نارسایی دریچه سه لتی (تری کوسپید)

نارسایی دریچه سه لتی یا تری کوسپید قلب (TR):  

قلب دارای دو دریچه بین بطن‌ها و دهلیزها بنام میترال و سه لتی  است که هنگام انقباض قلب بسته می‌شوند. دریچه سه لتی دریچه‌ای است که بین دهلیز راست و بطن راست قلب قرار گرفته‌است . به طور طبیعی دهانه‌های این دریچه هنگام دیاستول باز است و خون از دهلیز راست وارد بطن راست می‌شود. طی انقباض بطن راست (سیستول) دریچه سه لتی بسته نگه داشته می‌شود.   منظور از نارسایی دریچه بازگشت خون از این دریچه‌ به دهلیز هنگام انقباض قلب است.

اتیولوژى:

۱-     اختلال ساختمانی دریچه: شایع بوده و می تواند بطور طبیعی و بدون همراهی با بیماری دیگری دیده شود.در این موارد  نارسایی دریچه سه لتی قلب (یا رگور‍ژیتاسیون تری کوسپید) اغلب  جزئی(Mild) بوده و این موارد همراه با فشار ریوی نرمال می باشد. سیر این نوع درگیری دریچه ای خوشخیم بوده و معمولا خطرناک و پیشرونده نمی باشد.

۲-      اتیولوژى دوم اختلال  عملکردی (Functional) دریچه تری کوسپید  و ثانویه به اتساع شدید بطن راست  به هر علت ( اغلب همراه با هیپرتانسیون ریوى  مثل آمبولی ریه یا بیماری قلب ریوی و … و یا نارسایی قلب راست )است

تظاهرات بالینى : موارد خفیف(Mild)  بعلت اختلال ساختمانی دریچه سه لتی کاملا بدون علامت می باشد. در موارد شدید، تظاهرات بالینى شبیه  نارسائى شدید بطن راست همراه با ادم اندامها ،بزرگی کبدی (هپاتومگالى) و در مراحل پیشرفته تورم شکم  می باشد. بسته به علت نارسایی دریچه سه لتی (تری کوسپید) قلب، علائم بیماری ثانویه مثل بیماری ریوی همراه در بیماری کورپولمونال (قلب ریوی) دیده می شود.

درمان:

بسته به شدت نارسایی دریچه  و  بیماری زمینه ای و نیز علائم غالب متفاوت است.   موارد خفیف و بدون علامت هیچ درمانی لازم  ندارد.  برای ادم اندام ها و تورم شکمی (آسیت) ، درمان شدید با دیورتیک لازم است. درمان برونکو دیلاتور و اکسیژن تکمیلی  برای بیماری کورپولمونال (قلب ریوی) انجام می شود. درمان نارسایی قلب راست برای علائم نارسایی قلبی در نظر گرفته می شود. و  در موارد شدید (در صورت فقدان هیپرتانسیون ریوى شدید)، درمان جراحى به‌صورت ترمیم حلقه (Annuloplasty) تریکوسپید یا تعویض دریچه در صورت عدم امکان ترمیم با دریچه بیولو‍یک(خوکی یا گاوی) لازم می شود.

 

 

 

 

 

54 comments

  1. با سلام و عرض ادب
    قبلا MVP &Moderately Sever MR 3+ داشتم که بعد از عمل ترمیم میترال mr کامل برطرف شد
    ولی تو اکو نوشته بودن Tricuspid Vlave is Prolapsed with Mild TR (g: 20 mmHg)
    آیا پیشرفت میکنه؟ من فقط ۲۰ سالمه، آیا احتمالش هست که برای بار دوم زیر عمل قلب باز برم؟؟

    • سلام
      نه مهم نیست و امکان پیشرفت ناچیز بوده و دریچه تریکوسپید معمولا نیز به جراحی یدا نمی کند

