز. الان هم با خوردن قرص ها باز هم فشارش بالاست و هر بار از قرص مصرف می کند پشت سرش درد می گیرد. در ضمن در خصوص کلیه آزمایش داد و به نظر پزشک همه آیتم ها خوب بود (البته سدیم و پتاسیمش در سقف حد نرمال قرار دارد) حال نظر صائب تان را بفرمایید تا چه کنیم. در ضمن با نظر پزشک تحت درمان پزشک مغز و اعصاب قرار گرفته است چرا که پزشک متخصص فرمودند همه چیز شما خوب است لذا به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید! ممنون
اسفند ۲, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۱۷ ·
سلام.۱ . داروی تجویر شده مناسب است اما اگر جواب ندهد یا عوارض دارویی داشته باشد بهتر است با نظر پزشک معالج عوض شود.
ا۲٫ حتمالا فشار خون بالای عصبی تشخیص دادند.
دی ۱۶, ۱۳۹۲ در t ۲۲:۰۷ ·
سلام
من دچار فشارخون دیاستولیک هستم وبامصرف قرص های متورال ولوزارتان فعلا فشارم تحت کنترل میباشد ولی نگران عوارض جانبی این داروها هستم .آیاباید تاآخر عمر این داروهارامصرف کنم؟و عوارض انها را چه کنم؟
باتشکر
اسفند ۸, ۱۳۹۲ در t ۲۳:۴۴ ·
سلام. مطمءن باشید عوارض فشار خون بیشتر از عوارض دارویی است و مصرف داروها در دراز مدت سود بیشتری خواهد داشت.