  2. سلام . من +mvp mr به همراه + tricupsid valve : tvp tr دارم خیلی نگرانم . آیا نیاز به جراحی پیدا می کنم . ورزش کردن مثل بدنسازی که باید وزنه های سنگین را بلند کرد برای من ضرر دارد . ؟ من حدود شش ماه پیش فقط پرولاپس دریچه میترال داشتم . الان نارسایی میترال با نارسایی دریچه سه لتی دارم . این یعنی بیماری من داره پیشرفت میکنه ؟

    ممنون میشم اگه جواب بدین

    • سلام
      نه نگران نباشید. نارسایی تری کوسپید خفیف است و معمولا نیاز به جراحی پیدا نمی کند.

  3. سلام ،من ۲۸سالمه و به تازگی به علت تنگی نفس و طپش قلب(خصوصا در استراحت و موقع فشار عصبی )به پزشک مراجعه کردم و با انجام اکو تشخیص دادن که دریچه میترال و تریکوسپید من دچار شلی است.میخواستم بدونم باید چکار کنم آیا در هنگام بارداری مشکل ایجاد نمیشه؟

    • سلام
      اگر نارسایی خفیف است نه نگران نباشید.
      مشکلی در بارداری و زایمان نخواهد بود.
      اگر نارسایی شدید است نیاز به پیگیری دارد.

  4. با سلام
    مادر من دو ماه پیش تحت عمل قلب باز قرار گرفت و سه تا از رگهای خون رسان قلب و دریچه میترال آن تعویض شد . معاینات قبل از عمل اکو مری نشان داده بود که دریچه سه لتی نیزدارای مشکل جزیی است. اما متاسفانه در زمان جراحی مورد بررسی جراح قرار نگرفت و بعد از عمل مادرم دچار مشکل شدید ریوی، کبدی، کلیوی و ادم شدید گردید و اکو بعد از عما از قلب نشان داد که دریچه سه اتی در حایت آزاد قرار دارد و هم اکنون در ICU بستری می باشد .آیا در حال حاضر امکان جراحی مجدد و تعویض دریچه سه لتی وجو دارد. لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر فراوان

    • با سلام و آرزوی بهبودی .
      جراحی قلب مجدد برای بار دوم امکان پذیر است ولی ریک بالاتری از جراحی اول دارد.
      پزشک معالج باید بر اساس شرایط بیمار و میزان سود از جراحی
      دوم تصمیم گیری کند.

  5. سلام.من ۲۵ سالمه. ۴ سال پیشش عمل قلب باز کردم.ایا ورزش بدنسازی الان برای من ضرر دارد؟

    • سلام
      بسته به علت جراحی قلب و شرایط فعلی فرق می کند. ولی حداقل ورزش خوبی نیست.
      ورزش عای هوازی مفیدند

  6. با سلام
    چند روز قبل با گرفتن اکو از وجود نارسایی tr ددر قلبم مطلع شدم .
    به من گفته شد که مشکل حادی نیست .
    دریچه سه لتی به حالت خفیف بسته نشده و خون به داخل دهلیز ( خیلی کم ) پس میزند .
    میخواستم بدونم آیا در آینده دچار مشکل خواهم شد یا نه ؟
    آیا باید درمان خاصی را انجام بدم یا نه؟
    ممنون میشم سریعتر جواب بدین .

    • سلام
      نگران نباشید. نارسایی خفیف تریکوسپید TR‌ نیاز به پیگیری ندارد.

  7. سلام. من آیا این نارسایی باعث مرگ میشه؟ من ۲۳ سالم هست نارسایی دریچه دارم نمیدونم میترال هست یا سه لتی. دکتر گفت نیاز به ترمیم هست. آیا این نارسایی موقع زایمان برام مشکل ساز هست؟من میتونم باردار شم؟ ایا برام ضرر داره باردار شدن؟

    • سلام
      دریچه گرفتار و میران نارسایی دریچه مهم است. با اطلاعات شما نمی توانم راهنمایی درستی داشته باشم.
      اگر نارسایی تریکوسپید باشد معمولا مداخاه نیاز نیست اما در نارسایی شدید میترال بویژه علامتدار یا با فشار پولمونر بالا یا آریتمی ، نیاز به مداخله می باشد

  8. با عرض سلام و خسته نباشید یک سوال خدمت شما داشتم دو سال پیش به علت آریتمی دو بار EPS ablition انجام دادم و گفتند در بطن راست مشکل است ولی نتیجه نگرفتم و یک پزشک به من پیشنهاد پیس میکر را دادند ولی پزشک خودم گفتند فعلاً احتیاجی به این عمل نیست اکو که انجام دادم در اکو نوشته بودندMild MR و Mild TR , PAP=27mmHg می‌شود یک مقدار در مورد این بیماری توضیح دهید و اینکه من چه کار باید بکنم.

    • سلام
      برای مشکلات دریچه ای هیچ کار مهم نیست و مشکل ساز نخواهد بود.
      مشکل آریتمی ؟ بر اسای بررسی ها تصمیم گیری شود.

  9. با عرض سلام و خسته نباشید یک سوال خدمت شما داشتم دو سال پیش به علت آریتمی دو بار EPS ablition انجام دادم و گفتند در بطن راست مشکل است ولی نتیجه نگرفتم و یک پزشک به من پیشنهاد پیس میکر را دادند ولی پزشک خودم گفتند احتیاجی به این عمل نیست. اکو که انجام دادم در اکو نوشته بودندMild MR و Mild TR , PAP=27mmHg می‌شود یک مقدار در مورد این بیماری توضیح دهید و اینکه من چه کار باید بکنم.

  10. با سلام
    من در سال ۸۸ بدلیل خفگی در خواب شبانه به توصیه پزشک عمومی به دکتر قلب مراجعه نمودم که تشخیص آقای دکتر sever mvp بود. ایشان قرص پرپرانول تجویز کردند که بخورم و من نخوردم و یک سال بعد به دکتر متخصص دیگری مراجعه نمودم که ایشان به من گفتند mvp داری و نیاز به خوردن قرص نداری و تمام جوانان این مشکل را دارند. به متخصص قبلی مراجعه کردم ایشان گفتند باید قرص بخوری. من قرص نخوردم.
    اکنون پس از مدتی مجددا به متخصص سومی مراجعه کردم ایشان در نتایج اکو به من گفتند موقتا باید قرص بخوری و هر ۶ ماه مراجعه کنی.و علاوه بر متخصصین قبلی تیک برگشت خون از دریچه های میترال و سه لختی را تیک زدند.(regurgitation for mitral and tricuspid)
    دکتر های قبل فقط پرولاپس را تیک زده بودند. من مدتی است که در پهلوی راستم درد و سوزش دارم که سونوگرافی چیزی نشان نداد.لطفا مرا راهنمایی بفرمایید. آیا اینجانب می توانم ورزش نین جوتسو بروم و اینکه شرایط من الان چگونه است.آیا بیماری من پیش رونده است. ایا حتما باید این قرصها را بخورم. از راهنمایی هایتان پیشاپیش کمال تشکر را دارم.

    • سلام
      اگر علائم آزار دهنده هستند دارو کمک کننده است والا الزامی نیست.
      نگران نباشید اما با اکو سریال ( هر ۱-۳ سال یکبار ) پیگیری کنید. معمولا پیشرفت نمی کند.

  11. باعرض سلام وخسته نباشید خدمت جناب دکترارجمند.من دختری ۲۰ساله هستم حدود۳سال پیش صرفابخاطردردهای خفیفی که هنگام اضطراب درسمت چپم داشتم به متخصص قلب مراجعه کردم.ایشان باانجام EKGوECO به من گفتند گشادگی تری کاسپیدداری وهر۶ماه یکبارجهت کنترل مراجعه کن وقرصهای ایندرال ۱۰وفاموتیدین تجویزنمودند.پس ازآن من بامطالعات مکرردرمورد بیماری هرروزحالم بدترشدوالان بایک استرس کوچک وفشارهای روحی روانی دجارطپش قلب ودردهای نقطه ای یاپراکنده درسمت چپ میشوم وحتی روی پهلوی چپ نمیتوانم بخوابم.چندین دفعه دیگرهم مراجعه کردم واکوانجام دادم وموارداکواینچنین است:MVP وTR مثبت.به ۲دکتردیگه هم مراجعه کردم وآنهامعتقدبودند که اصلاپیگیراین مساله نباشم وفقط درهنگام استرس تازمان بهبودعلایم ایندرال۱۰مصرف کنم گاهی مواقع خوب هستم ولی دربعضی شرایط این طپش قلب ودرد بسیاراذیتم میکند.لازم به ذکراست به شدت عصبی وزودرنج هستم وناراحتی معده هم دارم وبسیارمیترسم مخصوصادرخواب حتی بابسته شدن درطپش قلب میگیرم.خیلی نگرانم دیگه ازدکتررفتن خسته شدم.لطفامنوراهنمایی بفرماییدهم درموردپیگیری بیماری ام وهم درمورداینکه آیابرای بارداری وزایمانم مشکل دارم یاخیر؟توروخدامنوازاین فکروخیالای بدنجات دهیدممنونم

    • سلام
      مشکل قلبی شما مهم نبوده و پیگیری مکرر لازم نیست.
      علائم بنظر بیشتر عصبی می رسد تا قلبی.
      با یک روانپزشک برای کاهش اضطراب مشورت کنید.

  12. سلام من دختر ۲۳ ساله هتم که به تازگی ازدواج کردم و دچار بیماری نارسایی دریچه میترال و تریال به صورت خفیف میباشم اما مدتی است این دردها بسیار ازار دهنده شده اند و حتی باعث شل شدن تمام عضلات بدن من میشوند درد قفسه سینه،تنگی نفس و درد گردن وبازوی چپ و پای چپ تقریبا برایم عادی شده اند اما بعضی مواقع دیگر تحملش بسیار سخت میشود. هرچند دکترها میگویند مهم نیست طبیعیه اما من فقط میخوام این دردها کم شوند خطرناک بودنش دیگر برایم اهمیتی ندارد….. چه کنم؟

    • سلام
      در صورت دردهای شدید باید داروهای آرامبخش عصبی برای کاهش شدت احساس درد مصرف کنید.

  13. با سلام و خسته نباشید خدمت دکتر ارجمند
    بنده برای معافیت پزشکی از طریق بند عوارض عضوی دریچه ای قلب اقدام کردم که در تبصره ان نوشته شده پرولاپس دریچه ای که منجر به نارسایی نشده باشد ویا دارای نارسایی mr-pr در حد trivial یا tr در حد (mild با ۱۰) باشد: معاف از رزم در نتیجه ی اکوی بنده نوشته شده mild با trg:19 این در حالیه که پزشک اول معاین برای معافیت بنده گفتند پرولاپس شما دارای نارسایی نیست.
    سوال من این است که ایا پرولاپس دریچه با نارسایی دریچه میترال متفاوت است اگر نیست چرا در تبصره نوشته شده نارسایی با درجه خفیف کمتر از ۱۰
    اقای دکتر بسیار ممنون میشوم و کمک بزرگی میکنید اگر جوابم را بدهید

    • سلام. نظر پزشکان کمیسیون و اجماع آنها شرط است. در صورت عدم سمع سوفل نارسایی محرز نخواهد بود.

  14. سلام آقای دکتر… پسر ۵ ساله ای دارم که نارسایی دریچه سه لتی دارد. گاهی در ناحیه قفسه سینه احساس خارش می کند. آیا این احساس خارش مربوط به قلب ایشان هست؟

    • سلام. بعید است خارش جلدی به قلب ربط داشته باشد. ولی مشکلات دریچه ای ممکن علائم مبهمی نشان دهند.

  15. با سلام پسر دو ساله من mildtrدر اکوی قلب نشان داده شده ،آیا جای نگرانی هست؟

    • سلام
      خیر . می تواند نرمال تلقی شود.

  16. با عرض سلام من بیست و چهار سالمه چند روز پیش رفتم اکو و دکتر بهم گفت که دریچه سمت راست که میشه tricuspid نارسایی شدید داره و باید بری اکو تخصصی یه سوالی که خیلی ذهنم رو درگیر کرده اینه که ایا نیاز به جراحی دارم یابا قرص میتونم خوب بشم اینم بگم که گفتن این دریچه گشاد شده و بزرگ شذه

    • سلام
      جواب اینترنتی سخته و و ممکنه صحیح نباشه. در کل تمایلی به اصلاح جراحی نارسایی های دریچه های سمت راست نیست مگر خیلی علامتدار باشند پس بطور کلی ، درمان دارویی انتخاب اول خواهد ماند. بر اساس معاینه و سایز حرفات در قلب و عملکرد قلبی و فشار ریوی و …. تصمیم نهایی گرفته می شه.

  17. سلام خانم من ۲۸ سالشه یکی دوبار ضربان قلبش تا ۱۳۰ رفت بالا.۶ ماه پیش رفتیم دکترمتخصص قلب اکو کردن گفتند نارسایی خفیف دریچه تریکو داری فشار ریه هم ۳۰ هیچ قرصی هم ندادند گفتن برو دوسال دیگه بیا چیز خاصی نیست.ضربانش هم معمولا ۸۰ تا ۱۰۰ درحالت عادی نمک هم زیاد میخورد و فشار خون هم معمولا ۱۴ بود قبل دکتر.بعد دکتر نمک رو به کل کنار گذاشت ورزش هم میکرد ضربانش اومده بود پایینتر و تپش قلبشم خیلی کمتر بود فشارشم اومده بود پایین.ولی باز تو ماه رمضان بعد افطار دو سه باری ضربانش تا ۱۱۰ یا ۱۲۰ رفت که یکم آب میخوره دراز میکشه دوباره میاد بین ۷۰ تا ۸۰ آروم میشه.در ضمن خانم من پرستاره تو اورژانس بیمارستان کار میکنه.خواستم دلیل بالا رفتن تپش قلب رو بدونم؟نیازه باز بریم دکتر؟خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید ممنون

    • سلام
      بعیده مشکل مهمی باشد. بعد باز کردن‌روزه با یک غذای سبک ، نیم ساعتی صبر کرده و سپس وعده غذایی شام صرف شود تا فشار زیادی به قلب نیایید.

  18. سلام آقای دکتربنده یک پسردوماه دارم که صدای اضافی درقلبش تشخیص داده شد،اکوکه گرفتیم عارضه asdوmild trنشون دادpa:17-18
    استرس شدید گرفتم خواهش میکنم راهنمایی کنید،آیاامکان بسته شدن سوراخ دهلیزی باسایز٢٣mmوجودداره؟برای مشکلtrچکاری بایدانجام بدیم لطفاً جواب بدین

    • سلام
      بله نقص دیواره بین دهلیزی ممکنه به مرور زمان بسته شود.

  19. باعرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر
    بنده ۳۲ساله هستم چندسالی هست که قلبم تیرمیکشد و جدیدا هم درد در ناحیه قفسه سینه ام بیشترشده دوسال پیش رفتم اکو گفتن بصورت مادرزادی دریچه سه لتی بصورت دو لت میباشد و ممکن است بعد از ۵۰سالگی عمل دریچه گذاری انجام شود میخاستم بدونم کمبود یکی از دریچه ها میتواند مشکل ساز باشد و همچنین دکتر گفته که وسایل سنگین بلند نکنم ولی چون کارم سنگینن چاره ای جز این ندارم،لطفا راهنمایی ام کنید ممنون

    • البته نیاز به تعویض دریچه حتمی نیست و وابسته به سیر بیماری است.
      با توجه به کوچکی خروجی دریچه اگر موجب تنگی نفس می شود از کارهای خیلی سنگین پرهیز کنید. فعالیت های معمول شغلی سنگین محسوب نمی شه.

  20. سلام من ۴۳ ساله هستم کم کاری تیروئید دارم بتازگی بخاطر سرفه طولانی مدت اکوی قلب شدم
    Mitral vale=mild MR و Tricuspid valve =mild TR و PAPs is 26 mmHg بود
    گاها دچار تنگی نفس میشوم احساس میکنم کمبود اکسیژن دارم بخصوص وقتی سرم روی بالش باشه یا روی تخت دندانپزشکی باشم داروی بی حسی که به لثه ام تزریق می شود احساس میکنم حتما خفه می شوم ودوسه بار میخواهم وقت استراحت ونشستن به من بدهند
    ایا اینها ربطی به بالا بودن فشارریه ام دارد وایا باید دارو مصرف کنم
    ممنون ازراهنمایی شما

    • سلام
      فشار ریه در حد نرمال است و توجیه علائم را نمی کند.

  21. با سلام و خداقوت
    جناب دکتر نوزاد بنده ۱۹ روزه است و جواب اکوی قلبش به صورت زیر است
    SDS,PFO,Closing,Mild TR and PI,Good LVEF
    خواستم بدانم جای نگرانی دارذ ؟؟؟
    در آینده به مرور زمان خوب میشه یا نیاز به جراحی دارد؟؟
    خیلی نگرانم

    • سلام
      مشکل مهمی ندارد.

  22. سلام جناب دکتر خسته نباشید من در ۱۹ هفته اکوی قلب جنین دادم که برای جنینم مشکل دریچه تریسکوپید تشخیص داده شدهNormal fetal heart at this age of peregnancy with moderate TR
    که دکتر سونوگراف گفتن ۲ ماه دیگه دوباره اکو انجام بدم به نظرتون اگه تا یکی دو ماه آینده خدایی نکرده مشکل جنینم حل نشه باید سقط کنم؟!!من خیلی نگرانم تورو خدا کمکم کنید..

    • سلام
      نه نگران نباشید.

  23. سلام . من ۵۰ سال دارم . ۵ سال پیش عمل قلب باز به دلیل گرفتگی عروق انجام دادم . جدیدا اکو کردم که موارد زیر نوشته شده .
    LVEF = 50%
    TR with 30 mmhg PG
    Trival MR
    LV Diostolic Dysfution
    NO resting RWMA
    متاسفانه دکترها خیلی وظعیت آدم رو توضیح نمیدن در صورتی که مریض باید کامل از وضعیت خودش اطلاع داشته باشه .
    به هر حال میخوام بدونم اینکه LVEF شده ۵۰% چطوری میشه از کمتر شدنش جلوگیری کرد .
    دوم هم اینکه موارد بالا در اکو چه تفسیری داره .
    در ضمن دارو اسویکس ، لوزار ، هیدروکلروتیازید ، رزستاتین و متورال میخورم .
    پیشاپیش ممنونم .

    • با توجه به سالقه قلبی وضعیت خوبه.
      نگران نباشید و درمان خود را ادامه دهید.

  24. سلام و عرض خسته نباشید
    ۲۸ساله هستم من سال گذشته اکو گرفتم و mvp ؛mild tr,mild mr رو نشون داد با pa 22 و pap32, و ef60% , مدتیه بعد از ۱۰سال سیگار رو ترک کردم آیا ترک سیگار موجب کاهش فشار ریوی و عملکرد بهتر قلب در اکو میشه؟یا بی تاثیره؟

    • سلام. بله
      ترک سیگار لازمه. به چندین دلیل دیگر و مهمتر از فشار پولمونر.

  25. سلام
    نوزاد من دارای سوراخ دهلیز هست
    اینهم جواب اکو هست:
    mild tr(pg=16 mmhg)
    mild pr
    دکتر گفته تا سه چهار ماه دیگه بر طرف میشه.
    میخواستم نظر شما رو هم بدونم بر طرف میشه یانه، خطرناک هست یا نه؟
    ممنون

  26. سلام
    نوزاد من دارای سوراخ دهلیز هست
    اینهم جواب اکو هست:
    mild tr(pg=16 mmhg)
    mild pr

    septum:pfo
    Ao arch: Lt Aortic arch/no pda no/ coa
    Miscellaneous:
    NL PAP /Acceptable sys.dlas.function

    دکتر گفته تا سه چهار ماه دیگه بر طرف میشه.
    میخواستم نظر شما رو هم بدونم بر طرف میشه یانه، خطرناک هست یا نه؟
    ممنون

    • سلام
      بله اغلب بسته می شود. اگر بسته نشود هم معمولا مشکل ساز نبوده نیاز به مداخله ندارد.

  27. سلام آقای دکتر خانم بنده ۲۹ سالشه پارسال ضربان قلبش تا ۱۳۰ رفت یکی دو بار رفتیم پیش متخصص قلب گفت نارسایی خفیف تریکوسپید فشار ریه ۳۰ و سوراخ کوچک asd یا pfo
    امسال دوباره رفتیم دکتر قلب فلوشیپ آنژیو گفت نارسایی دریچه خفیف تا متوسط فشار ریه ۳۶ سوراخ asd یا pfo جلوش نوشته ۲.۲
    رفتیم ریه حدود یه ماه پیش تست تنفسی نرمال سی تی اسکن ریه نرمال اسکن پرفیوژن نرمال یه آزمایش کلی نوشتن بعد۲۵ روز اومد اونم همش نرمال بود.گفت من به این عدد فشار شک دارم برو یه اکوی دیگه انجام بده یه پزشک هم خودشون معرفی کردن قراره بریم
    دکتر فشار ریه بالاس؟؟
    چطوری میشه جلوی افزایش دوبارشو گرفت؟؟
    اصلا چرا فشار ریه رفته بالا؟؟

    • سلام
      فشار ریه ایشان حد نهایی نرمال است. احتمالا پزشکتان به شنت های داخل قلبی شک کرده اند و اکو تکمیلی خواسته اند. نگران نباشید ولی پیگیری کنید.

  28. سلام دکتربازده قلب من lvef:50ودارای mildtrوmildmrوmild piوpap:23mmhgودردعجیبی زیرسینه سمت چپ وقفسه سینه دارم وبعدازورزش تاحالت اغمامیروم وبعضی وقتها فشارم میرد۱۳.۵رو۹.۵سنم۲۸سال و۱۱سال حرفه ای ورزش بدنسازی میکنم آقای دکتر اگرورزش بدنسازی نکنم میمیرم بدجورمعتادشم ازانراهم بعدش خیلی دردتوقفسه سینه دارم
    ایابایدقرص مصرف کنم؟وچه غذاهای بایدمصرف کنم؟وچندسال یکباربایداکوبشم؟ایابازده قلب رامیشوداز۵۰ارتقاداد؟

    • سلام
      برای سن شما EF =50 کاهش یافته محسوب می شود و نرمال کامل نیست.
      از پزشک خود در مورد علت بپرسید ولی داروهای مکمل بدنسازی در ردیف اول علت هستند.
      درد سینه بعلت یافته های اکو نیست. از پزشک بخواهید در مورد احتمال گرفتگی عروق شرح حال و معاینه کرده اگر لازم باشد تست ورزش شوید.

نوشتن یک دیدگاه


*


شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: